TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 04.12.2016
00:40
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
01:05
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali ┼íe pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natan─Źnej┼íi pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo ogla┼íali ┼żivo. Oddajam pa bomo dodali ┼íe nekaj avtorskega ÔÇô ─Źim ve─Ź reporta┼ż na┼íih dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za ─Źim ┼íir┼íi krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemi─Źno razpravo.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
01:30
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdalj┼ío tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov v dr┼żavi, ki je bila takrat ┼íe Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politi─Źna razmi┼íljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa ┼íe niso uspeli ugledati lu─Źi sveta. UTRIP, ki je zdaj ┼że polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnej┼íe dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar najve─Źjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
01:45
Šport
Športni (ponovitev)
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
01:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
02:00
Infokanal
Informativni
Infokanal si lahko ogledate v no─Źnem ─Źasu, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija.

Spremljate lahko zadnje doma─Źe in tuje novice, napovedi ┼íportnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. in 2. TV programa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
07:00
┼Żiv ┼żav
Risani
Oddaja ┼ŻIV ┼ŻAV ┼że vrsto let otrokom polni in bogati nedeljska jutra.

07.00 Ozi bu: Resnica ali la┼ż?, risanka;

07.05 Poldi: Dan, ko se je Poldi udele┼żil vite┼íkega turnirja, risanka;

07.10 Minka: Taborjenje, risanka;

07.15 Timi gre: Zaklad, risanka;

07.25 Kioka: Reporta┼ża, risanka;

07.35 Pipi, Pupu in Rozmari: Vse najboljše, Pipi!, risanka;

07.40 Nodi v De┼żeli igra─Ź: Nodi gradi, risanka;

07.50 Medo in Mica: Krava, risanka;

07.55 Peter Zajec: Povest o izgubljeni pikapolonici, risanka;

08.10 Tilka in prijatelji: Venec za Rompija, risanka;

08.20 Dinota─Źke: Kar je hotelo biti samo, risanka;

08.30 Pujsa Pepa: Zapu┼í─Źeni otok, risanka;

08.35 Zu: Zu se igra gusarje in vile, risanka;

08.50 Knjiga o d┼żungli: Safari: Iguasujski slapovi, risanka;

09.00 Fran─Źkov Fonzek: Leti! Re─Źe Fran─Źkov Fonzek, risanka;

09.15 Bacek Jon: Skriti talenti, risanka.

Oddaja je sestavljena kot mozaik, prepleten z risankami, ki so vsebinsko in likovno skrbno izbrane, saj v uredni┼ítvu animiranih oddaj za otroke v OMP-ju z izborom stremimo k izpolnjevanju vseh kriterijev, ki smo si jih zastavili ustvarjalci oddaj za na┼íe najob─Źutljivej┼íe gledalce, pred┼íolske otroke in tiste, ki ┼íele preizku┼íajo ┼íolske klopi.

Risanke so ena izmed zvrsti oddaj, ki prve pritegnejo pred ekrane najmlaj┼íe gledalce. ─îe jih ┼żelimo vzgojiti v kriti─Źne mladostnike, jim moramo takoj na za─Źetku ponuditi najbolj┼íe. Zato so vse risanke, ki jim jih premi┼íljeno izbrane ponujamo, tudi poslovenjene. Pri sinhronizaciji smo pozorni predvsem na dve temeljni postavki, ki sta nam vodilo: slovenski jezik in skrben izbor igralcev, ki z izvrstnimi interpretacijami razveseljujejo zvedave otroke.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
09:25
Med odmorom: Kdo se boji konca pouka?
Dru┼żinski, 1. sezona
Izvirnik: Little Lunch
Re┼żija: Wayne Hope
Igrajo: Flynn Curry, Olivia Deeble, Madison Lu, Ois├şn O'Leary, Faith Seci, Joshua Sitch
Ocena IMDb: 8,8/10

Atticus, Battie in Rory ter Tamara, Debra-Jo in Melanie so so┼íolci. Najbolj se zabavajo med odmorom za malico, ko se dru┼żijo na ┼íolskem igri┼í─Źu.

