TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 16.08.2015
00:20
Simfonična ekstaza
Ti so skupaj z orkestrom in zborom Slovenske Filharmonije dokazali, da glasba ne pozna meja. Različne glasbene energije Tomija M (Siddharta), Maje Keuc, Tokca (Dan D), Sabine Cvilak, Katrinas, Jadranke Juras, Lare Baruce, Eve Černe, Nuške Drašček, Matjaža Robavsa, Murata & Josa, Urške Majdič, HeaveniXa pod vodstvom dirigentke in dirigenta Roka Goloba so nudile vrhunski glasbeni užitek in kot pravi Rok nudile potovanje skozi reko čustev in energij, kar so skušale ujeti tudi naše TV kamere.
02:10
Ozare
»Strah«, v katerem so naši predniki trepetali pred Bogom … »strah«, v katerem so naši predniki častili Boga … »strah«, v katerem so se naši predniki bližali Bogu … »strah«, v katerem so naši predniki ljubili Boga …, je živ! In prej ali slej … nekoč … nekje … pri nekom … že kom: sestri, bratu, sestrični, bratrancu, otroku ali vnuku … se bo podedoval … se bo pokazal … in se bo razlil blagoslov: Njegovo usmiljenje! Ki traja iz roda v rod!
02:15
Dnevnik Slovencev v Italiji
Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
02:35
Dnevnik
03:00
Utrip
03:15
Šport
03:25
Vreme
03:30
10 domačih
30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne tv hiše.
04:20
Zvezdana
05:00
Poletna noč - 50 let Slovenske popevke
V izvirnih priredbah boste lahko prisluhnili večno zelenim melodijam, kot so Mandolina, Zvezde padajo v noč, Orion, Poletna noč, Malokdaj se srečava, Maja z biseri, Vem, da danes bo srečen dan, Za prijatelje, Čez 20 let in še mnogo drugih.
06:30
Poletna scena
Z reportažami, z javljanji v oddajo neposredno iz poletnega večernega dogajanja, iz festivalov, koncertov in drugih velikih aktualnih dogodkov, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in odštekane alternativne dogodke ter izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.
07:00
Živ žav
7.00 Jani Nani: Piknik, risanka;
7.05 Pipi in Melkijad: Pipi in Melkijad vrvohodca, risanka;
7.10 Pokukajmo na Zemljo: Brazilija, risanka;
7.15 Zajček Belko: Prvič, ko sem fotografiral, risanka;
7.20 Nuki in prijatelji: Dedek Pako, risanka;
7.25 Olivija: Olivija skrbi za živali, risanka;
7.30 Tork: Strašna noč, risanka;
7.35 Edo in Medo: Orliček, risanka;
7.45 Čarli in Lola: Jaz sem čarodejka in pol, risanka;
7.55 Kioka: Ledena kocka, risanka;
8.00 Muk: Šotor, risanka;
8.05 Fifi in Cvetličniki: Kar Željku prepusti!, risanka;
8.15 Prihaja Nodi: Primer pogrešane žoge, risanka;
8.25 Oblakov kruhek: Mavrično mleko, risanka;
8.35 Mala kraljična: Jaz bom spekla torto!, risanka;
8.45 Pujsek Bibi: Avtoportret, risanka,
8.55 Muk: Zvezdogleda, risanka;
9.05 Pokukajmo na Zemljo: Alžirija 5, risanka;
9.10 Peter Zajec: Povest o izgubljeni pikapolonici, risanka;
9.20 Pujsa Pepa: Polijin izlet s čolnom, risanka;
9.25 Pika Nogavička: Pika nastopi na veliki tekmi, risana nanizanka;
9.45 Muk: Sporočilo v steklenici, risanka;
9.50 Timi gre: Reševalec Timi, risani film.
10:15
Kapitan Sabljezobi, vladar sedmih morij: Pikec se vda
Otroka najdeta dnevnik nekdanjega pristaniškega krčmarja. Morgan je bil tudi navdušen ribič in Pikec se odloči, da v življenju ne bo gusar, ampak bo lovil ribe.
