TV sporedi

TV spored - KLASIK TV

Oglejte si TV spored na enem mestu...

KLASIK TV
TV spored za KLASIK TV

spored za datum: 07.08.2016
00:00
Glej me
Mina iz Slovenije pride v črnogorsko obmorsko mesto, da bi našla Andreja, ki naj bi pristal v psihiatrični bolnišnici. Tam se sooči s sadističnim, avtoritativnim dr. Vukčevićem, pa tudi z labirintom mračne družinske zgodovine.
01:45
Morana
Lovec v opustošeni pokrajini beži pred nevihto in najde zatočišče na vrhu visoke stene. Medtem ko sedi pred ognjem, zaspi. V velemestu med vojnim obleganjem poslovnež beži v nabito polno zaklonišče. Medtem ko sedi na klopci v zakajenem hodniku, opazi zanimivo rdečelasko. Imata lovec in poslovnež kaj skupnega?
02:00
Kansas: Zaupno
03:35
Nič osebnega
Medtem ko je Boris popolnoma pripravljen za akcijo, je Roko vznemirjen in negotov. Njun načrt je, da pozvonita pri vratih in se pretvarjata, da potrebujeta pomoč, ker se jima je pokvaril avtomobil. Vendar jima na njuno presenečenje odpre župnik.
04:00
Rdeči in črni
Italija si je leta 1921 pripojila Istro, večinsko hrvaško in slovensko prebivalstvo pa je razočarano nad postopki SHS, ki jih je prepustila tujcem. Nakopičene socialne težave in vse večje nasilje Italijanov pripeljejo do velike stavke labinskih rudarjev, ki jih vodi sindikalist Ivan Pipan. V zadeve poseže italijanska vojska.
06:00
Živa resnica
Film prepleta fikcijo in življenjsko zgodbo igralke Božidarke Frajt. Posnet je v stilu cinéma vérité. Z veliko mero improvizacije je bil skoraj revolucionaren korak naprej v precej zavrti in ideologizirani hrvaški kinematografiji v začetku 70. let. Najprej je bil nerazumljen in podcenjevan, danes pa kritiki film ocenjujejo kot enega najboljših hrvaških filmov.
07:16
Ottavio
Njemu bližnji so ga poznali kot človeka svobodnega duha, polnega humorja in specifičnega pogleda na Istro in njene ljudi. Materialne dobrine mu niso pomenile ničesar, pomembnejše mu je bilo snovanje glasbil in premišljevanje o umetnosti, o odnosih z ljudmi, živalmi in rastlinami, o pravici, miru in resnični demokraciji. To je bil človek, ki kljub težki bolezni nikoli ni bil odvisen od nikogar. Bil je svoboden človek.
07:39
V iskanju Å uteja
Film prikazuje fantastičen in zastrašujoč svet Šuteja.
07:55
Galerija 3 - Galerija
Niz risanih filmov o zelo znanih umetniških delih iz slikarstva in kiparstva. Zastopana so dela Leonarda, Picassa, grških umetnikov, Goye ...
08:00
Milena Dravić
V karieri, ki traja preko 40 let, je Milena Dravić posnela 90 filmov ter v 50 filmih odigrala glavne ženske vloge in osvojila številne filmske nagrade. Z igranjem se je začela ukvarjati že kot srednješolka, ko jo je odkril slovenski režiser František Čap, s katerim je leta 1959 posnela svoj prvi film Vrata ostaju otvorena. Prelomno vlogo je imela v filmu Prekobrojna hrvaškega režiserja Branka Bauerja, ki ji je leta 1962 poleg prepoznavnosti prinesla tudi zlato areno na filmskem festivalu v Pulju.
09:03
Življenje v škatli
V BiH so bili priča številnih humanitarnih akcij, v kateri državljani, zbirajo prostovoljne prispevke po ulicah za zdravljenje svojih najbližjih. Zakaj bi sploh plačevali v zdravstveni sklad, če je potrebno ob resnih boleznih denar zbirati v humanitarnih akcijah? Zakaj vlada Bosne in Hercegovine ne izpolni svoje zakonske obveznosti in ne plača potrebna sredstva iz solidarnostnega sklada? V dokumentarcu "Življenje v škatli" iščejo odgovor na vprašanje, ali v rebalansu proračuna BiH lahko odpravimo smrtne obsodbe.
09:30
Otroška TV
Glasbeno-animirani program.
10:15
Proti Kingu
Otroci zbirajo denar za čoln, a jim ga silak vedno vzame. Kdo se mu bo zoperstavil? Otroci poiščejo pomoč pri upokojenem boksarju. Ideja je, da so skupaj močnejši in lahko premagajo sovražnika.
11:26
Tam, kjer je upanje
O staranju, zadnjih dneh v domovih za ostarele. Kaj se zgodi, ko oseba izgubi svojo funkcijo?
12:00
Osebne stvari
13:34
Soseda
Željko živi v svetilniku na otoku, Vlado pa v zapuščenem kraju goji zelenjavo in meditira. Gre za tihi protest proti svetu današnjih vrednot ali beg pred resničnostjo?
14:00
Zdaj pa adijo
Film prikazuje beograjsko ulično in kavarniško atmosfero v času praznikov, z evergreen glasbo, ki je zaznamovala 20. stoletje.
15:05
Slike duše - Dinko Tucaković
Po letu 1989 je vodil muzej Jugoslovanske kinoteke v Beogradu. Rojen je bil v Zenici, srednjo šolo je končal v Sarajevu in iz filmske in TV režije diplomiral v Beogradu. Bil je velik filmski poznavalec in pravi erudit, ki je pogosto in izčrpno pisal o sedmi umetnosti; članke je objavljal v najvidnejših domačih in tujih filmskih revijah, med drugim tudi v slovenskem Ekranu. Tucaković je bil programski sodelavec številnih festivalov, pri nas smo ga kot člana žirije in avtorja lahko srečevali na Grossmannovem festivalu v Ljutomeru.

