TV sporedi

TV spored - KLASIK TV

Oglejte si TV spored na enem mestu...

KLASIK TV
TV spored za KLASIK TV

spored za datum: 15.06.2016
00:00
Zaljubljeni
Mlada novinarka odide v Jugoslavijo iskat mamo, ki upa, da se bo hči nekega dne vrnila. Mlad Nemec, s katerim potuje, pripada generaciji, ki se sprašuje, kaj so njihovi starši počeli v vojni. Mladostnika, vsak s svojim bremenom, se zaljubita, z željo, da bi ustvarila resno zvezo ...
01:24
Zadnja luka Amsterdam
01:55
Galerija 5 - Mona Lisa
Niz risanih filmov o zelo znanih umetniških delih iz slikarstva in kiparstva. Zastopana so dela Leonarda, Picassa, grških umetnikov, Goye ...
02:00
Martin v oblakih
Film iz leta 1961 ponuja eksistencialna vprašanja, obenem pa čudovite prizore starega Zagreba. V glavnih vlogah sta zaigrala mladi Boris Dvornik in takratna zvezda Ljubica Jović.
03:34
Razkroj
Poslušajo čudne zvoke iz soseske in se v brezčasni igri živalskih strasti vrtijo v krogu neudejstvovanih dotikov in medsebojnega uničevanja.
04:00
Uglaševanje
Peter Musevski, stari znanec naših filmskih platen, je tokrat urejen poslovnež, ki zapade v krizo srednjih let. Na poslovnih poteh v Bruselj obiskuje prostitutke, doma pa se spogleduje z nekdanjo šolsko ljubeznijo (Polona Juh). Njegovo ženo (Nataša Burger) vse večja odtujenost med njima spravlja v obup, kmalu pa se tudi sama vda zapeljevanju sodelavca (Andraž Polič). Uglaševanje njunega odnosa se po vseh zablodah in tavanjih pravzaprav lahko prične šele ob koncu filma, skozi film pa spremljamo prav počasen razdor dolgoletne zveze.
05:08
Slike duše - Radoslav Zelenović
Radoslav Zelenović je bil dolgoletni direktor Jugoslovanske kinoteke. Za časa njegovega mandata se je ta inštitucija preselila v središče Beograda. Takrat so našli tudi prvi srbski igrani film iz leta 1911 z naslovom Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa. Na Televiziji Beograd je ostal poznan po prvem filmskem maratonu na televizijah bivše Jugoslavije. Poznan je tudi po ciklusu filmov Pedeset oskarovaca. Življenje je posvetil filmski umetnosti. Po izobrazbi je profesor književnosti, lahko bi postal tudi uspešen glasbenik.
05:57
Galerija 7 - Akt
Niz risanih filmov o zelo znanih umetniških delih iz slikarstva in kiparstva. Zastopana so dela Leonarda, Picassa, grških umetnikov, Goye ...
06:00
Velika turneja
07:31
Kako sem postal jaz
Predstavljeni so fantje in dekleta, ki so odraščali v času krize, vojne in splošnega opustošenja Srbije. Kljub vsemu temu ali morda zaradi tega junaki serije samostojno in brez pomoči uspejo v svojih poklicnih prizadevanjih. Štiri zgodbe o pripadnikih generacije, od katerih jih le 6 % dela, prikazujejo resnične težave in rešitve, pa vendar je vzdušje veselo in navdihuje gledalce. Serija je namenjena mladim in malo manj mladim, tistim, ki zasebno ali poklicno skrbijo za nove generacije, pa tudi vsem tistim, ki so bili vsaj enkrat že v položaju, ko so izbirali med predajo ali vztrajanjem.
08:00
Pomanjkanje herojev
09:30
Otroška TV
Glasbeno-animirani program.
10:15
Naš avto
Mladi piranski fotograf Pino Vrabec dobi časopisno nagrado za neko svojo fotografijo. Pri lokalnem časopisu ga sprejmejo za fotoreporterja in Pino se odloči, da si bo z denarjem, ki ga bo dobil za nagrajeno fotografijo, kupil avtomobil ...