10:30
Kapitan Sabljezobi, vladar sedmih morij: Morgan
Pomagajo si z Morganovim dnevnikom, v katerem odkrijejo posvetilo Pikcu. Bi bil Morgan lahko Pikčev oče? Dolgoprsti jim noče odgovoriti.
10:50
Sledi
11:20
Ozare
»Strah«, v katerem so naši predniki trepetali pred Bogom … »strah«, v katerem so naši predniki častili Boga … »strah«, v katerem so se naši predniki bližali Bogu … »strah«, v katerem so naši predniki ljubili Boga …, je živ! In prej ali slej … nekoč … nekje … pri nekom … že kom: sestri, bratu, sestrični, bratrancu, otroku ali vnuku … se bo podedoval … se bo pokazal … in se bo razlil blagoslov: Njegovo usmiljenje! Ki traja iz roda v rod!
11:25
Obzorja duha
»Tokrat bomo v oddaji Obzorja duha med drugim predstavili misijonarko s. Bogdano Kavčič, ki se že 44 let trudi za boljše življenje ljudi na afriški celini. Ogledali si boste lahko, kako so v Selcah v Slovenskih goricah tibetanski menihi zgradili prvo budistično pagodo v Sloveniji. Skupaj pa bomo obiskali tudi Duhovno počitniški teden gibanja Vera in luč v Kančevcih.«
12:00
Ljudje in zemlja
Tokrat se najprej ustavljamo na Polenšaku v Slovenskih goricah, kjer so ob koncu preteklega mesec, pripravili že 52. praznik žetve in kruha. Na dobro obiskani prireditvi so si obiskovalci lahko ogledali tradicionalno žetev s srpi, postopke pridobivanja žita ter razstavo kruha in pogač, značilnih za to območje. V studiu bomo gostili dr. Staneta Kapuna s KGZ Murska Sobota. Z njim se bomo pogovarjali o setvi strniščnih posevkov. Govorili bomo tudi o dveh različnih načinih reje perutnine. Domača reja predstavlja v Sloveniji, kjer imamo stopnjo samooskrbe nad 100%, majhen delež. Večina slovenske prireje je vezane na večje poslovne sisteme. Naša ekipa se je mudila tudi v Prlekiji, kjer je 27 ekoloških kmetij že nekaj časa povezanih v projektu – EKOPRLEKIJA. Iniciativa je odprta za različne pobude in nove člane. Njen glavni namen pa je zagotavljati prepoznavnost ekoloških pridelkov s tega območja, pod skupno blagovno znamko.
13:00
Prvi dnevnik
13:15
Šport
13:20
Vreme
13:25
Noč Modrijanov 2014: Lepo je biti skupaj ...
