TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 05.02.2017
01:05
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
01:30
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
01:55
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdalj┼ío tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov v dr┼żavi, ki je bila takrat ┼íe Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politi─Źna razmi┼íljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa ┼íe niso uspeli ugledati lu─Źi sveta. UTRIP, ki je zdaj ┼że polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnej┼íe dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar najve─Źjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
02:10
Šport
Športni (ponovitev)
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
02:20
Vreme
Informativni (ponovitev)
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
07:00
┼Żiv ┼żav
Risani
Oddaja ┼ŻIV ┼ŻAV ┼że vrsto let otrokom polni in bogati nedeljska jutra.

07.00 Ozi bu: Lopar─Źkanje, risanka;

07.05 Minka: Na igri┼í─Źu, risanka;

07.10 Krtek: Krtek in prijateljstvo, risanka;

07.15 Timi gre: Traktor, risanka;

07.25 Kioka: Detektivka, risanka;

07.35 Vipo: Benetke - Beti ugrabijo, risanka;

07.45 Pipi, Pupu in Rozmari: Povest o Pipiju, Pupuju in Rozmari, risanka;

07.55 Peter Zajec: Povest o lete─Źem lisjaku, risanka;

08.05 Tilka in prijatelji: Tilka in kradljivec, risanka;

08.15 Dinota─Źke: Kar je hotelo spati, risanka;

08.30 Piknik s torto: Podganca Toni in Dani, risanka;

08.35 Pujsa Pepa: Peskovnik, risanka;

08.40 Kalimero: Lete─Źi Kalimero, risanka;

08.50 Knjiga o d┼żungli: Safari: Plezanje, risanka;

09.00 Fran─Źkov Fonzek: Fonzek med odraslimi, risanka;

09.15 Bacek Jon: Ko te bolha ugrizne ÔÇŽ, risanka.

Oddaja je sestavljena kot mozaik, prepleten z risankami, ki so vsebinsko in likovno skrbno izbrane, saj v uredni┼ítvu animiranih oddaj za otroke v OMP-ju z izborom stremimo k izpolnjevanju vseh kriterijev, ki smo si jih zastavili ustvarjalci oddaj za na┼íe najob─Źutljivej┼íe gledalce, pred┼íolske otroke in tiste, ki ┼íele preizku┼íajo ┼íolske klopi.

Risanke so ena izmed zvrsti oddaj, ki prve pritegnejo pred ekrane najmlaj┼íe gledalce. ─îe jih ┼żelimo vzgojiti v kriti─Źne mladostnike, jim moramo takoj na za─Źetku ponuditi najbolj┼íe. Zato so vse risanke, ki jim jih premi┼íljeno izbrane ponujamo, tudi poslovenjene. Pri sinhronizaciji smo pozorni predvsem na dve temeljni postavki, ki sta nam vodilo: slovenski jezik in skrben izbor igralcev, ki z izvrstnimi interpretacijami razveseljujejo zvedave otroke.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
09:25
Danov Dinosvet: Skrivnostni dinozaver; Smrde─Źi dinozaver
Dru┼żinski (ponovitev)
Izvirnik: Dino Dan
Igrajo: Jason Spevack, Sydney Kuhne, Isaac Durnford
Ocena IMDb: 5,4/10

Dan je star deset let in vidi dinozavre. Spremljajo ga na vsakem koraku in razvnemajo njegovo domišljijo.

Zoolog Jim v razred prinese fosiliziran iztrebek in u─Źence povpra┼ía, kateremu dinozavru bi lahko pripadal. Dan opazi, da so v iztrebku ribje kosti, in takoj pomisli na pterodaktila, kvecalkoatla ali spinozavra.

Dan, Kami in Ricardo pripravljajo referat o brahiozavru. Kaj je bilo pri njem najbolj zanimivega? Dan se spomni, da najbr┼ż kar njegovi pukci. Morda so velikanovi vetrovi povzro─Źili celo podnebne spremembe.

De─Źek Dan je neusahljiv vir znanja in vnet raziskovalec, ki se ne ustra┼íi nobenega izziva. Veliki in majhni, repati in krilati, krotki in krvolo─Źni dinozavri - v Danovem dinosvetu je dovolj prostora prav za vse. Skozi njegove o─Źi jih boste videli tudi vi.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2010
10:00
Nedeljska maša
Kulturni (v ┼żivo)
Neposredni prenos ma┼íe bo iz ┼żupnije Besnica.

