TV sporedi

TV spored - Slovenija 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 1
TV spored za Slovenija 1

spored za datum: 26.03.2017
01:05
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
01:30
Dnevnik
Informativni (ponovitev)
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Dnevnik je enourni odmerek informacij, ki so jih ─Źez dan zbrali dopisniki in posebni poro─Źevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredni┼ítev notranjepoliti─Źnih in gospodarskih, zunanjepoliti─Źnih, ┼íportnih in kulturnih oddaj.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
01:55
Utrip
Informativni (ponovitev)
Utrip je oddaja, ki nudi tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdalj┼ío tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepoliti─Źnih, gospodarskih, dru┼żbenih in kulturnih dogodkov v dr┼żavi, ki je bila takrat ┼íe Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politi─Źna razmi┼íljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa ┼íe niso uspeli ugledati lu─Źi sveta. UTRIP, ki je zdaj ┼że polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnej┼íe dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar najve─Źjo stopnjo ustvarjalne svobode.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
03:10
Šport
Športni (ponovitev)
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
03:20
Vreme
Informativni (ponovitev)
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
07:00
┼Żiv ┼żav
Risani
Oddaja ┼ŻIV ┼ŻAV ┼że vrsto let otrokom polni in bogati nedeljska jutra.

07.00 Minka: Parada, risanka;

07.05 Krtek: Krtek in podzemna ┼żeleznica, risanka;

07.10 Timi gre: Plo─Źevinke, risanka;

07.20 Liki: Sinji jelen, risanka;

07.25 Fletni Gaji: Rakovica Korlek, risanka;

07.35 Pujsek Bibi: Bibi ne more spati, risanka;

07.45 Vipo: Hamburg - Te┼żave v ┼żivalskem vrtu, risanka;

07.55 Pri Slonovih: Švigokopter, risanka;

08.05 Pipi, Pupu in Rozmari: Cesarski pingvin, risanka;

08.15 Tilka in prijatelji: Gosenica Grizka, risanka;

08.25 Dinota─Źke: Kar je sko─Źilo visoko, risanka;

08.35 Piknik s torto: Triksi, risanka;

08.45 Pujsa Pepa: Sadje, risanka;

08.50 Kalimero: Zmedeni zbor, risanka;

09.00 Knjiga o d┼żungli: Safari: Valjenje, risanka;

09.10 Smrkci: Kralj Smrk; Zdravilo za Vicka, risana nanizanka;

09.35 Bacek Jon: Daljinec, risanka;

09.45 Kljukec s strehe: Dom na strehi, risana nanizanka.

Oddaja je sestavljena kot mozaik, prepleten z risankami, ki so vsebinsko in likovno skrbno izbrane, saj v uredni┼ítvu animiranih oddaj za otroke v OMP-ju z izborom stremimo k izpolnjevanju vseh kriterijev, ki smo si jih zastavili ustvarjalci oddaj za na┼íe najob─Źutljivej┼íe gledalce, pred┼íolske otroke in tiste, ki ┼íele preizku┼íajo ┼íolske klopi.

Risanke so ena izmed zvrsti oddaj, ki prve pritegnejo pred ekrane najmlaj┼íe gledalce. ─îe jih ┼żelimo vzgojiti v kriti─Źne mladostnike, jim moramo takoj na za─Źetku ponuditi najbolj┼íe. Zato so vse risanke, ki jim jih premi┼íljeno izbrane ponujamo, tudi poslovenjene. Pri sinhronizaciji smo pozorni predvsem na dve temeljni postavki, ki sta nam vodilo: slovenski jezik in skrben izbor igralcev, ki z izvrstnimi interpretacijami razveseljujejo zvedave otroke.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
10:10
Danov Dinosvet: ─îigavo je perje; Potovanje k dinozavrom
Dru┼żinski (ponovitev)
Izvirnik: Dino Dan
Igrajo: Jason Spevack, Sydney Kuhne, Isaac Durnford
Ocena IMDb: 5,4/10

Dan je star deset let in vidi dinozavre. Spremljajo ga na vsakem koraku in razvnemajo njegovo domišljijo.

Mama Dana in Treka odpelje na kmetijo. Nadobudni Dan kaj kmalu najde ┼íop puha. Prepri─Źan je, da je kompsognatov. Mama seveda meni, da ga je pustila katera izmed ┼żivali na kmetiji. ─îeprav so te vsaka po svoje podobne dinozavrom, pa ima tudi tokrat prav Dan.

Dan izve, da je Cory z o─Źkom sestavil ─Źasovni stroj, in si ga z veseljem ogleda. Izmisli si zgodbo o Coryju, ki z robotkom O.─î.I.-jem odpotuje v ─Źas dinozavrov in si jih ogleda od blizu. Dan pa ne bo potoval samo v domi┼íljiji.

