TV sporedi

TV spored - KLASIK TV

Oglejte si TV spored na enem mestu...

KLASIK TV
TV spored za KLASIK TV

spored za datum: 06.08.2016
00:00
Narejeno v Jugoslaviji
Ko izbruhne vojna v bivši Jugoslaviji, Peter poskuša narediti samomor v garaži svojega stockholmskega domovanja. Ženi Mariji in sinu Mihajlu samomora ne uspe preprečiti, vendar Peter kljub temu preživi ...
01:40
Anatomija ljubezni
02:00
Avtoštopar
03:08
Za ogledalom
Film prikazuje, kako drugi ljudje dojemajo avtorico. Je kolaž in dialog; spoznamo življenje avtorice in dvajset likov, ki jih je igrala v svoji karieri.
03:55
Duet
Mala ptica s svojim petjem krajša čas zaporniku, vse dokler ne postane svoboden. Takrat je konec prijateljstva. Kriv je človek.
04:00
Rešitelj
Ljudje - podgane začnejo prevzemati oblast, vsi prebivalci pa postajajo njim podobni ...
05:17
Moj Dragan
Leta 1971 imajo dekleta, zaposlena v tovarni ženskega spodnjega perila Vesna, problem: na Peštru ni bilo dovolj moških za možitev. Istočasno v mestu Sveti Juraj, Senj, fantje nimajo deklet. Odšla so in se omožila z nemškimi turisti. Fantje po naključju vidijo film o dekletih, ki sama promovirajo spodnje perilo, in pridejo do zamisli, da bi se lahko spoznali in zbližali.
06:00
Milijoni na otoku
Dva dečka iz Zagreba sta na lotu zadela milijon dinarjev, s katerim si želita izpolniti veliko željo - oditi na morje.
Staršem nič ne povesta o svojih načrtih, lopov Štakor pa želi fantoma ukrasti denar. Na nekem otoku fanta srečata dekle, ki takoj uvidi nevarnost, ki preti fantoma.
07:31
Vlaho Bukovac
Vlaho Bukovac je začel kot siromašni čevljarjev sin, končal pa kot znani portretist. Rodil se je v Cavtatu, šolal se je v Ameriki ter študiral slikarstvo v Parizu. Želel in znal je uspeti. Znan je tudi kot carjev portretist.
08:00
V redu, zmagal sem
Prele in Dušan sta dve različni osebnosti. Javnost je poznala Preleta kot boema, ki ni okleval vstopiti v lokal in verbalno ali fizično napasti kogarkoli, medtem ko je bil Dušan popolnoma drugačen, sentimentalen človek, kar je razvidno iz njegovega pisanja.
08:58
Pomembno se je imenovati Kovačević
Zaradi finančnih ovir Kovačević ni mogel izpolniti svoje največje želje, da bi spoznal sorodnike na Hrvaškem. Nekega dne se odloči in proda avtomobil za nakup letalske karte, nato zapusti družino, prijatelje, službo in se poda na pot.
09:30
Otroška TV
Glasbeno-animirani program.
10:15
Gostje iz galaksije
Robert je pisec znanstvene fantastike, ki namerava napisati roman o treh nezemljanih. Ker je sposoben materializirati svoje želje in misli, na Zemljo nenamerno prikliče skupino zunajzemeljskih bitij, ki jih vodi Andra. Slednji je Robert tudi všeč, nad čemer pa ni ravno navdušeno njegovo dekle Biba. Obiskovalci iz vesolja pa niso prispeli sami ... Z njimi je prišla tudi pošast Mumu.
11:41
Ljubo Babić
Film je posnet nekaj let pred Babićevo smrtjo, v njegovi hiši in ateljejih. Avtor komentira svoja dela.
11:55
Largo
12:00
V nevihti
