TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 08.11.2015
23:15
Vreme
23:20
Zgodbe o konjih in ljudeh
A Kolbeinn ljubi tudi svojo dragoceno kobilo Gráno, ta pa je obsedena z vročekrvnim žrebcem Brúnom. Prihaja pomlad in vso vas zanima, kako se bo zgodba razpletla … Vernhar?ur ljubi vodko in Jarpur ljubi Vernhar?urja, svojega gospodarja. Na krovu ruske ribiške ladje je mož po imenu Gengis, ki nima vodke, všeč pa so mu konji, kakršen je Jarpur. To se ne bo dobro izteklo … Grímurju so pri srcu stare jahalne poti, Egill pa ima raje ograje iz bodeče žice. Grímur ima konja in par klešč, Egill pa traktor. To se ne more dobro končati … Jóhanna ljubi Rau?ko, svojo kobilo, a Rau?ka ljubi svobodo. V travi ob osamljeni počitniški hišici leži ranjen star mož. Ta zgodba bi lahko imela srečen konec … Juan Camillo ima rad pustolovščine, a stari Rdečko je utrujen in hoče počitek. Kako se bo to izteklo? Vse zgodbe se povežejo nekega jesenskega dne na veliki vaški zabavi.
00:40
Dnevnik Slovencev v Italiji
Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:00
Dnevnik
01:25
Utrip
01:40
Šport
01:50
Vreme
01:55
Infokanal
Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. in 2. TV programa.
07:00
Živ žav
07:00 Jani Nani: Zabava, risanka;
07.05 Pipi in Melkijad: Pipi in Melkijad in smeh, risanka;
07.10 Penelopa: Od kod pride?, risanka;
07.15 Zajček Belko: Prvič, ko sem igral v rokovski skupini, risanka;
07.20 Nuki in prijatelji: Navihanka, risanka;
07.25 Tork: Pohiti, risanka;
07.30 Čarli in Lola: Na morske prašičke se zelo spoznam, risanka;
07.35 Kioka: Frnikola, risanka;
07.45 Fifi in Cvetličniki: Čokoladno presenečenje, risanka;
07.55 Prihaja Nodi: Nodi in kokoši, risanka;
08.05 Oblakov kruhek: Lenkina in Lukova dostava, risanka;
08.15 Sara in Raček: Torta, risanka;
08.20 Pujsek Bibi: Avtobus, risanka;
08.30 A veš, koliko te imam rad: Cvetovi, risanka;
08.40 Muk: Ribice zrastejo v ribe, risanka;
08.50 Peter Zajec: Povest o zlobnem grdem zajcu, risanka;
09.05 Knjiga o džungli: Pokaži mi med, risanka;
09.15 Moj prijatelj Zajec: Miškov Mahek - Blagodejna tišina, risana nanizanka;
09.40 Pujsa Pepa: Semenj, risanka;
09.45 Pika Nogavička: Pika gre v šolo - ali pa ne, risana nanizanka.
10:10
Nabriti detektivi: Kraja v bolnišnici
Babica Leni tik pred roditeljskim sestankom doživi infarkt. Maxa je zelo strah, kajti če bi umrla, ne bi imel nikogar več. In potem se zgodi še nekaj hudega: babico okradejo. Tat ji ni ukradel samo težko zasluženega denarja, ampak tudi dragoceno verižico. Max ne pokliče policije, da je ne bi vznemirjal, ampak se z nabritimi detektivi loti iskanja tatu. Medtem ko Emma in Henri pri hamburških zlatarjih iščeta verižico, Max in Nina preiskujeta v bolnišnici. Med preiskavo Nina ugotovi, da zna biti Max tudi skrben in obziren, zato ji tako prirase k srcu, da se vanj zaljubi. Henri pa medtem spet združi strica Jana in policistko Svenjo. Jasno mu je, da je Jan brez dvoma strašansko zaljubljen.
10:45
Prisluhnimo tišini: Polžev vsadek
Ljudem z obojestransko izgubo sluha visoke stopnje in skoraj gluhim osebam polževe vsadke uspešno vstavljajo v 70-ih državah po svetu že od leta 1972. V ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru so odrasli gluhi osebi polžev vsadek prvič uspešno vsadili spomladi 1996. Od leta 2007 poseg izvajajo tudi v mariborski kliniki. V 19 letih je s tem medicinsko-tehničnim pripomočkom prvič oziroma spet slišalo 354 oseb. V Sloveniji vse stroške posega krije zdravstvena zavarovalnica.
