TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 20.05.2016
05:55
Kultura
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vklju─Źeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Tja┼ía Razdev┼íek, Andreja Ko─Źar, Meta ─îesnik, Nina Jerman in ┼ápela Ko┼żar.
06:00
Odmevi
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sve┼że ve─Źerne novice ter analize najpomembnej┼íih dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izpra┼íajo voditelji oddaje ali pa se soo─Źijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si na┼íi gledalci lahko ustvarijo ─Źim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa ┼íe kratek pregled dnevnih svetovnih in doma─Źih novic, ki ste jih morda zamudili ali presli┼íali ─Źez dan.
06:55
Dobro jutro
Dobro jutro

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobra┼żevalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo ┼żeljam gledalcev vseh starostnih skupin. V ve─Źurnem ┼żivem in dinami─Źnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v ┼żivo z razli─Źnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega ┼żivljenja ljudi, in ponujamo najrazli─Źnej┼íe vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz doma─Źe lekarne do predstavljanj osupljivih ┼żivljenjskih usod, vrti─Źkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poro─Źimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in dru┼żinskih odnosih. V televizijski akciji ÔÇśMoje zdravo teloÔÇÖ pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu ┼żivljenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upo┼ítevajo─Ź dele┼ż televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najpresti┼żnej┼żih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najbolj┼ío zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podalj┼íuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v ┼żivi program vna┼íamo ┼íe ve─Ź lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne dru┼żbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
11:15
Taksi, kviz z Jo┼żetom
V oddaji Taksi, kviz z Jo┼żetom ni─Ź hudega slute─Źi potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na ┼żeleni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se zna┼íli v prav posebni vrsti taksija ÔÇô televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslu┼żijo! Med vo┼żnjo do ┼żelenega cilja jim namre─Ź taksist ÔÇô voditelj zastavlja vpra┼íanja in ─Źe je ve─Źina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti pla─Źa njim. ─îe pa na tri vpra┼íanja odgovorijo napa─Źno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da ┼íe niso prispeli na cilj ÔÇŽ
11:40
Ugriznimo znanost
Na planetu Zemlja naj bi obstajalo pribli┼żno 9 milijonov razli─Źnih vrst rastlin in ┼żivali. Vsako leto odkrijemo ve─Ź tiso─Ź novih vrst, a ┼íe vedno jih poznamo le 15 odstotkov. Kje se skrivajo neodkrite vrste in kako jih sploh odkrijemo? Slovenski biolog je na drugem koncu sveta na┼íel novo vrsto pajka, ki plete mre┼że ─Źez reke. Kdaj smo na zadnje odkrili novega sesalca? Koliko vrst ─Źloveka poznamo?
12:20
Na poti
V oddaji spoznamo slovenskega pisatelja, novnarja, scenarista, urednika, v zadnjih letih pa predvsem potopisca ┼Żeljka Kozinca. Neko─Ź si je zadal cilj, da bo obiskal prav vsako slovensko vas. ─îeprav je ta cilj nedosegljiv, vendarle v slovenske domove ┼że nekaj let vodi tudi poti do najbolj skritih koti─Źkov na┼íe de┼żele in s tem kot na dlani ponudi mo┼żnost izleta v lepem son─Źnem dnevu.
13:00
Prvi dnevnik
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta. V tej kraj┼íI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, a┼żurnosti in jedrnatosti.
13:20
Šport
V prvih dnevnih ┼íportnih poro─Źilih vas bomo seznanili z najpomembnej┼íimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prej┼ínji ve─Źer ter napovedali dogodke v teko─Źem dnevu.
13:25
Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30
Tar─Źa
14:25
Globus
Slovenija je sprejela prvo skupino beguncev v okviru dogovora o preselitvenih kvotah in se pridru┼żila 19 ─Źlanicam Unije, ki tako pomagajo Gr─Źiji in Italiji. A prave evropske re┼íitve begunske problematike ┼íe ni na obzorju, saj se sprejemanju beguncev upirajo predvsem vzhodnoevropske ─Źlanice Unije. Begunci pa kljub zaprtju balkanske poti ter dogovoru med Tur─Źijo in EU ┼íe naprej prihajajo v Evropo. Spet je o┼żivela predvsem nevarna pot ─Źez Sredozemsko morje v Italijo.
Voditelj Igor Juri─Ź.
15:00
Poro─Źila
V Poro─Źilih ob 15.00 uri se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.
