TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 18.09.2016
01:10
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na težave, s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
01:35
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali še pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natančnejši pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo oglašali živo. Oddajam pa bomo dodali še nekaj avtorskega – čim več reportaž naših dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za čim širši krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemično razpravo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
02:00
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
02:15
Å port
Å portni (ponovitev)
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
02:25
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
02:30
Infokanal
Informativni
Infokanal si lahko ogledate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija.

Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. in 2. TV programa.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:00
Živ žav
Risani
Oddaja ŽIV ŽAV že vrsto let otrokom polni in bogati nedeljska jutra.

07:00 Ozi bu: Votlina, risanka;

07.05 Poldi: Dan, ko je sonce začelo utripati, risanka;

07.10 Timi gre: Vlakec, risanka;

07.20 Kioka: Taborjenje, risanka;

07.30 Liki: Leteča želva, risanka;

07.35 Fletni Gaji: Slonček Tonči, risanka;

07.45 Fifi in Cvetličniki: Slinkova pesem, risanka;

07.55 Nodi v Deželi igrač: Najhitrejše hlače, risanka;

08.05 Medo in Mica: Lev, risanka;

08.10 Peter Zajec: Povest o selitvi, risanka;

08.20 Traktor Tom: Veliki piknik, risanka;

08.35 Zu: Zu in vetrovni dan, risanka;

08.45 Robotki: Umetnina, risanka;

08.55 Knjiga o džungli: Džunglo poznam, risanka;

09.05 Smrkci: Smrk čarovnik; Začarani duh, risana nanizanka;

09.30 Pujsa Pepa: Park dinozavrov dedija zajca, risanka;

09.35 Bi se gnetli na tej metli?, risani film;

10.00 Bacek Jon: Daljinec, risanka.

Oddaja je sestavljena kot mozaik, prepleten z risankami, ki so vsebinsko in likovno skrbno izbrane, saj v uredništvu animiranih oddaj za otroke v OMP-ju z izborom stremimo k izpolnjevanju vseh kriterijev, ki smo si jih zastavili ustvarjalci oddaj za naše najobčutljivejše gledalce, predšolske otroke in tiste, ki šele preizkušajo šolske klopi.

Risanke so ena izmed zvrsti oddaj, ki prve pritegnejo pred ekrane najmlajše gledalce. Če jih želimo vzgojiti v kritične mladostnike, jim moramo takoj na začetku ponuditi najboljše. Zato so vse risanke, ki jim jih premišljeno izbrane ponujamo, tudi poslovenjene. Pri sinhronizaciji smo pozorni predvsem na dve temeljni postavki, ki sta nam vodilo: slovenski jezik in skrben izbor igralcev, ki z izvrstnimi interpretacijami razveseljujejo zvedave otroke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
10:10
Med odmorom: Na gasilskem drogu; Å katla za najdene predmete
Družinski, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Little Lunch
Režija: Wayne Hope
Igrajo: Flynn Curry, Olivia Deeble, Madison Lu, Oisín O'Leary, Faith Seci, Joshua Sitch
Ocena IMDb: 8,8/10

Na gasilskem drogu

Potem ko učiteljica pogumno reši dečka z igral, sama obtiči visoko nad tlemi. Otroci sprevidijo, da se boji višine in da bo potrebovala pomoč, a dovolj poguma bo zbrala le, če bo treba spet koga rešiti.

Å katla za najdene predmete

Debra-Jo izgubi očala in otroci jo odpeljejo k zaboju za najdene predmete, da bi jih poiskala. Redoljubna deklica je ogorčena zaradi kupa pozabljenih pripomočkov, otroci pa presrečni, da so jih znova našli.

Atticus, Battie in Rory ter Tamara, Debra-Jo in Melanie so sošolci. Najbolj se zabavajo med odmorom za malico, ko se družijo na šolskem igrišču.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
10:55
Sledi: Bleščeči um Slovenskih goric, Janez Puh
Kulturni
Redna mesečna oddaja Sledi, ki nastaja v Mariboru, je oddaja o ljudeh in dogodkih, ki so vredni naše pozornosti.

