TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 15.09.2019
00:30
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
00:50
Sobotni dnevnikov izbor
Ponovitev
V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas.

Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale te┼żave. Na┼íi novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analiti─Źno. Sobotni Dnevnikov izbor torej o pere─Źih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske dru┼żbe.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
00:55
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov.

Utrip je oddaja Informativnega programa z najdalj┼ío tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov v dr┼żavi, ki je bila takrat ┼íe Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politi─Źna razmi┼íljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa ┼íe niso uspeli ugledati lu─Źi sveta. Utrip, ki je zdaj ┼że polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnej┼íe dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar najve─Źjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
01:10
Šport
Športni (ponovitev)
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Osrednja dnevno-informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
01:20
Vreme
Informativni (ponovitev)
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
01:25
Napovedujemo
Informativni
Jezik: Sloven┼í─Źina
07:00
Telebajski: Sprehod po mestu
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Teletubbies
Re┼żija: Nigel Harris
Igrajo: Jessica Smith, John Simmit, Nikky Smedley, Pui Fan Lee, Tim Whitnall, Eric Sykes
Ocena IMDb: 3,6/10

Junaki otrok do ─Źetrtega leta starosti.

V de┼żeli Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti ─Źarobna vetrnica in za─Źnejo utripati majceni zaslon─Źki na njihovih trebu┼í─Źkih. Vsaki─Ź je na vrsti drug Telebajsek: trebu┼í─Źek postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci po─Źno.

Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do ─Źetrtega leta starosti in po─Źnejo natanko to, kar po─Źno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, u─Źijo se govoriti, igrajo se, ple┼íejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo ve─Źkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 1997
07:25
Milan: Milan se zaljubi
Risani
Izvirnik: Milo
Re┼żija: Bruno Desraisses
Igrajo: Catherine Bonneau, Camille Cyr-Desmarais, Daniel Picard, Aline Pinsonneault

Milan je navihan in prisr─Źen zaj─Źek.

Milanu ob so┼íolki Darki sr─Źek hitreje razbija, zato ji nari┼íe risbico. So┼íolci vse to opazijo in se nor─Źujejo iz njega. Milanu je nerodno, dokler mu o─Źka ne zaupa, da je bil v njegovih letih tudi on ┼że zaljubljen.

Zaj─Źek Milan z mamico in o─Źkom ┼żivi v mirni hi┼íi z velikim vrtom na obrobju mesta. Prosti ─Źas v─Źasih pre┼żivlja z o─Źkom in mamico, ┼íe ve─Źkrat pa s prijateljico Jul─Źi, s katero po─Źneta vse, kar po─Źnejo otroci njunih let: vozita se s kolesom, se igrata na vrtu, hodita na igri┼í─Źe ter se dru┼żita s so┼íolci Toma┼żem, Vilkom, Lizo, Darko, Tinetom, Markom in Martinom. Vsi skupaj se v ┼íoli u─Źijo brati, pisati in ra─Źunati, ob tem pa se z u─Źiteljico tudi zabavajo in nabirajo vsakovrstne izku┼ínje.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2003
07:30
Profesor Baltazar: Viktorjev jajcemat
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Profesor Baltazar
Re┼żija: Ante Zaninovi─ç
Igrajo: Erik Schumann, Zlatko Crnkovi─ç, Nada Agbaba
Ocena IMDb: 8/10

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo re┼íitev za vsako te┼żavo.

S svojimi izumi Baltazar venomer z veseljem pomaga sova┼í─Źanom iz najrazli─Źnej┼íih zagat. V njegovem barvitem laboratoriju tako iz dneva v dan nastajajo prav nenavadni izumi.

Dr┼żava: Jugoslavija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 1967
07:40
Lojzek: Lojzek, nariši mi balon
Risani
Izvirnik: Didou
Re┼żija: Fr├ęd├ęrick Chaillou
Igrajo: Bonnie Lener
Ocena IMDb: 7,1/10

Lojzek je prisr─Źen zaj─Źek, ki vas bo nau─Źil risati.

