TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 01.01.2018
01:10
Koncert skupine Manouche, Stisn Se K men
Koncert
Uvod v prvi dan leta 2018 bodo pripravili člani zasedbe Manouche s koncertom iz ljubljanske Cvetličarne.

Prava electro swing poslastica z vsemi njihovimi največjimi hiti, na odru se jim bodo pridružili še Klemen Klemen, Alenka Godec, Sestre Trobec ter bobnar Jure Rozman.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:40
Koncert: Pankrti – 40 let
Koncert
Jubilejni koncert legendarnih Pankrtov v ljubljanskih Stožicah.

Svojih 40 let so Pankrti pospremili z jubilejnim koncertom v ljubljanskih Stožicah in zbranim v razprodani areni brez usmiljenja držali nepozabno lekcijo zgodovine. Nastopili so v originalni postavi kot ob koncu svojega delovanja: Pero Lovšin – Gnus, Bore Kramberger, Slavc Colnarič, Bogo Pretnar, Marc Kavaš. Gost jubilejnega koncerta je bil originalni član punk institucije, legendarne britanske zasedbe Sex Pistols, Glen Matlock. Čaka vas posnetek eksplozivnega koncerta v dolžini takoj po koncertu izdanega live albuma »Pankrti Stožice 2017 – Gospodje jest vam ne verjamem«, z več kot 70 minut muzike in 21 pesmi. Igor Vidmar je nekoč dejal: »Verjetno je res, če ne bi bilo Pankrtov, bi bil pa nekdo drug, vendar preteklosti ne moremo potvarjati. Zgodovino piše zmagovalec.«

Jezik: Slovenščina
03:55
Kraljevi variete 2016
Kulturni (ponovitev)
Izvirnik: The Royal Variety Performance

Gala večer, ki vsako leto poteka v Združenem kraljestvu v prisotnosti članov kraljeve družine, je prav poseben večer zabave.

Kraljevi variete z letnico 2016, ki se ga je udeležil tudi princ Charles z ženo Camillo, vodi britanski komik in igralec David Walliams. Tudi tokrat se nam obeta nepozaben večer, poln plesa, petja in smeha. Med nastopajočimi so resnično velike zvezde mednarodnega slovesa, denimo Barry Gibb, Sting, Gary Barlow in Robbie Williams, Diversity, pa tudi zmagovalec šova Britanija ima talent 2016, čarodej Richard Jones.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
05:55
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:10
Utrip
Informativni
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
06:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepolitičnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Dobro jutro, izbor
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-poroka pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji »Moje zdravo telo« pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj – strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
09:00
Silvestrska večerja s Primožem
Informativni (ponovitev)
Primož Dolničar predstavlja "sodobne jedi", sestavljene iz sestavin, ki so aktualne v različnih letnih časih in jih uporabljajo v lokalni kulinariki.

Mojster Primož, ki je k sebi povabil nekaj gostov, nam zopet pripravlja gurmansko pravljico, tokrat silvestrsko.

Ob njegovih kuharskih mojstrovinah bomo slišali še mnogo nasvetov in koristnih informacij: kako pravilno brusimo japonske kuharske nože, suši mojster nam bo prikazal pravilno filiranje ribe, spoznali bomo tudi vinarja z Goriških Brd ter koprskega pridelovalca odličnega oljčnega olja. Skratka, poslastica za vsa čutila!

V oddaji bodo predstavljeni edinstveni in slastni recepti. Avtor oddaje Z vrta na mizo in kuharski mojster Primož Dolničar bo s svojo premično kuhinjo potoval po Sloveniji in s kulinaričnega vidika predstavljal naše pokrajine. Iz ekološko pridelanih sestavin lokalnih pridelovalcev, kmetov ali vrtičkarjev, bo tradicionalne jedi in domače sestavine predstavljal na "sodobnih krožnikih". Vse uporabljene sestavine bodo sezonske, vedno sveže, domače in ekološko pridelane. Kuhar bo v oddaji vse jedi pripravljal s čisto tradicionalnim načinom priprave kot tudi s pomočjo sodobnih kuharskih tehnologij.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:50
Kdo ima danes rojstni dan?
Animacija
Izvirnik: Na Pude Aneb Kdo Ma Dneska Narozeniny?
Režija: Jirí Barta
Igrajo: Forest Whitaker, Joan Cusack, Vivian Schilling, Cary Elwes, Marcelo Tubert, Douglas Urbanski
Ocena IMDb: 6,3/10

Trije prijatelji, plišasti medvedek, miška in marioneta, združijo moči, da bi rešili svojo prijateljico iz Dežele zla.