TV Slovenija z neposrednimi prenosi zagotavlja, da bogoslu┼żje spremljajo tudi tiste skupine gledalcev (bolniki, invalidi), ki se ne morejo neposredno udele┼żiti obredov. Katoli┼íko in evangeli─Źansko bogoslu┼żje sta tudi pomembno sooblikovala slovensko kulturo. Pri izbiri krajev posku┼íamo zagotoviti enakomerno zastopanost krajev iz celotne Slovenije.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
10:55
Na obisku
Magazin
V koprskem uredni┼ítvu oddaje NA OBISKU pripravljajo nove reporta┼że z vseh koncev Primorske.

Na obisku je tista oddaja, ki jo koprski ustvarjalci snujemo z mislijo na sprostitev in u┼żitek gledalca. Obiskujemo snovalce kulturnega ┼żivljenja, branilce ljudskega izro─Źila in ┼íe ┼ítevilne druge, ki skrbijo, da kulturna dedi┼í─Źina ne bi zamrla. Primorska je pre┼żeta z ljubiteljsko kulturo, kar oddaja Na obisku redno (enkrat mese─Źno) bele┼żi in tako ┼íiri in spodbuja dovzetnost za pomen ljubiteljske kulture in njenih ustvarjalcev. Bogato filmsko, gledali┼íko, pevsko, likovno ter druge aktivnosti zabele┼żimo kot trajen spomin na┼íega ─Źasa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
11:25
Obzorja duha: Prešernova vera
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

France Pre┼íeren se je v ljubezni do ─Źloveka in naroda soo─Źal s svobodomiselnostjo in kr┼í─Źanstvom. Prihajal je iz zelo verskega okolja s katoli┼íkim mi┼íljenjem, po nesre─Źni zvezi z Ano Jelov┼íek pa je bil do Cerkve odklonilen. Toda v zadnjih mesecih ┼żivljenja je ponovno prebiral Sveto pismo. Na nujnost sprave med svobodomiselnostjo in strogim janzeizmom pa je opozoril v pesnitvi Krst pri Savici. Svojo veroizpoved je izrazil z besedami Bogomile.

Tr┼ża┼íki kulturni delavec Marij Maver je praznoval visok ┼żivljenjski jubilej. Katoli┼íke zalo┼żbe so izdale vrsto novih publikacij za du┼ío in srce. Malte┼íki vitezi se posve─Źajo karitativnemu delu z Romi. Ob godu sudanske su┼żnje Jo┼żefine Baghite pa povabilo v kolumni k razmisleku o trgovini z ljudmi danes.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic.

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobra┼żevalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo kmetije ┼íirom po Sloveniji, ob aktualni sezonski kmetijski tematiki posku┼íamo pripraviti ─Źim ve─Ź uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na podro─Źju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo ┼ítevilni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, ┼íol in in┼ítitutov, ki delujejo na kmetijskem, ┼żivilsko-predelovalnem ali gozdarskem podro─Źju.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo ob 12.00 na prvem programu TV Slovenija. Trikrat na mesec jo pripravljajo v Mariboru, enkrat na mesec pa v Kopru.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta. V tej kraj┼íi informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, a┼żurnosti in jedrnatosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:15
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih ┼íportnih poro─Źilih vas bomo seznanili z najpomembnej┼íimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prej┼ínji ve─Źer ter napovedali dogodke v teko─Źem dnevu.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:25
Prifarci Sloveniji
Glasbeni, 2. del (ponovitev)
Koncert je zaznamovala ljudska pesem, ki je pospremila ─Źlovekovo ┼żivljenje od rojstva pa do bridke smrti. V drugem delu so s pesmimi nazna─Źili vsakdan, zapeli domovini in se po┼íalili z ljubeznijo na stara leta. Koncert so ┼że deveto leto zapored kon─Źali veselo - z napitnicami. Gostili so Manco Izmajlovo, kvartet Karik, Vocabello in Tja┼ío Cigut. Koncert je s Pre┼íernovimi pesmimi povezoval Pavle Ravnohrib.