11:20
Ozare
Danes se svet sooča s strašnimi zgodbami, ki brišejo mejo razuma in na stranski tir potiskajo sočutje do sočloveka. Zlasti, če je morda le-ta iz dežele, kjer sonce vzide kasneje (prej) kot pri nas. Strašna dialektika, ki se vsakič znova rodi v krizi vrednot, nas nenehno ločuje na tiste, ki si zaslužimo več, in tiste, ki jim mora biti dovolj tisto, kar je za nas premalo.
11:25
Obzorja duha: Zakonska zveza
Po zaključku rednega zasedanja škofovske sinode oktobra v Vatikanu o poklicanosti in poslanstvu družine z zanimanjem prebiramo sklepni dokument. Sinodalni očetje poudarjajo pomembnost družine, ki temelji na »neločljivi zakramentalni zakonski zvezi med ženo in možem«. Pravijo tudi, da družba, ki ne spoštuje družine in življenja, nima prihodnosti. Zato bomo o zvestobi zakonske zveze in posledicah nezvestobe za družinsko življenje govorili v oddaji z udeležencem sinode, ljubljanskim nadškofom metropolitom msgr. Stanislavom Zoretom. Povedal nam bo tudi, kako bo Cerkev v prihodnje odgovorila na potrebe pastoralnega spremljanja zakoncev.
Zavod Živim je v spoštovanju življenja izdal knjigo Novo upanje. O razumevanju zakonske zveze v deželah v razvoju bo spregovoril misijonar. V prenovljenem arhivu koprske škofije pa boste odkrili zaklade iz naše bogate kulturne dediščine.
12:00
Ljudje in zemlja
V sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije v oddaji Ljudje in zemlja predstavljamo kandidate za inovativnega mladega kmeta 2015. V začetku jeseni smo obiskali vseh šest kandidatov na njihovih kmetijah, tam so predstavili svoje inovativne zamisli. Mladega inovativnega kmeta izbiramo že deveto leto, prvič pa poleg strokovne nagrade komisije Zveza slovenske podeželske mladine podeljuje posebno nagrado po izboru občinstva, glasovati bo mogoče do 20. novembra na spletni strani ZSPM www.zspm.si. Oddajo si lahko ogledate na prvem programu TV Slovenija ob dvanajstih, na Televiziji Maribor pa ob petnajstih. Vabljeni k ogledu!
13:00
Prvi dnevnik
13:15
Šport
13:20
Vreme
13:25
Slovenski pozdrav
14:45
Zvočnost slovenske duše: Jeseni
Duša, rojena na slovenskem etničnem ozemlju pripoveduje skozi bogastvo kulturnega (glasbenega) izročila. Ob lepotah slovenskih pokrajin v jeseni so zvenele naslednje slovenske ljudske pesmi:Na Štajerskem Haloška, v Prlekiji Le spavaj, spavaj sinko, na Primorskem Tomaž in smrt, v Beli Krajini Igra v kolo jabolko in na Dolenjskem Sotiš.
15:00
Gospod in gospa Smith
Gospod in gospa Smith sta srečno poročena in se kot vsak par neznansko pogosto prepirata. Toda iznašla sta taktiko, ki vzdržuje zakonsko srečo: po konfliktu ne sme nihče zapustiti sobe, dokler drug drugega ne izmučita do točke, ko se opravičita in pobotata. Toda eden od sporov je tako krut, da se zaključi z odhodom moža iz njune skupne spalnice. Gospa Smith nemudoma vloži vlogo za ločitev in pri odvetniku naleti na pravi šok. Gospod in gospa Smith zaradi birokratske napake sploh nikdar nista bila poročena! Gospa Smith je prepričana, da to meče slabo luč na celoten zakon. Ločenca, ki nikoli nista bila poročena, se znajdeta na samem začetku zveze: vsak od njiju pa ubere zelo nenavaden pristop zapeljevanja …
16:35
Village Folk - Ljudje podeželja: Rezijski strok
Površine, kjer ga pridelujejo, so majhne, vendar se je v projekt povezalo več kot 30 prebivalcev v dolini. Strok je uvrščen tudi med projekte Presidia, v okviru mednarodnega Slow Fooda, ki ščiti lokalne pridelke in spodbuja ljudi, da se med seboj povezujejo, tako kot so se povezali prebivalci Rezije.