Pika in Lojzek bi rada poletela z balonom. Ker je navaden balon premajhen, da bi Lojzka ponesel v vi┼íave, iznajdljivi zaj─Źek nari┼íe balon na vro─Źi zrak z veliko, udobno ko┼íaro. Ker je vo┼żnja z velikim balonom v┼íe─Ź tudi Piki, Lojzek nari┼íe balon tudi zanjo in skupaj se podata na potep.

Dr┼żava: Francija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2006
07:45
Mišo in Robi: Ujemimo tatu
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Misho and Robin
Re┼żija: Denis Alenti
Igrajo: Krsto Bošnjak, Jelena Buljan, Marko Jelić, Ana Vilenica
Ocena IMDb: 9,1/10

Ma─Źkon Mi┼ío in ta┼í─Źica Robi sta dobrosr─Źna, iznajdljiva in ljubko nerodna mal─Źka, ki pa se jima vseeno zmeraj vse posre─Źi.

Mi┼ío in Robi skleneta, da bosta na vrtu posejala zelenjavo. Medtem ko ─Źakata, da zraste, se igrata, potem pa se zgodi nekaj nepri─Źakovanega ÔÇô nekdo jima ukrade pridelek. Le kdo bi to lahko bil?

V dru┼żbi Mi┼ía in Robija ter prijateljev meda, zajca, krtka, bobra, sovic in drugih bodo otroci skozi preproste in ┼íaljive prigode odkrivali svet ÔÇô vse od prepoznavanja oblik, odnosov med ljudmi pa do naravnih pojavov. V─Źasih se znajdeta na nepri─Źakovane na─Źine, ki pa so ┼íe zmeraj dovolj predvidljivi, da jih otroci lahko zaslutijo ter so pri tem ponosni na svojo modrost in izku┼ínje.

Dr┼żava: Hrva┼íka
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
07:50
Timi gre: Mojster
Risani
Izvirnik: Timmy Time
Re┼żija: David Scanlon
Igrajo: Kate Harbour, Justin Fletcher, Louis Jones
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ov─Źka. Pravkar je dopolnil tri (ov─Źja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko nau─Źiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na ─Źustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometa┼í odli─Źno brca ┼żogo ÔÇô nau─Źiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomo─Źjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna u─Źna ura.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2009
08:00
Bratca: Izlet
Risani
Izvirnik: The Tots/Drobci: Trip
Re┼żija: Vanda Raymanov├í

Risanka o bratcih Tomu in Benu.

Kako sta se Ben in Tom odpravila na izlet in se u─Źila plavati.

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre zna─Źajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogo─Źe. A ker znata tudi zdru┼żiti mo─Źi, sta nazadnje vedno vsemu kos.

Dr┼żava: Slova┼íka
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2015
08:10
Mal─Źki: Klobu─Źnik se u─Źi voziti kolo
Risani
Izvirnik: Mini Pet Pals
Re┼żija: Sergio Manfio
Igrajo: Laura Lenghi, Paolo Lombardi, Di Blasio Piero, Luigi Rosa, Monica Ward

Risanka o dogodiv┼í─Źinah mal─Źkov v parku.

Klobu─Źnik iz skrivali┼í─Źa pripelje ─Źisto novo kolo. A ni se ga ┼íe nau─Źil voziti, zaradi ─Źesar ga je stra┼íno sram. Gaber mu pove, da mora biti potrpe┼żljiv, in predlaga, da za pomo─Ź prosi Mal─Źke. Klobu─Źnik no─Źe, da bi ga videli, dokler mu ne gre bolje. Diva ga opazi, ko pade, in se mu smeji. Potem pa mu le pomaga in mu pripne pomo┼żna kolesca. Skupaj odkrijeta, kako se lahko nau─Źi┼í voziti kolo.

