TV sporedi

TV spored - KLASIK TV

Oglejte si TV spored na enem mestu...

KLASIK TV
TV spored za KLASIK TV

spored za datum: 19.08.2016
00:00
Človek, ki ga je treba ubiti
Agent Farfa se Satonu izneveri, saj si pridobi naklonjenost in zaupanje ljudi, zaljubi se, vendar tudi tragično konča.
01:41
V vojni in revoluciji
V filmu spremljamo intervju z avtoričino 97-letno babico, ki se poskuša spomniti svoje mladosti, ko je delala kot učiteljica v antifašističnem gibanju v 2. svetovni vojni. Gospa obuja spomine na podlagi knjige Šola v vojni in revoluciji, ki jo je napisal njen mož in avtoričin ded. Z nastankom nove države na začetku 90. let so ta in še mnoge druge knjige, katerih tema je bila ideološko gibanje, izginile iz knjižnic in knjigarn.
01:56
Largo
02:00
Nova mladina
Glavni igralci serije so iz razreda VIII3, učenci, njihovi predavatelji in starši. Nova mladina opisuje življenje takratnih najstnikov, vse kar je bilo lepo, komično in žalostno. Skratka vse, kar se mladim v življenju lahko pripeti.
02:55
Gledališče bistrih potokov
03:47
Madelaine, ljubezen moja
04:00
Država mrtvih
Film "Država mrtvih" se začne leta 1991, ko Slovenija razglasi odcepitev, s svatbo v Sarajevu. Osrednji lik zgodbe je slovenski oficir JLA Janez (igra ga Radko Polič), ki ob razpadu nekdanje skupne države ostane zvest svoji vojaški prisegi in jugoslovanskemu idealu. Ima ženo Makedonko, sina študenta in dve deklici dvojčici. Slovenci mu nudijo višji čin v svoji vojski, vendar ostane zvest prisegi JLA in odide v Beograd. Tu preživlja tisto, kar so preživljali mnogi oficirji, ki so tedaj prihajali iz Hrvaške in Bosne, ki so živeli kot begunci po poceni hotelih ...
05:37
Ottavio
Njemu bližnji so ga poznali kot človeka svobodnega duha, polnega humorja in specifičnega pogleda na Istro in njene ljudi. Materialne dobrine mu niso pomenile ničesar, pomembnejše mu je bilo snovanje glasbil in premišljevanje o umetnosti, o odnosih z ljudmi, živalmi in rastlinami, o pravici, miru in resnični demokraciji. To je bil človek, ki kljub težki bolezni nikoli ni bil odvisen od nikogar. Bil je svoboden človek.
06:00
Lov na jelene
Ivan Šušnjar se po mnogih letih vrne v rodno mesto, ki ga je zapustil po 2. svetovni vojni, ker se je bal, da bi ga nova oblast lahko preganjala. Partizani sedaj želijo njegovo imetje. Ker želi dokazati svoj prav, gre v pravdo.
07:39
Eno življenje
07:56
Largo
08:00
Solo
Šime je preplul Atlantik od Francije do Brazilije (približno 8.000 km) na ladji, dolgi 6,5 metra, izključno na jadra, brez komunikacije s kopnim. Kamere so beležile 27 dni samote na širnem morju.
08:52
Zagreb živi s Titom
09:22
Cirkuške miniature
09:30
Otroška TV
Glasbeno-animirani program.
10:15
Hasanaginica
Balada se dogaja v Imotski krajini, kjer živi tudi tamkajšnji vladar Hasan-aga. Ko je v bitki proti krščanskim odpadnikom hudo ranjen, prosi svojo ženo Hasanaginico, naj ga obišče na bojišču, toda ta raje ostane doma pri svojih otrocih. Besni Hasan-aga po prihodu domov ženo spodi iz hiše, neutolažljiva Hasanaginica pa je s tem primorana zapustiti svoje otroke in se poročiti z drugim. Toda njena žalost je močnejša od volje do življenja.
11:27
Most
Zgodbo pripovedujeta dve mladi osebi različnih narodnosti, ki ne želita živeti v razdeljenem mestu.
12:00
Zgodnja jesen
Profesorica Eva Gal po ločitvi od moža vso svojo ljubezen posveti hčeri Tanji. Ko se v Evinem življenju pojavi drug moški, skuša ljubosumna in sebična Tanja po vrsti prepirov narediti samomor. To hitro razreši Evino dilemo: žrtvuje se. Tanja prepozno razume in Eva Gal ostane osamljena za vedno.
13:30
Tri
Trojica, ki je doživela vojne grozote (srbski vojak, hrvaški prostovoljec in pripadnik vojske BiH), govori o doživetjih. Vprašanje je tudi, ali je še vedno potrebno govoriti o vojni.
13:56
Largo
14:00
Tango Argentino
Deček pomaga osamljenim, ostarelim ljudem in oživi njihovo voljo do življenja. V zameno prejme ljubezen in razumevanje, česar mu starši niso naklonili.
15:30
Srečni nikjer
Mestece na hribu, obkroženo z gozdovi, so mnogi umetniki prepoznali kot svoj dom.
16:00
Sokol ga ni maral
Šima svojega sina Benoša skriva na podstrešju, da bi mu tako prihranil novačenje v vojsko na katerikoli strani. Za Benoša pa to predstavlja težko travmo, saj je ločen od svojega dekleta, a Šima je neomajen. Vojna se približuje končnemu vrhuncu, Benoša pa je vse težje skriti.
17:26
Tam, kjer je upanje
O staranju, zadnjih dneh v domovih za ostarele. Kaj se zgodi, ko oseba izgubi svojo funkcijo?
18:00
V vojni z vojsko
19:28
Nato sem videl Tanjo
Brata živita sama, ker se mama zdravi v bolnišnici.
Željko (16 let) želi končno spoznati Tanjo in dobiti denar, da bi mami nekaj kupil in olajšal življenje.
20:05
Ljubezen in še kakšna kletvica
V Imotski krajini, kjer prebivajo, se pojavi cirkusantska skupina, katere glavna zvezda neverjetno spominja na "devico Marijo". Temperamentna dama je vznemirila vse moške v vasi, zato policaj Mate dobi nalogo, da jo izžene. Vendar tudi on ni imun na njene čare ...
21:28
Ptice
Tapiserija, ki se dela v tovarni Regeneracija. Film prikazuje faze nastanka tapiserije in neverjetno virtuoznost ustvarjalnega para.
22:00
Artiljero
23:43
Žur
Tokratna zgodba se dogaja v okolici Vukovarja, kjer se zdi, da ne more nič prekiniti pravljičnosti pokrajine.