15:10
Mostovi - Hidak
V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezi─Źnega obmo─Źja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana podro─Źja so narodnostna kultura, izobra┼żevanje, ohranjanje izro─Źila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo ÔÇô bogastvo, Sejalec, Na zdravje, ┼áolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se ÔÇŽ, ob petkih pa rubriki Na┼ía dedi┼í─Źina in Med nami ┼żivijo.
A Hidak c├şm┼▒ magazinm┼▒sorban a legnagyobb m├ęrt├ękben a nemzetis├ęgi politika, a nemzetis├ęgi kult├║ra, az oktat├ís ├ęs a hagyom├íny┼Ĺrz├ęs ter├╝lete, a gazdas├íg, mez┼Ĺgazdas├íg, k├Ârnyezetv├ędelem stb. van k├ępviselve. A szerdai Hidakban a k├Âvetkez┼Ĺ rovatok v├íltakoznak: Gazda(g)s├íg, Magvet┼Ĺ, Eg├ęszs├ęg├╝nkre!, Iskolapad ├ęs Eml├ękez├╝nkÔÇŽ. A p├ęnteki Hidakban pedig k├ęt rovat v├íltakozik: a K├Âzt├╝nk ├ęlnek ├ęs a Hagyom├íny┼Ĺrz┼Ĺ.
15:40
Olivija
Olivija je stara ┼íest in tri─Źetrt in je o─Źarljiva, neomajna, ljubka, samozavestna, trmasta, neustavljivo sme┼ína in izjemno domiselna. Njen vsakdanji svet je poln domi┼íljije: dru┼żinski izlet na obalo postane gusarska pustolov┼í─Źina, ┼íolska naloga o planetih potovanje v vesolje in u─Źna ura klavirja svetovno uspe┼íen koncert.
15:50
Studio kriškraš
Kak┼íen je svet brez pisanih barv? Neskon─Źno pust, turoben in nezanimiv! S tem bi se gotovo strinjala ─îrtek in Bor, saj je bilo kolobarni┼íko ─Źi┼í─Źenje njune krtine tako temeljito, da je poleg umazanije odneslo tudi barve! ┼áe dobro, da se voditelja lahko zate─Źeta v barvit svet deklice Sami! Njena mavrica je tako ─Źudovita! Prijatelja morata barve za vsako ceno priklicati nazaj!
16:30
Duhovni utrip
Ob deseti obletnici delovanja Dru┼ítva za pomo─Ź odvisnikom Izhod smo obiskali mlade in tudi starej┼íe, ki v hi┼íi upanja, kot ji pravijo sami, i┼í─Źejo in najdejo pot v svobodno ┼żivljenje brez odvisnosti.
Rehabilitacijski center v Novi vasi nad Dragonjo vodita zakonca Magdalena in Matja┼ż Horjak, ─Źlana Mednarodne kr┼í─Źanske skupnosti.
17:00
Poro─Źila ob petih
V Poro─Źilih ob petih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.
17:15
Šport
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20
Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:30
Slovenski magazin
Dolenjska prestolnica Novo mesto se pona┼ía z bogato zgodovinsko in kulturno dedi┼í─Źino.
Lokal Druga violina v Ljubljani je lep primer dobre prakse socialnega podjetništva.
Pavel Skaza iz Vitanja izdeluje prave violine.
Grad v Slovenski Bistrici je prvovrsten umetnostni spomenik.
Pri Lectarju v Radovljici praznujejo letos kar dva jubileja, povezana z lectarijo.
17:55
Novice
Novice so kratek pregled najodmevnej┼íih dnevnih dogodkov in hkrati napoved prispevkov v na┼íih ve─Źernih informativnih oddajah. Sestavlja jih okoli 9 novic in izjav, praviloma tudi po ena napoved prispevka v Slovenski kroniki in ┼áportu, ob izjemnih ekstremnih pojavih je v Novicah tudi kraj┼ía vremenska napoved. Novice so na sporedu od ponedeljka do petka pred Infodromom ob 17.58.
18:00
Infodrom
V letu 2016 Infodrom ne bo ve─Ź dnevnik, temve─Ź tedenska informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se bomo v 12 minutah ozrli po iztekajo─Źem se tednu in na┼íim gledalcem predstavili za njih in svet najpomembnej┼íe dogodke minulega tedna.
