TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 26.03.2017
01:05
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na težave, s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
01:30
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
01:55
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
03:10
Šport
Športni (ponovitev)
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
03:20
Vreme
Informativni (ponovitev)
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Živ žav
Risani
Oddaja ŽIV ŽAV že vrsto let otrokom polni in bogati nedeljska jutra.

07.00 Minka: Parada, risanka;

07.05 Krtek: Krtek in podzemna železnica, risanka;

07.10 Timi gre: Pločevinke, risanka;

07.20 Liki: Sinji jelen, risanka;

07.25 Fletni Gaji: Rakovica Korlek, risanka;

07.35 Pujsek Bibi: Bibi ne more spati, risanka;

07.45 Vipo: Hamburg - Težave v živalskem vrtu, risanka;

07.55 Pri Slonovih: Švigokopter, risanka;

08.05 Pipi, Pupu in Rozmari: Cesarski pingvin, risanka;

08.15 Tilka in prijatelji: Gosenica Grizka, risanka;

08.25 Dinotačke: Kar je skočilo visoko, risanka;

08.35 Piknik s torto: Triksi, risanka;

08.45 Pujsa Pepa: Sadje, risanka;

08.50 Kalimero: Zmedeni zbor, risanka;

09.00 Knjiga o džungli: Safari: Valjenje, risanka;

09.10 Smrkci: Kralj Smrk; Zdravilo za Vicka, risana nanizanka;

09.35 Bacek Jon: Daljinec, risanka;

09.45 Kljukec s strehe: Dom na strehi, risana nanizanka.

Oddaja je sestavljena kot mozaik, prepleten z risankami, ki so vsebinsko in likovno skrbno izbrane, saj v uredništvu animiranih oddaj za otroke v OMP-ju z izborom stremimo k izpolnjevanju vseh kriterijev, ki smo si jih zastavili ustvarjalci oddaj za naše najobčutljivejše gledalce, predšolske otroke in tiste, ki šele preizkušajo šolske klopi.

Risanke so ena izmed zvrsti oddaj, ki prve pritegnejo pred ekrane najmlajše gledalce. Če jih želimo vzgojiti v kritične mladostnike, jim moramo takoj na začetku ponuditi najboljše. Zato so vse risanke, ki jim jih premišljeno izbrane ponujamo, tudi poslovenjene. Pri sinhronizaciji smo pozorni predvsem na dve temeljni postavki, ki sta nam vodilo: slovenski jezik in skrben izbor igralcev, ki z izvrstnimi interpretacijami razveseljujejo zvedave otroke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:10
Danov Dinosvet: Čigavo je perje; Potovanje k dinozavrom
Družinski (ponovitev)
Izvirnik: Dino Dan
Igrajo: Jason Spevack, Sydney Kuhne, Isaac Durnford
Ocena IMDb: 5,4/10

Dan je star deset let in vidi dinozavre. Spremljajo ga na vsakem koraku in razvnemajo njegovo domišljijo.

Mama Dana in Treka odpelje na kmetijo. Nadobudni Dan kaj kmalu najde šop puha. Prepričan je, da je kompsognatov. Mama seveda meni, da ga je pustila katera izmed živali na kmetiji. Čeprav so te vsaka po svoje podobne dinozavrom, pa ima tudi tokrat prav Dan.

Dan izve, da je Cory z očkom sestavil časovni stroj, in si ga z veseljem ogleda. Izmisli si zgodbo o Coryju, ki z robotkom O.Č.I.-jem odpotuje v čas dinozavrov in si jih ogleda od blizu. Dan pa ne bo potoval samo v domišljiji.

Deček Dan je neusahljiv vir znanja in vnet raziskovalec, ki se ne ustraši nobenega izziva. Veliki in majhni, repati in krilati, krotki in krvoločni dinozavri - v Danovem dinosvetu je dovolj prostora prav za vse. Skozi njegove oči jih boste videli tudi vi.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
10:50
Prisluhnimo tišini: Zakon o osebni asistenci
Informativni
Oddaja za hendikepirane.