Dr┼żava: Italija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
08:15
┼Żanov svet: Naglica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Fun with Claude
Re┼żija: Owen Stickler

┼Żan je ljubek in navihan severni medvedek.

┼Żan je opazil, da se v njegovem novem mestu medvedom vedno kam mudi.

Mami je hitela v trgovino, pa ni na┼íla seznama. Babi je hitela s pletenjem ┼íala, a je bil ta potem razrahljan in luknjast. O─Źi pa je hitel v slu┼żbo in se ni niti poslovil od ┼Żana. Celo Boris je hitel k ┼Żanu, da bi mu pokazal veverico na vrtu. ┼Żanu se je zdelo, da bi bile stvari opravljene veliko bolje, ─Źe ne bi vsi tako hiteli. Nato pa veverica odnese babi─Źino volno, ker jo zamenja za le┼ínik. Le kako naj babi dobi volno nazaj? ┼Żan stisne Mislija in se domisli, da bi se morali ustaviti in po─Źakati. Veverica se res vrne in prinese babi─Źino volno, vsi pa spoznajo, kako pomembno je, da ne hitijo.

Z mami, o─Źijem in babico se je preselil iz mrzlega Sne┼żnika na Severnem te─Źaju v kraj, ki je zelo, zelo oddaljen in zelo, zelo druga─Źen od Sne┼żnika ÔÇô v son─Źni in vedno zanimivi Medvedji dol. V njegovem novem mestu ┼Żana vsak dan o─Źarajo in pogosto tudi zmedejo vsakdanje stvari ÔÇô ampak na┼í pogumni raziskovalec vse sprejme mirno in skupaj z novim prijateljem, sosedom Borisom, raziskuje, odkriva in vedno bolj razume ─Źudoviti novi svet, ki ga obkro┼ża.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2009
08:25
Zmaj─Źi zmaj: Superhitri zmaj
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Digby Dragon
Re┼żija: Adam Shaw
Igrajo: Ainsley Howard, Clark Devlin, Rasmus Hardiker, Lucy Montgomery, Clive Russell, Mark Heap
Ocena IMDb: 7,1/10

Zmaj─Źi zmaj je radovedni zmaj─Źek, ki s prijatelji ┼żivi v ─Źarobnem gozdu.

Greta i┼í─Źe lopar─Źek in pri tem iz hi┼íe zme─Źe marsikaj. ─îuki misli, da se mora znebiti kupa ┼íare, ki le┼żi na dvori┼í─Źu. Vse odnese k Zobku. Ko pride ta domov, je zelo presene─Źen. Njegov dom je namre─Ź zasut s ┼íaro. Toda potem Greta obto┼żi Zobka in Zmaj─Źija, da sta ji vse to ukradla.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
08:35
Zmaj─Źi zmaj: ─îudokrilec
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Digby Dragon
Re┼żija: Adam Shaw
Igrajo: Ainsley Howard, Clark Devlin, Rasmus Hardiker, Lucy Montgomery, Clive Russell, Mark Heap
Ocena IMDb: 7,1/10

Zmaj─Źi zmaj je radovedni zmaj─Źek, ki s prijatelji ┼żivi v ─Źarobnem gozdu.

Zmaj─Źi bere pravljico o juna┼íkem Drznem zmaju in njegovem zvestem pomo─Źniku Hektorju. Ta ga tako navdihne, da sklene postati ─îudokrilec, varuh ─îarobnega gozda. Ker potrebuje pomo─Źnika, pripravi avdicijo. I┼í─Źe hrabre junake, ki bi zmogli obvarovati gozd pred nevarnostjo. Koga bo izbral?

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
08:50
Reaktiv─Źki: Gora Rushmore, ZDA
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Go Jetters
Re┼żija: Ben Harper
Igrajo: Akie Kotabe, Tommie Earl Jenkins, Syrus Lowe, John Hasler, Pilar Orti, Marc Silk
Ocena IMDb: 8,5/10

Reaktiv─Źki Zuli, Kian, Lars in Foz obiskujejo Akademijo, kjer se u─Źijo in raziskujejo pod budnim o─Źesom mentorja, ple┼ío─Źega samoroga Vodiroga.