18:10
Kioka
Kioka in prijatelji se odpravijo na lov na zaklad. Sanja skrije skrinjo z zakladom, a v skrinji po nesre─Źi pozabi zemljevid. Pingvini najdejo skrinjo z zemljevidom in za─Źnejo iskati kraje ozna─Źene z X, da bi na┼íli zaklad. Ko se vrnejo k Sanji, kon─Źno odkrijejo pravi X, kjer jih ─Źaka skrivni zaklad.
18:25
Taksi, kviz z Jo┼żetom
V oddaji Taksi, kviz z Jo┼żetom ni─Ź hudega slute─Źi potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na ┼żeleni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se zna┼íli v prav posebni vrsti taksija ÔÇô televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslu┼żijo! Med vo┼żnjo do ┼żelenega cilja jim namre─Ź taksist ÔÇô voditelj zastavlja vpra┼íanja in ─Źe je ve─Źina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti pla─Źa njim. ─îe pa na tri vpra┼íanja odgovorijo napa─Źno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da ┼íe niso prispeli na cilj ÔÇŽ
18:55
Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00
Dnevnik
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.
19:30
Slovenska kronika
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnej┼íe dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na ─Źlove┼íkih zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu pode┼żelja in mest. ┼áe posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v ─Źisto vsaki oddaji.
19:45
Šport
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena najaktualnejšim dogodkom dneva, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja
*****
21:25
Na lepše
*****
21:55
Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00
Odmevi
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sve┼że ve─Źerne novice ter analize najpomembnej┼íih dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izpra┼íajo voditelji oddaje ali pa se soo─Źijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si na┼íi gledalci lahko ustvarijo ─Źim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa ┼íe kratek pregled dnevnih svetovnih in doma─Źih novic, ki ste jih morda zamudili ali presli┼íali ─Źez dan.
22:35
Kultura
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vklju─Źeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Tja┼ía Razdev┼íek, Andreja Ko─Źar, Meta ─îesnik, Nina Jerman in ┼ápela Ko┼żar.
22:45
Šport
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55
Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:05
Poslednja postaja
POSLEDNJA POSTAJA
Slovenski film, 1971
Re┼żiser: Jo┼że Babi─Ź
Scenarist: Branko Šoemen
Izvajalec pesmi: Elda Viler
Direktor filma: Aleksandar Radulovi─ç
Direktor fotografije: Rudi Vaupoti─Ź
Igrajo: Polde Bibi─Ź, Majda Potokar, Dragan Nikoli─ç, Arnold Tovornik, Sonja Bla┼ż
Realisti─Źna drama iz 70-ih let govori o propadajo─Źih socialisti─Źnih idealih v Jugoslaviji. Nekdanji partizan Tone se je neko─Ź boril za novo, pravi─Źno dru┼żbo, nekaj desetletij pozneje pa se komaj pre┼żivlja kot komunalni delavec. Z nekdanjo ┼żeno in h─Źerko ┼íe vedno ┼żivi v istem stanovanju kot podnajemnik. Tudi njegovo razmerje z natakarico Magdo ni brez te┼żav. Magda se namre─Ź ┼żeli poro─Źiti z njim, vendar meni, da morata najprej re┼íiti stanovanjski problem, za kar je treba v podjetju vpla─Źati izdaten polog. Tone tega denarja nima, zato se pusti pregovoriti sodelavcema, da bo ─Źez mejo ilegalno spravil skupino emigrantov. Pri prehodu ─Źez mejo pride do zapleta in Tone je pri tem ranjen. Z zadnjimi mo─Źmi se privle─Źe na partizanski piknik, kjer sre─Źa svoje ljube─Źe tovari┼íe, nekdanje soborce, ki pa v njem ┼íe vedno ┼żelijo videti zmagovitega partizana, zato no─Źejo verjeti njegovi resni─Źni izpovedi o socialni stiski in zlo─Źinu. Tone zaradi hudih ran umre.
00:35
Dnevnik Slovencev v Italiji
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na te┼żave s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.
01:00
Dnevnik
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.
01:30
Slovenska kronika
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnej┼íe dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na ─Źlove┼íkih zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu pode┼żelja in mest. ┼áe posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v ─Źisto vsaki oddaji.
01:45
Šport
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena najaktualnejšim dogodkom dneva, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:50
Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
01:55
Info-kanal
Info-kanal lahko spremljate v no─Źnem ─Źasu, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija. Spremljate lahko zadnje doma─Źe in tuje novice, napovedi ┼íportnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.