TV sporedi

TV spored - KLASIK TV

Oglejte si TV spored na enem mestu...

KLASIK TV
TV spored za KLASIK TV

spored za datum: 16.07.2016
00:00
Peklensko mesto
Najstnica iz revne družine želi skupaj s svojo bogato prijateljico obiskovati tečaj tenisa, vendar si tega ne more privoščiti. Neki moški, ki se je nedavno po mnogih letih vrnil iz tujine, pride do spoznanja, da je v domovini težko opravljati posel. Bogati mladenič se ne more sprijazniti z dejstvom, da ga dekle zapušča zaradi drugega, neki kronično nezaposlen moški pa se bolj kot lastnemu otroku posveča teniškemu dvoboju na televiziji.
01:22
Filmske novice
Informacije o aktualnih filmskih festivalih v regiji, nagrade, ki so jih v zadnjih tednih dobili regionalni filmi, nominacije za privlačne svetovne filmske nagrade ...
01:28
Ne morem ti povedati nič lepega
Ena od zgodb pripoveduje o ubitem dekletu, 19-letni Ljubici Solar iz Siska. Njena mati sluti, kdo je storilec zločina, vendar ji nihče ne želi pomagati pri reševanju primera.
02:00
Pot domov
03:41
Vrtiljak
03:57
Largo
04:00
Posebna vzgoja
Nov vzgojitelj v domu za mladoletne prestopnike s sodobnimi metodami poskuša pridobiti zaupanje mladih prestopnikov, jim vliti voljo in jih vrniti na pravo pot.
05:44
V vojni in revoluciji
V filmu spremljamo intervju z avtoričino 97-letno babico, ki se poskuša spomniti svoje mladosti, ko je delala kot učiteljica v antifašističnem gibanju v 2. svetovni vojni. Gospa obuja spomine na podlagi knjige Šola v vojni in revoluciji, ki jo je napisal njen mož in avtoričin ded. Z nastankom nove države na začetku 90. let so ta in še mnoge druge knjige, katerih tema je bila ideološko gibanje, izginile iz knjižnic in knjigarn.
06:00
Daj, kar daš
Zoran, absolvent psihologije, in Biba, dekle iz revne predmestne družine, skušata najti način skupnega življenja brez podpore njegovih bogatih staršev. Zaradi številnih težav njun zakon razpade ...
07:35
Antun Motika
Je eden najplodnejših hrvaških umetnikov. Film prikazuje še neobjavljene fotografije in dela ter avtentične zapise njegovih razmišljanj o ustvarjanju in življenju.
07:55
Largo
08:00
Radivoj Korać
Radivoj Korać, znan pod vzdevkom Žućko, je bil eden najboljših igralcev košarke v Jugoslaviji v 60. letih. Kar sedem let zapored je bil tudi najboljši igralec jugoslovanskega prvenstva. Na tekmi je v povprečju osvojil 32,7 točke. Znan je bil po svoji posebni tehniki metanja prostih metov. Prehitro je v prometni nesreči končal svoje življenje in postal sinonim za košarko. Radivoj Korać je zaznamoval čas, v katerem je igral.
08:49
Ana in njena brata
Skupino predstavljajo 11-letna kitaristka Ana, 16-letni pianist Silvije in 18-letni kitarist Viktor. Vadijo in z mnogimi koncertnimi nastopi na hrvaški in mednarodni sceni dokažejo, da se ustvarjalni duh lahko zoperstavi terorju in kaosu.
09:18
Mravljica dobrega srca
09:30
Otroška TV
Glasbeno-animirani program.
10:15
Papirnati princ