V stari torbi na podstrešju živijo punčka, plišasti medvedek, pogumni leseni vitez in simpatični okrogli Hubert. Najboljši prijatelji so, uživajo mirno življenje: izmišljajo si igre, hodijo v službo, in ko zlatolasa punčka zjutraj speče najboljšo torto na svetu, žrebajo, kdo med njimi bo tisti, ki bo praznoval rojstni dan. Vedno znova je srečni slavljenec medvedek! Nekega dne pa temni vladar Dežele zla, najbolj pritlehnega in mračnega dela hiše, ugrabi njihovo prijateljico. Trije prijatelji, ki jim na pomoč priskoči še miška iz starih cunj in gumbov, so odločeni, da bodo deklico rešili. Tako se začne reševalna akcija, polna suspenza, nevarnih položajev, seveda pa tudi komičnih elementov in humornih preobratov. Pri premagovanju ovir se lahko Sončica, Medo, Vladimir in Hubert zanašajo le na svoj pogum, seveda pa ne gre pozabiti požrtvovalnosti ostalih prebivalcev podstrešja pod vodstvom vsestranske gospe Angelce.

Glasovi v slovenski sinhronizaciji: Vesna Pernarčič, Asja Kahrimanović, Ivanka Mežan, Mila Peršin, Primož Pirnat, Niko Goršič, Kristjan Guček, Mitja Šedlbauer in Jaka Ivanc.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
11:15
Novoletni koncert z Dunaja
Glasbeni (v živo)
Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov iz Zlate dvorane Musikvereina.

Tudi tokrat boste lahko na prvi dan novega leta z Dunaja spremljali enega najbolj priljubljenih koncertov na svetu – tradicionalni novoletni koncert Dunajskih filharmonikov. Cikel najbolj priznanih dirigentov tokrat nadaljuje italijanski dirigent Riccardo Muti. Po tradiciji dunajskih novoletnih koncertov bo največji del sporeda posvetil plesni in poslušljivi glasbi skladateljev dinastije Strauss, na sporedu pa bo tudi druga plesna glasba skladateljev von Suppéja in Czibulka.

Država: Avstrija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
13:50
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajši informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:05
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijala prejšnji večer, ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:10
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:30
Kandidatka in Å¡ofer
Drama (ponovitev)
Režija: Vinko Moderndorfer
Igrajo: Silvester Božič, Barbara Cerar, Štefka Drolc, Aljaž Jovanovič, Franc Markovčič, Maja Martina Merljak
Ocena IMDb: 6,4/10

Komedija nas popelje v majhen slovenski kraj, v katerem se začenja predvolilni boj za sedež v parlamentu.

Po spletu naključij postane glavna junakinja dogajanja učiteljica Ditka, ki jo stranka vključi na kandidatno listo le zato, da zadosti tako imenovani »ženski kvoti«. Kandidatka, ki po prepričanju strankarskih kolegov tako ali tako nima nobenih možnosti za zmago, deluje mimo vseh pravil politične igre: nastopa drzno, brez dlake na jeziku, in prav nič si ne prizadeva ugajati volilcem. Na svoji strani ima le mladega šoferja. Ta pa ji ni ravno v veliko pomoč; njegova nerodna zaljubljenost in nepredvidljivi potek predvolilnega boja vodijo k temu, da prav ta romantični oboževalec s svojim nepremišljenim ravnanjem ogrozi še tisto malo možnosti, ki jih naša junakinja sploh ima. Ji bo uspelo, bo pokvarila igro svojim moškim kolegom v politiki?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
16:00
Pleši, poj, oder je tvoj: Folklorna skupina Emona
Kulturni, 1. del
Kulturno društvo s prvotnim imenom folklorna skupina Delavsko prosvetnega društva Svoboda je jeseni leta 1967 ustanovil dolgoletni koreograf in umetniški vodja skupine dr. Bruno Ravnikar z namenom gojiti in poustvarjati ljudske plese, pesmi in glasbo. Petdeset let pozneje folklorna skupina še vedno sledi tem ciljem, ob tem pa tradicionalno umetniško podobo skupine nadgrajuje z novimi plesnimi postavitvami, premišljenim izborom in posodobitvami ljudskih plesov ter s poustvarjanjem izvirne ljudske glasbe in petja.

