TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 23.02.2019
01:10
Shaft
Akcija
Režija: John Singleton
Igrajo: Samuel L. Jackson, Vanessa Williams, Jeffrey Wright, Christian Bale, Busta Rhymes, Dan Hedaya
Ocena IMDb: 5,9/10

Newyorški policijski detektiv John Shaft ima vsak dan polne roke dela s podkupljivimi policisti, preprodajalci mamil in drugimi zlikovci.

Kot borec proti kriminalu se je Shaft prisiljen boriti tudi proti pravnemu sistemu, ki mu je malo mar za pravico, dokler je denar sveta vladar. Nekega dne razvajen študent Walter Wade ubije temnopoltega vrstnika. Shaft Walterja takoj aretira, a fant pobegne iz države. Ko se čez dve leti skrivaj vrne domov, ga Shaft ponovno privede v pripor. Tokrat se Walter zaradi posredovanja vplivnega očeta znajde na prostosti. Poln maščevanja hoče Shafta spraviti s sveta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
02:55
Presidio
Akcija
Režija: Peter Hyams
Igrajo: Sean Connery, Mark Harmon, Meg Ryan, Jack Warden, Mark Blum, Dana Gladstone
Ocena IMDb: 6/10

Detektiv Jay Austin mora preiskati umor vojakinje, ki je služila v dve stoletji stari bazi Presidio.

Jay Austin mora zavoljo preiskave ponovno stopiti v stik s svojim bivšim nadrejenim, polkovnikom Caldwellom. Da bi našla morilca vojakinje, sta Austin in Caldwell primorana pozabiti na pretekle in sedanje nesporazume ter se profesionalno lotiti preiskave. Kmalu odkrijeta, da je umor povezan s tihotapsko mrežo, ki jo je pokojnica po vsem sodeč odkrila po naključju. Med preiskavo se Austin zaljubi v Caldwellovo hčerko Donno, za katero pa se izkaže, da je prav tako trmasta in odločna kot njen oče.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
04:35
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
07:15
Zoolander
Komedija
Režija: Ben Stiller
Igrajo: Ben Stiller, Owen Wilson, Christine Taylor, Will Ferrell, Milla Jovovich, Jerry Stiller
Ocena IMDb: 6,6/10

Kaj naj stori najslavnejši maneken na svetu, ko je oblečen, da te kap, in pripravljen na akcijo?

Kralj modnih pist Derek Zoolander je bil že trikrat okronan za manekena leta. Pripravlja se, da bo še četrtič prejel to prestižno nagrado, vendar mu načrte prekriža novinec Hansel. Tako Derek spozna kruto resnico, da ni več prvi maneken na svetu. Razočaran se odloči poiskati smisel življenja. Vrne se v rodno mesto, da bi z očetom in brati delal v rudniku. Toda družina ga zavrne in obupani Derek Hansla izzove na dvoboj, da bi se enkrat za vselej pokazalo, kdo je boljši. Obenem se Derek zaljubi v lepo novinarko Matildo in v modnih krogih odkrije smrtonosno zaroto.

V filmu se pojavijo tudi nekatera znana imena: Donald Trump, Lenny Kravitz, David Bowie, Claudia Schiffer ter pevka skupine No Doubt Gwen Stefani.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
08:50
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
09:05
Čudoviti um
Biografija
Izvirnik: Beautiful Mind
Režija: Ron Howard
Igrajo: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Christopher Plummer, Paul Bettany, Adam Goldberg
Ocena IMDb: 8,2/10

Film je zgodba o matematičnem geniju Johnu Forbesu Nashu ml. Popelje nas v leto 1947, ko Nash pride na Princeton na podiplomski študij matematike.

Nash razvije razpravo o teoriji tekmovanja, ki predrzno izpodbija doktrino Adama Smitha, očeta sodobne ekonomije. V času hladne vojne mu skrivnostni William Parcher naloži strogo zaupno nalogo: dešifriranje sovražnikovih kod. Tako začne Nash delati za vlado, obenem pa spozna lepo in izjemno bistro študentko fizike Alicio Larde. Ko Nash zboli za paranoično shizofrenijo, ga Alicia spodbudi, da se začne boriti z neozdravljivo boleznijo.

Film je bil nominiran za štiri oskarje. Posnet je bil po resnični zgodbi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
11:35
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
11:50
Hitre spremembe
Komedija
Izvirnik: Quick change
Režija: Howard Franklin
Igrajo: Bill Murray, Dale Grand, Bob Elliott, Geena Davis, Randy Quaid, Kimberleigh Aarn
Ocena IMDb: 6,8/10

Po ropu banke želijo trije prijatelji zapustiti mesto in začeti na novo, vendar pride do zapletov.