Ko je Julija nekega dne sama doma, pozvoni na vratih fant, ki pravi, da opravlja ankete, in Julija ga kljub prepovedi staršev spusti v stanovanje. Izkaže se, da je Nikola prevarant, in ko poskuša ukrasti nekaj družinskih dragocenosti, se mu Julija postavi po robu. Prepriča ga celo, da se z njo igra, ob odhodu pa mu pokloni mamine uhane in enega od očetovih potnih listov. Pol leta kasneje se zaradi izginulega potnega lista znajde njena družina v veliki nevarnosti in Julija se zave, da je kriva ona. S pomočjo sošolca Pegija in neobičajne babice Eme poskuša najti Nikolo in seveda potni list.
11:42
Ljubo Babić
Film je posnet nekaj let pred Babićevo smrtjo, v njegovi hiši in ateljejih. Avtor komentira svoja dela.
12:00
Paviljon 6
Zdravnik iz provincialnega mesta Tsardom v Rusiji na Oddelku 6, oddelku za zdravljenje duševnih boleznih, sreča svojega nekdanjega študenta. Navdušen je nad študentovim uporniškim duhom in pametnimi pripombami, zato želi z njim preživeti še več časa, kar pa postopoma privede do tega, da začne tudi sam izgubljati stik z resničnostjo.
13:33
Soseda
Željko živi v svetilniku na otoku, Vlado pa v zapuščenem kraju goji zelenjavo in meditira. Gre za tihi protest proti svetu današnjih vrednot ali beg pred resničnostjo?
14:00
Napad
Film sestoji iz treh zgodb. Prva zgodba govori o Marku, ki se vrača iz španske državljanske vojne v rodni kraj. Na vlaku proti Zagrebu ga prepozna železničar. Marko se mu zlaže, da prihaja z dela v Nemčiji. V drugi zgodbi partizana Mićo in Perica iščeta patruljo, ki se je izgubila. V tretji zgodbi pa Nevenka, študentka violine, pomaga kolegu iz orkestra, trobentaču Kreši, za katerega izve, da je ilegalec. Nevenka se zaljubi vanj.
15:49
Strpnost
Zgodba se ponavlja in se vrti v krogu iz katerega ni izhoda.
16:00
Vohun v petkah
Uslužbenec se zamaskira v čistilko in poskuša priti do ekskluzivnih posnetkov svetovnih glasbenih zvezd, ki bi direktorici zagotovili bančne kredite, potrebne za izgradnjo studia.
17:19
Ob poldne
Vsak dan naredi obhod po istih ulicah in opominja meščane Zagreba o točnem času. Stjepan Možar je zaljubljen v svoje mesto.
17:30
Enooki Jack
Leta kasneje Rio pobegne iz zapora in lovi Dada, da bi se mu maščeval. Dad je sedaj ugleden šerif v Kaliforniji in živi v strahu pred njegovo vrnitvijo.
19:52
Masayuki Nagase
Pri svojem delu je Nagase uporabljal material iz bližnjega kamnoloma Kornarija. Film govori o njegovem umetniškem delu, življenjski filozofiji, stapljanjem z naravo in o tem, o čemer želi podučiti ostale.
20:05
Deveti krog
Zagreb leta 1941. V taborišču ustaški pazniki mučijo mlada dekleta. Ivo Vojnović (Boris Dvornik) ni preveč srečen, ko ga oče nagovori, naj se poroči z mlado sosedo Ruth (Dušica Žegarac), da bi jo tako rešil pred ustaškim pregonom. Ivo ima punco, vrstnico Magdo (Beba Lončar). Ruth pa mora kmalu v taborišče, saj jo ujamejo redarji. Tako pride ravno v »deveti krog« ...
21:38
Zapuščeno mesto
Zgodbo pripoveduje Gigi, prebivalec Piemonta (Završja). Po 2. svetovni vojni so morali izbirati med domovinami. Odločili so se, da ostanejo, čeprav je bilo mesto skoraj popolnoma porušeno.
22:00
Akcija Stadion
23:27
Amato
Ljudje ga imajo radi, velikokrat pristopijo do njega in se želijo z njim fotografirati. Amato vedno prireja nove in nove nastope, za katere se skrbno ureja.
23:55
Soseda
Željko živi v svetilniku na otoku, Vlado pa v zapuščenem kraju goji zelenjavo in meditira. Gre za tihi protest proti svetu današnjih vrednot ali beg pred resničnostjo?