Državni zbor je sprejel Zakon o osebni asistenci. Gluhemu, slepemu ali gluhoslepemu uporabniku, ki od storitev osebne asistence potrebuje samo pomoč pri komunikaciji in spremstvu, se lahko odobri osebna asistenca v obsegu 30 ur na mesec. Uporabnik lahko namesto osebne asistence izbere denarno nadomestilo, predvidoma v višini 150 evrov. Vstopna merila prejemnikov bodo določena pozneje v pravilniku. Zakonodajalec je v zadnjem predlogu odpravil zgornjo starostno mejo upravičencev, kar pomeni, da bodo do denarnega nadomestila upravičene tudi osebe, starejše od 65 let.

Informativno-izobraževalna oddaja Prisluhnimo tišini, ki smo jo začeli predvajati leta 1979 in je druga najstarejša neprekinjeno predvajana oddaja, gledalcem prinaša ozaveščevalne vsebine s področja okvar sluha in izvirne avtorske vsebine iz življenja, dela, zakonodaje, kulturnega in športnega udejstvovanja gluhih, naglušnih in gluho-slepih. Upoštevajoč manjšinsko jezikovno kulturo gluhih je oddaja opremljena s tolmačem in podnapisi, da lahko njene vsebine nemoteno spremljajo osebe z okvaro sluha. Oddaja, ki nastaja v sodelovanju TV Slovenija in Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, uresničuje pravico do obveščenosti oseb z okvaro sluha in enakovredne vključenosti v polnočutno okolje, obenem pa širšo slišečo javnost informira in ozavešča o posebnostih ranljive skupine invalidov sluha.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:20
Ozare
Kulturni (ponovitev)
Oddaja Ozare je 5-minutni duhovni nagovor pred nedeljo.

Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:25
Obzorja duha: Spoved
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujočih.

Postni čas je priložnost za korak k večji svobodi, zato katoliška Cerkev v tem času priporoča zakrament sprave, spoved, saj prek nje duhovno ozdravljamo. Kar smo slabo storili proti sebi, bližnjemu, Bogu, to nas obremenjuje. Duševno zdravje pa vpliva tudi na naše telesno zdravje, saj si telo vse slabo zapomni. Na spoved se pripravimo. Kako to naredijo otroci in kako razumejo zakrament sprave, boste spoznali v oddaji. K spovedi naj bi šli po cerkvenih zapovedi vsaj enkrat na leto. S tem prejmemo posebne milosti od Boga, ki nam pomaga premagovati grešna nagnjenja.

Na avstrijskem Koroškem se katoliška Cerkev zavzema za ohranjanje slovenskega jezika in kulture slovenske manjšine. V župniji Železna Kapla se zavzeto pripravljajo na veliko noč. V cerkvi imajo izobešen postni prt s poslikanimi prizori iz Svetega pisma. Zgodovinarka Tamara Grieser Pečar, ki posebej proučuje povojno obdobje tudi na Slovenskem, je praznovala 70 let življenja. Spodbudo v postnem času boste spoznali v kolumni meseca.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoliški in Evangeličanski cerkvi.

Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu – čim celoviteje poskušamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetniške stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; občasno pripravimo "temo tedna". Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami – pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Oddaja je sestavljena iz prispevkov različnih zvrsti (reportaže, poročila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Občasno v studiu gostimo različne goste.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo kmetije širom po Sloveniji, ob aktualni sezonski kmetijski tematiki poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilsko-predelovalnem ali gozdarskem področju.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo ob 12.00 na prvem programu TV Slovenija. Trikrat na mesec jo pripravljajo v Mariboru, enkrat na mesec pa v Kopru.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajši informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:15
Šport
Športni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:25
Slovenski pozdrav
Glasbeni (ponovitev)
Režija: Marjan Kučej

Slovenski pozdrav je oddaja narodno-zabavne ter ljudske glasbe, ki ob svojem izročilu vsebuje tudi segmente slovenskega narodopisnega izročila.

Igrali bodo ansambli Pogum, Joži in Mateja Kališnik, Modrijani, ansambel Banovšek, Darja Gajšek s Klapo Skala, v skupni pesmi pa boste slišali vseh 12 finalistov festivala SPV 2017. Kolo polk in valčkov bodo vrteli pogumni dolenjski fantje, Mali velikanki bosta Blažka in Maruša Mlakar, skrita kamera pa je tokrat posnela Roka Švaba s fanatičnim oboževalcem. Nasmejala nas bosta tudi Meri in Srečko. Voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab.