Predstava 'Pleši, poj, oder je tvoj' predstavlja plese slovenskih pokrajin, pa tudi plese nekdanjih jugoslovanskih republik.

Jezik: Slovenščina
17:00
Poročila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:10
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno-informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:20
Mulčki: Včasih pač ne gre
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Režija: Brad Gibson
Igrajo: Leigh Bourke, Taya Calicetto, Alison Cohen, Claire Corlett, Michelle Creber, Alex Ferris
Ocena IMDb: 7,3/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Sally gre v šoli vse narobe. V razredu ima predstavitev in sošolcem zelo domiselno približa liste. Toda učiteljica ni zadovoljna. Tudi pri referatih je enako, čeprav ji jezik teče kot namazan. Poleg tega jo zelo skrbi zaradi voščenke, ki jo je zlomila.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
17:30
V svojem ritmu: Swing
Glasbeni
Mladino pred zaslone vabi nova sodobna razgibana dokumentarno-glasbena serija V svojem ritmu.

Poln zvok, vedre melodije, poigravanje z instrumenti … Vse to je swing, ki kar vabi na plesišče. Nalezljivi bodo tudi ritmi glasbenega dvoboja mladih glasbenih skupin Pickpocket Swingers in Mopedi, ki bosta s svojim glasbenim znanjem in inovativnostjo poskusili prepričati Roberta Pikla iz skupine Manouche.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:55
Novice
Informativni
Novice so kratek pregled najodmevnejših dnevnih dogodkov in hkrati napoved prispevkov v naših večernih informativnih oddajah.

Sestavlja jih okoli 9 novic in izjav, praviloma tudi po ena napoved prispevka v Slovenski kroniki in Športu, ob izjemnih ekstremnih pojavih je v Novicah tudi krajša vremenska napoved.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:00
Young Village Folk – Hrana iz mladih korenin: Kmetija Meščanka – Življenje v mestu lahko z idejo in pogumom zamenjaš z nakupom kmetije
Dokumentarni
Trajnostna, lokalna pridelava hrane vse bolj stopa v ospredje v najširši javnosti.

Je mogoče preživeti na majhni kmetiji na Goričkem, potem ko si imel dobro službo v banki in trgovskem podjetju? Miha in Katja sta po dveh letih življenja na kmetiji vedno bolj prepričana, da je to mogoče. Pred nekaj leti sta prodala stanovanje v Ljubljani, odšla na Goričko, kjer danes živita na kmetiji in pridelujeta čaje iz konoplje, ajde in drugih zelišč. Kot mlada kmeta sta pridobila tudi evropski denar za izgradnjo nove sušilnice. Svoje odločitve, da zapustita mesto, nista nikoli obžalovala.

S projektom Young Village Folk – Hrana iz mladih korenin želimo spodbujati mlade (urbane in s podeželja), da si z inovativnimi idejami, s posnemanjem preverjenih dobrih praks in v okviru trajnostnega razvoja odpirajo zelena delovna mesta v pridelavi hrane, ob tem pa pomislijo tudi na druge samostojne ideje, ki vejejo iz podjetniškega duha in skrbi za okolje.

V seriji 25 zgodb mladih kmetov iz različnih evropskih držav bomo predstavili primere dobrih praks v Sloveniji, na Finskem in Hrvaškem, v Bolgariji, Franciji, Italiji, Avstriji, na Švedskem in v Estoniji. Young Village Folk si bodo lahko ogledali tudi gledalci na Hrvaškem, Finskem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini.

Jezik: Slovenščina
18:10
Lili in Čarni zaliv: Čebelica
Risani
Izvirnik: Lily's Driftwood Bay
Režija: Darren Vandenburg
Igrajo: Orlagh O'Keefe, Peter Mullan, Stephen Fry, Jane Horrocks, Ardal O'Hanlon, Annette Crosbie
Ocena IMDb: 8,3/10

Lilin najboljši prijatelj je galeb Gal, s katerim se vsak dan odpravita na peščeno obalo. Tam vedno najdeta kak zanimiv predmet.

