TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 08.01.2017
01:00
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
01:25
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
01:55
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdalj┼ío tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov v dr┼żavi, ki je bila takrat ┼íe Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politi─Źna razmi┼íljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa ┼íe niso uspeli ugledati lu─Źi sveta. UTRIP, ki je zdaj ┼że polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnej┼íe dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar najve─Źjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
02:05
Šport
Športni (ponovitev)
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
02:15
Vreme
Informativni (ponovitev)
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
07:00
┼Żiv ┼żav
Risani
Oddaja ┼ŻIV ┼ŻAV ┼że vrsto let otrokom polni in bogati nedeljska jutra.

07.00 Ozi bu: Pingvinje zabave, risanka;

07.05 Poldi: Dan, ko sta Poldi in Lili pozdravila zobobol, risanka;

07.10 Minka: Čokoladni piškoti, risanka;

07.15 Krtek: Krtek in ra─Źka, risanka;

07.20 Timi gre: Pošast, risanka;

07.30 Kioka: Skrivnostne sledi, risanka;

07.40 Liki: Vran in vr─Ź, risanka;

07.45 Fletni Gaji: Povodni konj Hana, risanka;

07.55 Pipi, Pupu in Rozmari: Kroglice za hro┼í─Źe, risanka;

08.00 Medo in Mica: Povodni konj, risanka;

08.05 Peter Zajec: Povest o koncertu Jerneja Ribi─Źi─Źa, risanka;

08.20 Tilka in prijatelji: Rijina pošta, risanka;

08.30 Dinota─Źke: ─îesar ┼íe nismo videli, risanka;

08.40 Pujsa Pepa: Sne┼żena gora, risanka;

08.45 Kalimero: Mo─Ź ro┼żic, risanka;

09.00 Zu: Pri Zujevih zmanjka elektrike, risanka;

09.10 Knjiga o d┼żungli: Safari: Plenilci, risanka;

09.20 Smrkci: Kadar straši; Škrlatni Smrkci, risana nanizanka;

09.45 Fran─Źkov Fonzek: ─îudno, re─Źe Fran─Źkov Fonzek, risanka;

10.00 Bacek Jon: Sam svoj mojster, risanka.

Oddaja je sestavljena kot mozaik, prepleten z risankami, ki so vsebinsko in likovno skrbno izbrane, saj v uredni┼ítvu animiranih oddaj za otroke v OMP-ju z izborom stremimo k izpolnjevanju vseh kriterijev, ki smo si jih zastavili ustvarjalci oddaj za na┼íe najob─Źutljivej┼íe gledalce, pred┼íolske otroke in tiste, ki ┼íele preizku┼íajo ┼íolske klopi.

Risanke so ena izmed zvrsti oddaj, ki prve pritegnejo pred ekrane najmlaj┼íe gledalce. ─îe jih ┼żelimo vzgojiti v kriti─Źne mladostnike, jim moramo takoj na za─Źetku ponuditi najbolj┼íe. Zato so vse risanke, ki jim jih premi┼íljeno izbrane ponujamo, tudi poslovenjene. Pri sinhronizaciji smo pozorni predvsem na dve temeljni postavki, ki sta nam vodilo: slovenski jezik in skrben izbor igralcev, ki z izvrstnimi interpretacijami razveseljujejo zvedave otroke.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
10:50
Na obisku
Magazin
V koprskem uredni┼ítvu oddaje NA OBISKU pripravljajo nove reporta┼że z vseh koncev Primorske.

Na obisku je tista oddaja, ki jo koprski ustvarjalci snujemo z mislijo na sprostitev in u┼żitek gledalca. Obiskujemo snovalce kulturnega ┼żivljenja, branilce ljudskega izro─Źila in ┼íe ┼ítevilne druge, ki skrbijo, da kulturna dedi┼í─Źina ne bi zamrla. Primorska je pre┼żeta z ljubiteljsko kulturo, kar oddaja Na obisku redno (enkrat mese─Źno) bele┼żi in tako ┼íiri in spodbuja dovzetnost za pomen ljubiteljske kulture in njenih ustvarjalcev. Bogato filmsko, gledali┼íko, pevsko, likovno ter druge aktivnosti zabele┼żimo kot trajen spomin na┼íega ─Źasa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
11:20
Ozare
Kulturni (ponovitev)
Oddaja Ozare je 5-minutni duhovni nagovor pred nedeljo.