Slovenski pozdrav bo gostoval po različnih koncih Slovenije in se tako še bolj približal ljubiteljem slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe, predvsem pa vsem, ki imajo radi sproščeno vzdušje in pristno zabavo. Ustvarjalci oddaje se bodo najprej ustavili v Ljutomeru, sledili bodo zabavno-glasbeni dogodki v Velenju, Železnikih, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na koncu še v Mariboru.

Novost bo rubrika Županov izziv. Celoten izziv se odvija na terenu, kjer se izbrani glasbeniki podajo na t. i. orientacijski tek. Po kraju jih skozi različne izzive in naloge, ki jih morajo glasbeniki opraviti, vodijo župani gostujočega kraja. V oddaji bo v prenovljeni različici še vedno prisoten kviz, v katerem bodo sodelovali tudi obiskovalci v dvorani. Vprašanja bodo vezana na kraj, na slovensko glasbo in etnologijo, pravilni odgovori pa bodo prinašali velike nagrade. Ustvarjalci oddaje bodo še povečali interakcijo z občinstvom, kar pomeni, da bodo tudi obiskovalci in gledalci doma del televizijske zabave. Na vsakem izmed šestih zabavno-glasbenih večerov bodo nastopili številni slovenski narodno-zabavni in zabavni izvajalci, ki se bodo ob petju na odru preizkusili tudi v kakšni igrici, hitrem kvizu, vsi skupaj pa bodo poskrbeli za zabavno, sproščeno in glasbe polno vzdušje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:00
Čarokuhinja pri atu: Haloze
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Haloze, čudoviti svet goric in rajskih dobrot. Vinorodni okoliš Haloze (1502 hektara) je eden od sedmih okolišev 9813 hektarov obsegajoče slovenske vinorodne dežele Podravje. Haloze so hribovje, ki v dolžini 40 km poteka ob desnem bregu reke Drave južno od Ptuja, in so prijeten svet močno razgibanih, nizkih terciarnih goric. Začenjajo se na zahodu pri Makolah oziroma Jelovškem potoku in pobočju Plešivice in se potem vlečejo v že omenjenem sorazmerno ozkem pasu v smeri JZ-SZ vse do Zavrča oz. Goričaka na hrvaški meji. Ime Haloze prvič omenjajo v 15. stoletju kot Chalas in Kalosen. Izviralo pa naj bi iz latinskega Colles, kar pomeni vinorodne gorice, ali iz staroslovanske besede halonga, ki pomeni gričevnat svet.

Vnukinja na tržnici preseneti inšpektorja, ki je tokrat nekoliko zmeden.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
15:20
Modna hiša Velvet: Med dvema ženskama
Romantični, 6. del
Izvirnik: Velvet
Režija: Carlos Sedes
Igrajo: Paula Echevarría, Miguel Ángel Silvestre, Aitana Sánchez-Gijón, Manuela Velasco, Marta Hazas, Javier Rey
Ocena IMDb: 8,2/10

Bliža se Albertov rojstni dan. Ana in Cristina zavzeto iščeta popolno darilo za svojega moškega. Obe se zavedata, da bo praznovanje brez njegovega očeta, zato mora biti presenečenje toliko bolj posebno. Toda Cristina, ki si lahko privošči skoraj vse, bo v domiselnosti prekosila samo sebe in morda tudi Ano. Riti, ki ne more skriti navdušenja, da jo je De la Riva izbral za potovanje v Pariz, kali veselje Pedro s svojo slepo zagledanostjo v Claro. A tudi pot v Pariz postane negotova, ko si slavni oblikovalec nenadoma premisli in izbere Ano.

Za zidovi in razkošno vsebino trgovine se skriva ljubezenska zgodba med preprosto šiviljo Ano in bogatim dedičem Albertom.

Madrid, 1958 – vsak si želi vsaj enkrat kupovati v razkošni veleblagovnici Velvet, kjer prodajajo najbolj elegantne, kakovostne in drage obleke. Ljubezen med preprosto šiviljo Ano in bogatim dedičem Albertom bo velikokrat na preizkušnji, a njuna ljubezen je močna in pripravljena sta kršiti takratna pravila ter pričakovanja najbližjih ...