Zafrk se na gori Rushmore pretvarja, da je navaden turist. Toda tja je prišel zato, da bi podobo svoje glave dodal glavam štirih ameriških predsednikov, izklesanim v skalo. To delo zaupa robotkom, ki pa svoje naloge ne opravijo najbolje.

Reaktiv─Źki potujejo po vsem svetu, spoznavajo znamenitosti in re┼íujejo te┼żave, ki jih povzro─Źa njihov ve─Źni nasprotnik Velemojster Zafrk.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2015
09:00
Knjiga o d┼żungli: Re─Źni list
Risani
Izvirnik: The Jungle Book
Re┼żija: Steve Trenbirth
Igrajo: John Goodman, Haley Joel Osment, Mae Whitman, Connor Funk, Bob Joles, Tony Jay
Ocena IMDb: 5,4/10

Mavgli, Balu, Bagira, ┼áir kan; ─Źarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem iz┼íla nesmrtna klasika Knjiga o d┼żungli.

Ko Mavgli najde zrcalo, ki ga je izgubil ─Źlovek, se razplamti ljubosumje. ┼áakala Tabakija prizor v zrcalu na smrt prestra┼íi, saj misli, da obstaja ve─Ź Mavglijev, tiger ┼áir kan pa se sploh ne vznemiri.

Mavgli je ┼íe vedno de─Źek in njegovi podvigi izra┼żajo njegov rado┼żivi, drzni duh. Le kako ne bi bil ─Źlovek, ki so ga vzgojili volkovi, naustra┼íen, ┼íe posebej, ker so njegovi najbolj┼íi prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimisti─Źnim pogledom na svet, se Mavgli u─Źi premagovati te┼żave in pre┼żiveti v d┼żungli. Ob vztrajnem sovra┼żniku kot je tiger ┼áir kan, je to poseben izziv.

Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim ┼íakalom in opi─Źjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone d┼żungle.

Mavglijeve dogodiv┼í─Źine se odvijajo v tropskem gozdu, med ru┼íevinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi volj─Źji "star┼íi", eksoti─Źne ┼żivali in celo ljudje.

Dr┼żava: Zdru┼żene dr┼żave Amerike
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2003
09:10
A veš, koliko te imam rad: Slivovo poletje
Risani
Izvirnik: Guess how much I love you
Ocena IMDb: 7,8/10

Risanko je navdihnila knji┼żna uspe┼ínica, ki je zaslovela po celem svetu. V njej ima glavno vlogo dru┼żina zaj─Źkov.

Nekega poletnega dne Zaj─Źek Rjav─Źek odkrije nekaj ─Źudovitega ... Drevo, polno krasnih slastnih sliv. Konec poletja pa sliv zmanjka in Zaj─Źka Rjav─Źka zaskrbi za travni┼íke ┼żivali.

Dr┼żava: Zdru┼żene dr┼żave Amerike
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2012
09:20
Vse o Rozi: Posebna pošiljka
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Everything's Rosie
Re┼żija: Mark Woollard
Igrajo: Wayne Forester, Teresa Gallagher, Joanna Ruiz, Emma Tate
Ocena IMDb: 6,6/10

Pridru┼żite se Rozi in njenim prijateljem, ki se skupaj zabavajo, odkrivajo nove stvari in re┼íujejo vsakodnevne zagonetke.

Ne┼żka razglasi, da je Hrastar po┼ítno drevo. Prijatelji za─Źnejo po┼íiljati in prejemati pisma, Mare in ─îarna pa tekmujeta, kdo jih bo hitreje dostavil. Pa bo tudi Hrastarju kdo pisal?

Rozi je vesela, bistra in optimisti─Źna. S prikupno dru┼í─Źino svojih barvitih prijateljev se podaja v zabavne dogodiv┼í─Źine, v katerih odkrivajo svet in se obenem u─Źijo pomembnih vrednot in ┼żivljenjskih naukov. Zgodbe prikazujejo vsakdanje dogodke in preizku┼ínje, s kakr┼ínimi se lahko sre─Źajo pred┼íolski otroci. Nanizanka Vse o Rozi bo svoje mlade gledalce popeljala na pot odkrivanja ob─Źutij. Pokazala jim bo, kako pomembno je prijateljstvo in da s prijatelji nisi nikoli osamljen.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2010
09:30
Muk: Pobegli robot
Risani
Izvirnik: Mouk
Re┼żija: Fran├žois Narboux
Igrajo: Tania Farchy, Rachel Williams, Lisa Jacobs, Gwenaelle Jegou, C├ęline Ront├ę, Joe Sheridan
Ocena IMDb: 7,6/10

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi.

Muk in Lucijan sta na Japonskem. Njuna prijateljica ima robota, ki zna prina┼íati stvari. Prijatelji ga peljejo v park, tam pa se za─Źnejo te┼żave. Robot jo ucvre na lov za okroglimi rde─Źimi predmeti.

Muk in Lucijan sta najbolj┼ía prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je rado┼żiv in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

Dr┼żava: Francija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2010
09:45
Bacek Jon: ─îebelji roj
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shaun The Sheep
Re┼żija: Richard Starzak
Igrajo: John Sparkes, Justin Fletcher, Richard Webber, Kate Harbour, Jo Allen, John Sparks
Ocena IMDb: 8,2/10

Koliko vragolij si lahko izmisli ovca?

Ovce na svojem polju odkrijejo skrivnosten bren─Źe─Ź predmet. Jon ga razi┼í─Źe in ugotovi, da je poln ─Źebel, ki ─Źredi zagrenijo ┼żivljenje.

Bacek Jon! Radoveden je, razigran in navihan in vedno poln genialnih idej, takoj ko kmet obrne hrbet svojemu dvori┼í─Źu. ─îreda ga obo┼żuje in slepo sledi njegovim podvigom. Toda kaj, ko je bacek Jon ┼íe precej mlad in neizku┼íen bacek. Te┼żave so prav hitro na obzorju. Re┼íitev pa vedno povsem druga─Źna od pri─Źakovane! Ob ┼żivahni situacijski komiki in klasi─Źni komiki brez besed v Aardmanovi vrhunski animaciji je gotovo eno ÔÇô kadar je Jon v bli┼żini, na kmetih ni nikoli ve─Ź tako, kot je bilo.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2007
10:10
Vojna in jaz: Fritjof
Dru┼żinski, 2. del
Izvirnik: Kids Of Courage / Krieg Und Ich

De─Źek Fritjof z dru┼żino ┼żivi v ribi┼íki vasici na Norve┼íkem. Po nem┼íki zasedbi se za Norve┼żane za─Źne obdobje pomanjkanja in lakote. Desetletni Fritjof se upre nem┼íkim vojakom. Grozi mu, da ga bodo poslali v delovno tabori┼í─Źe, zato mu ne preostane drugega, kot da z mamo in sestrico ─Źez morje pobegne na ┼ávedsko.

Nemška otroška dokumentarno-igrana serija.

Dr┼żava: Nem─Źija
Jezik: Nem┼í─Źina
Leto: 2019
10:35
TV-izlo┼żba
Propagandni
Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
10:50
Med valovi
Informativni
Oddaja Med valovi, ki jo ustvarjajo na Televiziji Koper, prikazuje teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki ┼żivijo ob njem.

V oddaji Med valovi enkrat mese─Źno na TV Koper ÔÇô Capodistria in na TV Slovenija 1 prikazujemo teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki ┼żivijo ob njem. V 25-minutni oddaji pripravljamo potopisne zapise, portrete in tematske prispevke. Odpiramo vpra┼íanja in sku┼íamo poiskati odgovore na pere─Źe problematike povezane z morjem. Posebno pozornost namenjamo tudi pomorstvu, navtiki, ribi┼ítvu, ekologiji in podvodnemu svetu. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jela─Źin.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
11:20
Ozare
Kulturni (ponovitev)
Oddaja Ozare je 5-minutni duhovni nagovor pred nedeljo.

