TV sporedi

TV spored - NATIONAL GEOGRAPHIC

Oglejte si TV spored na enem mestu...

NATIONAL GEO
TV spored za NATIONAL GEOGRAPHIC

spored za datum: 04.07.2016
00:00
Raziskovalec: Obrazi mrtvih
Spoznali bomo najbolj nenavadne običaje, ko gre za umiranje, smrt in trupla. Oddaja "Obrazi smrti" nas bo popeljala v svet indonezijskih plemen, kjer mumificirajo umrle in živijo z njimi, do Tibetancev, ki svoje ljubljene razkosajo in z njimi nahranijo mrhovinarje ter v življenje malezijskih domorodcev, ki izkopavajo trupla družinskih članov.
00:55
Raziskovalec: Krvave starine
Oddaja, ki prihaja na National Geographic Channel, bo gledalce popeljala po vsem svetu na lov na krvave starine, ki so jih izkoriščali za financiranje genocidov, terorizma in organiziranega kriminala. Plenjenje starin ni nič novega. To se je dogajalo že v egipčanskih grobnicah, pri starinah Angkorja, v majevskih ruševinah in v drugi svetovni vojni. Ropanje je staro toliko kot sama umetnost. Včasih so roparji civilisti, ki so izkoristili priložnost za zaslužek, ali celotni režimi, ki financirajo vojne. Tudi kupci so zelo raznoliki, od bogatih zbiralcev do znanih dražbenih hiš in muzejev. Zaradi precej ohlapnih zakonov so lahko starine krožile v svetu umetnin, saj so se vsi držali pravila "ne sprašuj in ne govori", da bi na ukradene starine opozorili čim manj ljudi. Zakoni, ki prepovedujejo krajo starin, niso univerzalni in jih pogosto ne uveljavljajo. Vendar je ISIS spremenil igro. Ropanje sirskih starin je morda eden njihovih glavnih virov financiranja in oder za propagando. Z ropanjem Sirije nasilno uničujejo skupno kulturno dediščino in kar je še pomembnejše, zaradi njihovih dejanj so v zavest javnosti prodrla grozljiva dejstva: kupci v Evropi in Ameriki pomagajo financirati najbolj pošastno teroristično skupino stoletja.
01:50
Raziskovalec: Boj proti Isisu
Junija 2014 so borci ISIS-a prodrli čez sirsko mejo v Irak. Militanti so se zdeli neustavljivi, dokler niso dosegli Kurdistana. ISIS danes nadzira tretjino Iraka, Kurdi pa se branijo pred teroristi.
02:35
Zapuščene stavbe: Prostozidarska hiša v New Yorku
Kar se je začelo kot sprehod skozi strašljiv prostozidarski dom za upokojence, se za ekipo spremeni v pravi avtomobilski raj.
03:00
Gospodarji vojne: Dan Nighthawka
Fantje naletijo na zelo redek mitraljez 1915 Vickers, stremena konkvistadorjev in ameriško zastavo, izdelano v koncentracijskem taborišču.
03:25
Kupi in uniči: Bogastvo na farmi
Izkaže se, da je zapuščena kmetija prava časovna kapsula in fantje odkrijejo vse od traktorja iz druge svetovne vojne do nemškega pisalnega stroja.
03:50
Taljenje denarja: Na kupu zlata
Davova ekipa meni, da je nor, potem ko se odloči razrušiti hišo, ki jo je kupil. Ampak Dave je prepričan, da se v njej skriva zlato.
04:10
Zapuščene stavbe: Tovarna marmorja v Vermontu
Ekipa išče zaklade v zapuščenih prostorih pivovarne Pabst Brewing Company, gradu podobnem kompleksu, ki je bil zgrajen leta 1844.
04:30
Na življenje ali smrt: Napad morskega psa!
Iz kletke odbijte napad belega morskega volka in izkusite najhujšo moro voznika snežnih sani, ko se sneg pod njimi utrga in se sproži plaz.
04:55
Kupi in uniči: Dvorec za milijon dolarjev
Brian in Lee poskušata porušiti ogromno obmorsko stavbo, ne da bi njene ruševine padle v vodo.
05:15
Taljenje denarja: Dragocena krsta
Diego zaradi vgraviranih zlatih črk kupi kar celo krsto. Pa bo čistost zlata dovolj velika, da bo nakup upravičen?
05:40
Je to res?: Ekstremna hoja v snu
Lahko ljudje med hojo v spanju zagrešijo kompleksne zločine? Srečali se bomo z obtoženim zločincem in prisostvovali zanimivi preiskavi, zaradi katere morda ponoči ne boste morali spati.
06:00
Zapuščene stavbe: Hotel v Hot Springsu
Ekipa išče skrite zaklade v zapuščenem hotelu Hot Springs, ki je znan po tem, da je gostil tudi Babea Rutha in Ala Capona.
06:20
Kupi in uniči: Dvorec za milijon dolarjev