Otroci od┼ítevajo dni do bo┼żi─Źa in do konca pouka. Kmalu se bodo poslovili od starih klopi in u─Źiteljice Gonsha. Za vse pa slovo ne bo lahko. Debra-Jo bi najraje ┼íe malo ostala, Rory pa morda ne bo izdelal razreda. Pomagati bo treba obema.

Dr┼żava: Avstralija
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2015
10:00
Nedeljska maša
Kulturni (v ┼żivo)
Neposredni prenos ma┼íe bo iz ┼żupnije Sevnica.

TV Slovenija z neposrednimi prenosi zagotavlja, da bogoslu┼żje spremljajo tudi tiste skupine gledalcev (bolniki, invalidi), ki se ne morejo neposredno udele┼żiti obredov. Katoli┼íko in evangeli─Źansko bogoslu┼żje sta tudi pomembno sooblikovala slovensko kulturo. Pri izbiri krajev posku┼íamo zagotoviti enakomerno zastopanost krajev iz celotne Slovenije.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
10:55
Na obisku
Magazin
V koprskem uredni┼ítvu oddaje NA OBISKU pripravljajo nove reporta┼że z vseh koncev Primorske.

Na obisku je tista oddaja, ki jo koprski ustvarjalci snujemo z mislijo na sprostitev in u┼żitek gledalca. Obiskujemo snovalce kulturnega ┼żivljenja, branilce ljudskega izro─Źila in ┼íe ┼ítevilne druge, ki skrbijo, da kulturna dedi┼í─Źina ne bi zamrla. Primorska je pre┼żeta z ljubiteljsko kulturo, kar oddaja Na obisku redno (enkrat mese─Źno) bele┼żi in tako ┼íiri in spodbuja dovzetnost za pomen ljubiteljske kulture in njenih ustvarjalcev. Bogato filmsko, gledali┼íko, pevsko, likovno ter druge aktivnosti zabele┼żimo kot trajen spomin na┼íega ─Źasa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
11:20
Ozare
Kulturni (ponovitev)
Oddaja Ozare je 5-minutni duhovni nagovor pred nedeljo.

Osebno razmi┼íljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredoto─Źajo na bivanjska vpra┼íanja, s katerimi se sre─Źujemo v vsakdanjem ┼żivljenju.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
11:25
Obzorja duha: Pravica ┼żenske
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

Pred praznikom Marijinega Brezmade┼żnega spo─Źetja 8. decembra bomo govorili o pravicah ┼żenske. Res je, da je imela bo┼żja mati Marija edinstveno vlogo v zgodovini odre┼íenja. Toda poslanstvo vsake ┼żenske je globoko zapisano v njeno bit. Zaradi svobode pa se sama odlo─Źa za ┼żivljenje kot ┼żenska. Prav tako pa si mora z drugimi prizadevati, da ji to ┼żivljenje omogo─Źa dru┼żba in ji ohranja dostojanstvo. Po svobodi, spo┼ítovanju in ljubezni hrepeni vsaka, toda poti vsake ┼żenske do oku┼íanja so razli─Źne.

Prihaja sveti Miklav┼ż, skrivni in sr─Źni dobrotnik velikih in malih. Dominikanci pa so s slovesnim zahvalnim praznovanjem zaklju─Źili jubilejno leto ob 800-letnici ustanovitve reda.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2015
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobra┼żevalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo kmetije ┼íirom po Sloveniji, ob aktualni sezonski kmetijski tematiki posku┼íamo pripraviti ─Źim ve─Ź uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na podro─Źju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo ┼ítevilni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, ┼íol in in┼ítitutov, ki delujejo na kmetijskem, ┼żivilsko-predelovalnem ali gozdarskem podro─Źju.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo ob 12.00 na prvem programu TV Slovenija. Trikrat na mesec jo pripravljajo v Mariboru, enkrat na mesec pa v Kopru.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta. V tej kraj┼íi informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, a┼żurnosti in jedrnatosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
13:15
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih ┼íportnih poro─Źilih vas bomo seznanili z najpomembnej┼íimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prej┼ínji ve─Źer ter napovedali dogodke v teko─Źem dnevu.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
13:25
Slovenski pozdrav
Glasbeni (ponovitev)
Re┼żija: Marjan Ku─Źej

Slovenski pozdrav je oddaja narodno-zabavne ter ljudske glasbe, ki ob svojem izro─Źilu vsebuje tudi segmente slovenskega narodopisnega izro─Źila.