Trma je energija neumnih. Razmišlja Robert Waltl.

Osebno razmi┼íljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredoto─Źajo na bivanjska vpra┼íanja, s katerimi se sre─Źujemo v vsakdanjem ┼żivljenju.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
11:25
Obzorja duha: Pape┼ż z Dobrimi prijatelji
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

Pape┼ż Fran─Źi┼íek je med 4. in 10. septembrom obiskal Mozambik, Madagaskar in Mavricij. Ali mu je uspelo prinesti mir in okrepiti kulturo sre─Źanja ter opozoriti na skrb za stvarstvo, kar si je pred obiskom ┼żelel? Na Madagaskarju, otoku slovenskih misijonarjev, se je pape┼ż sre─Źal z ┬╗revno Cerkvijo za najrevnej┼íe┬ź. Skupaj s Pedrom Opeko, misijonarjem smeti┼í─Źarjev, ga je pozdravilo 8000 mladih iz zdru┼żenja Akamasoa ╠ Dobri prijatelji.

┼áolske sestre Kristusa Kralja so v Mariboru praznovale 150. obletnico ustanovitve reda. Zakonca Vurnik sta navdihnila sodelavce Centra za arhitekturo Slovenije, da so v sodelovanju z Naravoslovnotehni┼íko fakulteto Univerze v Ljubljani in Dru┼ítvom klekljaric idrijske ─Źipke iz Idrije pripravili osnutke sodobnih ma┼ínih pla┼í─Źev.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu; ─Źim bolj celovito posku┼íamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter razli─Źne verske dogodke. Spremljamo umetni┼íko ustvarjanje z religiozno tematiko. Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobra┼żevalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper ÔÇô Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V ┬╗koprski┬ź Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o ┼żivljenju in delu na pode┼żelju, o ┼żivalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlaj┼íe kot starej┼íe gledalce. Na┼íe osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temve─Ź ┼íiroki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali druga─Źe povezani s pode┼żeljem in ki jim ni vseeno za na┼ío kulturno krajino.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta. V tej kraj┼íi informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, a┼żurnosti in jedrnatosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
13:15
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih ┼íportnih poro─Źilih vas bomo seznanili z najpomembnej┼íimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prej┼ínji ve─Źer ter napovedali dogodke v teko─Źem dnevu.

Osrednja dnevno-informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
13:25
Graška Gora poje in igra 2019: 44. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe
Glasbeni, 1. del
44. festival doma─Źe glasbe na Gra┼íki Gori smo posneli sredi avgusta. V prvem delu koncerta so nastopili: Grand kvintet, ansambel Upanje, ansambel Poziv, Strmina Express ter Ausswinkl Muzikanti iz Hrva┼íke. Voditelja koncerta sta Tja┼ía Hrobat in Andrej Hofer. ┬á

44. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2019.

Kulturno dru┼ítvo Gra┼íka Gora je na Gra┼íki Gori s podporo MO Slovenj Gradec, MO Velenje in ob─Źino Mislinja organiziralo tradicionalni, ┼że 44. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Gra┼íka Gora poje in igra 2019.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
14:20
TV-izlo┼żba
Propagandni
Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
14:35
Na lepše
Magazin (ponovitev)
Oddaja o turizmu, ki predstavlja lepote slovenske pokrajine.

Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turisti─Źne trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot in kaj vse nas dela turiste? Na lep┼íe, osrednja turisti─Źna oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turisti─Źne trende. Ker turizem ni samo na─Źin ┼żivljenja, ampak predvsem stanje na┼íega duha.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
15:10
K├Ąstner in mali Dienstag
Drama (ponovitev)
Izvirnik: K├Ąstner und der kleine Dienstag
Re┼żija: Wolfgang Murnberger
Igrajo: Verena Altenberger, Thomas Anton, Nikolaus Barton, Jascha Baum, Martin Brambach, Inga Busch
Ocena IMDb: 7,5/10

Biografska drama o Erichu K├Ąstnerju.