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2013
16:45
Kino fokus
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentinčič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:00
Poročila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:10
Šport
Športni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:20
Vikend paket
Pogovorna oddaja
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Bernarda Žarn in Jože Robežnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V sproščenem vzdušju se jima pridružijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim oglašanjem s terena poskrbijo, da je oddaja še zanimivejša in privlačnejša za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

V novi sezoni stalnica ostajajo zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizkušnje. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti.

Novost jesenske sezone je rubrika, ki bo na sproščen in zabaven način vsak teden povezovala dve različni generaciji – mlado in starejšo. Trije predstavniki modre generacije se bodo vsak teden družili z mladimi in odkrivali njihov svet. Tako bodo spoznali življenje in aktivnosti mlade generacije, njihov način preživljanja prostega časa, sodobno tehnologijo in izzive, ki jih pred mlade postavlja moderna družba. Poleg tega bodo z mladimi delili modrost in svoje bogate življenjske izkušnje, pri tem pa tudi sami stopili v korak s časom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:40
Tilka in prijatelji: Klovn Hektor
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Hektor težko pritegne pozornost svojih prijateljev. Vsi so prezaposleni, da bi ga občudovali, ko pleše. Odloči se, da bo postal zanimivejši pujs, in se preobrazi v klovna. Odlično obvlada trike in vse prijatelje nasmeji. Klovn Hektor je strašno zabaven! A prijatelji kmalu začnejo pogrešati običajnega Hektorja. Pogrešajo celo njegovo kujanje. Bo Hektor za vedno ostal klovn?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali še pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natančnejši pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo oglašali živo. Oddajam pa bomo dodali še nekaj avtorskega – čim več reportaž naših dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za čim širši krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemično razpravo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepolitičnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:45
Šport
Športni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Več po oglasih: Turnir
Družinski, 18. del
Režija: Vinci Vogue Anžlovar
Igrajo: Primož Bezjak, Dario Varga, Peter Musevski, Maruša Majer, Saša Pavlin Stošić, Jernej Šugman

Pahovc in hišnik sta ujeta v zaklonišču, ne moreta odpreti vrat in poskušata sestaviti nekakšen oddajnik, s pomočjo katerega bi priklicala pomoč. Pahovc se izkaže s poznavanjem radioamaterstva. V Njegoševem lokalu se začne odvijati prava drama. Zvone Polič pove svojo plat zgodbe okoli ropa Prve kreditne banke. Ker nima nikogar, ki bi lahko podprl njegovo pričevanje, mu družba seveda ne verjame. Ne vedo pa, da ima skritega aduta. Medtem Lara neuspešno čaka Jureta na otvoritvi Mednarodnega šahovskega turnirja na Bledu. Ne ve, da Jure drugje igra najpomembnejšo šahovsko partijo svojega življenja.

Več po oglasih zasleduje dinamiko dogodkov, ki pripeljejo do “velike zgodbe“, dozorele za medije.

Novice dneva odkrivajo lokalne peripetije, vandalizem in kraje, nezakonite igre na srečo, organiziran rop, podkupnine na državni ravni ter prirejanje uradnih postopkov. Svet naših junakov ni črno-bel, razteza se v področje sive cone, kjer stvari še zdaleč niso enoznačne.

Jure Planinšek je šolski učitelj šaha in sin vplivnega ravnatelja lokalne osnovne šole, ki se zaradi ene same izjave za televizijo znajde v svetu kriminala, laži in prevar. Njegova partnerka Martina je na nasprotni strani tega sveta. Sicer redoljubna in načelna, v stalnem sporu s svojim sodelavci, se skozi nanizanko sooči z resno krizo identitete.

Klara Polgar je nadvse privlačna, bistra in radoživa devetnajstletnica. Giblje se po robovih slabe družbe in to vedno z moškimi, starejšimi od sebe. Živi z očetom. V šoli je opravila diferencialne izpite, zdaj pa jo čaka le še matura. Je zelo ambiciozno dekle z načrtom, moški so zanjo le sredstva za doseganje lastnih ciljev …

Zvone Polič je omikan, urejen in iznajdljiv ljubljanski podjetnik, vzoren mož in ljubeč oče. Je družabni maček, organizator, poslovnež, ki posle ureja ob bogato obloženih mizah. V njegovem lokalu se zbirajo veljaki, ki jim ob »posebnih priložnostih« streže tudi Klara.