Osebno razmi┼íljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredoto─Źajo na bivanjska vpra┼íanja, s katerimi se sre─Źujemo v vsakdanjem ┼żivljenju.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
11:25
Obzorja duha: Ple─Źnikov evangelij
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

Na praznik Jezusovega krsta se spominja kristjan svojega krsta. Z njim je postal ─Źlan Cerkve, ki oznanja boga prek svojega ┼żivljenja. O tem nam bo v kolumni spregovoril misijonar. Mineva 60 let od smrti na┼íega priznanega arhitekta Jo┼żeta Ple─Źnika. 7. januarja bo njemu v zahvalo ma┼ía na ljubljanskih ┼Żalah. Njegov sakralni opus nam odkriva mo┼ża globoke vere in askeze. Prek arhitekture je ┼żelel voditi ─Źloveka k transcendentemu in k poglobitvi vere v boga. Kako uspeva danes arhitektom prek sakralnih objektov dvigati ─Źlovekovega duha k bogu? To pa bo tema oddaje.

Muzej kr┼í─Źanstva na Slovenskem praznuje 10 let obstoja. V bo┼żi─Źnem ─Źasu nas vabijo po cerkvah jaslice, ki nam prek ─Źudovitih upodobitev razkrivajo u─Źlove─Źenje boga samega in njegov na─Źrt odre┼íenja.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobra┼żevalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo kmetije ┼íirom po Sloveniji, ob aktualni sezonski kmetijski tematiki posku┼íamo pripraviti ─Źim ve─Ź uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na podro─Źju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo ┼ítevilni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, ┼íol in in┼ítitutov, ki delujejo na kmetijskem, ┼żivilsko-predelovalnem ali gozdarskem podro─Źju.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo ob 12.00 na prvem programu TV Slovenija. Trikrat na mesec jo pripravljajo v Mariboru, enkrat na mesec pa v Kopru.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta. V tej kraj┼íi informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, a┼żurnosti in jedrnatosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:15
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih ┼íportnih poro─Źilih vas bomo seznanili z najpomembnej┼íimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prej┼ínji ve─Źer ter napovedali dogodke v teko─Źem dnevu.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:25
Slovenski pozdrav: Jesenska turneja 2016
Glasbeni (ponovitev)
Re┼żija: Marjan Ku─Źej

Slovenski pozdrav je oddaja narodno-zabavne ter ljudske glasbe, ki ob svojem izro─Źilu vsebuje tudi segmente slovenskega narodopisnega izro─Źila.

Videli boste najlep┼íe in najbolj prisr─Źne utrinke popotovanja oddaje Razvedrilnega programa TVS po Sloveniji. Darja in Bla┼ż bosta sklenila krog turneje po dr┼żavi. Gre za sklop ┼íestih mest, ve─Ź tiso─Ź ljudi, nastopajo─Źih, ki so skrbeli za va┼íe dobre ob─Źutke. ┼Żelijo vam SRE─îNO 2017: voditelja Darja in Bla┼ż, Gvido, Andrej, Marjan, Smiljan, Sven, Branka, Tanja ... Vse dobro vsem. Na svidenje v Begunjah februarja na novih snemanjih novih oddaj Slovenski pozdrav. Ker mislimo dobro.

Slovenski pozdrav bo gostoval po razli─Źnih koncih Slovenije in se tako ┼íe bolj pribli┼żal ljubiteljem slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe, predvsem pa vsem, ki imajo radi spro┼í─Źeno vzdu┼íje in pristno zabavo. Ustvarjalci oddaje se bodo najprej ustavili v Ljutomeru, sledili bodo zabavno-glasbeni dogodki v Velenju, ┼Żeleznikih, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na koncu ┼íe v Mariboru.