11:42
Utvare in predsedniki, na dnu jezera
12:00
Krvava pravljica
Film prikaže grozljiv pokol v Kragujevcu leta 1941, ko so nemški vojaki postrelili skoraj vse otroke v mestu. Partizanski odred, ki deluje v bližini mesta, je zajel in ubil sovražne vojake. Ukaz Nemcev je kratek: za vsakega Nemca je treba postreliti sto lokalnih prebivalcev. Tistega dne otroci, ki delajo kot čistilci čevljev, zavrnejo čiščenje umazanih nemških škornjev. Tudi njih odpeljejo pred strelski vod.
13:20
Koruzna pot
13:48
Klovn
Klovn spi na klopi in sanja polno hrane in peciva. Nato se naglo zbudi in išče hrano.
14:00
Obdobje miru v Parizu
15:38
Nogomet
15:53
Slovesnost
Skupino postavlja fotograf in preverja, če je postavitev v redu. Kamera na koncu pokaže skupino vojakov, ki imajo puške uperjene v postavljeno skupino. Zatemnitev. Konec.
16:00
Službena različica
16:30
Službena različica
17:01
Lepo mi je s teboj, veš
Eva in Mia sta sestri. Mia ima Downov sindrom.
Eva že deset let s kamero beleži svoja druženja z Mio, s čimer skuša razumeti njun odnos.
Nastal je portret dveh sester, poln radosti, strahu in želje, da bi presegli malomeščanski odnos, ki postavlja meje sestrske ljubezni.
17:44
Bušo - pogumen izvidnik
17:55
Cvet
18:00
Quo vadis Živorad
19:25
Krava na luni
Neustrašni deček poskuša na vse načine kljubovati mirni deklici, ki se ne pusti motiti pri delu. Iz starih predmetov sestavi raketo in prelisiči dečka, da je z njo poletel in pristal na drugem planetu.
19:35
Mali leteči medvedki
S svojimi krilci švigajo naokoli in v zraku puščajo pisane sledi. Vendar jim veselje kvarijo zlobne podlasice, ki ne izbirajo sredstev, da dosežejo svoje cilje, in vedno znova ogrožajo neokrnjeno naravo. Leteči medvedki pa so pravi borci za ohranjanje naravnega okolja in s svojo iznajdljivostjo podlasicam ne dovolijo, da bi uničile naravna bogastva.
19:59
Galerija 1 - Kentaver
Niz risanih filmov o zelo znanih umetniških delih iz slikarstva in kiparstva. Zastopana so dela Leonarda, Picassa, grških umetnikov, Goye ...
20:05
Breza
Marko tudi po poroki nadaljuje s svojim razuzdanim življenjem, dneve in noči preživlja v gostilni. Janica hitro zanosi, vendar tudi kmalu splavi. Čeprav je šibka, jo družina sili v težka dela ...
21:32
Izven sezone
Zaradi svojih let Katja čuti pritisk in ne more ubežati lastni želji. Njen izbranec je trdno prepričan v svojo odločitev, da otrok ne želi imeti. Ona ni prepričana o ničemer več.
21:48
Kako so ljudje ostali brez pameti
22:00
Angel varuh
Novinar po naključju odkrije temno stran življenja jugoslovanskih Romov. Njegova pot ga vodi v Italijo, kjer so glavni organizatorji trgovine s sužnji. Tudi sam se znajde v situaciji, ko mora posredovati, da bi nekega romskega fanta rešil iz rok mafije. Ko se z mladim Romom vrne v njegovo vas, ga pričaka maščevanje organiziranih kriminalcev. Posameznik je neuspešen v boju proti podzemlju.
23:22
Skrivnostni otok
Kot antituristični vodič skozi zgodovino in zemljepis otoka Visa nam postreže gospod po imenu Siniša Brajčić. Domorodec je hkrati največji pesimist, ki je kdaj živel na otoku, po drugi strani pa je zaljubljen vanj.
23:53
Zid
Posameznika skušata na vse načine prebiti oviro, a vsakič neuspešno. Na koncu z glavo prebijeta zid in nekako zmagata.