Brin ima prijateljico čebelico, s katero se skupaj lovita, prepevata in se imata sploh lepo. Ko pa čebelica odhiti pomagat Nani pripravljat med, ki ga ta potrebuje za sendviče za piknik, je Brin ves užaloščen. K sreči se na koncu spet najdeta.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
18:20
Vem!
Kviz
Zabavni kviz s tremi tekmovalci.

Sodobno in dinamično obliko polurne televizijske zabave, privlačno tako za mlado občinstvo kot tudi ugankarje in radovedneže vseh vrst, bosta še naprej spretno vodila Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek. Vem! vstopa v šesto sezono.

Vem! je kviz o splošnem znanju, zapakiran v sodobno in dinamično obliko polurne televizijske zabave. Je privlačen tako za mlado občinstvo, ugankarje in radovedneže vseh vrst. V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih pet črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, se nagrada poveča, finalist pa dobi vstopnico za naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:25
Dnevnikov izbor
Informativni
Kaj nas čaka v novem letu? Napoved najpomembnejših dogodkov s področja notranje politike, zunanje politike, znanosti in kulture.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:45
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno-informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
20:00
Studio ena
Romantični, 1. del
Izvirnik: C'era una volta Studio Uno
Režija: Riccardo Donna
Igrajo: Alessandra Mastronardi, Domenico Diele, Giusy Buscemi, Andrea Bosca, Diana Del Bufalo, Gianmarco Saurino
Ocena IMDb: 7,4/10

Rim leta 1961. To je vznemirljiv čas vrtoglavega vzpona televizije, popularne in urbane kulture. Vanj so postavljene zgodbe o treh mladih ženskah, ki se jim uresničijo želje, ko dobijo zaposlitev na italijanski televiziji RAI. Toda od stvarnosti do življenja, o katerem so sanjale, je zelo dolga pot. Giulia se sprva zaposli kot telefonistka v oddelku za stike z občinstvom. Njena kreativnost jo pripelje do sodelovanja pri produkciji nove, danes legendarne oddaje Studio 1, s katero želi slavni TV-režiser pred zaslone pritegniti mlado, urbano, glasbe in plesa lačno občinstvo. V oddajo uspejo privabiti Mino, osrednjo italijansko zvezdnico 60. let. Rita želi uspeti kot pevka v oddaji, a se mora soočiti s kruto konkurenco in omejitvami v zasebnem življenju. Elena je prepričana, da bo izstreljena med zvezde, a jo njena ošabnost pripelje do dvomljivih afer in na rob zloma.

Medosebni odnosi na televiziji, ljubezni, zlomljena srca in prijateljstva usodno zaznamujejo življenja treh žensk kot tudi zgodovino televizije.

Studio ena je miniserija o istoimenski razvedrilni oddaji, ki so jo predvajali na RAI v 60. letih prejšnjega stoletja. Glavne junakinje Giulia, Rita in Elena se polne pričakovanj udeležijo razgovorov in avdicij na italijanski nacionalni televiziji. Giulio zaposlijo v službi za stike z gledalci, kjer opravlja ankete. Elena na plesni avdiciji ne navduši koreografa, a se z zvijačo prikupi enemu izmed vodilnih. Tudi Rita na pevski avdiciji ne naredi posebnega vtisa, vendar dobi delo kot šivilja. Čeprav se glavne junakinje pred avdicijami niso poznale, sčasoma spletejo prijateljske vezi. Njihove zgodbe se prepletajo s pripravami in snemanjem razvedrilne oddaje Studio ena, ki je med gledalci zelo dobro sprejeta, a ji nekateri med vodilnimi zaradi presežka proračuna in lastnih interesov odločno nasprotujejo.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2017
21:50
Čáp: Trenutki odločitev
Dokumentarni
Režija: Urban Arsenjuk

Dokumentarni portret uspešnega režiserja ter obenem zelo osamljenega in nesrečnega človeka.