Mladi pisatelj Erich K├Ąstner, ki leta 1931 biva v Nem─Źiji, je ┼że zaslovel z mladinsko knjigo Emil in detektivi, po kateri snemajo filmsko priredbo. Nekega dne se spoprijatelji z devetletnim Hansom, igralcem, ki bo v filmu prevzel vlogo malega Dienstaga. ─îeprav se K├Ąstnerju obeta ble┼í─Źe─Źa mednarodna pisateljska kariera, sprejme osirotelega Hansa pod svoje pokroviteljstvo. Toda leta 1933 nacisti v Nem─Źiji prevzamejo oblast in za─Źnejo uresni─Źevati pogrome, med katerimi je tudi znameniti po┼żig ┬╗nenem┼íkih┬ź knjig 10. maja 1933. Med neza┼żelenimi pisatelji se je zna┼íel tudi Erich K├Ąstner. Tako se je na te┼żki preizku┼ínji zna┼ílo tudi njegovo prijateljstvo s Hansom, ki je moral postati Hitlerjev mladinec.

Dr┼żava: Avstrija
Jezik: Nem┼í─Źina
17:00
Poro─Źila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob petih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
17:10
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Osrednja dnevno-informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
17:20
─îez planke: Kri┼żarjenje po Jadranu
Dokumentarni
┼Że tradicionalno konec poletja na Televizijo Slovenija prihajajo nove oddaje ─îez planke.

Svoj─Źas so ljudje poleti hodili v hribe, pozimi na morje. Tako se je za─Źel tudi turizem na Hrva┼íkem. Obiskali bomo kraje, ki so svoj─Źas bili rezervirani za aristokracijo, danes pa so primeri, kako ponuditi destinacijo za najzahtevnej┼íe in presti┼żne goste. Opatija, Krk, Rab, Split in Dubrovnik so razvili zanimive turisti─Źne produkte, ki so lahko zanimivi primeri tudi za nadgradnjo doma─Źega turizma.

─îez planke so edina slovenska popotni┼íka serija, ki je narejena za slovenske gledalce, saj odkriva svet skozi slovenske o─Źi. Oddaja ima na Televiziji Slovenija ┼że dolgo tradicijo, avtorica Mojca Mavec jo namre─Ź vse od leta 2001 neprekinjeno ustvarja ┼że 19. leto zapored. Tokrat boste spoznali majhno 300 let staro kne┼żevino Liechtenstein, se podali po sledeh Bauhausa in na koncu odpotovali ┼íe na kri┼żarjenje po Jadranu.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
18:20
Melodije morja in sonca 2019
Glasbeni
Iz festivala Melodije morja in sonca 2019 smo za vas izbrali nekaj prijetnih pesmi.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
18:40
Muk: Holi
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mouk
Re┼żija: Fran├žois Narboux
Igrajo: Tania Farchy, Rachel Williams, Lisa Jacobs, Gwenaelle Jegou, C├ęline Ront├ę, Joe Sheridan
Ocena IMDb: 7,6/10

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi.

Muk in Lucijan sta pripotovala na indijski praznik barv holi. Zelo si ga ┼żelita videti, ─Źeprav sploh ne vesta, kak┼íen naj bi bil. Utrujena se najprej spreta, nato pa sredi veselega direndaja pobotata.

Muk in Lucijan sta najbolj┼ía prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je rado┼żiv in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

Dr┼żava: Francija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2010
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
19:15
Politi─Źno s Tanjo Gobec
Informativni
Oddaja, ki se poglobi v bistvo stvari.

┼Żivimo ─Źas mno┼żice informacij in dogodkov. Nekateri se izka┼żejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Urednica oddaje Nata┼ía Rijavec Bartha.