Janeza Puha brez dvoma lahko štejemo med največje tehniške ume. Sin manjšega kmeta iz Sakušaka v Slovenskih goricah velja za enega najprodornejših izumiteljev na področju motoroznanstva. Spomin nanj so nekateri začeli obujati že v 70 letih prejšnjega stoletja, nekoliko bolj sistematično pa to počnemo zadnjih dvajset let. A še vedno se zdi, da je vsa teža skrbi za Puhovo dediščino predvsem na plečih obeh klubov ljubiteljev starih vozil, ki nosita njegovo ime. Še posebej velja to za Društvo rojaka Janeza Puha iz Juršincev. Ko smo jih obiskali, smo se lahko prepričali, da je Janez Puh v spominu krajanov in ljubiteljev starodobnikov še kako živ.

Živeli so ali živijo, dogajali so se ali se dogajajo. Pomembno je, da v nas puščajo sledi. 25 minutna reportaža posega na vsa področja našega življenja, preprosto ohranja v sliki in besedi to, kar je vredno ohraniti.

Oddajo Sledi o ljubiteljski kulturi pripravljajo v mariborskem studiu, in sicer daljše dokumentarne reportaže s področja ljubiteljske kulture in kulturne dediščine v širši regiji SV Slovenije. Izbrane vsebine skušajo razumeti v širših zgodovinskih, etnoloških in kulturnih okvirih ter jih s tem prikazati v zanimivi luči njihovega pogosto prezrtega pomena.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
11:20
Ozare
Kulturni (ponovitev)
Oddaja Ozare je 5-minutni duhovni nagovor pred nedeljo.

Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
11:25
Obzorja duha: Duhovnik, kdo si?
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujočih.

Vsak izmed nas ima poseben poklic in poslanstvo. Nekateri med nami pa začutijo klic od Boga za duhovniški poklic. Kdo pa je duhovnik? Ga res poznamo? Kaj je njegovo delo? O njegovi osebnosti, življenju in službi govorijo cerkveni dokumenti. Kandidat se pripravlja za duhovniški poklic v bogoslovnem semenišču in s študijem na Teološki fakulteti v Ljubljani in v Mariboru. O izbiri kandidatov in formaciji za duhovnike je papež s Kongregacijo za duhovnike izdal v zadnjem času vrsto dokumentov. Vsako leto pa poteka v septembru po škofijah molitev za nove duhovne poklice.

Znamenita cerkev Svetega Jurija na Javorci, najlepši spomenik prve svetovne vojen in simbol ekumenizma, miru in sprave, praznuje 100 let. Tudi papež Benedikt XVI. je v novi knjig, ki je izšla pri založbi Družina spregovoril zelo osebno o svojem življenju in sopotnikih na poti. V letu usmiljenja Vas bomo k dejanjem ljubezni navdušili z utrinkom zgodbe iz naših domov.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoliški in Evangeličanski cerkvi.

Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu – čim celoviteje poskušamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetniške stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; občasno pripravimo "temo tedna". Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami – pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic

Oddaja je sestavljena iz prispevkov različnih zvrsti (reportaže, poročila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Občasno v studiu gostimo različne goste.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2015
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo kmetije širom po Sloveniji, ob aktualni sezonski kmetijski tematiki poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilsko-predelovalnem ali gozdarskem področju.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo ob 12.00 na prvem programu TV Slovenija. Trikrat na mesec jo pripravljajo v Mariboru, enkrat na mesec pa v Kopru.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajši informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
13:15
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
13:25
47. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije Ptuj 2016
Kulturni, 1. del (ponovitev)
Gledalci televizije si bodo Ptujski festival narodnozabavne glasbe Slovenije lahko ogledali v dveh delih.

Jezik: Slovenščina
15:35
Steamboat Bill ml.
Akcija
Izvirnik: Steamboat Bill Jr.
Režija: Charles Reisner
Igrajo: Buster Keaton, Tom McGuire, Ernest Torrence, Tom Lewis, Marion Byron
Ocena IMDb: 8/10

O dveh rivalskih očetih, ki se ne moreta sprijazniti, da sta njuna otroka zaljubljena.

