TV sporedi

TV spored - KLASIK TV

Oglejte si TV spored na enem mestu...

KLASIK TV
TV spored za KLASIK TV

spored za datum: 16.06.2016
00:00
Vdovstvo Karoline Žašler
Karolina je poročena s starejšim in zapitim Žašlerjem, s katerim ne moreta imeti otrok. Par živi v podeželskem naselju na obronkih Slovenskih goric; niti okolje niti mož nimajo posebnega razumevanja za želje ali potrebe mlade ženske. Ko se nekega dne skupina krajanov odpravi na lov za pobeglim kaznjencem, razbojnikom Rihtaričem, v gozdu najdejo Karolino v objemu z nekim mladeničem. Odslej Žašlerja spremlja posmeh sokrajanov, Karoline pa se oprime sloves lahke ženske. Obupani Žašler se ne zna soočiti s situacijo ter stori samomor ...
01:45
Sedem plamenčkov
Nenehno kurijo ogenj na hišnem ognjišču, katerega zavetnik je Svarožič. V močvirju živi zviti sovražnik, Čarovnik, ki mu z goljufijo uspe uničiti njihov dom. Nov ogenj na ognjišču pripelje nazaj Svarožiča, ki mu uspe uničiti Čarovnika.
02:00
Quo vadis Živorad
03:25
Vlaho Bukovac
Vlaho Bukovac je začel kot siromašni čevljarjev sin, končal pa kot znani portretist. Rodil se je v Cavtatu, šolal se je v Ameriki ter študiral slikarstvo v Parizu. Želel in znal je uspeti. Znan je tudi kot carjev portretist.
03:52
Na galeriji
04:00
Angel varuh
Novinar po naključju odkrije temno stran življenja jugoslovanskih Romov. Njegova pot ga vodi v Italijo, kjer so glavni organizatorji trgovine s sužnji. Tudi sam se znajde v situaciji, ko mora posredovati, da bi nekega romskega fanta rešil iz rok mafije. Ko se z mladim Romom vrne v njegovo vas, ga pričaka maščevanje organiziranih kriminalcev. Posameznik je neuspešen v boju proti podzemlju.
05:23
Mica Trofrtaljka in zgodbe
Izvajala je nespodobne glasbene hite, ni imela podpore medijev, preživela je megazanimivo življenje.
06:00
Obdobje miru v Parizu
07:38
Okus medu
07:52
Cirkuške miniature - Embel Riva par s koturom
08:00
Dušica Žegarac
Dušica Žegarac je srbska igralka, rojena v Beogradu leta 1944. Ima izjemen občutek za film, je fotogenična in se z lahkoto vživlja v različne vloge. V filmu je pustila neizbrisen pečat. Starejša, temnolasa in privlačna igra glavne in večje stranske vloge v številnih filmih.
08:54
Pomembno se je imenovati Kovačević
Zaradi finančnih ovir Kovačević ni mogel izpolniti svoje največje želje, da bi spoznal sorodnike na Hrvaškem. Nekega dne se odloči in proda avtomobil za nakup letalske karte, nato zapusti družino, prijatelje, službo in se poda na pot.
09:24
Largo
09:30
Otroška TV
Glasbeno-animirani program.
10:15
Srečni umirajo dvakrat
11:40
Recital
Portretiranje ljudi, ironičnih izjav ter grotesknih amaterskih igralcev, v nehvaležnih časih, je zmotilo politične organe tedanjega časa.
11:55
Largo
12:00
Srečna usoda
Na nekem lovišču Avstralec nemškega porekla ubije divjad, tako kot je med vojno ubijal nemški vojak. Čuvaj lovišča, čigar očeta so ravno tako ustrelili, verjame, da se je morilec vrnil na kraj zločina.
13:30
Tri
Trojica, ki je doživela vojne grozote (srbski vojak, hrvaški prostovoljec in pripadnik vojske BiH), govori o doživetjih. Vprašanje je tudi, ali je še vedno potrebno govoriti o vojni.
14:00
Mojstri
Na dan, ko na neki beograjski srednji šoli v pokoj odhaja čistilka, pride inšpektor, ki je dobil prijavo, da preveri delo namestnika ravnatelja. Čistilka pripravi pojedino in inšpektor ugotovi, da je šola navzven sijajna, znotraj pa je polna nestrpnosti.
15:31
Tri ljubezenske zgodbe
Tri hrvaške zgodbe o družinskem nasilju povezuje mali črn pes ... Statistike so potrdile, da bo nekdo, ki enkrat dvigne roko nad žensko, to najpogosteje ponovil. A vsaj eden od njih zagotovo ne.
16:00
Breza
Marko tudi po poroki nadaljuje s svojim razuzdanim življenjem, dneve in noči preživlja v gostilni. Janica hitro zanosi, vendar tudi kmalu splavi. Čeprav je šibka, jo družina sili v težka dela ...
17:28
Zlatibor
17:54
Soseda
Željko živi v svetilniku na otoku, Vlado pa v zapuščenem kraju goji zelenjavo in meditira. Gre za tihi protest proti svetu današnjih vrednot ali beg pred resničnostjo?
18:00
Rondo
19:31
Žalostinka
Zapornik opazuje cvet in se ga želi dotakniti, ker je zanj nedosegljiv. In tako minevajo leta ... Nekega poletja zapornik odide na svobodo. Sedaj ga ne opazi več, ker hiti v "življenje". Za njim ostane zdrobljen cvet.
19:35
Mali leteči medvedki
S svojimi krilci švigajo naokoli in v zraku puščajo pisane sledi. Vendar jim veselje kvarijo zlobne podlasice, ki ne izbirajo sredstev, da dosežejo svoje cilje, in vedno znova ogrožajo neokrnjeno naravo. Leteči medvedki pa so pravi borci za ohranjanje naravnega okolja in s svojo iznajdljivostjo podlasicam ne dovolijo, da bi uničile naravna bogastva.
20:00
Largo
20:05
Donator
Dramatična zgodba o trpljenju mladega Žida Eriha Šlomovića, ki mu je Vollard prepustil zbirko. Šlomoviću je uspelo pobegniti iz Pariza in rešiti zbirko umetnin.
21:49
Drsi - polzi
Kratki animirani film je narejen za otroke, vendar tudi odrasli bržkone ne bodo ostali ravnodušni ob njegovi izvirnosti. Poseben trik in kombinacija igranega filma zaokrožita zgodbo v celoto.
22:00
Variola Vera
Sledite poteku epidemije črnih koz ter njenemu vplivu na psiho in vedenje ljudi, ki so izpostavljeni nevarnostim, ki jih prinaša. Skozi film se spremlja obnašanje vseh družbenih slojev, v katerih je prišlo do izbruha: od bolnikov v bolnišnici, zdravniškega osebja, navadnih državljanov pa vse do politikov in uradnikov tedanje vlade.
23:45
Ženske na krovu
Liku je njegova nadležna ženska stalno v napoto in zaradi nje mu ne uspe dokončati. česarkoli se loti.