TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 26.02.2017
01:10
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
01:35
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
02:00
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdalj┼ío tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov v dr┼żavi, ki je bila takrat ┼íe Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politi─Źna razmi┼íljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa ┼íe niso uspeli ugledati lu─Źi sveta. UTRIP, ki je zdaj ┼że polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnej┼íe dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar najve─Źjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
02:15
Šport
Športni (ponovitev)
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
02:25
Vreme
Informativni (ponovitev)
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
07:00
┼Żiv ┼żav
Risani
Oddaja ┼ŻIV ┼ŻAV ┼że vrsto let otrokom polni in bogati nedeljska jutra.

07.00 Ozi bu: Dan za podiranje rekordov, risanka;

07.05 Minka: Zabava, risanka;

07.10 Krtek: Krtek in rojstvo, risanka;

07.15 Timi gre: Zvon─Źek, risanka;

07.25 Kioka: Hiša, risanka;

07.35 Liki: ┼Żaba v ┼íkafu mleka, risanka;

07.40 Fletni Gaji: Skunk Simon, risanka;

07.50 Pujsek Bibi: ─îa─Źka, risanka;

08.00 Vipo: Španija - Seviljski pasji brivec, risanka;

08.10 Pri Slonovih: Varuška, risanka;

08.20 Pipi, Pupu in Rozmari: Na karnevalu je dovoljeno vse, risanka;

08.30 Peter Zajec: Povest o kukuzajcih, risanka;

08.40 Tilka in prijatelji: Rompijevi avtomobil─Źki, risanka;

08.50 Dinota─Źke: Kar je hotelo leteti, risanka;

09.05 Piknik s torto: Gospod Medved, risanka;

09.10 Pujsa Pepa: Vrtne igre, risanka;

09.15 Kalimero: Zlati zmaj, risanka;

09.25 Knjiga o d┼żungli: Safari: Rjovenje, risanka;

09.40 Smrkci: Robot Smrk, risana nanizanka;

10.00 Bacek Jon: Sestavljanka, risanka.

Oddaja je sestavljena kot mozaik, prepleten z risankami, ki so vsebinsko in likovno skrbno izbrane, saj v uredni┼ítvu animiranih oddaj za otroke v OMP-ju z izborom stremimo k izpolnjevanju vseh kriterijev, ki smo si jih zastavili ustvarjalci oddaj za na┼íe najob─Źutljivej┼íe gledalce, pred┼íolske otroke in tiste, ki ┼íele preizku┼íajo ┼íolske klopi.

Risanke so ena izmed zvrsti oddaj, ki prve pritegnejo pred ekrane najmlaj┼íe gledalce. ─îe jih ┼żelimo vzgojiti v kriti─Źne mladostnike, jim moramo takoj na za─Źetku ponuditi najbolj┼íe. Zato so vse risanke, ki jim jih premi┼íljeno izbrane ponujamo, tudi poslovenjene. Pri sinhronizaciji smo pozorni predvsem na dve temeljni postavki, ki sta nam vodilo: slovenski jezik in skrben izbor igralcev, ki z izvrstnimi interpretacijami razveseljujejo zvedave otroke.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
10:10
Danov Dinosvet: Dinozavrski u─Źenec; Ukradena malica
Dru┼żinski (ponovitev)
Izvirnik: Dino Dan
Igrajo: Jason Spevack, Sydney Kuhne, Isaac Durnford
Ocena IMDb: 5,4/10

Dan je star deset let in vidi dinozavre. Spremljajo ga na vsakem koraku in razvnemajo njegovo domišljijo.

Dan pred gara┼żo najde mladi─Źka triceratopa. Ve, da ta ne more ostati sam, sploh ker nanj pre┼żi mesojedi spinozaver. Morda pa bi ga vendarle lahko nau─Źil, kako naj se brani.

Trek Danu vzame kamero, nato pa to zanika. Na sre─Źo Danova mama ve, kako priti stvari do dna. S kamere vzame prstne odtise. V ┼íoli enako stori tudi Dan, ko izgine Coryjeva malica.