Oddajo so posneli na Koro┼íkem. Nastopili bodo ansambli Rosa, Alfi Nipi─Ź, Veseli svatje, Nemir, ansambel Jerneja Kolarja, ┼átirje kova─Źi, Bitenc, Unikat ter Neisha. Skrivnosti Slovenj Gradca bodo odkrivali fantje in dekle iz skupine Unikat, Darja bo v dvorani znova dvakrat vrgla Slovenski ┼íopek, igral bo tudi Pihalni orkester doma─Źe ob─Źine. Voditelja Darja Gaj┼íek in Bla┼ż ┼ávab.

Slovenski pozdrav bo gostoval po razli─Źnih koncih Slovenije in se tako ┼íe bolj pribli┼żal ljubiteljem slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe, predvsem pa vsem, ki imajo radi spro┼í─Źeno vzdu┼íje in pristno zabavo. Ustvarjalci oddaje se bodo najprej ustavili v Ljutomeru, sledili bodo zabavno-glasbeni dogodki v Velenju, ┼Żeleznikih, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na koncu ┼íe v Mariboru.

Novost v jesenski sezoni bo rubrika ┼Żupanov izziv. Celoten izziv se odvija na terenu, kjer se izbrani glasbeniki podajo na t. i. orientacijski tek. Po kraju jih skozi razli─Źne izzive in naloge, ki jih morajo glasbeniki opraviti, vodijo ┼żupani gostujo─Źega kraja. V oddaji bo v prenovljeni razli─Źici ┼íe vedno prisoten kviz, v katerem bodo sodelovali tudi obiskovalci v dvorani. Vpra┼íanja bodo vezana na kraj, na slovensko glasbo in etnologijo, pravilni odgovori pa bodo prina┼íali velike nagrade. Ustvarjalci oddaje bodo v jesenski sezoni ┼íe pove─Źali interakcijo z ob─Źinstvom, kar pomeni, da bodo tudi obiskovalci in gledalci doma del televizijske zabave. Na vsakem izmed ┼íestih zabavno-glasbenih ve─Źerov bodo nastopili ┼ítevilni slovenski narodno-zabavni in zabavni izvajalci, ki se bodo ob petju na odru preizkusili tudi v kak┼íni igrici, hitrem kvizu, vsi skupaj pa bodo poskrbeli za zabavno, spro┼í─Źeno in glasbe polno vzdu┼íje.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
15:10
Petrovi prijatelji
Komedija
Izvirnik: Peter's Friends
Re┼żija: Kenneth Branagh
Igrajo: Kenneth Branagh, Hugh Laurie, Stephen Fry, Alphonsia Emmanuel, Emma Thompson, Imelda Staunton
Ocena IMDb: 7/10

Peter po o─Źetu podeduje veliko posestvo na angle┼íkem pode┼żelju in za praznike povabi prijatelje iz ┼ítudentskih dni.