Modrijani so letošnji spektakel podnaslovili Lepo je biti skupaj. Modrijani so tokrat postregli s tremi t. i. venčki Modrih, v katerih so se prepletale uspešnice ansambla. Glasba Modrijanov se je prelivala skozi instrumente Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in posebno zazvenela v »duetih« Modrijanov in Poskočnih muzikantov, Vikenda, Poguma, Speva, Gadov, Nemira, Mladih Dolenjcev, Novih spominov, Veselih Dolenjcev, Naveze, Akorda in Petke. En poljub so Modrijani dali z Janom Plestenjakom in Zdenkom Cotičem Cotom. Vrhunski 14 letni violinist Teofil Milenković, štipendist milanske Scale, je za nastop z Modrijani pripotoval iz Beograda, skoraj neposredno z odra ljubljanske Drame pa je prišel Klemen Slakonja. Avsenikov tercet (Jožica Svete, Joži Kališnik in Alfi Nipič) je izvajal najbolj priljubljene Slakove viže, takt pa so jim dajali mladi Avseniki v Ansamblu Saša Avsenika. Prišel je »Slovenskega naroda sin« Tomaž Domicelj, s »Ko zvonovi zapojo« je očaral Andrej Šifrer. Načrtovano je bilo, da bo Helena Blagne Slakovo V dolini tihi zapela skupaj s Fanti s Praprotna. Tik pred Nočjo Modrijanov je umrl dolgoletni član Ansambla Lojzeta Slaka in Fantov s Praprotna Tone Štritof. Tako so pesem izvedeli s Heleno Modrijani, Tonetu v spomin. Beneški fantje, 6Pack Čukur, Ansambel bratov Poljanšek, Alpski kvintet, Ognjeni muzikanti, Kvintet slovenskih deklet, Tine Lesjak, Ansambel Braneta Klavžarja, Ditka, Rafko Irgolič, Veseli Ribničan Franc Lovšin, Marko Vozelj, Pepel in kri. Lepo je biti skupaj. Še vedno nismo našteli vseh, ki so se združili v glasbeno veselje z Modrijani. Ker so na odru bili tudi: Klemen Torkar, Alenka Godec, Robert Goter s svojimi harmonikarji, pa harmonikarji glasbene šole Roka Švaba, Rudi Trojner, Mark Sovinšek, Kvatropirci in Tanja Žagar. Pa nepozaben zbor vseh nastopajočih v Pesmi zvonov s Štajerskih sedem. In vokalna ekstaza Perpetuum Jazzile in Modrijani.
15:00
Ljubiva se
Na Broadwayu pripravljajo glasbeno komedijo, v kateri se hočejo ponorčevati iz Jean-Marca. Milijonar, ki je tudi zagrizeni samec, se odloči, da bo obiskal gledališko vajo in preveril, za kaj gre. Na vaji pa njegovo pozornost zamoti plavolasa Amanda. Jean-Marc želi dekle na vsak način pobliže spoznati. Priložnost dobi, ko mu režiser predstave zaradi 'podobnosti' z milijonarjem ponudi stransko vlogo v predstavi. Clement ponudbo sprejme, namesto pravega imena pa uporabi psevdonim Alexander Dumas. Z učitelji, slovitimi Geneom Kellyjem, Bing Crosbyjem in Miltonem Merlom, se Clement pripravlja na svoj prvi gledališki nastop, hkrati pa razmišlja, kako bi osvojil Amandino naklonjenost. Pot do Amandinega srca je polna preobratov in komičnih zapletov, saj milijonar med drugim nima pojma o igri, petju in plesu.
17:00
Poročila ob petih
17:10
Šport
17:15
Vreme
17:20
Gašerbrum II
8035 m visoki Gašerbrum II neupravičeno sodi med lažje osvojljive vrhove tega sveta, saj lahko postreže s prav takšnimi pastmi kot katerikoli izmed velikanov Himalaje. To so spoznali tudi slovenski alpinisti. V filmu se prepletata zgodbi dveh odprav: prva je bila leta 1986, ko je bil ta vrh osvojen kot drugi osemtisočak v okviru odprave, in osemnajst let kasneje še druga – to je bila univerzitetna odprava, ki si je za cilj postavila smučanje s tega vrha.V filmu pa se kot tretja zgodba vplete tudi vzpon na nekoliko nižji himalajski vrh, ki je po zahtevnosti primerljiv s slovitim K2 – Gašerbrum IV. Ta je leta 1995 terjal svoj davek – izvrstnega slovenskega alpinista Slavka Svetičiča.
18:10
Naši vrtovi: Alenka Gorza in Samo Jereb
18:40
Muk: Živela pinjata
Povabijo ju na praznovanje Majinega petnajstega rojstnega dne. Med pripravami pa se zgodi nesreča. Muk sede na Majino pinjato in skoraj pokvari slavje.