17:00
Poročila ob petih
17:10
Šport
17:15
Vreme
17:20
Vikend paket
18:40
Muk: Javorjev sirup
Abi bi jima rada spekla pito z javorjevim sirupom. Ko gredo ponj, se popotnika naučita, kako v Kanadi izdelujejo to sladko poslastico.
18:55
Vreme
19:00
Dnevnik
19:25
Zrcalo tedna
19:45
Šport
19:55
Vreme
20:00
Nova dvajseta: Skupinski portret
Marko uradno postane neodvisni kandidat na volitvah. Zaradi tega je povabljen na soočenje kandidatov na lokalnem radiu, kjer ugotovi, da kandidira tudi nekdanje Vikijevo dekle Silvija. Fantom doma naroči, naj lepo sprejmejo novinarko, ki naj bi opravila pogovor z njim. Na radijskem soočenju Silvija potegne iz rokava osebne podatke o Markovih sinovih. Ti pa doma predstavljajo novinarki svoja življenja in dejavnosti. Seveda je kup nejasnosti v pogovoru o njihovih službah, kar spretno speljejo drugam. Endi na koncu ostane z novinarko sam in ko Marko pride domov, sta oba že rahlo okajena.
20:30
Intervju: Peter Opeka
V izredno osebnem in iskrenem pogovoru, ki ga ne smete zamuditi, je misijonar Opeka povedal, kako se sooča z izgubo najdražjih. Izpostavil je svojo in družinsko izkušnjo kot tisto, kar ga je potegnilo iz mladostnih pretresov in izklesalo v karizmatičnega bojevnika za pravice revežev. Čudež v skupnosti Dobri prijatelji na Madagaskarju ne bi bil mogoče brez duhovne povezanosti, ki je temelj njihovega bratstva, njemu samemu pa daje moč, da kljub neštetim preizkušnjam vztraja in napreduje. Obeti nove malgaške oblasti, ki čedalje pogosteje išče stike z njim, se niso uresničili, zato so pri gradnji šol in ambulant tako pomembni darovi iz Slovenije in sveta. Opeka je zgrožen nad begunsko in migrantsko krizo in ob nujnosti pomoči otrokom in družinam izpostavlja, da je človekovo dostojanstvo, mir in boljše življenje potrebno reševati tam, kjer ljudje živijo, saj se bodo sicer izpraznile cele dežele. Dotaknil se je tudi problema pravice in pravičnosti v Sloveniji in izpostavil, da je resnica edina pot v sožitje med ljudmi in splošen napredek.
Pogovor s Petrom Opeko, ki ga je voditelj Jože Možina predstavil kot človeka, ki je preprost v izrazu, velik v besedi in mogočen v dejanjih, bo zadovoljil še tako zahtevnega gledalca.
22:10
Poročila
22:25
Šport
22:35
Vreme
22:40
Srečno novo leto
Za junake filma Srečno novo leto ni silvestrski dan posebno radosten in slovesen; Glorija doživi ponovno razočaranje, njen partener jo je znova pustil na cedilu in silvestrovo bi preživela sama in osamljena, če ji ne bi prekrižal poti mlad, prav tako osamljen taksist. Zoe se mora odločiti, ali naj preživi večer s svojo z alkoholom zasvojeno in osamljeno materjo, ali naj se poveseli s svojim prijateljem. Tudi Pascal je osamljen, za slivestrovo se namerava ukvarjati s svojim konjičkom modelarstvom, pa je prisiljen igrati varuško deklici iz sosedstva, po katero bi moral priti njen oče. Starejši zakonski par Herbert in Anne-Marie pričakujeta miren večer, pa jima življenje zagreni njun psiček, ki se med sprehodom potepe in ga nikakor ne moreta najti. In tu je še policajski par, ki je na praznični večer v službi in skrbi za varnost, kratkočasita pa se s pripovedovanjem anekdot. Vse te zgodbe se tako prepletejo, da postane silvestrski večer tudi zanje večer radosti in praznovanja.
00:15
Dnevnik Slovencev v Italiji
Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:45
Dnevnik