┼áest prijateljev, ki so skupaj igrali v gledali┼íkem ansamblu na Univerzi v Cambridgeu leta 1982, se po desetih letih ponovno zdru┼żi za bo┼żi─Źno-novoletno letovanje na angle┼íkem pode┼żelju. Dru┼żenje skli─Źe Peter, ki je po o─Źetovi smrti podedoval veliko posestvo. Prijatelji so se v desetih letih precej spremenili. Roger in Mary sta postala uspe┼ína izdelovalca glasbenih d┼żinglov za ogla┼íevalska podjetja, a se po sinovi smrti spopadata z osebno tragedijo in krivdo. Maggie je postala ┼íe bolj ekscentri─Źna, kot je bila prej, in namerava osvojiti Petra. Sarah je imela v tem ─Źasu ve─Ź propadlih ljubezenskih zvez s poro─Źenimi mo┼íkimi in s seboj pripelje Briana, hedonista in najnovej┼íega snubca. Andrew pa je zdavnaj opustil sanje o gledali┼íki igri, ki sta jo ustvarjala s Petrom, in svojo sre─Źo poiskal v Hollywoodu, kjer ga je Carol, Ameri─Źanka, obsedenka z zdravjem in fitnesom, re┼íila pred odvisnostjo od alkohola. Vsi se, skratka, soo─Źajo s svojimi velikimi in majhnimi problemi, za name─Źek pa Peter vsem zbranim sporo─Źi novico, da je oku┼żen z virusom HIV ÔÇŽ

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 1992
17:00
Poro─Źila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob petih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
17:10
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
17:20
Vikend paket
Pogovorna oddaja
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi to─Źkami in terenskimi prispevki.

Jo┼żetu se bodo za komentatorsko mizo pridru┼żili Maja Martina Merljak, Ranko Babi─ç in Vinko ┼áimek.

Bernardini pogovori pa bodo bolj dru┼żinsko obarvani. Na obisk v na┼í studio namre─Ź prihajata radijska in televizijska voditelja, brat in sestra, Jure Longyka in Eva Longyka Maru┼íi─Ź. Na zeleno zofo pa bosta sedla tudi voditeljica Odmevov Rosvita Pesek in njen sin Filip.

Za glasbeno popestritev oddaje bodo poskrbeli skupina Manouche in pevka Ina Shai, predstavniki zrelej┼íe generacije pa bodo spoznavali ┼ítudentsko ┼żivljenje.

Bernarda ┼Żarn in Jo┼że Robe┼żnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V spro┼í─Źenem vzdu┼íju se jima pridru┼żijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim ogla┼íanjem s terena poskrbijo, da je oddaja ┼íe zanimivej┼ía in privla─Źnej┼ía za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

V novi sezoni stalnica ostajajo zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizku┼ínje. K spro┼í─Źenemu vzdu┼íju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti.

Novost jesenske sezone je rubrika, ki bo na spro┼í─Źen in zabaven na─Źin vsak teden povezovala dve razli─Źni generaciji ÔÇô mlado in starej┼ío. Trije predstavniki modre generacije se bodo vsak teden dru┼żili z mladimi in odkrivali njihov svet. Tako bodo spoznali ┼żivljenje in aktivnosti mlade generacije, njihov na─Źin pre┼żivljanja prostega ─Źasa, sodobno tehnologijo in izzive, ki jih pred mlade postavlja moderna dru┼żba. Poleg tega bodo z mladimi delili modrost in svoje bogate ┼żivljenjske izku┼ínje, pri tem pa tudi sami stopili v korak s ─Źasom.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
18:40
Tilka in prijatelji: Capek i┼í─Źe mavrico
Risani
Izvirnik: Tilly and Friends
Re┼żija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 6,6/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hi┼íke, se za─Źne prava zabava.

Po de┼żju posije sonce in prijatelji se odpravijo na lov za mavrico. Capek je razo─Źaran, ker je nikjer ne najdejo. Prijatelji se trudijo, da bi Capku pri─Źarali mavrico kar v hi┼íi. Uporabijo pisane barve in obleke, a to ni tako krasno, kot ─Źe odkrije┼í pravo mavrico. Ko spet za─Źne de┼żevati, se mora lov na mavrico kon─Źati. A Tilka ugotovi, da lahko s pomo─Źjo mehur─Źkov pravo mavrico ustvarijo kar sami.

