TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 04.10.2015
01:30
Dnevnik Slovencev v Italiji
Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:50
Dnevnik
02:15
Utrip
02:30
Šport
02:40
Vreme
02:45
Infokanal
Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. in 2. TV programa.
07:00
Živ žav
07.00 Jani Nani: Preoblačenje, risanka;
07.05 Pipi in Melkijad: Pipi in Melkijad bereta, risanka;
07.10 Pokukajmo na Zemljo: Združene države Amerike, risanka;
07.15 Zajček Belko: Prvič, ko sem govoril po špansko, risanka;
07.20 Nuki in prijatelji: Superpako, risanka;
07.25 Olivija: Olivijin snežni dan, risanka;
07.30 Tork: Iris, Iris, ujemi me, risanka;
07.35 Edo in Medo: Oblaki, risanka;
07.40 Čarli in Lola: Čarli je poškodovan!, risanka;
07.55 Kioka: Ananas, risanka;
08.00 Muk: Češnjevi cvetovi, risanka;
08.05 Fifi in Cvetličniki: Zapleteno pletenje, risanka;
08.10 Prihaja Nodi: Lezite, gospod Majavko!, risanka;
08.20 Oblakov kruhek: Naj pridejo oblaki, risanka;
08.30 Pujsek Bibi: Gosenica, risanka;
08.40 Muk: Počitek na Nilu, risanka;
08.55 Peter Zajec: Povest o strašni pasti, risanka;
09.05 Pujsa Pepa: Kokoške babi Pujse, risanka;
09.10 Knjiga o džungli: O medvedih, risanka;
09.20 Muk: Azijski slon, risanka.
09:25
Nabriti detektivi: Zasužnjena
Henri brez vprašanja vzame Emmino kolo in se z njim zvrne v listje. Pomaga mu sudanska deklica Acai. Pozneje jo zaloti pri kraji v skladišču, ona pa pobegne z Emminim kolesom. Emma je neznansko besna. Z Nino jo poiščeta in odkrijeta, da z mamo nezakonito prodaja cigarete. Acai pove nabritim detektivom, da sta z mamo pobegnili iz Sudana in morata odplačati dolg za prevoz. Tihotapca sta jima vzela potna lista. Nabriti detektivi sklenejo, da jima bodo pomagali. Ne vedo pa, v kakšno nevarnost se bodo spravili …
10:00
Nedeljska maša
10:55
Na obisku
11:20
Ozare
11:25
Obzorja duha: Obljubljena dežela?
Kot nekoč Izraelci, prihajajo v želji po življenju v obljubljeni deželi Evrope, begunci. Mnogi iščejo mir, drugi ekonomsko in politično zatočišče, vsi pa boljšo prihodnost. Kakšen odnos naj imajo do beguncev, ki prestopajo naše meje, kristjani in muslimani? O tem beremo v Svetem pismu in Koranu. K čemu pa jih pozivajo verski voditelji, pa bo tema oddaje Obzorja duha.
Od 24. septembra do 4. oktobra je Socialna akademija pripravila vrsto dogodkov na temo »V iskanju dialoga«. Učitelji, vzgojitelji in kateheti so se zbrali na Slomškovem dnevu na temo »Kdo hoče drugega vneti, mora sam goreti«. Ob emonski krstilnici pa so praznovali god svetega Hieronima.
Škofje bodo od 4. do 25. oktobra v Rimu razpravljali na generalnem zasedanju o poklicanosti in poslanstvu družine v Cerkvi in sodobnem svetu.
12:00
Ljudje in zemlja
13:00
Prvi dnevnik
13:15
Šport
13:20
Vreme
13:25
Slovenski pozdrav
V prvi oktobrski oddaji bodo igrali Ognjeni muzikanti, Kvintet slovenskih deklet, Stoparji, ansambel Jureta Zajca, Il divji, Azalea ter ob 40-letnici igranja ansambel Franca Miheliča. V kvizu Kdo ve več bosta tekmovali Barbara Jehart in Meta Smolič. V rubriki Mali velikani nas bo očarala 8-letna Gaby Driggs. Rubriko Ponosni na podeželje smo posneli v Deželi kozolcev v Šentrupertu na Dolenjskem, tekmovali sta ekipi Litije in Spodnjega Podravja. Voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab, urednik Andrej Hofer, režiser Marjan Kučej.