De─Źek Dan je neusahljiv vir znanja in vnet raziskovalec, ki se ne ustra┼íi nobenega izziva. Veliki in majhni, repati in krilati, krotki in krvolo─Źni dinozavri - v Danovem dinosvetu je dovolj prostora prav za vse. Skozi njegove o─Źi jih boste videli tudi vi.

Dr┼żava: Kanada
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2010
10:50
Prisluhnimo tišini: Zakon o osebni asistenci
Informativni
Oddaja za hendikepirane.

Dr┼żavni zbor je sprejel Zakon o osebni asistenci. Gluhemu, slepemu ali gluhoslepemu uporabniku, ki od storitev osebne asistence potrebuje samo pomo─Ź pri komunikaciji in spremstvu, se lahko odobri osebna asistenca v obsegu 30 ur na mesec. Uporabnik lahko namesto osebne asistence izbere denarno nadomestilo, predvidoma v vi┼íini 150 evrov. Vstopna merila prejemnikov bodo dolo─Źena pozneje v pravilniku. Zakonodajalec je v zadnjem predlogu odpravil zgornjo starostno mejo upravi─Źencev, kar pomeni, da bodo do denarnega nadomestila upravi─Źene tudi osebe, starej┼íe od 65 let.

Informativno-izobra┼żevalna oddaja Prisluhnimo ti┼íini, ki smo jo za─Źeli predvajati leta 1979 in je druga najstarej┼ía neprekinjeno predvajana oddaja, gledalcem prina┼ía ozave┼í─Źevalne vsebine s podro─Źja okvar sluha in izvirne avtorske vsebine iz ┼żivljenja, dela, zakonodaje, kulturnega in ┼íportnega udejstvovanja gluhih, naglu┼ínih in gluho-slepih. Upo┼ítevajo─Ź manj┼íinsko jezikovno kulturo gluhih je oddaja opremljena s tolma─Źem in podnapisi, da lahko njene vsebine nemoteno spremljajo osebe z okvaro sluha. Oddaja, ki nastaja v sodelovanju TV Slovenija in Zveze dru┼ítev gluhih in naglu┼ínih Slovenije, uresni─Źuje pravico do obve┼í─Źenosti oseb z okvaro sluha in enakovredne vklju─Źenosti v polno─Źutno okolje, obenem pa ┼íir┼ío sli┼íe─Źo javnost informira in ozave┼í─Źa o posebnostih ranljive skupine invalidov sluha.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
11:20
Ozare
Kulturni (ponovitev)
Oddaja Ozare je 5-minutni duhovni nagovor pred nedeljo.

Osebno razmi┼íljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredoto─Źajo na bivanjska vpra┼íanja, s katerimi se sre─Źujemo v vsakdanjem ┼żivljenju.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
11:25
Obzorja duha: Spoved
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

Postni ─Źas je prilo┼żnost za korak k ve─Źji svobodi, zato katoli┼íka Cerkev v tem ─Źasu priporo─Źa zakrament sprave, spoved, saj prek nje duhovno ozdravljamo. Kar smo slabo storili proti sebi, bli┼żnjemu, Bogu, to nas obremenjuje. Du┼íevno zdravje pa vpliva tudi na na┼íe telesno zdravje, saj si telo vse slabo zapomni. Na spoved se pripravimo. Kako to naredijo otroci in kako razumejo zakrament sprave, boste spoznali v oddaji. K spovedi naj bi ┼íli po cerkvenih zapovedi vsaj enkrat na leto. S tem prejmemo posebne milosti od Boga, ki nam pomaga premagovati gre┼ína nagnjenja.

Na avstrijskem Koro┼íkem se katoli┼íka Cerkev zavzema za ohranjanje slovenskega jezika in kulture slovenske manj┼íine. V ┼żupniji ┼Żelezna Kapla se zavzeto pripravljajo na veliko no─Ź. V cerkvi imajo izobe┼íen postni prt s poslikanimi prizori iz Svetega pisma. Zgodovinarka Tamara Grieser Pe─Źar, ki posebej prou─Źuje povojno obdobje tudi na Slovenskem, je praznovala 70 let ┼żivljenja. Spodbudo v postnem ─Źasu boste spoznali v kolumni meseca.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic.

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobra┼żevalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo kmetije ┼íirom po Sloveniji, ob aktualni sezonski kmetijski tematiki posku┼íamo pripraviti ─Źim ve─Ź uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na podro─Źju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo ┼ítevilni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, ┼íol in in┼ítitutov, ki delujejo na kmetijskem, ┼żivilsko-predelovalnem ali gozdarskem podro─Źju.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija, ki si jo lahko ogledate vsako nedeljo ob 12.00 na prvem programu TV Slovenija. Trikrat na mesec jo pripravljajo v Mariboru, enkrat na mesec pa v Kopru.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:00
Prvi dnevnik
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta. V tej kraj┼íi informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, a┼żurnosti in jedrnatosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:15
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

V prvih dnevnih ┼íportnih poro─Źilih vas bomo seznanili z najpomembnej┼íimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prej┼ínji ve─Źer ter napovedali dogodke v teko─Źem dnevu.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:20
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
13:25
Slovenski pozdrav
Glasbeni (ponovitev)
Re┼żija: Marjan Ku─Źej

Slovenski pozdrav je oddaja narodno-zabavne ter ljudske glasbe, ki ob svojem izro─Źilu vsebuje tudi segmente slovenskega narodopisnega izro─Źila.