William ‘Bill’ Canning je lastnik starega parnika, ki ne more tekmovati z luksuzno barko lokalnega tajkuna Kinga. Canning sina (Buster Keaton), ki ga ni videl od rojstva, pokliče na pomoč. A sin, ki nosi očetovo ime, ni silak, kakršnega je pričakoval stari Canning; je suhljat, neroden in neizurjen. Bill mlajši se zaljubi v Kitty King, hčer Canningovega nasprotnika. Oba očeta poskušata na vsak način razdružiti mlada zaljubljenca. Nato pa mesto zajame ciklon in ogrozi pristan. Bill mlajši se poda v vrsto nevarnih pustolovščin, da bi rešil izbranko. Močan vihar podre sprednji del hiše, ki pade nad mladega junaka, ki stoji natanko na mestu luknje za vrata.

Slavni Keatonov geg in še vrsta drugih zaznamujejo to vrtoglavo fizično komedijo, v kateri Buster Keaton razkazuje svoje akrobatske talente.

Država: Združene države Amerike
Leto: 1928
17:00
Poročila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
17:10
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
17:20
Sen znala jes: Koncert Rudija Bučarja
Koncert, 2. del (ponovitev)
Po dobrem desetletju ustvarjanja je Rudi Bučar občinstvu Istro, Primorsko ter njene glasbene korenine ter družbeni naboj predstavil tudi v prestolnici in sicer s posebej za to priložnost okrepljeno zasedbo Istrabendom XL. Poleg stalnih glasbenih sodelavcev harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmca in glasbenega producenta Gabra Radojeviča so se mu na odru pridružili še Robert Pikl, Anže Langus Petrović, Boštjan Grabnar, Mitja Bobič, Jure Rozman, Lea Sirk in Frčafele. Repertoarno pa so koncert obogatili tudi gosti: Peter Lovšin, Zdenko Cotič in Matevž Šalehar Hamo. Danes si lahko ogledate 2.del koncerta z gostom Petrom Lovšinom.

Rudi Bučar je izjemen folk glasbenik s prepoznavno interpretacijo. S svojim glasbenim ustvarjanjem ohranja in plemeniti primorsko kulturno dediščino.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:40
Tilka in prijatelji: Tilkin najboljši dan
Risani
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 6,6/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Tilka in prijatelji se doma igrajo. Slikajo, se maškarajo in malicajo sendviče. Tilki se zdi to najbolj posrečen dan v njihovem življenju, zato bi s prijatelji rada naredila nekaj, da bi si ga za vedno zapomnili. Odločijo se, da bodo naredili spominski album. A kako bodo v majhno knjigo natlačili toliko prijetnih spominov?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali še pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natančnejši pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo oglašali živo. Oddajam pa bomo dodali še nekaj avtorskega – čim več reportaž naših dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za čim širši krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemično razpravo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepolitičnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
19:45
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
20:00
Skrivnost
Kriminalka, 3. del
Izvirnik: The Secret
Režija: Nick Murphy
Igrajo: James Nesbitt, Genevieve O'Reilly, Patrick O'Kane, Nina Woods, Murray Speers, Jack Erdis
Ocena IMDb: 7,3/10

Bliža se obdukcija. Colin in Hazel morata ohraniti mirno kri. Toda ali bo to dovolj, da ohranita zvezo? Za Hazel postane občutek krivde premočen. Ko Colinu umre najstarejši sin, se začne spraševati, ali ju Bog kaznuje za njune grehe.

Colin in Hazel zavoljo svoje zveze umorita svoja zakonska partnerja in uideta roki pravice, a ju 20 let kasneje preteklost Å¡e vedno preganja.