15:00
Daljna soseska
Thomas se nekega običajnega dne rutinsko poslovi od žene in otrok, toda namesto da bi odšel v službo, obišče družinsko hišo v rojstnem kraju. Tam izgubi zavest in se zbudi v času svojega odraščanja, ujet v telesu najstnika. Nenadoma dobi priložnost, da razreši družinsko skrivnost, ki je usodno zaznamovala njegovo življenje, razlog za nenadno očetovo odločitev, da zapusti družino. Thomas se odloči, da bo napravil vse za svetlejšo prihodnost.
16:35
Village Folk - Ljudje podeželja: Ribiči iz Camoglia
Vsak dan še pred zoro ob treh zjutraj Maurizio s svojo posadko, odrine k mrežam. Nedavno se je posadki pridružil George, ki je prišel iz Romunije. Pozimi je taksist v Bukarešti, poleti pa je dobil zaposlitev pri ribičih v Camogliju. Tuna je v teh vodah zaščitena, tudi druge zaščitene vrste ribiči vržejo nazaj v morje, ulov tudi tokrat ni bil dober.
17:00
Poročila ob petih
17:10
Šport
17:15
Vreme
17:20
Vikend paket
Ta konec tedna bo znano, katera izvajalka – Leni ali Lina – nas bo predstavljala na 13. Pesmi Evrovizije za otroke! Zmagovalko izbora Mini EMA boste izbrali gledalci in gledalke s telefonskim glasovanjem. Finalni izbor bo v nedeljo, 4. oktobra, v okviru oddaje Vikend paket – ob 17.20 na TV SLO 1. Strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo, je v dveh predizborih Mini EMA izbrala dve superfinalistki.
18:40
Muk: Indijska vaza
Lucijan zapleše po dnevni sobi in razbije vazo. Da bi se prijatelja odkupila, naredita svojo vazo in jo poslikata.
18:55
Vreme
19:00
Dnevnik
19:25
Zrcalo tedna
19:45
Šport
19:55
Vreme
20:00
Nova dvajseta: Po poti ocvirkov
Potreba po domačih mesninah je velika, zato se Endi odloči, da bo nabavljal ocvirke na kmetiji pri Pufijevem prijatelju. S sabo vzame Vikija in odrineta na pot. Medtem se Marko doma pripravlja za intervju na lokalni televiziji, kamor so ga povabili zaradi odmevne kampanje proti sežigalnici. Daša mu svetuje primerno obleko in ga tudi uredi. Endi in Viki se na poti izgubita, ker je Endi pozabil tako zemljevid kot ime vasice. Novinarka na televiziji Marka seseklja in intervju je polomija. Endi in Viki z avtom obtičita v blatu in noč preživita v gozdu. Zjutraj le pripešačita do osamljene kmetije, kjer lepo poskrbijo za njiju in ju založijo z ocvirki.
20:30
Intervju
21:25
Umetnost propagande
Odšla je v Severno Korejo, na srečanje z mojstri propagandnih filmov. Tri tedne so jo učili, kako naj posname melodramatično dramo v slogu Velikega vodje o boju in končni zmagi herojskih delavcev nad hudobneži iz plinarne. Anna je igrala hudobno ameriško tajnico v političnem trilerju, ki ga je režiral korejski Oliver Stone, Ri Kwan Am. Kratek film je navdih delavcem in kmetom po vsem svetu, naj se znebijo kapitalističnih okovov in združijo.
23:05
Poročila
23:15
Šport
23:25
Vreme
23:30
Ulica vstaje
Kar nekaj let po koncu vojne glavni srbski tožilec osveži že davno zaključeno preiskavo o vojnih zločinih, ki so povezani z najvišjim srbskim političnim vrhom. Primer, za katerega v prvotni preiskavi ni bilo zbranih dovolj dokazov, glavni tožilec zaupa ambicioznemu začetniku Dušanu, ki raziskuje primer v skrivnem najetem stanovanju. Medtem, ko se prebija skozi goro dokaznega gradiva, Dušan slučajno naleti na ključno pričo primera Mićuna Duvnjaka. Dušan je tako povsem slučajno našel pravo sled in prepričljive dokaze tako o vojnih zločinih kot o vpletenosti politike v zločinska dogajanja.