Dolgometražni filmski prvenec Dinka Tucakovića Šest junijskih dni (Šest dana juna, 1985) je postal kulten, Grossmannovo občinstvo pa je lahko uživalo v njegovem dokumentarcu Prepovedani brez prepovedi (Zabranjeni bez zabrane, 2007), tragični drami Država mrtvih (2002), pri kateri je sodeloval z Živojinom Pavlovićem oziroma je avtorsko dokončal Pavlovićev film po njegovi smrti, v kratkih filmih Pismo (1996) in Berenice: močnejša od smrti (Bernisa, jača od smrti, 1990). Leta 2012 je njegov film Doktor Ray in hudiči (Doktor Rej i djavoli, 2012) v Ljutomeru doživel regionalno premiero, Nicholasu Rayju in Dinku Tucakoviću pa smo ob tej priložnosti posvetili tudi poseben vsebinski blok. Film govori o Nicholasu Rayju in njegovem bivanju v Beogradu, po svojem scenariju pa je Tucaković napisal tudi roman, prav tako predstavljen lani.

Dinko Tucaković je bil izjemno prijeten sogovornik in prava zakladnica poznavanja filmske zgodovine, s prefinjenim in kompetentnim pristopom je pisal za vse pomembnejše jugoslovanske strokovne revije, med njimi tudi za Ekran, pa tudi za najvidnejše publikacije v svetovnem merilu, kot sta francoski Positif ter britanski Sight and Sound. Objavil je več filmskih knjig, med drugimi Skrivno življenje filma (Tajni život filma, 1993) ter Tujci v raju (Stranci u raju, 1998).

