TV sporedi

TV spored - NATIONAL GEOGRAPHIC

Oglejte si TV spored na enem mestu...

NATIONAL GEO
TV spored za NATIONAL GEOGRAPHIC

spored za datum: 17.07.2016
00:00
Megatovarne: Super podzemna železnica
Najnovejši newyorški podzemni vlak, zgrajen iz navadne pločevine, je izdelan tako, da zdrži 40 let in lahko letno prepelje 1,6 milijard potnikov.
00:55
Megagradnje: Panamski prekop
Panamski prekop dvigne več kot 14.000 ladij, čeprav je eno najtežjih navigacijskih območij. S povečevanjem prometa pa načrtujejo tudi razširitev prekopa.
01:50
Megatovarne: Ikea
Ikeo letno obišče skoraj 600 mio kupcev. Odkrili bomo, kako več kot 54 držav dobavlja zaloge za njeno velikansko proizvodno linijo.
02:35
Neslutene nevarnosti
Videli bomo gorsko odpravo, kjer se načrti zalomijo, adrenalinsko dirko motornih čolnov z grozljivim izidom in "downhill" dirko, ki vodi v katastrofo. Prizore bomo ustavili v ključnih trenutkih. Bi lahko predvideli nevarnost?
03:00
Na življenje ali smrt: Dušenje
Hitro se odzovite, saj se prijatelj na tekmovanju v hitrostnem goltanju davi, ter se borite za življenje, potem ko se vam ponesreči skok.
03:25
Znanost o neumnosti
Videli bomo, na koliko načinov se lahko med plesom ob drogu, skoki s pogo palico in podiranjem drevesa osramotimo, poškodujemo in ponižamo.
03:50
Brain Games: Fokus pokus
S serijo interaktivnih iger in vznemirljivih preskusov testirajte svojo zbranost in pozornost.
04:10
Neslutene nevarnosti
Videli bomo katastrofo na dirki na otoku Man, osupljiv naravni pojav v Italiji in letalski šov v Kaliforniji, ki se bo končal, kot nihče ni predvidel. Bi lahko vi predvideli nevarnost?
04:30
Na življenje ali smrt: V zubljih
Rešite se, ko jezna slonja mati napade vaš avtomobil in ukrepajte, ko se strani na bencinski postaji vnamejo oblačila.
04:55
Znanost o neumnosti
Richard Hammond bo raziskal boleče posledice podiranja stavb, sankanja in razbijanja zračnih blazin.
05:15
Brain Games: Nemirno gibanje
Raziskali bomo, kako naši možgani zaznajo, prepoznajo in se odzovejo na gibanje, in razkrili, kako se jih da pretentati.
05:40
Je to res?: Vesoljci davnine
So pred tisočimi leti vesoljci pristali na Zemlji, da bi se vmešali v evolucijo in kulturo človeka?
06:00
Neslutene nevarnosti
Bi tveganja lahko predvideli s proučitvijo prizorov? Videli bomo drzen in nevaren reli po koloradskem gorovju, skok s padalom v Mehiki, ki postane skok v neznano, in dramatično akrobacijo s helikopterjem.
06:20
Na življenje ali smrt: Katastrofa v zraku
Držite se, saj boste zaradi nezgode med skokom zdrsnili iz varovalnega pasu na padalu in strmoglavili proti zemlji z višine 4000 m.
06:45
Gospodarji vojne: Skrivni ogenj
Fantje gredo v Colorado Springs, kjer Jim odkrije enega največjih predmetov do zdaj: iskalno luč za letala iz druge svetovne vojne.
07:10
Garaža za obnovitve
Obnovitelji dobijo prošnjo, da rešijo avtomobil iz leta 1953, ki ima uničeno ohišje.
08:05
Prva pomoč za avtomobile: AC aceca
Tim in Fuzz gresta po zelo neznan avto: AC aceco. Večina pozna model cobra, številni pa ne vedo za redkega in dragocenega predhodnika. Avto propada v garaži, zato je lastnikov sin prosil Prvo pomoč za oživitev očetovega vozila.
09:00
Raziskovalec: Krvave starine
Gledalci bodo odpotovali okrog sveta, da bi iskali krvave starine, znane po tem, da so z njihovo pomočjo financirali genocide, terorizem in organizirani kriminal. Kraja starin ni nič novega, kupci pa so zelo različni, od bogatih zbiralcev do muzejev.