František Čáp je v 31-letni karieri posnel 32 filmov, v svojem času postal najmlajši uspešni režiser na svetu, prejel nagrado na festivalu v Benetkah in osvojil Grand Prix na prvem festivalu v Cannesu. Kljub temu se je bojeval z ideologijami, ki so ga nenehno dušile: najprej z nacizmom in nato s komunizmom. Ko je že izgledalo, da je v oazi miru, v Jugoslaviji, našel svoj mir, se je bil primoran bojevati z zavistjo, tercialnostjo in prikrito ksenofobijo. Čáp je bil izjemen estet. Njegovi filmi niso samo obrtniško odlično posnete drame ali komedije, temveč semantično in vsebinsko vrednotena dela, v katerih nam med drugim v kodificiranem jeziku sporoča, da »seksualnost ne more biti ločena od ideologije, ker sta obe podrejeni epistemološkim in antagonističnim negotovostim.« Ta misel je za Čápovo življenje tako rekoč ključnega pomena. Bil je tudi prvi, ki se je znotraj ideoloških okvirjev ukvarjal z dvomom posameznika v samega sebe. V dokumentarnem filmu, ki ga je režiral Urban Arsenjuk, se s svojimi pripovedmi in spomini na Čápa zvrstijo različne osebnosti, ki so ga poznale: igralci Milena Dravić, Franek Trefalt in Demeter Bitenc, znanci iz Marušićev Boro, Dante in Guiseppe, snemalec dveh njegovih filmov Ivan Marinček, sodelavci Janez Marinko, Emilija Soklič in Mirko Mahnič ter filmski publicisti Pavel Taussig, Nebojša Jovanović, Peter Stanković in Zdenko Vrdlovec. Skozi arhivske posnetke pa nastopijo tudi sam Čáp, njegov bližnji sodelavec, direktor fotografije Janez Kališnik in direktor Viba filma Branimir Tuma, ki je Čapa pripeljal v Jugoslavijo. Svoje življenje je končal kot nesrečen, od filmskega sveta odrezan ustvarjalec; homoseksualec, ki je zadnjih nekaj let preživel v zakonskem stanu z Ido Petronio. Ob pičli udeležbi dveh ali treh sodelavcev so ga pokopali na piranskem pokopališču.

Jezik: Slovenščina
22:45
Poročila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
23:00
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
23:05
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
23:10
Opus: Placido Domingo
Glasbeni
Oddaja o glasbi.

Placido Domingo velja za največji glasbeni fenomen našega časa, saj ni le svetovno znan tenorist, ampak poje tudi vse največje baritonske vloge, dirigira zahtevne operne produkcije po vsem svetu, vodi pomembne kulturne ustanove in festivale, je pobudnik številnih dobrodelnih koncertov, ustanovitelj mednarodnega tekmovanja opernih pevcev, dobitnik 14 grammyjev in kar 17 častnih doktoratov. Do zdaj njegovih rekordov v številu vlog na odrih v najuglednejših opernih hišah po svetu ni presegel še noben drug operni pevec. Zelo dobro pa se na odrih počuti tudi takrat, ko nastopa z znanimi umetniki s področja popularne glasbe, ko lahko poje za množično občinstvo, ki mu vedno stoje aplavdira. V Sloveniji bo z arijami in popularnim programom iz muzikalov in drugih zvrsti nastopil prvič 20. januarja, intervju z njim pa smo posneli v Valencii, kjer je reden gost v eni najmodernejših opernih hiš na svetu, v kateri je po njem imenovana med drugim tudi ena od elitnih dvoran. Avtorica oddaje je Darja Korez Korenčan.

Opus, monotematska oddaja o resni glasbi, spremlja sodobno glasbeno ustvarjalnost, predstavlja pomembne glasbene projekte, dogodke, reportažno beleži odmevna gostovanja na tujem, razkriva zgodovinske mejnike domače in tuje glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
23:40
P. I. Čajkovski: Labodje jezero, črni labod
Å portni (ponovitev)
Eden najbolj poznanih in bleščečih baletnih duetov je gotovo tudi pas de deux Črnega laboda iz baleta Labodje jezero.

Plešeta Rita Pollacchi in Petar Dorčevski.

Jezik: Slovenščina
23:50
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na težave, s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018