De─Źek Dan je neusahljiv vir znanja in vnet raziskovalec, ki se ne ustra┼íi nobenega izziva. Veliki in majhni, repati in krilati, krotki in krvolo─Źni dinozavri - v Danovem dinosvetu je dovolj prostora prav za vse. Skozi njegove o─Źi jih boste videli tudi vi.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2010
10:50
Prisluhnimo tišini: Pravica do rabe SZJ in dostopnosti vsebin
Informativni
Oddaja za hendikepirane.

V tokratni oddaji Prisluhnimo ti┼íini si poglejte, kaj se zgodi, kadar star┼íi po ve─Źletnem pla─Źevanju tolma─Źa z vav─Źerjem izkoristijo pravico, da ra─Źun za tolma─Źa pla─Źa osnovna ┼íola. Spodbudna novica prihaja iz podravskega dru┼ítva gluhih iz Maribora. Odlo─Źili so se, da bodo te┼żavo z zaposlovanjem svojih ─Źlanov odpravili z odprtjem lokala, v katerem bodo stregli izklju─Źno gluhi in naglu┼íni. Ta praksa ponekod v svetu ┼że obstaja, meniji v znakovnem jeziku pa celo pomagajo pri ozave┼í─Źanju javnosti o identiteti te manj┼íine. Ko govorimo o informiranju, je dostopnost do informacij gotovo najpomembnej┼íi dejavnik. Senzornim invalidom se pri tem odpira vse ve─Ź mo┼żnosti in storitev. Med najnaprednej┼íimi je hibridna televizija, ki omogo─Źa posebej prilagojene vsebine s podnapisi in tolma─Źem. Na RTV Slovenija pa napovedujejo, da bo za gluhe in naglu┼íne kmalu ve─Ź podnaslovljenih vsebin tudi v ┼żivo.

Informativno-izobra┼żevalna oddaja Prisluhnimo ti┼íini, ki smo jo za─Źeli predvajati leta 1979 in je druga najstarej┼ía neprekinjeno predvajana oddaja, gledalcem prina┼ía ozave┼í─Źevalne vsebine s podro─Źja okvar sluha in izvirne avtorske vsebine iz ┼żivljenja, dela, zakonodaje, kulturnega in ┼íportnega udejstvovanja gluhih, naglu┼ínih in gluho-slepih. Upo┼ítevajo─Ź manj┼íinsko jezikovno kulturo gluhih je oddaja opremljena s tolma─Źem in podnapisi, da lahko njene vsebine nemoteno spremljajo osebe z okvaro sluha. Oddaja, ki nastaja v sodelovanju TV Slovenija in Zveze dru┼ítev gluhih in naglu┼ínih Slovenije, uresni─Źuje pravico do obve┼í─Źenosti oseb z okvaro sluha in enakovredne vklju─Źenosti v polno─Źutno okolje, obenem pa ┼íir┼ío sli┼íe─Źo javnost informira in ozave┼í─Źa o posebnostih ranljive skupine invalidov sluha.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
11:20
Ozare
Kulturni (ponovitev)
Oddaja Ozare je 5-minutni duhovni nagovor pred nedeljo.

Osebno razmi┼íljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredoto─Źajo na bivanjska vpra┼íanja, s katerimi se sre─Źujemo v vsakdanjem ┼żivljenju.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
11:25
Obzorja duha: Idol mladih
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

Mladi si na svoji poti odra┼í─Źanja postavljajo vzornike. To so ljudje, ki so v ┼żivljenju uspeli. Ozirajo se na star┼íe. Prevzemajo jih osebe iz glasbenega, ┼íportnega in filmskega sveta. Idole si i┼í─Źejo med profesorji, vzgojitelji in prijatelji. Zaradi popularnosti velikokrat prevzamejo tudi njihove negativne vidike vedenja in lastnosti. Vzornike i┼í─Źejo tudi na podro─Źju vere. Za njih so ljudje, ki obvladujejo stiske ┼żivljenja in zrejo z upanjem naprej, svetniki.

Koprski ┼íkof Jurij Bizjak praznuje 70 let ┼żivljenja. Pastoralni delavci so se letos pomerili v smu─Źanju na avstrijskem Koro┼íkem v Bodentalu. V Meng┼íu so se mladi dru┼żili na Sti─Źni diha. Likovna pedagoginja sestra Tina Daj─Źer pa nas vabi v ┼żupnijsko cerkev v Dravljah na razstavo s temo O─Źetov dar.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic.