Leta 1991 sta se v obmorskem mestu Coleraine na Severnem Irskem zaljubila globoko verna baptista, učiteljica Hazel Buchanan in spoštovani zobozdravnik Colin Howell. Oba sta poročena, vendar se Colin zaradi verskega prepričanja noče ločiti in zato se prešuštnika odločita za drugačno pot. Izvedeta umor svojih zakoncev, a na način, ki je preiskovalce vodil k sklepu, da je šlo za samomor. Storilca sta uspela pretentati policiste, a senci preteklosti nista nikoli zares ušla. Njuna zveza je razpadla in ustvarila sta si novo življenje. Dvajset let kasneje se zgodi vrsta dogodkov, za katere Howell verjame, da so božja kazen. Breme preteklosti zanj vendarle postane pretežko ...

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
20:50
Zgoraj brez: Lila Prap
Pogovorna oddaja
Z Mišo Molk, z razgaljenimi ušesi in s pronicljivo pozornostjo ter brez prsta na ustnicah.

Lilijana Praprotnik Zupančič, slovenska pisateljica in ilustratorka, si je nadela umetniško ime Lila Prap. Neverjetna ustvarjalka je. Poigrava se z jezikom, premetava besede in jim vnaša nov pomen. Predvsem pa z njenimi slikanicami poveže starše z otroki, saj kljub onomatopoetskim pristopom pušča prostor za pogovor staršev z otroki. Njene živali govorijo s človeškim značajem in tudi če so čisto majhne žuželke zadobijo enako velik prostor kot recimo lev ali slon. Nariše jih v naravnih barvah, zato ji lila kravica ni ravno pri srcu. Njen kariera je zavidljiva: 481.500 knjig, natisnjenih v tujini do lanskega leta. V 37-ih državah in 29-ih jezikih. Prejela je veliko tudi mednarodnih nagrad in priznanj, dve Levstikovi nagradi, nagrado Prešernovega sklada in nagrado za najlepšo knjigo leta. Skratka umetnica z veliko začetnico. Vidi se, da veliko časa preživi sama s seboj, saj je v pogovoru premišljena, a topla in ljubezniva sogovornica.

Zgoraj brez je novo mesečno nedeljsko srečanje Miše Molk z znanimi in neznanimi snovalci in izkuševalci naše družbe, ki bodo za eno uro v ikonični atmosferi »tam zgoraj« - zgoraj brez. Ustvarjalci, misleci, garači in talenti bodo skozi svoje življenjske in karierne poti skušali zapolniti nastali »zgoraj brez« in lovili tišino. Saj veste, kar lahko slišiš danes, ne odlašaj na jutri.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
21:40
Poročila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
21:50
Å port
Å portni
Šport je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
22:05
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
22:10
Sužnji evra
Evropska kriza z drugega zornega kota.

Pogledi ekonomistov, novinarjev, evropskih politikov in državljanov; vpogled v strukturo uvedbe evra omogoča globlje razumevanje krize; vloga CBE, alternative strogemu varčevanju, osrednja vloga Nemčije in uničujoči recepti, ki jih ponujajo kot edini izhod iz ekonomskih težav.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
23:40
M. Kozina: Ekvinokcij
Koncert (ponovitev)
Koncertna izvedba opere SNG Opera in balet Ljubljana, Loris Voltolini.

Med delovanjem v Beogradu je Kozino zelo pritegnila drama Ekvinokcij v režiji Bojana Stupice, ki govori o odhajanju Dalmatincev v Ameriko 's trebuhom za kruhom' in opisuje njihovo revščino in bedo. V prvih dveh letih vojne mu je v Beogradu opero uspelo dokončati, med vojno pa je njeno partituro prinesel s seboj v Slovenijo in jo – da bi jo zavaroval - zakopal na vrtu svojih staršev. Partitura je srečno preživela vojne čase in bila leta 1946 uspešno prvič izvedena v ljubljanski Operi. Zanjo je istega leta Kozina tudi prejel Prešernovo nagrado.

To eno največkrat uprizorjenih slovenskih oper boste tokrat spremljali v izvedbi SNG Opere in baleta Ljubljana, solistov (Urška Žižek Plavec, Mirjam Kalin, Jure Kušar, Robert Vrčon) in dirigenta Lorisa Voltolinija.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina