TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 21.02.2016
23:25
Vreme
23:30
Neizobraženi prestopniki
John McGill izhaja iz revne družine, oče je pijanec in pretepač, učitelji pa ga sovražijo samo zaradi slabega ugleda, zapuščine njegovega starejšega brata Bennyja. Dečko je v bistvu zelo osamljen in vodljiv. Po drugi strani pa je bratov ugled vstopnica v ulično tolpo "The Neds" (Non-Educated Delinquents, v prevodu Neizobraženi prestopniki), ki razgraja po mestu. Njihov svet je vabljiv – mehke droge, glam rock, prve nerodne spolne izkušnje, občutek pripadnosti tovarišiji. Lokalni heroji, ki so obenem tudi lokalne pošasti. Prestrašen, maščevalen deček, poln jeze, se odloči. Družbi, ki ga zavrača, pokaže sredinec in se priključi tolpi. V njej hitro napreduje, ampak spirala nasilja, v katero pade, je čedalje bolj brutalna in neobvladljiva.
01:35
Dnevnik Slovencev v Italiji
02:00
Dnevnik
02:25
Utrip
02:40
Šport
02:50
Vreme
02:55
Infokanal
Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. in 2. TV programa.
07:00
Živ žav
07:00 Emilija: Emilija in zmaj, risanka;
07.05 Penelopa: Penelopa gre v mesto, risanka;
07.10 Zajček Belko: Prvič, ko sem našel nekaj zelo zelo dragocenega, risanka;
07.15 Tork: Glas, risanka;
07.20 A veš, koliko te imam rad: Jesen, risanka;
07.30 Frančkov Fonzek: Fonzek varuška, risanka;
07.40 Timi gre: Gasilec, risanka;
07.50 Kioka: Čarovnije, risanka;
08.00 Fifi in Cvetličniki: Ples Marjetic, risanka;
08.10 Prihaja Nodi: Nodijevo družinsko drevo, risanka;
08.20 Sara in Raček: Sara se prehladi, risanka;
08.30 Poldi: Dan, ko so Mesečki pripravljali pojedino, risanka;
08.35 A veš, koliko te imam rad: Letni časi, risanka;
08.45 Muk: Glasbila rastejo na drevesih, risanka;
08.55 Zu: Zu je pismonoša, risanka;
09.05 Knjiga o džungli: Panter v stiski, risanka;
09.20 Moj prijatelj Zajec: Pesnik Pepi - Jagode, risana nanizanka;
09.40 Pujsa Pepa: Prosti dan gospodične Zajec, risanka;
09.45 Biba se giba: Biba in Kihavček, risana nanizanka.
10:10
Nabriti detektivi: Glavna jed: kača
Slavni aktivist za zaščito živali, Viktor Steiner, je pripravljen dati intervju, ki ga bo Jessi objavila na šolski spletni strani. Toda vse se nepričakovano obrne, ko Max v škatli v Steinerjevi garaži najde kačo, ki ji grozi izumrtje. Nabriti detektivi sklenejo stvari priti do dna. Steiner in njegov pajdaš hočeta kačo za 30000 evrov prodati neki vrhunski francoski restavraciji. Tam naj bi jo prodali na dražbi in potem pojedli. Nabriti detektivi se pretihotapijo na prireditev. Ko v obupu poskusijo vse skupaj preprečiti, doživijo veliko presenečenje. Luis sploh ne ve, kaj se dogaja, saj so na obisk prišli stari starši iz Brazilije. Njegov oče Tiago je namreč prikril, da sta se z mamo razšla. Zaradi zdravja svoje mame Tiago prosi Isabell in Luisa, naj se pretvarjata, da so srečna družina.
10:40
Sledi: Učilna zidana: 200 let OŠ Brezje
11:20
Ozare
Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.
11:25
Obzorja duha: Papež v Mehiki
Papež Frančišek bo od 12. do 18. februarja na obisku v Mehiki. Državo je želel obiskati že med svojim obiskom Kube in Amerike. Tokrat prihaja v deželo nasilja, preprodaje mamil, korupcije in revščine, kot romar miru.
Na poti v Mehiko pa se bo ustavil na Kubi. Zgodovinski dogodek bo na mednarodnem letališču v Havani. Tu se bo prvič po razkolu med Katoliško in Pravoslavno Cerkvijo leta 1054, srečal z moskovskim patriarhom Kirilom. Papež Frančišek je dejal, da je na srečanje z njim pripravljen priti kadarkoli in kamorkoli.

Po Sloveniji pa poteka izobraževanje za katehete, katehiste, duhovnike in vzgojitelje. Letošnji katehetski simpozij ima temo »Leto usmiljenja v župniji in družini«.
Etiopiji grozi po 30 letih huda suša. Zato nas salezijanec Jože Andolšek vabi predvsem k pomoči otrokom.
Gorenjski oktet pravi s pesmijo Ubi Caritas, kjer dobrota je ljubezen, tam prebiva Bog. Zato nas spodbuja k poglobitvi odnosa z Bogom in bližnjim, karizmatično gibanje Prenova v Duhu. Seminarji potekajo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
12:00
Ljudje in zemlja
13:00
Prvi dnevnik
13:15
Šport
13:20
Vreme
13:25
Slovenski pozdrav
V vaši družbi bodo ansambli Nemir, Filip Kranjec, ans. Lojzeta Ogorevca in Korado Buzeti, ans. Petra Finka, Jan Plestenjak, Društvo godbenikov iz Zreč z Majo Šturm, Malibu ter mala velikanka Laura Pesjak. Tekmovali gosta glasbeni družini Skaza, humorist bo Marjan Sagadin, v Mirni na Dolenjskem pa smo tokrat z ansamblom Nemir cepili drva za zimo.
14:50
Poštna kočija
Njihovi cilji so različni, vsem pa je skupno to, da jim pot prekrižajo ameriški staroselci. Kljub zunanjim nevarnostim in notranjim sporom se vedno znova odločijo za nadaljevanje potovanja.
17:00
Poročila ob petih
17:10
Šport
17:15
Vreme
17:20
Vikend paket
K Bernardi na klepet prihaja Mario Galunič, na Valentinovo pa smo v studio povabili tudi zaljubljena Alenko Gotar in njenega moža Anžeta Šuštarja, ki pričakujeta svojega prvega otroka!
Alenka Gotar se bo preizkusila tudi v vlogi komentatorke za Jožetovo komentatorsko mizo, pridružila se ji bosta še Zlatko in Janez Trontelj!

Nedeljsko popoldne nam bo glasbeno obarval Žiga Lakner, v naši rubriki Izpolnjevanje želja pa si boste lahko ogledali, kako je šla Špeli Močnik vožnja s snowbikom oz. s snežnim kolesom.
18:20
Zakulisje Popevke
18:40
Muk: Lutkarji
Muk in Lucijan sta v Vietnamu. V vasi Lin He se pripravljajo na lutkovno predstavo. Prijatelja bosta spoznala, kako se premikajo lutke in kako lahko zmaj plava po vodi in bruha ogenj.
18:55
Vreme
19:00
Dnevnik
19:25
Zrcalo tedna
19:45
Šport
19:55
Vreme
20:00
Broadchurch
Ellie izve, da je bil zažgan čoln, na katerem so našli Dannyjevo DNK, last njenega bivšega svaka. Njen nečak Olly je ugotovil, da ga je nekdo ukradel, zanj pa so vedeli vsi. Meščani se pripravljajo na soočenje z Jackom Marshallom, saj so izvedeli, da je bil zaprt zaradi zlorabljanja mladoletne osebe. Paul se z njim pogovori in odkrije, da je šlo za Jackovo bivšo ženo, ki je na začetku njune zveze imela 15 let, zato so Jacka zaprli. Ko je prišel iz zapora, se je poročil z njo, imela sta sina, ki pa je umrl pri 6-ih letih, zato Jack pove Paulu, da ve, kako mu je. Karen pomaga Ollyju napisati prvi članek, ki bo objavljen v Heraldu.
20:50
Intervju: Barbara Jaki
21:45
Poročila
21:55
Šport
22:05
Vreme
22:10
Mesta po meri človeka
Življenje v mestih je moderno in privlačno, toda ali jih načrtujemo tako, da bi bila ta prijazna do ljudi? Revolucionarni arhitekt Jan Gehl poskuša oživiti mesta. S kolegi jih poskuša načrtovati tako, da bi bilo zadoščeno potrebam ljudi po zasebnosti in vključevanju. Mesta bi radi osvobodili prometa ter uredili prostor za pešce in kolesarje. Zanima jih predvsem kakovost življenja, svoj pristop pa širijo po svetu od Köbenhavna do Pekinga, od Šanghaja do New Yorka, od Los Angelesa do Melbourna …
23:35
Angel uničenja
Ko pride čas za odhod, povabljenci iz skrivnostnega razloga ne morejo prestopiti praga sobane. Nihče ne ve niti ne zna razložiti, zakaj ne morejo enostavno odkorakati skozi vrata, ki ostajajo na stežaj odprta. Situacija postane klavstrofobična, smešna in absurdna tako za obiskovalce kot za gledalce. Gostje se zatekajo k nenavadnim rešitvam bega iz zaklete sobane, lakota jih prežene na rob blaznosti, drug drugega začno duševno in telesno mučiti. Nekateri se prepustijo promiskuiteti, spet drugi doživijo živčni zlom. Ko se že skoraj uklonijo peklenskim razmeram, ponovijo besede in geste s prvega večera. Urok se prekine in prekleti liki so končno svobodni. A ne za dolgo. Zanje usoden je obisk katoliške maše, kjer se ponovno zalotijo, da nočejo in ne morejo prestopiti praga cerkve. Jih bo rešila božja beseda?
01:05
Dnevnik Slovencev v Italiji
01:30
Dnevnik