Tilka je deklica, ki ┼żivi s svojimi najbolj┼íimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom ─îa─Źko, zaj─Źkom Capkom in koko┼íko Rijo. Pridru┼żite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodiv┼í─Źinah.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2012
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali ┼íe pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natan─Źnej┼íi pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo ogla┼íali ┼żivo. Oddajam pa bomo dodali ┼íe nekaj avtorskega ÔÇô ─Źim ve─Ź reporta┼ż na┼íih dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za ─Źim ┼íir┼íi krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemi─Źno razpravo.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepoliti─Źnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepoliti─Źne redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepoliti─Źne redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragi─Źno, veselo, zabavno.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
19:45
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
20:00
Ve─Ź po oglasih: Kr─Ź
Dru┼żinski, 3. del
Re┼żija: Vinci Vogue An┼żlovar
Igrajo: Primo┼ż Bezjak, Dario Varga, Maru┼ía Majer, Sa┼ía Pavlin Sto┼íi─Ź, Peter Musevski, Jonas ┼Żnidar┼íi─Ź

Zaradi prevelikih apetitov lokalnih podjetnikov se dela na projektu kmalu zaustavijo, v akcijo stopijo prevarani Avstrijci in zadevo za─Źne urejati biv┼íi duhovnik in cerkveni svetovalec Menart. Jure se trudi okoli Klare, a ta mu da vedeti, da je razmerje ne zanima, z Juretom se je ukvarjala le po Zvonetovem naro─Źilu. Jure se zaskrbljen zaradi propadlega projekta odpravi k glavnim akterjem, toda Mehdi─ç in Zvone ga odpravita kot nepomembnega naivne┼ża. Jure se razo─Źaran odpravi domov, njegova partnerica Martina ga ljubosumno zasli┼íuje o njegovem odnosu do Klare. O tem ve ve─Ź, kot bi si on ┼żelel, njun prepir se ne kon─Źa dobro.

Pri Juretovem bratrancu na ob─Źini se nepri─Źakovano pojavi Menart, ki poizveduje o razlogih neuspeha avstrijske prijave. Zmedeni uradnik se jecljaje brani, Menart pa mu da vedeti, da vse ve. Da se zgodba ne bi ponovila, Menart podkupi uradnika z nesramno visoko podkupnino in se v dru┼żbi Klare in Zvoneta odpelje na ve─Źerjo v mesto.

Igra postane kompleksna, kdo je bil naiven, kdo je koga zavajal in kaj lahko stori zadol┼żeni Mehdi─ç?

Ve─Ź po oglasih zasleduje dinamiko dogodkov, ki pripeljejo do ÔÇťvelike zgodbeÔÇť, dozorele za medije.

Novice dneva odkrivajo lokalne peripetije, vandalizem in kraje, nezakonite igre na sre─Źo, organiziran rop, podkupnine na dr┼żavni ravni ter prirejanje uradnih postopkov. Svet na┼íih junakov ni ─Źrno-bel, razteza se v podro─Źje sive cone, kjer stvari ┼íe zdale─Ź niso enozna─Źne.

Jure Planin┼íek je ┼íolski u─Źitelj ┼íaha in sin vplivnega ravnatelja lokalne osnovne ┼íole, ki se zaradi ene same izjave za televizijo znajde v svetu kriminala, la┼żi in prevar. Njegova partnerka Martina je na nasprotni strani tega sveta. Sicer redoljubna in na─Źelna, v stalnem sporu s svojim sodelavci, se skozi nanizanko soo─Źi z resno krizo identitete.

Klara Polgar je nadvse privla─Źna, bistra in rado┼żiva devetnajstletnica. Giblje se po robovih slabe dru┼żbe in to vedno z mo┼íkimi, starej┼íimi od sebe. ┼Żivi z o─Źetom. V ┼íoli je opravila diferencialne izpite, zdaj pa jo ─Źaka le ┼íe matura. Je zelo ambiciozno dekle z na─Źrtom, mo┼íki so zanjo le sredstva za doseganje lastnih ciljev ÔÇŽ

Zvone Poli─Ź je omikan, urejen in iznajdljiv ljubljanski podjetnik, vzoren mo┼ż in ljube─Ź o─Źe. Je dru┼żabni ma─Źek, organizator, poslovne┼ż, ki posle ureja ob bogato oblo┼żenih mizah. V njegovem lokalu se zbirajo veljaki, ki jim ob ┬╗posebnih prilo┼żnostih┬ź stre┼że tudi Klara.