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobra┼żevalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo kmetije ┼íirom po Sloveniji, ob aktualni sezonski kmetijski tematiki posku┼íamo pripraviti ─Źim ve─Ź uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na podro─Źju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo ┼ítevilni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, ┼íol in in┼ítitutov, ki delujejo na kmetijskem, ┼żivilsko-predelovalnem ali gozdarskem podro─Źju.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo ob 12.00 na prvem programu TV Slovenija. Trikrat na mesec jo pripravljajo v Mariboru, enkrat na mesec pa v Kopru.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta. V tej kraj┼íi informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, a┼żurnosti in jedrnatosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:15
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih ┼íportnih poro─Źilih vas bomo seznanili z najpomembnej┼íimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prej┼ínji ve─Źer ter napovedali dogodke v teko─Źem dnevu.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:25
Ema 2017, finale
Zabava (ponovitev)
Bli┼ża se izbor EMA 2017, ki bo letos izpeljana v treh ve─Źerih. Gostitelji bodo Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman in Mario Galuni─Ź.

V Kijevu so z ┼żrebom dolo─Źili razvrstitev dr┼żav v polfinali leto┼ínjega 62. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bo 9., 11. in 13. maja v ukrajinski prestolnici. Slovenija se bo predstavila v drugi polovici prvega polfinala. Kot v preteklih letih bo kon─Źni vrstni red nastopov dolo─Źen s strani organizatorja.

Jezik: Sloven┼í─Źina
15:20
Modna hi┼ía Velvet: Kroja─Źica
Romanti─Źni, 2. del
Izvirnik: Velvet
Re┼żija: Carlos Sedes
Igrajo: Paula Echevarr├şa, Miguel ├üngel Silvestre, Aitana S├ínchez-Gij├│n, Manuela Velasco, Marta Hazas, Javier Rey
Ocena IMDb: 8,2/10

Po tragi─Źni smrti dona Rafaela se pobeg Ane in Alberta izjalovi. Njun avtomobil zanese s ceste in Ana kon─Źa v bolni┼ínici s po┼íkodbo glave. Med njenim okrevanjem se mora Alberto soo─Źiti z ma─Źeho in polsestro, ki imata z modno hi┼ío svoje na─Źrte. Nih─Źe od njih ┼íe ne ve, da bo razkritje oporoke presenetilo vse, neprijetne novice pa ima tudi ra─Źunovodja. Modna hi┼ía Velvet je zaradi tveganih na─Źrtov in neustreznega vodenja zabredla v hude dolgove. Re┼íi jo lahko le velikodu┼íno posojilo ali hitra prodaja.

Za zidovi in razko┼íno vsebino trgovine se skriva ljubezenska zgodba med preprosto ┼íiviljo Ano in bogatim dedi─Źem Albertom.

Madrid, 1958 ÔÇô vsak si ┼żeli vsaj enkrat kupovati v razko┼íni veleblagovnici Velvet, kjer prodajajo najbolj elegantne, kakovostne in drage obleke. Ljubezen med preprosto ┼íiviljo Ano in bogatim dedi─Źem Albertom bo velikokrat na preizku┼ínji, a njuna ljubezen je mo─Źna in pripravljena sta kr┼íiti takratna pravila ter pri─Źakovanja najbli┼żjih ...

Dr┼żava: ┼ápanija
Jezik: ┼ápan┼í─Źina
Leto: 2013
16:45
Kino fokus
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentin─Źi─Ź.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:00
Poro─Źila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob petih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:10
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:20
Vikend paket
Pogovorna oddaja
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi to─Źkami in terenskimi prispevki.

Bernarda ┼Żarn in Jo┼że Robe┼żnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V spro┼í─Źenem vzdu┼íju se jima pridru┼żijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim ogla┼íanjem s terena poskrbijo, da je oddaja ┼íe zanimivej┼ía in privla─Źnej┼ía za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

V novi sezoni stalnica ostajajo zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizku┼ínje. K spro┼í─Źenemu vzdu┼íju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti.

Novost jesenske sezone je rubrika, ki bo na spro┼í─Źen in zabaven na─Źin vsak teden povezovala dve razli─Źni generaciji ÔÇô mlado in starej┼ío. Trije predstavniki modre generacije se bodo vsak teden dru┼żili z mladimi in odkrivali njihov svet. Tako bodo spoznali ┼żivljenje in aktivnosti mlade generacije, njihov na─Źin pre┼żivljanja prostega ─Źasa, sodobno tehnologijo in izzive, ki jih pred mlade postavlja moderna dru┼żba. Poleg tega bodo z mladimi delili modrost in svoje bogate ┼żivljenjske izku┼ínje, pri tem pa tudi sami stopili v korak s ─Źasom.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
18:40
Tilka in prijatelji: Brezrepa Tilka
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Re┼żija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 6,9/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hi┼íke, se za─Źne prava zabava.

Rompi veselo miga z repkom. Pri njegovem plesu se mu pridru┼żijo ┼íe ─îa─Źka, Rija, Hektor in Capek. Zdaj vsi veselo migajo z repki. Kaj pa Tilka? Saj Tilka vendar nima repa! Prijatelji se odlo─Źijo, da ji ga bodo naredili. Tilka mora imeti repek, s katerim bo lahko opletala naokrog. Zdaj si tudi Tilka ┼żeli, da bi imela rep, in naenkrat jih dobi kar pet. A kmalu ugotovi, da ji je rep lahko tudi v napoto.

Tilka je deklica, ki ┼żivi s svojimi najbolj┼íimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom ─îa─Źko, zaj─Źkom Capkom in koko┼íko Rijo. Pridru┼żite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodiv┼í─Źinah.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2012
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali ┼íe pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natan─Źnej┼íi pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo ogla┼íali ┼żivo. Oddajam pa bomo dodali ┼íe nekaj avtorskega ÔÇô ─Źim ve─Ź reporta┼ż na┼íih dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za ─Źim ┼íir┼íi krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemi─Źno razpravo.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepoliti─Źnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepoliti─Źne redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepoliti─Źne redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragi─Źno, veselo, zabavno.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:45
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
20:00
Ve─Ź po oglasih: Ugrabljen
Dru┼żinski, 14. del
Re┼żija: Vinci Vogue An┼żlovar
Igrajo: Primo┼ż Bezjak, Dario Varga, Peter Musevski, Maru┼ía Majer, Sa┼ía Pavlin Sto┼íi─ç, Jernej ┼áugman

Novica dneva je tokrat rop sefov Prve kreditne banke. Zadevo seveda preu─Źuje kriminalisti─Źna policija, ni pa edina, ki jo rop zanima. Vdrli so namre─Ź tudi v sef Ljubljanske nad┼íkofije, ki je Menarta takoj zadol┼żila, da razi┼í─Źe ta primer. Med o┼íkodovanci je tudi priznani odvetnik Kani┼íevi─ç, ki pa pred mediji zatrjuje, da ni utrpel ve─Źje ┼íkode. Kani┼íevi─ça obi┼í─Źeta tudi Pahovc in njegova mama, sicer odvetnikova prijateljica, ki ┼żelita pravni nasvet zaradi povzro─Źitve hude nesre─Źe na obvoznici. Kani┼íevi─ç jima svetuje kot odvetnik in prijatelj. Klarin o─Źe pa intenzivno i┼í─Źe povzro─Źitelja nesre─Źe, odpravi pa se tudi k Zvonetovi ┼żeni, da bi ji pojasnil in razjasnil zadeve okrog njenega mo┼ża in svoje h─Źerke.

Ve─Ź po oglasih zasleduje dinamiko dogodkov, ki pripeljejo do ÔÇťvelike zgodbeÔÇť, dozorele za medije.

Novice dneva odkrivajo lokalne peripetije, vandalizem in kraje, nezakonite igre na sre─Źo, organiziran rop, podkupnine na dr┼żavni ravni ter prirejanje uradnih postopkov. Svet na┼íih junakov ni ─Źrno-bel, razteza se v podro─Źje sive cone, kjer stvari ┼íe zdale─Ź niso enozna─Źne.

Jure Planin┼íek je ┼íolski u─Źitelj ┼íaha in sin vplivnega ravnatelja lokalne osnovne ┼íole, ki se zaradi ene same izjave za televizijo znajde v svetu kriminala, la┼żi in prevar. Njegova partnerka Martina je na nasprotni strani tega sveta. Sicer redoljubna in na─Źelna, v stalnem sporu s svojim sodelavci, se skozi nanizanko soo─Źi z resno krizo identitete.