Novost v jesenski sezoni bo rubrika ┼Żupanov izziv. Celoten izziv se odvija na terenu, kjer se izbrani glasbeniki podajo na t. i. orientacijski tek. Po kraju jih skozi razli─Źne izzive in naloge, ki jih morajo glasbeniki opraviti, vodijo ┼żupani gostujo─Źega kraja. V oddaji bo v prenovljeni razli─Źici ┼íe vedno prisoten kviz, v katerem bodo sodelovali tudi obiskovalci v dvorani. Vpra┼íanja bodo vezana na kraj, na slovensko glasbo in etnologijo, pravilni odgovori pa bodo prina┼íali velike nagrade. Ustvarjalci oddaje bodo v jesenski sezoni ┼íe pove─Źali interakcijo z ob─Źinstvom, kar pomeni, da bodo tudi obiskovalci in gledalci doma del televizijske zabave. Na vsakem izmed ┼íestih zabavno-glasbenih ve─Źerov bodo nastopili ┼ítevilni slovenski narodno-zabavni in zabavni izvajalci, ki se bodo ob petju na odru preizkusili tudi v kak┼íni igrici, hitrem kvizu, vsi skupaj pa bodo poskrbeli za zabavno, spro┼í─Źeno in glasbe polno vzdu┼íje.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
14:45
Nekateri so za vro─Źe
Komedija
Izvirnik: Some Like It Hot
Re┼żija: Billy Wilder
Igrajo: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon, George Raft, Pat O'Brien, Joe E. Brown
Ocena IMDb: 8,3/10

Chicago, piše se leto 1929.

Glasbenika Joe in Jerry sta neke no─Źi pri─Źa krvavemu mafijskemu obra─Źunu in da bi si re┼íila ┼żivljenje, morata pobegniti pred glavnim gangsterjem Colombom. Edina zaposlitev, ki jima jo agencija ponuja zunaj mesta, je igranje v ┼żenski glasbeni skupini, ki potuje v Miami. Joe in Jerry ne pomi┼íljata dolgo, na┼íemita se v ┼żenski in se novim sodelavkam predstavita kot saksofonistka Josephine in kontrabasistka Daphne. Na vlaku u┼żivata v ┼żenski dru┼żbi in spoznata pevko skupine Sugar Kane Kowalczyk. V Miamiju se v Jerryja/Daphne na vrat na nos zagleda milijonar Osgood, Joe pa se nameni zapeljat Sugar in si za ta cilj izposodi Osgoodovo identiteto in jahto. Medtem ko posku┼íata vzdr┼żevati la┼żno identiteto, jima ┼żivljenje ┼íe dodatno ote┼żijo mafijci, ki pripotujejo v njun hotel na Letno sre─Źanje ljubiteljev italijanske opere, kar je spet zgolj pretveza za mafijske posle.

Legendarna komedija Billyja Wilderja z nepozabnimi vlogami Marilyn Monroe, Tonyja Curtisa in Jacka Lemmona.

Dr┼żava: Zdru┼żene dr┼żave Amerike
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 1959
16:40
Kino fokus
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentin─Źi─Ź.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:00
Poro─Źila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob petih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:10
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:20
Lahko no─Ź, ljubezen moja
Biografija (ponovitev)
Re┼żija: Du┼ían Moravec

Film o Simoni Weiss.

V filmu Lahko no─Ź, ljubezen moja, v katerem boste prvi─Ź lahko videli posnetke iz njenih turnej in zakulisja, so o Simoni, prvi pravi zvezdnici v na┼íi dr┼żavi, spregovorili tako njena so┼íolka, u─Źitelji, sodelavci kot tudi prijatelji in dru┼żinski ─Źlani: Elza Budau, Tereza Kesovija, Goran Karan, Al Bano, Goran in Miki ┼áarac, Tanja ┼Żagar, Vesna Milek, Sa┼ío Hribar, Peter Lov┼íin, ÔÇŽ

Prezgodnja smrt konec lanskega leta je bila povod, da so se v Razvedrilnem programu Televizije Slovenija odlo─Źili za produkcijo dokumentarnega filma o Simoni Weiss, priljubljeni pevki, veliki dobrotnici in ne nazadnje uspe┼íni psihologinji, ki je s svojim delom pomembno prispevala k tej znanosti. Bila je velika osebnost, ki je za ─Źasa ┼żivljenja do┼żivljala zelo nasprotujo─Źe odzive.

Kaj se je skrivalo v tej ┼żenski, ki je iz male ┼ítajerske vasi kot prva spremljevalka miss Slovenije prvi─Ź opozorila nase in se nato na vi┼íku priljubljenosti na svojo ┼żeljo umaknila ter posvetila psihologiji in svoji dru┼żini, si lahko ogledate v dokumentarnem filmu Lahko no─Ź, ljubezen moja.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
18:40
Tilka in prijatelji: Rija in peresna vila
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Re┼żija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 6,9/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hi┼íke, se za─Źne prava zabava.