Koncert Prifarskih muzikantov je bil v znamenju slovenske ljudske pesmi, saj so se z njo poklonili 25-letnici dr┼żave.

Jezik: Sloven┼í─Źina
15:00
Vinetu 2
Vestern
Izvirnik: Winnetou - Das Geheimnis vom Silbersee
Re┼żija: Philipp St├Âlzl
Igrajo: Wotan Wilke M├Âhring, Nik Xhelilaj, Fahri Yardim, Milan Peschel, Iazua Larios, Matthias Matschke
Ocena IMDb: 5,2/10

Prijatelja Vinetu in Old Shatterhand se podajata v ┼ítevilne skupne pustolov┼í─Źine, medtem pa postajata vse bolj kot brata.

V drugi epizodi miniserije se Vinetu in Old Shatterhand odpravita na lov za zakladom, ki naj bi zagotovil dobro prihodnost Apa─Źev. Toda prijatelja nista edina, ki i┼í─Źeta zaklad v srebrnem jezeru. Sledi pustolov┼í─Źina, ki jemlje dih, okrutna bitka za ┼żivljenje v podzemskem labirintu pri srebrnem jezeru. Po vrnitvi k plemenu z majhnim delom zaklada ┼żeli Vinetu vzpostaviti trgovino, Old Shatterhand in N┼ío-─Źi pa se poro─Źita.

Legendarni vestern Vinetu nem┼íkega pisatelja Karla Maya je buril domi┼íljijo milijonov bralcev, natisnili so kar 200 milijonov izvodov. Poleg tega je mno┼żice gledalcev v 60. letih navdu┼íeval s filmskimi adaptacijami, pri katerih je bila Jugoslavija koproducentska dr┼żava. Letos se vra─Źa na male zaslone v obliki miniserije s tremi celove─Źernimi epizodami v nem┼íki produkciji.

V ─Źevlje Pierra Bricea, ki si ga je svet zapomnil zlasti po vlogi Vinetuja, je za novo adaptacijo stopil albanski filmski in gledali┼íki igralec Nik Xhelilaj.

Dr┼żava: Nem─Źija
Jezik: Nem┼í─Źina
Leto: 2016
16:45
Kino fokus
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentin─Źi─Ź.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:00
Poro─Źila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob petih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:10
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:20
Vikend paket
Pogovorna oddaja
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi to─Źkami in terenskimi prispevki.

Bernarda ┼Żarn in Jo┼że Robe┼żnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V spro┼í─Źenem vzdu┼íju se jima pridru┼żijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim ogla┼íanjem s terena poskrbijo, da je oddaja ┼íe zanimivej┼ía in privla─Źnej┼ía za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

V novi sezoni stalnica ostajajo zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizku┼ínje. K spro┼í─Źenemu vzdu┼íju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti.

Novost jesenske sezone je rubrika, ki bo na spro┼í─Źen in zabaven na─Źin vsak teden povezovala dve razli─Źni generaciji ÔÇô mlado in starej┼ío. Trije predstavniki modre generacije se bodo vsak teden dru┼żili z mladimi in odkrivali njihov svet. Tako bodo spoznali ┼żivljenje in aktivnosti mlade generacije, njihov na─Źin pre┼żivljanja prostega ─Źasa, sodobno tehnologijo in izzive, ki jih pred mlade postavlja moderna dru┼żba. Poleg tega bodo z mladimi delili modrost in svoje bogate ┼żivljenjske izku┼ínje, pri tem pa tudi sami stopili v korak s ─Źasom.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
18:40
Tilka in prijatelji: Nerodni Rompi
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Re┼żija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 6,9/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hi┼íke, se za─Źne prava zabava.

Rompi bi rad pi┼íkot, ─Źeprav ve, da pi┼íkoti niso primeren obrok za zajtrk. Ko se odlo─Źi, da se bo tiho odplazil in si postregel s pi┼íkoti, povzro─Źi pravi nered. Morda pa nih─Źe ne bo opazil, ─Źe bo zanikal, da je kriv. Ko po krivici obto┼żijo Hektorja, se Rompi odlo─Źi, da bo posku┼íal popraviti krivico.

