TV sporedi

TV spored - NATIONAL GEOGRAPHIC

Oglejte si TV spored na enem mestu...

NATIONAL GEO
TV spored za NATIONAL GEOGRAPHIC

spored za datum: 31.05.2016
00:00
Reševanje na ledeni cesti: Led na cesti
Bjorn se na jugu spopada z nalogami, ki odločajo o prihodnosti, ko popravi snežni plug na gorski cesti in ponudi prevoz ministru, ki odloča o tem, katera cesta ima prednost pri popravilih. Na severu Jo Roger zdrsne s ceste, a si pomaga sam.
00:55
Hudobni tun: Nesi v banko
Kapitani flote iz Gloucestra so pred enako dilemo. Ali naj se odpravijo na dolgo tvegano pot do Georges Banka. Tam bi lahko ulovili velike tune ali pa se domov vrnili praznih rok. Se izplača tvegati, saj že stroški poti znesejo več tisoč dolarjev?
01:50
Lovci na drage kamne: Afriški akvamarin
Lovci na drage kamne gredo v Zambijo in iščejo manjši rudnik za ene izmed najbolj iskanih kamnov: akvamarin. Guy drage kamne v Zambiji prodaja že 30 let, pa ga je le redko videl. Ne bo lahko.
02:40
Nor znanstvenik: Pisarniški stol na reaktivni pogon
John skupaj z Don Giandomenicom iz pisarniškega stola ustvari prikolico za motor na reaktivni pogon. Nato pa se podata na vznemirljivo vožnjo.
03:00
Tega nisem vedel
Obiskali bomo eno največjih elektrarn v VB in stolp z najdaljšim navpičnim nizom solarnih plošč v Evropi ter preverili, kolikokrat lahko prepognemo kos papirja, velik 15,24 m krat 15,24 m.
03:25
Nič od naštetega: Eksplozije
Nadaljujemo z norimi poskusi Tima Shawa, ki bo raziskoval energijo v hrani, gostil spolzko tekmo in organiziral malo drugačno zabavo ob bazenu.
03:50
Najbolj osupljive fotografije NG: Titani z okli
04:10
Nor znanstvenik: Pisarniški stol na reaktivni pogon
John skupaj z Don Giandomenicom iz pisarniškega stola ustvari prikolico za motor na reaktivni pogon. Nato pa se podata na vznemirljivo vožnjo.
04:30
Tega nisem vedel
Obiskali bomo eno največjih elektrarn v VB in stolp z najdaljšim navpičnim nizom solarnih plošč v Evropi ter preverili, kolikokrat lahko prepognemo kos papirja, velik 15,24 m krat 15,24 m.
04:55
Nič od naštetega: Eksplozije
Nadaljujemo z norimi poskusi Tima Shawa, ki bo raziskoval energijo v hrani, gostil spolzko tekmo in organiziral malo drugačno zabavo ob bazenu.
05:15
Najbolj osupljive fotografije NG: Titani z okli
05:40
Skrivnostni dosjeji: Sedeči bik
Je Sedeči bik res kriv za pokol? Z vojaško analizo in novimi dejstvi ustnega izročila bodo avtorji poskušali velikega indijanskega poglavarja očistiti krivde za pokol leta 1876.
06:00
Viharne zgodbe: Lovci na orkane
Strahoviti tornadi, besneči hudourniki, orkani, neurja in siloviti valovi. Besnenje in uničevanje matere narave, kot so ga videli in doživeli preživeli ter njihovi reševalci.
06:20
Nor znanstvenik: Kosilnica na zračni blazini
Ko John in Gary Sloat poskušata kosilnico za travo spremeniti v vozilo na zračni blazini, ki čaka veliko križev in težav ter neprespanih noči.
06:45
Ne povej moji mami: Delhi
07:10
Avtomobilski odpad: Odpisani garači
Ta teden morata ekipi najti 'odpisanega delovnega konja' - vozilo, ki je v svojem času oddelalo svoje, vendar je zdaj odveč.
08:05
Superavtomobili: Rolls Royce Silver Shadow
Inženirja Ralph Hosier in Ranen Rudra hočeta rolsrojsa silver shadow iz leta 1979 spremeniti v stroj za drsenje. Zato obiščeta Japonsko, kjer se bosta od najboljših učila veščin in mehanike tega športa.