Nedeljske informativne ve─Źere bomo obogatili z desetminutno oddajo Politi─Źno s Tanjo Gobec. Voditeljica bo s prepoznavnimi gosti z razli─Źnih podro─Źij komentirala in analizirala klju─Źne dogodke in najbolj vro─Źe teme. Da bi la┼żje razumeli, kaj se je zgodilo, kaj je v ozadju, kaj nas ─Źaka in zakaj. Urednica oddaje, ki bo v programu po Dnevniku in pred Zrcalom tedna, je Nata┼ía Rijavec Bartha.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepoliti─Źnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepoliti─Źne redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepoliti─Źne redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragi─Źno, veselo, zabavno.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
19:40
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Osrednja dnevno-informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
20:00
Popevka 2019
Glasbeni (v ┼żivo)
Na festivalu se bo predstavilo enajst skladb, v neposrednem prenosu ga bo mo┼żno spremljati v programih RTV Slovenija in na spletu (MMC RTV Slovenija).

Festivalski ve─Źer bosta prvi─Ź skupaj vodila televizijski voditelj Mario Galuni─Ź in Jo┼że Robe┼żnik, gostitelj nedeljskih popoldnevov na TV Slovenija.

Na festivalskem odru studia 1 Televizije Slovenija se bo predstavilo 11 novih skladb. Vse popevke bodo izvajalci odpeli v ┼żivo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla in ┼Żige Pirnata, ki bo dirigentsko pali─Źico prevzel pri dveh skladbah.

Glede na izvedbene zahteve posameznih skladb je programsko-produkcijska ekipa festivala Popevka dolo─Źila naslednji vrstni red nastopajo─Źih: Eva Boto in Ga┼íper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Luna─Źek (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi ┼íla), Ajda Stina Turek (V melodiji ve─Źnega duet), Amadea Begovi─Ź (Res ─Źudovito je), 2B (Ko bi jaz), Ana Sokli─Ź (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (┼áesti ─Źut) in Dare Kauri─Ź & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen ┼íla?).

Na Popevki 2019 bodo podelili ┼íest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna ┼żirija, in sicer veliko nagrado strokovne ┼żirije za najbolj┼ío skladbo v celoti, nagrado za najbolj┼íe besedilo, nagrado za najbolj┼ío interpretacijo, nagrado za najbolj┼ío priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel najve─Źje ┼ítevilo glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado ob─Źinstva festivala Popevka 2019.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
22:20
Intervju: Simon Kardum
Intervju
Teden se bo vsako nedeljo zaklju─Źil s pogovorno oddajo Intervju.

Intervjuje z zanimivimi osebnostmi iz razli─Źnih podro─Źij bo izmeni─Źno pripravljalo ve─Ź znanih voditeljskih obrazov Informativnega programa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
23:05
Poro─Źila
Informativni
V Poro─Źilih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
23:20
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Osrednja dnevno-informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
23:30
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019
23:35
Skriti obraz Silicijeve doline
Dokumentarni (ponovitev)
Izvirnik: The Hidden Face of the Silicon Valley
Re┼żija: Hugo Van Offel
Ocena IMDb: 8,1/10

Kdo so v resnici novi ┼íefi Silicijeve doline? Kak┼íne cilje imajo in o ─Źem v resnici razmi┼íljajo?

Upravljajo Twitter, Google in Facebook. So hladnokrvni, ustvarjalni in silno bogati. V Evropi in ZDA so novodobni idoli, ki poosebljajo nov model uspe┼ínosti. Toda ali so oligarhi spleta v resnici tako hladnokrvni, kot je videti? ┼áe huje, se po┼żvi┼żgajo na zakone in dru┼żbo, v kateri ┼żivijo? Izogibajo se pla─Źevanju davkov in imajo mo─Źan vpliv na politike, da ti odlo─Źajo v njihovo korist.

Dr┼żava: Francija
Jezik: Franco┼í─Źina
Leto: 2015