09:55
Raziskovalec: Boj proti Isisu
Junija 2014 so borci ISIS-a prodrli čez sirsko mejo v Irak. Militanti so se zdeli neustavljivi, dokler niso dosegli Kurdistana. ISIS danes nadzira tretjino Iraka, Kurdi pa se branijo pred teroristi.
10:50
Znanost o neumnosti
Analiza dveh slogov brcanja kazenskih strelov. Če zna triletnik pravilno uporabljati tobogan, zakaj ga odrasli ne znajo?
11:15
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, kako se lahko osmešite, poškodujete in osramotite pri plesu na mizi, med vožnjo na enem kolesu in pri drsanju po tleh.
11:45
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, kako se lahko osmešite in poškodujete med ustavljanjem na rolerjih, pri vrtenju nunčakov in med vožnjo na miniaturnih motociklih.
12:10
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, kako se lahko osmešite, poškodujete in osramotite med obiskom vodnega parka, ko skačete v pozdrav in med karate brco v obratu.
12:40
Znanost o neumnosti
Tokrat bomo izvedeli, kako se lahko osmešite, poškodujete in osramotite med skokom čez zid, pri skakanju na telovadnih žogah in igri namiznega tenisa s pivom.
13:05
Znanost o neumnosti
Stanje na palubi ter vkrcanje in izkrcanje z ladje je lahko zahtevno. Igralci namiznega tenisa se morajo pripraviti kot vsi drugi, a veliko stvari gre lahko po zlu. Če imate nezaželene dlake, vam morda lahko pomaga znanost.
13:35
Mogočni človeški rod: Led
Bill in Cat poskušata preživeti kot nomadska lovca, ki živita v Sibiriji sredi ledene dobe. Planet je redko poseljen in njuno edino upanje je, da izsledita in ubijeta veliko divjad. Če je ne bosta kmalu našla, bosta umrla od lakote ali zmrznila.
14:30
X: Generacija, ki je spremenila svet: Politika X
"Politika X" je zadnja epizoda serije. V njej odkrivamo, kako se je generacija v več desetletjih politično razvila.
15:25
Genialni Stephen Hawking: Kje smo?
Stephen Hawking bo na pot odkritij popeljal tri prostovoljce. Pripravil jim bo več nalog, da bi lažje odgovorili na pomembna vprašanja o našem svetu. Priča bomo zanimivim sklepom, če se bomo znali vživeti v um genija.
16:20
Vesolje: Odisejada v času in prostoru: Stoje na Rimski cesti
17:15
Znanstveni dosežki: Boj proti pandemiji
Tehnologija v času vojne zelo napreduje. Tudi izbruh ebole leta 2014 je medicinsko znanost prisilil, da se je razvijala enako hitro kot virus, proti kateremu so se borili. Grozote spodbujajo revolucijo, ki lahko privede v svet brez patogenov.
18:10
Genialni Stephen Hawking: Kaj sem?
Epska serija se nadaljuje, Stephen Hawking bo za tri prostovoljce pripravil zabavne naloge, da bi spoznali, kaj v resnici so. Deležni bodo izjemnih ugotovitev na področju narave samega življenja.
19:05
Vesolje: Odisejada v času in prostoru: Nekatere stvari, ki jih počnejo molekule
Neil deGrasse Tyson bo raziskal spremembe življenja preko naravne in umetne selekcije in si ogledal evolucijo človeškega očesa.
20:00
Znanstveni dosežki: Več kot človek
Poznate koga, ki je, ali pa ste tudi sami kiborg, oseba, ki ji pomaga vgrajena tehnologija, kot so umetni udi ali spodbujevalniki. Znanstveni napredek nas bo popeljal še dlje. Širi naša čutila in spreminja naravo človeškega telesa in uma.
21:00
Prežarčena Zemlja
23:00
Življenje v vesolju