Brian in Lee poskušata porušiti ogromno obmorsko stavbo, ne da bi njene ruševine padle v vodo.
06:45
Gospodarji vojne: Obožujem topove
Ko Sean odkrije top iz 17. stoletja in Shooter odkrije winchesterko iz leta 1894, se fanta odločita za strelsko tekmovanje, da bi ju stestirala.
07:10
Garaža za obnovitve
Poškodovan alfa romeo iz leta 1969 potrebuje osvežitev, Alex pa naleti težave pri iskanju bugattijevega motorja.
08:05
Prva pomoč za avtomobile: Poženi darta
Tim in Fuzz se odpravita v Berkshire, da bi poskrbela za zapuščenega športnega starodobnika, daimlerja SP250, na katerem se v lopi nabira prah.
09:00
Reševanje na ledeni cesti: Nočna izmena
Thord se trudi med sneženjem očistiti cesto. Jo Roger ima na severu veliko dela s tovornjaki, natovorjenimi z lesom, ki vozijo v gozd. Bjorn na gori rešuje tovornjak, ko avto, ki ga je hotel obvoziti, obtiči in ga je treba rešiti.
09:55
Hudobni tun: Vrnitev
Lanski zmagovalec Hard Mechandise tesno vodi, medtem ko se Hot Tuna in Pinwheel trudila kaj zaslužiti. Vsi pa so pozorni na kapitana Paula, ki se trudi presenetiti in zmagati.
10:50
Šepetalec psom: Cesarjev najhujši ugriz
Cesar spozna agresivnega labradorca iz LA-ja in poskuša ukrotiti brezdomkinega zaščitniškega pitbula, zato da bi lahko normalno zaživela.
11:45
Katastrofa v zraku: Prevaran pilot
Let 751 družbe Scandinavian Airlines je leta 1991 med vzletom zagorel in strmoglavil. Čudežno so preživeli vsi potniki in člani posadke.
12:40
Vesolje: Odisejada v času in prostoru: Nekatere stvari, ki jih počnejo molekule
Neil deGrasse Tyson bo raziskal spremembe življenja preko naravne in umetne selekcije in si ogledal evolucijo človeškega očesa.
13:35
Najhujše vreme vseh časov?
15:25
Katastrofa v zraku: Letalo, ki je letelo previsoko
160 ljudi je umrlo, ko je leta 2005 strmoglavilo letalo družbe West Caribbean Airways, zaradi česar je družba kasneje tudi bankrotirala.
16:20
Rojeni motoristi: Dirkaške težave
Po dirkaški lekciji si Zach želi spremeniti star motor Harley Sportster v tekmovalni motocikel, vendar mu ne uspe.
17:15
Prva pomoč za avtomobile: Izziv z avtodomom
Tim in Fuzz potujeta po državi in iščeta stare avtomobile in lastnike, ki pri njihovi obnovi potrebujejo pomoč.
18:10
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, na koliko načinov se lahko osramotimo, poškodujemo in ponižamo pri skokih z deske, odskakovanju na kolesih ali teku skozi blato.
18:35
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, kako se je mogoče osramotiti ter poškodovati pri upravljanju dronov, vožnji motocikla na sipinah in smučanju po kovinskih gredeh.
19:05
Reševanje na ledeni cesti: Smrdljivi posel
Na jugu ima Bjoern veliko dela, narava pa mu para živce, ko mora pomagati avtu z zmrznjenim gorivom, nato pa zaradi severnih jelenov zaprejo cesto. Na severu morajo rešiti tovornjak, poln rib, in prekucnik, ki je izgubil gred.
20:00
Hudobni tun: Lov na tune
Ostali so le še trije tedni in kapitani imajo še več tekmecev, ko v Gloucester priplujejo druge ladje. Ribe bolj prijemajo bližje obali, zato se kapitani borijo za ozemlje. Več vrvic pomeni več rib in več denarja.
21:00
Reševanje na ledeni cesti: Ekstremna reševanja
Thord in Bjoern se zbereta z drugimi, da bi se pogovorili o sezoni. Zgodbe o življenju in smrti, iznajdljivosti, slabem vremenu in bizarnostih. Pri Olavu se spominjajo trenutkov, zaradi katerih bi ljudje jokali, se smejali ali kričali.
22:00
Hudobni tun: Napet finale
Štiri najboljše posadke si tesno sledijo in do konca sezone sta le še dva tedna, zato si kapitani prizadevajo, da bi ulovili tune, ki jih lahko popeljejo do zmage.
23:05
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, kako se je mogoče osramotiti ter poškodovati pri driftu z motociklom, skakanju po postelji ter izstreljevanju prijateljev s katapultom.
23:30
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, kako se je mogoče osramotiti ter poškodovati pri prehitrem ustavljanju z motociklom, premetu in spuščanju po pobočju.