Menart, bivši duhovnik, je svetovalec finančnih podjetij v lasti RKC. Je spreten raziskovalec in reševalec težav, vedno na robu zakona. Intelektualno prezira samega sebe, razcepljen zaradi služenja umazani stvarnosti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
20:30
Intervju: dr. Andreja Valič Zver
Intervju
Teden se bo vsako nedeljo zaključil s pogovorno oddajo Intervju.

Intervjuje z zanimivimi osebnostmi iz različnih področij bo izmenično pripravljalo več znanih voditeljskih obrazov Informativnega programa.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:20
Andrej Gosar: Mislec v prelomnih časih
Biografija
Režija: Jernej Kastelec

Andrej Gosar (1887–1970), pravnik, politik in ekonomist, po mnenju mnogih velja za izumitelja socialne države na Slovenskem.

Andrej Gosar je razvil podroben koncept družbene ureditve, ki bi temeljila na večji ekonomski in socialni pravičnosti. Gosar je bil eden od vodilnih predstavnikov krščanske socialne misli v obdobju med obema vojnama, hkrati pa tudi eden najprodornejših kritikov marksizma.

Prizadeval si je za notranjo prenovo Cerkve in njeno večjo angažiranost na socialnem področju. Ni se strinjal z nekaterimi metodami ideološkega boja proti komunizmu, zaradi česar je polemiziral z vodilnimi predstavniki predvojne katoliške politične desnice in vodstvom Cerkve na Slovenskem. Zaradi svojih strokovnih in etičnih načel ter zvestobe evangeliju je ostal osamljen. Proti koncu 2. svetovne vojne je bil zaprt in poslan v Dachau. Po vojni, v jeseni svojega življenja, pa se je bil prisiljen umakniti v zasebnost. Kljub vsemu je vseskozi ohranjal notranji mir, dialoško držo in globoko vero. Njegov družbeni koncept krščanskega socialnega aktivizma je izredno aktualen še danes. Iz njegove misli namreč veje krščansko prizadevanje za socialno in ekonomsko pravičnost v duhu papeža Frančiška.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
22:15
Poročila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:25
Šport
Športni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:35
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:40
Bojan Gorišek igra Philipa Glassa
Glasbeni (ponovitev)
Bojan Gorišek, dobitnik nagrade Prešernovega sklada za leto 2005, velja za enega najboljših slovenskih interpretov sodobne glasbe.

Bojan Gorišek je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se izpopolnjeval pri Herbertu Hencku v Kölnu (Nemčija). Na svoji razgibani glasbeni poti je nastopal v ZDA, Italiji, Nemčiji, Franciji, Avstriji, Švici, Španiji, na Nizozemskem in na Finskem. Sodeloval je z Lucianom Berio, Vinkom Globokarjem, Jane Manning, Ireno Grafenauer, Johnom Edwardom Kellyjem in Davidom Harmanom. Posnel je celoten opus klavirskih del Erika Satieja, Georgea Crumba, Marija Kogoja in Alda Kumarja. Tokrat se Gorišek predstavlja z zvočno in ritmično učinkovito glasbo Philipa Glassa. Spremljali bomo Glassova dela: Metamorphosis Three, Metamorphosis Four ter skladbo Mad Rush.

Jezik: Slovenščina
23:05
Slovenski sodobni ples: G. Bogdanovski: Emofad
Športni, 4. del (ponovitev)
Eno od soočenj sodobnega plesnega izraza in televizijskega jezika je bilo skozi koreografijo in ples Gorana Bogdanovskega.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
23:10
Preludij in Izoldina ljubezenska smrt
Glasbeni (ponovitev)
Simfonični orkester RTVS in Lior Shambadal.

Simfoniki RTV Slovenija se tokrat predstavljajo z odlomki iz priljubljene opere Tristan in Izolda Richarda Wagnerja. V tej operi je Wagner kot prvi v zgodovini glasbe na tak način uporabil nerazrešene disonance in tako pripravil osnovo za razvoj Schönbergove atonalne glasbe. Spremljali boste dva odlomka iz opere, Preludij in Izoldino ljubezensko smrt, ki ju bodo simfoniki izvedli pod taktirko svojega bivšega šefa, dirigenta Liorja Shambadala.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
23:35
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na težave, s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017