TV sporedi

TV spored - KLASIK TV

Oglejte si TV spored na enem mestu...

KLASIK TV
TV spored za KLASIK TV

spored za datum: 16.08.2016
00:00
Sen zimske noči
Lazar se po 10 letih bivanja v zaporu vrača domov, kjer najde neznano žensko Jasno in njeno avtistično hčerko Jovano. Odloči se, da mame in hčerke ne bo prisilil, da se izselita. Trojica se začne postopoma spoznavati. Na dan prihajajo rane iz preteklosti in se začnejo počasi celiti.
01:32
Mumbai Blues
Mumbaj je največje mesto v Indiji, najhitreje rastoče mesto na svetu in eno, v katerem je najlažje končati v ruševinah. Film se začne z grotesknimi prizori članov lokalnega smejalnega kluba, ki se zbirajo vsako jutro ob petih v parku. Tam se smejijo in tako se začne njihovo vsakodnevno soočanje z izzivi v velikem mestu. Film nato prikazuje etnično skupnost Parsis, ki je nekoč vladala mestu, vendar je danes skoraj izumrla; tradicionalne perice, ki niso več potrebne zaradi uvedbe pralnih strojev, ter prostitutke, ki nimajo strank zaradi AIDS-a; tu so tudi transvestiti, zavrženi iz družbe ...
02:00
Nova mladina
Glavni igralci serije so iz razreda VIII3, učenci, njihovi predavatelji in starši. Nova mladina opisuje življenje takratnih najstnikov, vse kar je bilo lepo, komično in žalostno. Skratka vse, kar se mladim v življenju lahko pripeti.
02:49
Ciklus: 2. Upokojenci
03:38
Babičina vnukinja
03:46
Ritka
04:00
Rop tretjega rajha
Glavonja in Kalauz sta preizkušena bančna roparja, ki pa morata v zapor. Med njunim bivanjem v zaporu, pride do letalskega napada na Beograd, ki mu sledi razpad kraljevine Jugoslavije. Zapor prevzamejo Nemci. Glavonja in Kalauz se hitro znajdeta in pobegneta iz zapora. V Beogradu hočeta nadaljevati staro prakso, a se izkaže, da so že Nemci vse izropali ... Pajdaša spoznata, da je sedaj pravi biznis v Nemčiji, v Berlinu, zato se z lažnimi dokumenti odpeljeta v Berlin, kjer nameravata oropati Tretji rajh ...
05:40
Nič osebnega
Medtem ko je Boris popolnoma pripravljen za akcijo, je Roko vznemirjen in negotov. Njun načrt je, da pozvonita pri vratih in se pretvarjata, da potrebujeta pomoč, ker se jima je pokvaril avtomobil. Vendar jima na njuno presenečenje odpre župnik.
05:58
Largo
06:00
Pravo stanje stvari
Mlad inženir služi vojaški rok. Medtem ima njegova žena ljubezensko avanturo, zaradi katere se hitro pokesa. Ko inženir izve za ženino nezvestobo, ji skuša vrniti z enako mero.
07:24
Srečno
Po zaprtju v propadli rudnik pridejo člani umetniškega gibanja Labin Art Express, ki mu želijo vdahniti novo življenje.
08:00
Nor nate
08:50
Polsestra
Rada ima mamo, očeta, sestro in polsestro, očetovo zunajzakonsko hči, o kateri ne ve skorajda nič. V bistvu sploh ni njena prava polsestra. Odločila se je odkriti resnico, da bi videla, kako bo to vplivalo na odnose v družini.
09:20
Piccolo
Soseda živita v isti hiši, kot najboljša prijatelja, vse dokler eden od njiju ne kupi male ustne harmonike in jo začne igrati. Drugi ne zdrži in se maščuje tako, da začne igrati veliko harmoniko. Nastane medsebojno obračunavanje z vse večjimi inštrumenti. Na pomoč priskočijo tudi sosedje, tako da nastane že orkester. Peklenski hrup doseže vrhunec. Pride do nezaželenih posledic in vsemu temu je vzrok mala ustna harmonika "Piccolo".
09:30
Otroška TV
Glasbeno-animirani program.
10:15
Ta narod bo živel
V Zahodni Bosni se pričenja upor proti nemškim okupatorjem in ustašem. Vse prevzame veliko navdušenje in želja po svobodi, zato nudijo pomoč tamkajšnjim partizanom. Mlado dekle Jagoda se zaljubi v partizanskega komisarja, Hrvata Ivana, ki je specialist za miniranje železniških prog.
11:43
Slamnata dekleta
Informiranje in avtentičnost o zanimivem pojavu, brez suhoparnosti in hladnega nizanja dejstev.
12:00
Reven sem, a besen
Brivec Savo pride v majhno vas, v kateri se preko svojega dela dodobra spoprijatelji z vaščani. Zbliža se tudi z vaščankami, a vse le ne bo tako rožnato. Ko se že zdi, da mu gre vse kot po maslu, se brivcu zalomi. Dekle njegovega življenja umre, vaščani pa ga bojkotirajo. Brivec tako zapusti vas in začne vse od začetka, vendar tokrat v troje.
13:12
Brezplačno