Ko Tilka izgubi svoj mle─Źni zob, njeni prijatelji nestrpno pri─Źakujejo obisk zobne vile. Razen Rije, ki sploh nima zob. Uboga Rija se po─Źuti zapostavljeno, ker ji zobna vila pod vzglavnikom ┼íe nikoli ni pustila cekina. Tilka in prijatelji ji posku┼íajo poiskati nadomestne zobe, a jim ne uspe. Potem pa odkrijejo, da ima zobna vila prijateljico, ki zbira peresa.

Tilka je deklica, ki ┼żivi s svojimi najbolj┼íimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom ─îa─Źko, zaj─Źkom Capkom in koko┼íko Rijo. Pridru┼żite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodiv┼í─Źinah.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2012
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali ┼íe pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natan─Źnej┼íi pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo ogla┼íali ┼żivo. Oddajam pa bomo dodali ┼íe nekaj avtorskega ÔÇô ─Źim ve─Ź reporta┼ż na┼íih dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za ─Źim ┼íir┼íi krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemi─Źno razpravo.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepoliti─Źnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepoliti─Źne redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepoliti─Źne redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragi─Źno, veselo, zabavno.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:45
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
20:00
Ve─Ź po oglasih: Mediji za umret
Dru┼żinski, 7. del
Re┼żija: Vinci Vogue An┼żlovar
Igrajo: Primo┼ż Bezjak, Dario Varga, Peter Musevski, Maru┼ía Majer, Sa┼ía Pavlin Sto┼íi─ç, Jernej ┼áugman

Minister Pipan postane objekt medijskega lin─Źa. Najprej niti ne ve, kaj so mediji izvedeli o njem, in zato sprva ┼íe naprej samozavestno opravlja svoje delo. ─îez dan pa se stvari za─Źnejo neprijetno odvijati, najprej do┼żivi klice od vsepovsod, nato ga iz lastne stranke pozovejo k nepreklicnemu odstopu, medijske hijene, ki so zavonjale kri, pa se spravijo ┼íe na njegovo dru┼żino. Jure Planin┼íek medtem preda Njego┼íu in zbrani dru┼żbi Mehdi─çevo sporo─Źilo o povra─Źilu dolga. Klara pa po pogovoru s prijateljico preseneti Zvoneta in njuno razmerje postavi pod vpra┼íaj ...

Ve─Ź po oglasih zasleduje dinamiko dogodkov, ki pripeljejo do ÔÇťvelike zgodbeÔÇť, dozorele za medije.

Novice dneva odkrivajo lokalne peripetije, vandalizem in kraje, nezakonite igre na sre─Źo, organiziran rop, podkupnine na dr┼żavni ravni ter prirejanje uradnih postopkov. Svet na┼íih junakov ni ─Źrno-bel, razteza se v podro─Źje sive cone, kjer stvari ┼íe zdale─Ź niso enozna─Źne.

Jure Planin┼íek je ┼íolski u─Źitelj ┼íaha in sin vplivnega ravnatelja lokalne osnovne ┼íole, ki se zaradi ene same izjave za televizijo znajde v svetu kriminala, la┼żi in prevar. Njegova partnerka Martina je na nasprotni strani tega sveta. Sicer redoljubna in na─Źelna, v stalnem sporu s svojim sodelavci, se skozi nanizanko soo─Źi z resno krizo identitete.

Klara Polgar je nadvse privla─Źna, bistra in rado┼żiva devetnajstletnica. Giblje se po robovih slabe dru┼żbe in to vedno z mo┼íkimi, starej┼íimi od sebe. ┼Żivi z o─Źetom. V ┼íoli je opravila diferencialne izpite, zdaj pa jo ─Źaka le ┼íe matura. Je zelo ambiciozno dekle z na─Źrtom, mo┼íki so zanjo le sredstva za doseganje lastnih ciljev ÔÇŽ

Zvone Poli─Ź je omikan, urejen in iznajdljiv ljubljanski podjetnik, vzoren mo┼ż in ljube─Ź o─Źe. Je dru┼żabni ma─Źek, organizator, poslovne┼ż, ki posle ureja ob bogato oblo┼żenih mizah. V njegovem lokalu se zbirajo veljaki, ki jim ob ┬╗posebnih prilo┼żnostih┬ź stre┼że tudi Klara.