Dalmatinsko mestece Planike v 40. letih prejšnjega stoletja. Drago, čigar brat Jure je izginil in bil proglašen za mrtvega med 2. svetovno vojno, se po dolgih letih odsotnosti vrne. Jure je za seboj pustil vdovo Roso in hči, s katerima se Drago skuša ustaliti. Kot da jima tuje obrekovanje ne bi povzročalo že dovolj težav, se v mestecu pojavi kriminalec Vićenco s svojim dekletom. Vićenco pozna Draga že od prej in ga izsiljuje z nekaterimi grehi iz preteklosti, kar pa ogrozi odnos z Roso.
13:24
Moja Jugoslavija
Blaško Gabrić ni želel ukinitve Jugoslavije, zato si je ustvaril svojo mini državo. A v svojem prepričanju ni ostal osamljen in kmalu je dobil somišljenike. Ti so prišli iz vseh koncev v Subotico.
14:00
Živa resnica
Film prepleta fikcijo in življenjsko zgodbo igralke Božidarke Frajt. Posnet je v stilu cinéma vérité. Z veliko mero improvizacije je bil skoraj revolucionaren korak naprej v precej zavrti in ideologizirani hrvaški kinematografiji v začetku 70. let. Najprej je bil nerazumljen in podcenjevan, danes pa kritiki film ocenjujejo kot enega najboljših hrvaških filmov.
15:16
Kelti
Kelti so navijaška skupina nogometnega kluba Bilogorac iz vasi Veliko Trojstvo. Njihova posebnost je, da navijači niso prebivalci vasi, ampak so iz Bjelovarja, mesta, oddaljenega 10 km. V zeleno-belih dresih vsak vikend bežijo od praznega provincialnega vsakdana v bitko za nove točke.
15:42
Nogomet
16:00
Vrata ostajajo odprta
Petar, mladoletni prestopnik, ki beži iz prevzgojnega doma, se javi na oglas družine, ki išče vnuka, ki je izginil med drugo svetovno vojno. Petrove načrte, da bi jih opeharil, prekriža nepričakovana ljubezen in pozornost, ki je do takrat še nikoli ni bil deležen. Poleg tega se zaljubi v svojo novo »sestro«, ki jo igra Milena Dravić.
17:28
Delfini so sesalci
Deček se zaplete v neljube dogodke v šoli, ker trdi, da so delfini sesalci, vendar učiteljica tega ne ve.
17:39
Z rokami skozi življenje
17:50
Cirkuške miniature - Embel Riva par s koturom
18:00
Kansas: Zaupno
19:36
Tri
Trojica, ki je doživela vojne grozote (srbski vojak, hrvaški prostovoljec in pripadnik vojske BiH), govori o doživetjih. Vprašanje je tudi, ali je še vedno potrebno govoriti o vojni.
20:05
Vesna
Samo, Sandi in Krištof se pripravljajo na maturo. Nekega dne pridejo na idejo, kako bi se lahko dokopali do matematičnih maturitetnih nalog. Eden od njih bo zapeljal domnevno profesorjevo hčerko, debelušno Hiperbolo. Ker ne vedo njenega pravega imena, jo poimenujejo Vesna. A Hiperbola je v resnici le profesorjeva učenka. Njegova hčerka je veliko bolj privlačna Janja. Žreb določi, da mora Samo izpeljati nalogo. Seveda je fant čisto zmeden, ko na zmenku pred seboj zagleda Janjo. V hipu se zaljubi vanjo in kar naenkrat mu ni več do prevare. Vendar Janja vseeno izve resnico.
21:37
Cvet bitke
Njihova skrivnostna doživetja so alegorija na odnose med izumrlo evropsko bojno tradicijo mečevanja in doktrino pragmatičnega političnega delovanja. Ali konec alegorije hkrati pomeni začetek poučnega nesporazuma?
22:00
Rdeči in črni
Italija si je leta 1921 pripojila Istro, večinsko hrvaško in slovensko prebivalstvo pa je razočarano nad postopki SHS, ki jih je prepustila tujcem. Nakopičene socialne težave in vse večje nasilje Italijanov pripeljejo do velike stavke labinskih rudarjev, ki jih vodi sindikalist Ivan Pipan. V zadeve poseže italijanska vojska.