18:55
Vreme
19:00
Dnevnik
19:25
Zrcalo tedna
19:45
Šport
19:55
Vreme
20:00
Nova dvajseta: Na vlaku
Marko pomaga Oskarju z domačimi nalogami, a jima ne gre ravno najbolje. Vikija obišče skesana Silvija, ki se želi pobotati. Srečanje preide v glasen prepir, ki ga nehote sliši tudi Marko. Medtem pa Brigita v trgovini z oblačili Bojanu predstavi nove smernice v moški modi. Bojan tako dobi kup novih oblek. Endiju pa uspe rešiti Oskarjevo domačo nalogo.
20:25
To naše življenje
Caroline po službi prevzame Carmodyja pri Mattu in Alice. Alice se znajde v težavah in ker Matta in doma, Caroline okleva, ali bi ji pomagala ali ne. Bernadette se še vedno spopada z izvidi genskega testiranja in razmišlja, kaj naj naredi.
21:30
Intervju: Ljubljanski nadškof msg. Stanislav Zore
Ljubljanski nadškof msg. Stanislav Zore bo v pogovoru ob prazniku Velikega šmarna spregovoril o naravi slovenske vernosti, ki ji je zelo blizu čaščenje Marije, po drugi strani pa odgovoril na vprašanje kako to, da v cerkveni hierarhiji ne najdemo žensk. Nadškof bo pojasnil kakšno ceno je plačala in še plačuje katoliška cerkev zaradi lastnih napak pa tudi potrošniške družbe, ki ustvarja privid samozadostnosti brez Boga. Odgovoril bo tudi na vprašanje s kolikšnimi sredstvi razpolaga ljubljanska nadškofija in kako ta denar porabijo. Govor bo tekel še o spomladanskem obisku premiera Cerarja v Vatikanu in uvajanju duha Sv. Frančiška v katoliško cerkev, kar pomeni, da se želi pomakniti v preprostost in skromnost, bliže ljudem.
Nadškof Zore bo pojasnil, zakaj ga vidimo z leseno škofovsko palico in kakšen odnos ima Cerkev do delovanja v politiki. Izpostavil bo tudi svoja pričakovanja v zvezi z referendumom novele zakona o zakonski zvezi, ki istospolne pare izenačuje tudi glede posvojitev ter pojasnil zakaj se Cerkev tak močno angažira proti zakonu. Glede prihodnosti je zatrdil, da imamo v slovenski naciji in znotraj nje tudi v Cerkvi veliko izrednih in karizmatičnih ljudi, ki so nam lahko za zgled saj so svetniki našega časa.
22:20
Poročila
22:35
Šport
22:45
Vreme
22:50
Poletna scena
Z reportažami, z javljanji v oddajo neposredno iz poletnega večernega dogajanja, iz festivalov, koncertov in drugih velikih aktualnih dogodkov, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in odštekane alternativne dogodke ter izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.
23:10
Strasti
Damijan brez najave in opozorila pove Mariji, kdo je njegov oče, kar ona sprejme popolnoma mirno. Sama ve, da bi mu to morala povedati že dolgo nazaj.
Nika pove Bojanu o nosečnosti in njenih težavah. Ta ji razloži, daje pri prvič nosečih ženskah lahko začetek nosečnosti večkrat neprijeten. Predvsem pa ga zanima li je povedala očetu in ostalim.
Piksi ne popušča niti Penzlu. Skok v posteljo s Pio je bil neetičen in ga ne odobrava. Penzl se izgovarja, da nekaterih stvari ne moreš kontrolirati in jo prosi za diskretnost.
Jako njegov novi znanec spet šokira ...
23:50
Oblast: Padec
Medtem ko Birgitte Nyborg vse teže prenaša napore redne terapije z obsevanji, predsednik vlade Lars Hesselboe vse preseneti z razpisom izrednih parlamentarnih volitev, na katere se je sam že več mesece dobro pripravljal. Bliža se prvo predvolilno soočanje voditeljev strank, Birgitte pa mukoma ohranja zbrane misli. Zdravnik jo spodbuja, da bi zdravstvene težave zaupala vsaj družinskim članom. Birgitte neomajno zastopa svoje življenjsko vodilo, da se v najtežjih bitkah vedno bori sama.