Klara Polgar je nadvse privla─Źna, bistra in rado┼żiva devetnajstletnica. Giblje se po robovih slabe dru┼żbe in to vedno z mo┼íkimi, starej┼íimi od sebe. ┼Żivi z o─Źetom. V ┼íoli je opravila diferencialne izpite, zdaj pa jo ─Źaka le ┼íe matura. Je zelo ambiciozno dekle z na─Źrtom, mo┼íki so zanjo le sredstva za doseganje lastnih ciljev ÔÇŽ

Zvone Poli─Ź je omikan, urejen in iznajdljiv ljubljanski podjetnik, vzoren mo┼ż in ljube─Ź o─Źe. Je dru┼żabni ma─Źek, organizator, poslovne┼ż, ki posle ureja ob bogato oblo┼żenih mizah. V njegovem lokalu se zbirajo veljaki, ki jim ob ┬╗posebnih prilo┼żnostih┬ź stre┼że tudi Klara.

Menart, biv┼íi duhovnik, je svetovalec finan─Źnih podjetij v lasti RKC. Je spreten raziskovalec in re┼íevalec te┼żav, vedno na robu zakona. Intelektualno prezira samega sebe, razcepljen zaradi slu┼żenja umazani stvarnosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
20:30
┼Żarometi, podelitev medijskih nagrad
Kulturni
┼Żarometi so nove slovenske medijske nagrade za tiste, ki so bili v preteklem letu medijsko najbolj obsijani in opa┼żeni.

Leto┼ínje nagrade bodo podelili v kategorijah pesem leta, glas leta, filmska zgodba leta, igralka in igralec leta, zabavna TV-oddaja leta, voditelj/-ica informativne oddaje, tekmovalna TV-oddaja leta, nabru┼íen TV-jezik leta, gostitelj/-ica razvedrilne TV-oddaje leta ter dve posebni nagradi - za dru┼żbenoodgovorni projekt leta in za medijsko legendo.

Leto┼ínjo strokovno ┼żirijo sestavljajo Jure Longyka, Stane Jerko, Rok Terkaj, Boris Cavazza, Luka Mar─Źeti─Ź, Mirko ┼átular, Jonas ┼Żnidar┼íi─Ź, Viktorija Poto─Źnik, Simon Kardum, Gojmir Le┼ínjak ÔÇô Gojc, Ivana ┼áundov, Sa┼ía Einsiedler, Ur┼ía Ali─Ź, Damjan Damjanovi─Ź, Ana Kla┼ínja, Andrej Stare, Jean Frbe┼żar, Jo┼że Potrebuje┼í, Helena Blagne, Nina Osenar, Igor Ribi─Ź, Ljerka Belak in Simona Daki─Ź Nemani─Ź.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:10
Poro─Źila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob 22.00 uri se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:25
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:35
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:40
Flavtistka Irena Grafenauer in harfistka Marta Graf
Glasbeni (ponovitev)
Flavtistka Irena Grafenauer in harfistka Marta Graf (P. A. Genin: Beneški karneval, op. 14).

Vrhunski glasbenici sta v ─Źudovitem okolju dvorane v Narodni galeriji izvedli popularni Bene┼íki karneval.

Jezik: Sloven┼í─Źina
22:50
Irena Grafenauer, Orkester Slovenske filharmonije in Marko Letonja
Glasbeni (ponovitev)
Irena Grafenauer, Orkester Slovenske filharmonije in Marko Letonja.

Irena Grafenauer je flavtistka, ki je sloves vrhunske umetnice utrdila tudi v mednarodni konkurenci. Umetniški izziv je našla tudi v koncertu za flavto in orkester ameriškega skladatelja Johna Corigliana.

V Zdru┼żenih dr┼żavah Amerike je to delo izredno popularno, ┼íe posebej med mladimi. Velikokrat ga izvajajo na ┼íolah in med izvajalce vklju─Źujejo profesorje in u─Źence oz. ┼ítudente. Skladatelja je navdihnila pravljica, ki pripoveduje o piska─Źu, ki je mesto re┼íil pred podganami. Orkestru Slovenske filharmonije dirigira Marko Letonja.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
23:40
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017