Menart, biv┼íi duhovnik, je svetovalec finan─Źnih podjetij v lasti RKC. Je spreten raziskovalec in re┼íevalec te┼żav, vedno na robu zakona. Intelektualno prezira samega sebe, razcepljen zaradi slu┼żenja umazani stvarnosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
20:30
24. Dobrodelni Miklav┼żev koncert
Koncert
Re┼żija: Marjan Ku─Źej

Tradicionalna humanitarna prireditev letos poteka ┼że ┼ítiriindvajseti─Ź zapored.

Letos bodo zbrana sredstva ponovno namenili slovenskim osnovno┼íolcem, ki zaradi finan─Źnega polo┼żaja svojih star┼íev nimajo enakih mo┼żnosti za osebnostno rast in izobra┼żevanje kot njihovi vrstniki. Sredstva bodo namenili kritju stro┼íkov ┼íolskih kosil, izven┼íolskim dejavnostim, nakupu ┼íolskih potreb┼í─Źin, osnovno┼íolcem pa bodo z zbranimi sredstvi omogo─Źili udele┼żbo v ┼íoli v naravi ter ┼ítevilne ┼íolske ekskurzije. Voditelja bosta Nu┼íka Dra┼í─Źek Rojko in Vasilij ┼Żbogar. Na koncertu bodo s poslu┼íljivo glasbo nastopili vrhunski doma─Źi glasbeniki in ansambli: Oto Pestner, Eva ─îerne, Jan Plestenjak, Pevski zbor in Godalni orkester Glasbenih ┼íol Rakovnik in Vrhnika, Jerko Novak, Vanja Bizjak Podlesek, Eva Boto, Simfoni─Źni orkester RTV Slovenija, Simon Dvor┼íak, Zala Vidic, Urban Stani─Ź, Big band RTV Slovenija, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija, Tanja Sonc, Jazzva, Tambura┼íki orkester KUD Dobre─Ź Dragatu┼í, Gregor Zagorc, Irena Yebuah Tiran, Mojca Bitenc, Lojze Krajn─Źan, English Student Theatre II. gimnazije Maribor, Petar ─Éor─Źevski, Rita Pollacchi, Martin Su┼ínik, Nina Dominko, Tim Ribi─Ź, Andrej Omejc, Nejc Pa─Źnik, Sejmarji, ┼ŻVS Oda Morav─Źe, Karin Mo┼żina, Gregor Volk, Godalni kvartet Academia, Nejc Kamplet, Trobilni kvintet TrobiNOVA in Ana Bezjak.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
22:20
Poro─Źila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob 22.00 uri se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
22:35
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
22:45
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
22:50
Skrajnosti sveta: Svetloba in tema
Dokumentarni
Izvirnik: Extrem

Film je potovanje po najbolj son─Źnih predelih planeta in po krajih, v katerih prevladuje globoka senca.

So kraji, kjer mesece ─Źakajo, da se na nebu pojavi oblak, in kraji, kjer son─Źni ┼żarek le redko pokuka skozi oblake. Ljudje imamo radi zmerne podnebne razmere. Radi imamo, da ni niti pretoplo, niti prevro─Źe, da ni presuho ali preve─Ź vla┼żno, pretemno ali presvetlo. Toda Zemlji ni mar za na┼íe ┼żelje. Planet ponuja izobilje ekstremnih razmer in ljudje, ki ┼żivijo na takih krajih, se nau─Źijo prilagoditi okolju. Kako jim to uspe? Kako preve─Ź ali premalo svetlobe vpliva na misli in po─Źutje ljudi? Kako se za┼í─Źitijo in kako najbolje izkoristijo izjemne okoli┼í─Źine? Najbolj son─Źno mesto na planetu je Yuma v Arizoni. Sonce sije z modrega neba brez obla─Źka 340 dni na leto.

Dr┼żava: Avstrija
Jezik: Nem┼í─Źina
23:45
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016