Tilka je deklica, ki ┼żivi s svojimi najbolj┼íimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom ─îa─Źko, zaj─Źkom Capkom in koko┼íko Rijo. Pridru┼żite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodiv┼í─Źinah.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2012
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali ┼íe pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natan─Źnej┼íi pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo ogla┼íali ┼żivo. Oddajam pa bomo dodali ┼íe nekaj avtorskega ÔÇô ─Źim ve─Ź reporta┼ż na┼íih dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za ─Źim ┼íir┼íi krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemi─Źno razpravo.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepoliti─Źnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepoliti─Źne redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepoliti─Źne redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragi─Źno, veselo, zabavno.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:45
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
20:00
Ve─Ź po oglasih: Smeti
Dru┼żinski, 11. del
Re┼żija: Vinci Vogue An┼żlovar
Igrajo: Primo┼ż Bezjak, Dario Varga, Peter Musevski, Maru┼ía Majer, Sa┼ía Pavlin Sto┼íi─ç, Jernej ┼áugman

Klara ob zamenjavi pokvarjenega hladilnika ostane brez ukradenega denarja. Od o─Źeta posku┼ía izvedeti, ─Źe je opazil torbico z denarjem, a ji ta mirno odgovori, da je vsa hrana iz zamrzovalnika kon─Źala v smeteh. Medtem pa Zvone obi┼í─Źe starega prijatelja, od katerega si ┼żeli izposoditi denar. Martini ne gre iz glave dogajanje v no─Źnem klubu in za─Źne iskati dekle s plesi┼í─Źa. Na pomo─Źi ji presenetljivo prisko─Źi sodelavec Udrih. V mesto pa se vrne gradbinec Mehdi─ç, kar napoveduje nove zaplete.

Ve─Ź po oglasih zasleduje dinamiko dogodkov, ki pripeljejo do ÔÇťvelike zgodbeÔÇť, dozorele za medije.

Novice dneva odkrivajo lokalne peripetije, vandalizem in kraje, nezakonite igre na sre─Źo, organiziran rop, podkupnine na dr┼żavni ravni ter prirejanje uradnih postopkov. Svet na┼íih junakov ni ─Źrno-bel, razteza se v podro─Źje sive cone, kjer stvari ┼íe zdale─Ź niso enozna─Źne.

Jure Planin┼íek je ┼íolski u─Źitelj ┼íaha in sin vplivnega ravnatelja lokalne osnovne ┼íole, ki se zaradi ene same izjave za televizijo znajde v svetu kriminala, la┼żi in prevar. Njegova partnerka Martina je na nasprotni strani tega sveta. Sicer redoljubna in na─Źelna, v stalnem sporu s svojim sodelavci, se skozi nanizanko soo─Źi z resno krizo identitete.

Klara Polgar je nadvse privla─Źna, bistra in rado┼żiva devetnajstletnica. Giblje se po robovih slabe dru┼żbe in to vedno z mo┼íkimi, starej┼íimi od sebe. ┼Żivi z o─Źetom. V ┼íoli je opravila diferencialne izpite, zdaj pa jo ─Źaka le ┼íe matura. Je zelo ambiciozno dekle z na─Źrtom, mo┼íki so zanjo le sredstva za doseganje lastnih ciljev ÔÇŽ

Zvone Poli─Ź je omikan, urejen in iznajdljiv ljubljanski podjetnik, vzoren mo┼ż in ljube─Ź o─Źe. Je dru┼żabni ma─Źek, organizator, poslovne┼ż, ki posle ureja ob bogato oblo┼żenih mizah. V njegovem lokalu se zbirajo veljaki, ki jim ob ┬╗posebnih prilo┼żnostih┬ź stre┼że tudi Klara.