Bil je selektor številnih nacionalnih filmskih festivalov in član kritiških žirij. Grossmannovi žiriji za najboljši celovečerec je predsedoval dvakrat, v letih 2010 in 2011. Med letoma 1997 in 2002 je bil predsedujoči in selektor beograjskega FEST-a, od leta 1989 pa je bil programski direktor in ravnatelj muzeja Jugoslovanske kinoteke. Bil je tudi predavatelj na FDU ter ustanovitelj filmske šole Dunav filma.
16:00
Vesna
Samo, Sandi in Krištof se pripravljajo na maturo. Nekega dne pridejo na idejo, kako bi se lahko dokopali do matematičnih maturitetnih nalog. Eden od njih bo zapeljal domnevno profesorjevo hčerko, debelušno Hiperbolo. Ker ne vedo njenega pravega imena, jo poimenujejo Vesna. A Hiperbola je v resnici le profesorjeva učenka. Njegova hčerka je veliko bolj privlačna Janja. Žreb določi, da mora Samo izpeljati nalogo. Seveda je fant čisto zmeden, ko na zmenku pred seboj zagleda Janjo. V hipu se zaljubi vanjo in kar naenkrat mu ni več do prevare. Vendar Janja vseeno izve resnico.
17:32
Pasje življenje
18:00
Dedek
Pred dvema letoma se je Stanleyjeva hči Kay (E. Taylor) poročila z Buckleyjem Dunstanom (D. Taylor). Življenje Stanleyja, njegove žene Ellie (J. Bennett) in dveh sinov, Tommyja (R. Tamblyn) in Bena (T. Irish), je postalo spet takšno kot prej. Nato pa je Kay povedala, da je noseča in da bosta z Buckleyjem kmalu postala starša. Stanley prestrašeno ugotovi, da bo kmalu postal dedek in da rojstvo vnuka pomeni, da se z ženo ne bosta mogla podati na potovanje okrog sveta. Ellie povabi Buckleyja in Kay, da živijo skupaj vsaj do rojstva otroka, ko pa se Buckleyjeva starša odločita za dograditev hiše, Stanley prevzame svoj del odgovornosti. Tako se prične suženjsko razmerje, ki bo trajalo najmanj naslednjih 12 mesecev ...
19:19
Od 3 do 22
19:33
Kako sem postal jaz
Predstavljeni so fantje in dekleta, ki so odraščali v času krize, vojne in splošnega opustošenja Srbije. Kljub vsemu temu ali morda zaradi tega junaki serije samostojno in brez pomoči uspejo v svojih poklicnih prizadevanjih. Štiri zgodbe o pripadnikih generacije, od katerih jih le 6 % dela, prikazujejo resnične težave in rešitve, pa vendar je vzdušje veselo in navdihuje gledalce. Serija je namenjena mladim in malo manj mladim, tistim, ki zasebno ali poklicno skrbijo za nove generacije, pa tudi vsem tistim, ki so bili vsaj enkrat že v položaju, ko so izbirali med predajo ali vztrajanjem.
20:05
Mlečna cesta
Mujo Hrle, nekdanji profesor biologije v poznih tridesetih letih, želi zapustiti Bosno in Hercegovino in se preseliti na Novo Zelandijo. Toda uradniki mu povedo, da imajo pri izselitvi prednost mešani zakonski pari, njegova žena Sena pa je enake narodnosti kot on ... Z enako težavo se spopadata tudi Josip in Anka, mladoporočenca iz Sarajeva. Zakonci se odločijo, da se bodo med sabo zamenjali in si tako olajšali pot v obljubljeno deželo.
21:33
Starci
Starejši. Naši, vaši, njihovi. Zakonski par, pesnik in vdova - štirje različni pogledi na zadnje prebivališče, življenje, smrt. Kako se soočati s samoto v domu, kjer so osmrtnice redno na dnevnem redu? Kdo je pravzaprav star?
22:00
Oficir z vrtnico
V povojnem Zagrebu mlade partizanske enote vzpostavljajo civilno oblast. Meščansko vdovo Matildo Ivančić pokličejo na sodišče, kjer ji izrečejo odvzem lastnine, vendar odlok prekličejo, saj sta s pokojnim možem med vojno pomagala osvoboditeljem. V Matildino stanovanje se vseli mlada skojevka Ljiljana, dekle z vasi, kmalu pa tudi Matildin ljubimec, mladi poročnik Petar Horvat. Poročnikov nadrejeni nasprotuje Petrovi zvezi z Matildo zaradi njenega meščanskega porekla ...
23:44
Američanka
Junakinja pripoveduje o razlogih za prihod v Zagreb, o bivanju tam, učenju jezika in delu.