Menart, biv┼íi duhovnik, je svetovalec finan─Źnih podjetij v lasti RKC. Je spreten raziskovalec in re┼íevalec te┼żav, vedno na robu zakona. Intelektualno prezira samega sebe, razcepljen zaradi slu┼żenja umazani stvarnosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
20:30
Vojna in mir
Drama, 2. del
Izvirnik: War & Peace
Re┼żija: Tom Harper
Igrajo: Paul Dano, James Norton, Lily James, Adrian Edmondson, Aisling Loftus, Greta Scacchi
Ocena IMDb: 8,2/10

Ruska vojska se v Avstriji spopade z Napoleonom, ─Źeprav izku┼íeni general Kutuzov svari mladega carja Aleksandra pred porazom. V krvavi bitki oble┼żi na boji┼í─Źu tudi knez Andrej Bolkonski, medtem ko se Nikolaj Rostov vrne domov na dopust. Helena Kuragina se poro─Źi z grofom Pierrom Bezuhovom, a se kmalu izka┼że, da ji je le do mo┼żevega bogastva. Hitro se vda zapeljivcu Dolohovu, ki ga u┼żaljeni Pierre izzove na dvoboj.

Vojna in mir velja za enega vrhuncev svetovne literature, ki ga je Lev Tolstoj pisal od leta 1865 do 1869, ko je bil na višku svoje ustvarjalne sile.

V ozadju usodnih zgodovinskih dogodkov ÔÇô Napoleonovega vojnega pohoda zoper Rusijo leta 1812 ÔÇô mojstrsko izrisuje usode posameznikov iz dveh plemi┼íkih rodbin, Bolkonskih in Rostovih. Na eni strani poveli─Źuje patriotski ┼żar nacionalno prebujajo─Źih se ruskih vojakov in ─Źastnikov, ki stopajo v bran domovine zoper tujega zavojevalca, na drugi strani subtilno prislu┼íkuje najbolj skritim ─Źustvom pode┼żelskih mladenk in ┼żena, ki sredi vojne vihre i┼í─Źejo varno zato─Źi┼í─Źe za svoja ljubezenska hrepenenja.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Leto: 2016
21:20
Intervju
Intervju
Teden se bo vsako nedeljo zaklju─Źil s pogovorno oddajo Intervju.

Intervjuje z zanimivimi osebnostmi iz razli─Źnih podro─Źij bo izmeni─Źno pripravljalo ve─Ź znanih voditeljskih obrazov Informativnega programa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:05
Poro─Źila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob 22.00 uri se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:20
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:30
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:35
Festival sredi zvezd
Kulturni, 2. del
V okviru slavnostne otvoritve Tedna ljubiteljske kulture, v katerem je bila izpostavljena zborovska glasba in njeni pozitivni u─Źinki na posameznika in dru┼żbo, je v ┼Żalcu potekal festival a capella skupin Sredi zvezd. Na njem so se v tekmovalnem delu z zanimivimi avtorskimi aran┼żmaji predstavile vokalne skupine z razli─Źnih koncev Slovenije. V prvem delu so nastopili Groove Enough, mo┼íka vokalna skupina Lipa in Jazzva. Sli┼íati je bilo mogo─Źe pop in country skladbe slovenskih in tujih korenin, manjkale niso niti skladbe rokovskega ┼żanra. Dogodek je povezoval Jure Ivanu┼íi─Ź.

Posnetek koncerta ob otvoritvi Tedna ljubiteljske kulture.

Jezik: Sloven┼í─Źina
23:25
Trenutek vro─Źice: Goran Bogdanovski
Športni (ponovitev)
Re┼żija: Svetlana Dramli─Ź

Pet mozaikov sodobnega plesa v enem ogledalu: Goran Bogdanovski.

Niz plesnih portretov sodobnih plesnih ustvarjalcev Nika Raj┼íka, Mojce Majcen, Gorana Bogdanovskega, Petre Zupan─Źi─Ź ter plesnega para Nastja Bremec in Michal Rynia. Gre za produkcijo Studia Arkadena, ki smo ga v Uredni┼ítvu glasbenih in baletnih oddaj izbrali na leto┼ínjem javnem razpisu za odkup avdiovizualnih del neodvisnih producentov. Konec oktobra je projekt na mednarodnem tekmovanju Dance Theatre Story Film Competition v Tarnowu na Poljskem, na katerem je tekmovalo 48 programov, prejel nagrado za visoko umetni┼íko raven v tematski raznolikosti, za izvirne pripovedne re┼íitve in zanimive psiholo┼íke portrete v obliki kratkih dokumentarnih filmov.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
23:45
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017