Menart, biv┼íi duhovnik, je svetovalec finan─Źnih podjetij v lasti RKC. Je spreten raziskovalec in re┼íevalec te┼żav, vedno na robu zakona. Intelektualno prezira samega sebe, razcepljen zaradi slu┼żenja umazani stvarnosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
20:30
Vojna in mir
Drama, 6. del
Izvirnik: War & Peace
Re┼żija: Tom Harper
Igrajo: Paul Dano, James Norton, Lily James, Adrian Edmondson, Aisling Loftus, Greta Scacchi
Ocena IMDb: 8,2/10

Napoleon vdre v Rusijo in Andrej Bolkonski se spet odpravi v vojno. Njegov o─Źe no─Źe zapustiti doma, nazadnje pa mora dru┼żina vendarle pobegniti pred bli┼żajo─Źo se francosko vojsko. Nikolaj Rostov pomaga na varno kne┼żni Marji in se zaljubi vanjo. Nata┼ía in Pierre Bezuhov se spet zbli┼żata in on ji skoraj prizna, da jo ljubi. Namesto tega se odlo─Źi, da je ne bo ve─Ź obiskoval, in se odpravi na fronto, kjer pred odlo─Źilno borodinsko bitko sre─Źa Andreja.

Vojna in mir velja za enega vrhuncev svetovne literature, ki ga je Lev Tolstoj pisal od leta 1865 do 1869, ko je bil na višku svoje ustvarjalne sile.

V ozadju usodnih zgodovinskih dogodkov ÔÇô Napoleonovega vojnega pohoda zoper Rusijo leta 1812 ÔÇô mojstrsko izrisuje usode posameznikov iz dveh plemi┼íkih rodbin, Bolkonskih in Rostovih. Na eni strani poveli─Źuje patriotski ┼żar nacionalno prebujajo─Źih se ruskih vojakov in ─Źastnikov, ki stopajo v bran domovine zoper tujega zavojevalca, na drugi strani subtilno prislu┼íkuje najbolj skritim ─Źustvom pode┼żelskih mladenk in ┼żena, ki sredi vojne vihre i┼í─Źejo varno zato─Źi┼í─Źe za svoja ljubezenska hrepenenja.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2016
21:20
Intervju: Dr. Ivan Stopar
Intervju
Teden se bo vsako nedeljo zaklju─Źil s pogovorno oddajo Intervju.

Tokrat bo na┼í gost dr. Ivan Stopar, konservator, kastelolog in preu─Źevalec vedut. Dr. Stopar ima za seboj dolgo kariero v spomeni┼íko-varstveni slu┼żbi, javnost pa ga pozna predvsem po priljubljenih monografijah, kot sta Gradovi na Slovenskem in Najlep┼íi slovenski dvorci. Z njim se bomo pogovarjali o slovenskih izku┼ínjah z ohranjanjem kulturne dedi┼í─Źine.

Intervjuje z zanimivimi osebnostmi iz razli─Źnih podro─Źij bo izmeni─Źno pripravljalo ve─Ź znanih voditeljskih obrazov Informativnega programa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:10
Poro─Źila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob 22.00 uri se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:25
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:35
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:40
Samospevi na poezijo Franceta Pre┼íerna: Matja┼ż Robavs in Andreja Kosma─Ź
Glasbeni (ponovitev)
Posnetek je nastal na ljubljanskem gradu.

Sli┼íali boste pesmi Ukazi in Mornar v uglasbitvi Frana Serafina Vilharja in pesem Kam v uglasbitvi Frana Gerbi─Źa. Izbor samospevov na poezijo slovenskega poeta Franceta Pre┼íerna v izvedbi baritonista Matja┼ża Robavsa in pianistke Andreje Kosma─Ź, ki kot priznana glasbenika v poustvarjalnem duu uspe┼íno sodelujeta ┼że ve─Ź let.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
22:50
Vokalna skupina Plamen iz Toronta
Koncert (ponovitev)
Re┼żija: Toma┼ż ┼ávigelj

Koncert ob 25-letnici.

Vokalna skupina Plamen prihaja iz Kanade, sestavljajo pa jo dekleta slovenskega porekla. Zbor deluje ┼że 25 let in ponosno neguje slovensko kulturo. ┼Że od za─Źetka jih vodi Marija Aha─Źi─Ź Pollak, gonilna sila kulturnega delovanja Slovencev v Kanadi in ustanoviteljica ter urednica radia Glas kanadskih Slovencev. Njihov repertoar je raznolik, pojejo vse od slovenskih in kanadskih ljudskih pesmi do duhovne glasbe in popularnih pesmi. 25. obletnico so proslavile s koncertno turnejo po Sloveniji, med drugim so nastopile v Vite┼íki dvorani Posavskega muzeja Bre┼żice.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina