TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 22.11.2015
22:45
Pogrešani sin
Resnica o Oliverjevem izginotju končno pride na dan. Ampak kakšna prihodnost čaka Tonyja, Emily Juliena in Marka? Bodo lahko popravili skrhane odnose in zaživeli kot nekoč?
23:50
Turneja
Tam spozna skupino ameriških striptizet, plesalk nove burleske, ki jih odpelje na turnejo po zakotju francoskih pristaniških mest in umazanih hotelskih sob, ob tem pa jih pesti nenehno pomanjkanje denarja. Sanje o velikem zaključku turneje v Parizu se razblinijo, ko Joachima pusti na cedilu stari prijatelj, ki mu je obljubil dvorano za nastop. Vrnitev v Pariz odpre boleče stare rane in Joachim se mora znova spoprijeti s svojo preteklostjo …
01:45
Dnevnik Slovencev v Italiji
Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
02:05
Dnevnik
02:25
Utrip
02:40
Šport
02:45
Vreme
02:50
Infokanal
Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. in 2. TV programa.
07:00
Živ žav
07:00 Pipi in Melkijad: Pipi in Melkijad in televizija, risanka;
07.05 Penelopa: Penelopin rojstni dan, risanka;
07.10 Zajček Belko: Prvič, ko sem videl zvezdni utrinek, risanka;
07.15 Nuki in prijatelji: Dežni ples, risanka;
07.20 Tork: Rojstni dan, risanka;
07.25 Čarli in Lola: Dobrodošli v Lolalandiji, risanka;
07.35 Kioka: Telefon, risanka;
07.40 Fifi in Cvetličniki: Ure letenja, risanka;
07.50 Prihaja Nodi: Bodi, kar si, Nodi!, risanka;
08.05 Oblakov kruhek: Jokavi oblakov kruhek, risanka;
08.10 Sara in Raček: Robotski sok, risanka;
08.20 Pujsek Bibi: Kokoš, risanka;
08.30 A veš, koliko te imam rad: Vonji pomladi, risanka;
08.40 Muk: Ptičja pesem, risanka;
08.50 Peter Zajec: Povest o glasbeni dogodivščini Jerneja Ribičiča, risanka;
09.05 Knjiga o džungli: Izzivam te!, risanka;
09.15 Moj prijatelj Zajec: Darilo - Pomembni opravki, risana nanizanka;
09.35 Pujsa Pepa: Razkopavanje ceste, risanka;
09.45 Pika Nogavička: Pika vzgaja živali - in njihovega lastnika, risana nanizanka.
10:10
Nabriti detektivi: Tat hortenzij
Ninin oče Antonio pripravlja šolske cvetlične grede za veliko tekmovanje. Ne ve, da je njegova žena Maria zastavila zaročni prstan, da bi mu podarila kopico hortenzij. Toda prav te cvetlice nekdo ponoči poreže. Nabriti detektivi se odločijo, da bodo odkrili storilca. Nina in Max ugotavljata, čigave so stopinje, Emma pa raziskuje popolnoma drugo sled. Meni, da se je Jacki, ki se je zaljubila v Nininega očeta, hotela maščevati. Sledi ji domov in na stranišču odkrije hortenzije. Ampak zadeve se zapletejo …
10:45
Prisluhnimo tišini: Poškodbe sluha in slušni aparati
V tokratni oddaji smo se med drugim posvetili izkušnjam in težavam, ki jih imajo uporabniki slušnih aparatov. Ogledate si lahko, na kaj vse moramo biti pozorni pri nakupu in uporabi slušnega aparata. Predstavili smo tudi primer dobre prakse pri delu v hrupnem okolju in napotke, kako se v takem okolju zavarujemo pred trajnimi poškodbami sluha.
11:20
Ozare
Začenjamo Teden Karitas, ki je za vse nas vabilo, da vstopimo v to logiko ljubezni, miru in pravice.
Poslanstvo Karitas je posnemati Kristusa. Vsak, ki se pridruži Karitas najprej išče Kristusa ali se pusti iskati, da ga Kristus najde. Sodelavec Karitas je zato nekdo, ki čuti ljubezen Boga in jo želi deliti drugemu v zastonjskem podarjanju.
11:25
Obzorja duha: Mladi in sakralna glasba
Na god svete Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, glasbenikov, pesnikov, izdelovalcev glasbenih instrumentov in pevcev, bomo z mladimi odkrivali njihov odnos do sakralne glasbe. Najraje slavijo Boga z ritmično-duhovnimi pesmimi. Ob 200-letnici rojstva svetnika mladih Don Boska pa so napisali musical z naslovom Za vas živim. Pri blagoslovu nove cerkve v Mariboru jih je nagovoril deseti naslednik Don Boska Angel Fernandez Artime in jim nakazal pot upanja iz stisk odraščanja.
Robert Friškovec, zaporniški vikar, nas bo ob zaključku tedna zaporov popeljal na novo in živo pot svobode. Ob začetku tedna Karitas pa ne zamudite dokumentarnega filma ob 25. obletnici Slovenske Karitas, ki je še vedno ljubeča skrb Cerkve za ljudi v stiski v službi človekovega.
12:00
Ljudje in zemlja
V sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije v oddaji Ljudje in zemlja predstavljamo kandidate za inovativnega mladega kmeta 2015. V začetku jeseni smo obiskali vseh šest kandidatov na njihovih kmetijah, tam so predstavili svoje inovativne zamisli. Mladega inovativnega kmeta izbiramo že deveto leto, prvič pa poleg strokovne nagrade komisije Zveza slovenske podeželske mladine podeljuje posebno nagrado po izboru občinstva, glasovati bo mogoče do 20. novembra na spletni strani ZSPM www.zspm.si. Oddajo si lahko ogledate na prvem programu TV Slovenija ob dvanajstih, na Televiziji Maribor pa ob petnajstih. Vabljeni k ogledu!
13:00
Prvi dnevnik
13:15
Šport
13:20
Vreme
13:25
Slovenski pozdrav
V tokratni oddaji bodo nastopili Pogled, Vigred, Tone Rus z družino, Jože Kobler, Petan ter Donačka. V kmečkih igrah bosta tekmovali ekipi DPM iz Haloz ter Sv. Jurija ob Ščavnici. Mlada Primorka Kristina Čok bo zapela Življenje je lepo, hišni ansambel Poskočni muzikanti pa je priredil uspešnico Nike Zorjan Nasmeh življenja. V kvizu o NZ glasbi tekmujeta Davor Pušnik (Unikat) in Barbara Jehart (Kvintet slovenskih deklet). Presenetili bomo očeta klarinetista Dejana Krajnca z najvišjo pričesko v Sloveniji. Voditelja sta Darja in Blaž.
15:05
Moja najljubša žena
A na Ellenino veliko presenečenje ji nihče ne izreče dobrodošlice, saj je njena družina ves ta čas živela v prepričanju, da je Ellen mrtva. Njen mož je tik pred poroko z drugo žensko, otroci pa so medtem odrasli in se svoje matere ne spomnijo. Ellen premišljuje, če bi bilo bolje ostati v varnem zavetju divjine. Sledijo komični konflikti in situacije, ki nosijo eno od glavnih poant filma: mirno življenje v predmestju zahteva več borilnih veščin kot neosvojena narava.
16:35
Village Folk - Ljudje podeželja: Markusova obnovljiva energija
Danes Markus izkorišča tako vodo kot tudi sonce in biomaso. Posestvo, ki ga sestavlja poleg planine v dolini še predelava mesa, proizvodnja piva, turizem in kulinarika, je tesno povezano z obnovljivo energijo, ki jo oddajajo tudi v omrežje. Obnovljiva energija biomase pa povezuje v projekt tudi druge kmete.
17:00
Poročila ob petih
17:10
Šport
17:15
Vreme
17:20
Vikend paket
18:40
Muk: Rokerji
Danes se sredi divjine na koncert pripravljajo Valabiji. Začnejo zelo glasno, nato pa se pokvari generator. Bo koncert padel v vodo?
18:55
Vreme
19:00
Dnevnik
19:25
Zrcalo tedna
19:45
Šport
19:55
Vreme
20:00
Nova dvajseta: Redarjev bluz
Bojan vestno opravlja službo mestnega redarja. Ob tem se mu porodi ideja za pesem, ki jo začne skladati. Endi in Daša sta vse bolj sprta, Endi Daši ljubosumno očita vse večjo odsotnost, Daša pa njemu lenarjenje in nedejavnost. Viki prizna Bojanu, da se je zaljubil v Izo, Endi mu potoži o Dašini spremembi, Marko pa ga ves čas mori s svojo volilno kampanjo. Marko v nedeljo zvečer doma čaka volilne rezultate. Bojč dokonča svojo pesem, Endi in Daša se dokončno spreta in Daša ga zapusti. Marko je izvoljen v mestni svet!
20:30
Intervju: Milan Kučan
21:25
Veleposlanik
Skrivnostni beli Evropejec se v Srednjeafriški republiki predstavi kot diplomat. Opremljen je zgolj z diplomatskim potnim listom in s kuvertami sreče. V obubožani afriški državi se hitro vzpenja po družbeni lestvici. Uradno
23:05
Poročila
23:20
Šport
23:30
Vreme
23:35
Upornica
Komona je 14-letno dekle, ki pričakuje otroka v viharnih vojnih časih v neki neopredeljeni afriški državi. Za seboj ima tragično preteklost in o preteklosti hoče pripovedovati svojemu še nerojenemu otroku. Ko je bila stara 12 let, so njeno vas napadli uporniki in od Komone in ostalih otrok zahtevali, da pobijejo svoje starše in se pridružijo njihov uporniški skupini. V njihove otroške roke so porinili orožje in jih pričeli učiti ubijati za velikega vodjo Tigre Royala. In brez veliko vaje so jih poslali v spopade z vladnimi vojnimi četami, kjer niso imeli veliko možnosti. Spopade je preživela edinole Komona, ki je poslušala nasvet svojih pokojnih staršev in zbežala. Zanjo je pričelo veljati, da je vojna čarovnica, ker se lahko pogovarja z duhovi. Komona se je spoprijateljila z nekoliko starejšim dečkom, za katerega je tudi veljalo, da ima čarovniške sposobnosti in so ga zaradi njih poimenovali Čarovnik. Skupaj jima je uspelo ubežati in se skriti na domu Čarovnikovega strica. Čarovnik in Komona se zaljubita, poročila bi se, toda pred tem bi moral za Komono najti izredno redkega belega petelina in ko je ta pogoj izpolnjen, pričneta živeti skupaj. Je pa Komona pod težkim bremenom preteklih krvavih dogodkov in vprašanje je, če bo kdaj v prihodnosti našla svoj mir v nemirni deželi, kjer s Čarovnikom živita.
01:05
Dnevnik Slovencev v Italiji
Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:30
Dnevnik