09:00
Lovci na drage kamne: Sedem safirjev
Lovci na dragulje odpotujejo na Madagaskar, na enega redkih krajev na svetu, kjer v nekem rudniku kopljejo safirje vseh mavričnih barv. Prav to je njihova naloga, najti sedem safirjev, vsakega različne barve.
10:00
Umazano bogastvo: Na vse ali nič
V gozdu v Michiganu se Chris in Levena trudita najti pravo vrsto divjih gob. Ray pa posumi, da nekdo krade njegove jegulje.
11:00
Hudobni tun: Neznano ozemlje
Ker so do konca sezone le še trije tedni, kapitana tvegata ogromno, ko poskušata uloviti čim več modroplavutih tunov, preden bo prepozno.
12:00
Katastrofa v zraku: Mrtva teža
Letalo strmoglavi po vzletu in vsi na krovu umrejo. Je bila za nesrečo kriva letalska industrija, ki v svoje izračune ni vštela povečane teže potnikov?
13:00
Zgodba o Bogu z Morganom Freemanom: Kdo je bog?
Zgodba o Bogu z Morganom Freemanom predstavlja raziskovanje in dojemanje Boga. V vsaki epizodi bomo obravnavali božansko vprašanje. Te brezčasne skrivnosti vplivajo prav na vse vernike.
14:00
90. leta: Desetletje, ki nas je povezalo: Notranji sovražnik
V drugi polovici 90-ih postane Amerika razdeljena, ampak mladi temnopolti raperji služijo milijone z zvoki življenja na ulicah.
15:00
Devetdeseta: Desetletje, ki nas je povezalo: Šok in osuplost
V 90-ih sta ZDA pretresla bombardiranje v Oklahomi in sojenje OJ Simpsonu. Komična serija 'Prijatelji' pa je čez noč postala velika uspešnica.
16:00
Katastrofa v zraku: Tišina po radiu
Leta 2006 sta nad Brazilijo trčili potniški letali, vendar nobeno od letal ni javilo kakšne težave.
17:00
Avtomobilski odpad: Avtomobili za 50.000
Ekipi morata kupiti in razstaviti avtomobil, ki je v času nakupa stal več kot 50.000 funtov (današnjega denarja).
18:00
Superavtomobili: Nissan GTR
Ralph in Ranen morata uresničiti Afzalove sanje o tem, da bi izdelal enega najhitrejših cestnih avtomobilov na svetu. Oblikovati morata motor, ki bo na dirki premagal njegovega bugattija veyrona. Če že to ni dovolj težko, pa imata le tri tedne časa.
19:00
Umazano bogastvo: Brez poguma ni slave
Jim in Andy se med iskanjem strig v Mainu znajdeta v nevarnosti, v Kentuckyju pa Billy išče ginseng za novo stranko.
20:00
Mogočni človeški rod: Zora
Vsi imamo korenine v savani zahodne Afrike. Tam je živela prva človeška vrsta, Homo habilis. Arheolog Bill Schindler in strokovnjak za preživetje Cat Bigney bosta poskušala živeti kot Homo habilis pred 2,6 milijoni let.
21:00
Avtsajderji: Zunaj dosega: Sredi ničesar
V vse manjšem svetu, ki ga povezuje tehnologija, so redki kraji, odrezani od civilizacije. Nekateri ljudje so odločeni, da jih bodo poiskali in premagali vse ovire, da bi tam preživeli in poskrbeli za svoje družine.
22:00
Mogočni človeški rod: Ogenj
Bill in Cat gresta po stopinjah Homo erectusa, ko odpotujeta v ugandsko džunglo. Med največjimi dosežki Homo erectusa je bila sposobnost obvladovanja ognja. Bill in Cat začneta nalogo na travnatem pogorišču.
23:00
Lovci na drage kamne: Črni opal
Ekipa lovcev na dragulje se odpravi v Lightning Ridge v Avstraliji, kjer išče rudnik, kjer kopljejo najbolj redke in dragocene opale na svetu, črne opale. Na pot se podajo z rudarji, ki ne zaupajo tujcem, ki hočejo priti v njihov rudnik.