Vsega naveličani Newyorčan Grimm se odloči, da bo oropal banko in si nekje drugje ustvaril novo življenje. Za pomočnika pri drznem podvigu si izbere svoje dekle Phyliss in dolgoletnega prijatelja Loomisa. Rop jim sicer popolnoma uspe, zaplete pa se, ko se pripravljajo na odhod iz mesta. Za petami jim je šef policije, poleg tega pa Phyliss ugotovi, da pričakuje Grimmovega otroka in jo začnejo obhajati dvomi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
13:30
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
13:45
Ujemi me, če me moreš
Drama
Izvirnik: Catch me if you can
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye, Amy Adams
Ocena IMDb: 8,1/10

Frank Abagnale je eden najuspešnejših prevarantov na svetu.

Frank se brez težav izdaja za zdravnika, odvetnika ali pilota. Prav tako je nadarjen ponarejevalec in si s ponarejenimi čeki prisvoji milijone. Sčasoma pritegne pozornost agenta FBI Carla Hanrattyja, ki hoče pretkanega zločinca ujeti in pripeljati pred sodišče. Toda Frank je vedno korak pred Carlom, zato se njuna izzivalna igra mačke in miši vleče več let. Frank je na begu prisiljen kar naprej spreminjati identiteto, zaradi česar je zelo osamljen. Nekje na poti se nepričakovano zaljubi, ko pa mu je Carl vse bližje, pa je spet prisiljen bežati.

Leonardo DiCaprio se bo v resnični zgodbi režiserja Stevena Spielberga predstavil kot karizmatičen prevarant Frank Abagnale.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
16:25
Klub vražjih babnic
Komedija
Izvirnik: First Wives Club
Režija: Hugh Wilson
Igrajo: Goldie Hawn, Bette Midler, Diane Keaton, Maggie Smith, Sarah Jessica Parker, Dan Hedaya
Ocena IMDb: 6,3/10

Brenda, Elise in Annie združijo moči, da bi nagajale nekdanjim možem in njihovim ljubicam.

Brenda, Elise in Annie so prijateljice iz šolskih dni. Skupaj so obiskovale fakulteto, po študiju pa jih je življenje popeljalo po različnih poteh. Brenda se je poročila z bogatašem, Elise je postala filmska zvezda, Annie pa gospodinja. Vse tri so svojim soprogom pomagale do poslovnega uspeha, oni pa so se jim zahvalili tako, da so si našli mlajše ljubice. Dame so odločene, da njihovi bivši zaslužijo kazen in maščevanje bo sladko.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
18:20
Skrivnostni ostrostrelec
Akcija
Izvirnik: K-911
Režija: Charles T. Kanganis
Igrajo: James Belushi, Christine Tucci, James Handy, Wade Williams, J.J. Johnston, Joe Palese
Ocena IMDb: 5,7/10

Najboljša prijatelja, policist Dooley in neustrašni nemški ovčar Jerry Lee, sta še vedno izvrstna detektiva.

Policist Dooley in njegov nemški ovčar Jerry Lee sta zdaj deset let starejša kot takrat, ko sta se spoznala. Leta se jima sicer malce poznajo, a glavno je, da imata srce na pravem mestu. O svojih sposobnostih nas bosta prepričala, ko se bosta spopadla s skrivnostnim ostrostrelcem, ki Dooleyju streže po življenju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
20:00
Še vedno Alice
Drama
Izvirnik: Still Alice
Režija: Richard Glatzer
Igrajo: Julianne Moore, Kate Bosworth, Shane McRae, Hunter Parrish, Alec Baldwin, Seth Gilliam
Ocena IMDb: 7,5/10

Zgodba, posneta po knjižni uspešnici svetovno priznane nevrobiologinje, prikazuje cvetočo kariero in življenje profesorice jezikoslovja Alice.

Ko Alice nekega dne opazi, da pozablja besede, pomembne sestanke in imena prijateljev, ji zdravniki postavijo diagnozo začetkov Alzheimerjeve bolezni. Ker poskuša svoje življenje prilagoditi naraščajočim luknjam v spominu, se znajde pred težko dilemo, kako naj pred prijatelji in družino ohrani osebno dostojanstvo in hkrati najde dovolj časa za uživanje v iztekajočih se trenutkih prisebnega razmišljanja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
21:45
Dvojna igra
Drama
Izvirnik: The Departed
Režija: Martin Scorsese
Igrajo: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone
Ocena IMDb: 8,5/10

Policija v vojni z organiziranim kriminalom.

Leta nazaj je irski mafijec Frank Costello v policijsko akademijo v Massachusettsu poslal skupino vdanih mladeničev z namenom, da mu bodo služili kot ovaduhi. Eden izmed njih je tudi Collin Sullivan, ki se pridno vzpenja po policijski lestvici. Policija se medtem trudi, da bi Costella spravila za zapahe. Zato so pripravljeni žrtvovati mladega Billyja Costigana, ki se pod krinko pridruži Costellovi mafiji in si pridobi njegovo zaupanje. Toda ko se tako Collin kot Billy zavesta, da se v njunih vrstah nahaja ovaduh, postane situacija kritična.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006