Prostovoljci pripravljajo računalniške delavnice za bolnike, študente, brezdomce, pomagajo v domovih za ostarele,
delijo obroke. Koliko je posameznik pripravljen podariti svoj čas?
13:55
Largo
14:00
Somrak
Ostali so odšli v mesta ali na začasno delo v tujino. Na zemljiščih so ostali tako le še otroci ter dedki in babice, ki so mlajšim bolj v nadlego kot pa v pomoč. V eni izmed takih družin nekega dne ded prejme pismo sina, v katerem mu javlja, da se ne namerava več vrniti domov. Ded to kruto resnico svojim vnukom prikrije.
15:37
Kosovni odvoz
Mož je uspešen poslovni človek, nakar v zasebnem življenju naleti na težave, saj sta tako žena kot ljubica spregledali njegove laži. Namesto da bi se pogovorili, loputajo z vrati in razbijajo kozarce. V moderni družbi tudi vsa komunikacija poteka preko SMS-sporočil.
16:00
Bravo maestro
Nato začne iskati službo, živi kot boem in ustvarja svoja glasbena dela. Navkljub dejstvu, da je prejel veliko pohval, ga nihče ne želi najeti. Zapusti ga dekle in razočaran se odloči sprejeti službo učitelja klavirja. Kmalu se zaljubi v bogato vdovo, katere sina uči igranja. Fantov dedek priredi veliko poročno slavje za novi par in spozna Vitomirja s številnimi vplivnimi ljudmi, kar mu korenito spremeni življenje. Postane slaven, obiskuje politične sestanke in velike sprejeme. Pričakuje se njegova mojstrovina, vendar on ni več nadarjen mlad skladatelj, ki je nekoč bil. Na koncu, ko zaključi svoj opus magnum, ga eden od članov orkestra obtoži plagiatorstva.
17:35
Soseda
Željko živi v svetilniku na otoku, Vlado pa v zapuščenem kraju goji zelenjavo in meditira. Gre za tihi protest proti svetu današnjih vrednot ali beg pred resničnostjo?
18:00
Nova mladina
Glavni igralci serije so iz razreda VIII3, učenci, njihovi predavatelji in starši. Nova mladina opisuje življenje takratnih najstnikov, vse kar je bilo lepo, komično in žalostno. Skratka vse, kar se mladim v življenju lahko pripeti.
18:57
Bora Todorović
Bora Todorović se je dolgo iskal in se naposled našel v gledališču in filmu. Ugotovil je, da je to pravo delo zanj, saj lahko pokaže, česa je zmožen. Štiri leta je delal na sceni hrvaškega narodnega gledališča, po vrnitvi v Beograd pa je igral v Ateljeju 2012. Od ustanovitve gledališča Zvezda je bil član njegove zasedbe. Bil je igralec, ki je vsako vlogo, pa čeprav je bila majhna, označil s svojim karakterjem, ki ostane dolgo v spominu.
19:35
Mali leteči medvedki
S svojimi krilci švigajo naokoli in v zraku puščajo pisane sledi. Vendar jim veselje kvarijo zlobne podlasice, ki ne izbirajo sredstev, da dosežejo svoje cilje, in vedno znova ogrožajo neokrnjeno naravo. Leteči medvedki pa so pravi borci za ohranjanje naravnega okolja in s svojo iznajdljivostjo podlasicam ne dovolijo, da bi uničile naravna bogastva.
19:59
Per aspera ad astra
Premagovanje težav, da bi lahko dosegli nebo. In boj z WC školjko. Človek se tam utaplja, roka z neba pa ponuja pomoč.
20:05
Oblaki potujejo v Italijo
20:30
Oblaki potujejo v Italijo
21:00
Ritem Balkana
Ritem Balkana je pregled glasbene scene v regiji, predstavi že uveljavljene avtorje in tudi nove avtorje, kakor tudi mlade ustvarjalce, ter razkriva, kako so politični in družbeni dogodki vplivali na njihove odnose in kariere. Nekatere teme Ritma na Balkanu so jazz, vpliv rapa na ozaveščenost mladih v regiji in zgodovina tradicionalne makedonske pesmi. Veliko slavnih glasbenikov, kot so Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, benda Letu Štuke in Zoster in drugi, so bili gostje oddaje.
21:30
Ritem Balkana
Ritem Balkana je pregled glasbene scene v regiji, predstavi že uveljavljene avtorje in tudi nove avtorje, kakor tudi mlade ustvarjalce, ter razkriva, kako so politični in družbeni dogodki vplivali na njihove odnose in kariere. Nekatere teme Ritma na Balkanu so jazz, vpliv rapa na ozaveščenost mladih v regiji in zgodovina tradicionalne makedonske pesmi. Veliko slavnih glasbenikov, kot so Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, benda Letu Štuke in Zoster in drugi, so bili gostje oddaje.
22:00
Velika turneja
23:46
Ljudje (v prehodu) II
Film je del Zafranovićevega opusa, ki prikazuje individualno in kolektivno zlo.