Igrali bodo ansambli Pogum, Jo┼żi in Mateja Kali┼ínik, Modrijani, ansambel Banov┼íek, Darja Gaj┼íek s Klapo Skala, v skupni pesmi pa boste sli┼íali vseh 12 finalistov festivala SPV 2017. Kolo polk in val─Źkov bodo vrteli pogumni dolenjski fantje, Mali velikanki bosta Bla┼żka in Maru┼ía Mlakar, skrita kamera pa je tokrat posnela Roka ┼ávaba s fanati─Źnim obo┼żevalcem. Nasmejala nas bosta tudi Meri in Sre─Źko. Voditelja Darja Gaj┼íek in Bla┼ż ┼ávab.

Slovenski pozdrav bo gostoval po razli─Źnih koncih Slovenije in se tako ┼íe bolj pribli┼żal ljubiteljem slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe, predvsem pa vsem, ki imajo radi spro┼í─Źeno vzdu┼íje in pristno zabavo. Ustvarjalci oddaje se bodo najprej ustavili v Ljutomeru, sledili bodo zabavno-glasbeni dogodki v Velenju, ┼Żeleznikih, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na koncu ┼íe v Mariboru.

Novost bo rubrika ┼Żupanov izziv. Celoten izziv se odvija na terenu, kjer se izbrani glasbeniki podajo na t. i. orientacijski tek. Po kraju jih skozi razli─Źne izzive in naloge, ki jih morajo glasbeniki opraviti, vodijo ┼żupani gostujo─Źega kraja. V oddaji bo v prenovljeni razli─Źici ┼íe vedno prisoten kviz, v katerem bodo sodelovali tudi obiskovalci v dvorani. Vpra┼íanja bodo vezana na kraj, na slovensko glasbo in etnologijo, pravilni odgovori pa bodo prina┼íali velike nagrade. Ustvarjalci oddaje bodo ┼íe pove─Źali interakcijo z ob─Źinstvom, kar pomeni, da bodo tudi obiskovalci in gledalci doma del televizijske zabave. Na vsakem izmed ┼íestih zabavno-glasbenih ve─Źerov bodo nastopili ┼ítevilni slovenski narodno-zabavni in zabavni izvajalci, ki se bodo ob petju na odru preizkusili tudi v kak┼íni igrici, hitrem kvizu, vsi skupaj pa bodo poskrbeli za zabavno, spro┼í─Źeno in glasbe polno vzdu┼íje.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
15:00
─îarokuhinja pri atu: Haloze
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Haloze, ─Źudoviti svet goric in rajskih dobrot. Vinorodni okoli┼í Haloze (1502 hektara) je eden od sedmih okoli┼íev 9813 hektarov obsegajo─Źe slovenske vinorodne de┼żele Podravje. Haloze so hribovje, ki v dol┼żini 40 km poteka ob desnem bregu reke Drave ju┼żno od Ptuja, in so prijeten svet mo─Źno razgibanih, nizkih terciarnih goric. Za─Źenjajo se na zahodu pri Makolah oziroma Jelov┼íkem potoku in pobo─Źju Ple┼íivice in se potem vle─Źejo v ┼że omenjenem sorazmerno ozkem pasu v smeri JZ-SZ vse do Zavr─Źa oz. Gori─Źaka na hrva┼íki meji. Ime Haloze prvi─Ź omenjajo v 15. stoletju kot Chalas in Kalosen. Izviralo pa naj bi iz latinskega Colles, kar pomeni vinorodne gorice, ali iz staroslovanske besede halonga, ki pomeni gri─Źevnat svet.

Vnukinja na tr┼żnici preseneti in┼ípektorja, ki je tokrat nekoliko zmeden.

V zabavni kuharski seriji ─îarokuhinja spremljate Gojmirja Le┼ínjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Dru┼żbo mu dela ne─Źakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko ─Źasa in si kot mlada sodobna ┼żenska raje kupi ┼że pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristi─Źno in izobra┼żevalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo ne─Źakinjo obi┼í─Źejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
15:20
Modna hi┼ía Velvet: Med dvema ┼żenskama
Romanti─Źni, 6. del
Izvirnik: Velvet
Re┼żija: Carlos Sedes
Igrajo: Paula Echevarr├şa, Miguel ├üngel Silvestre, Aitana S├ínchez-Gij├│n, Manuela Velasco, Marta Hazas, Javier Rey
Ocena IMDb: 8,2/10

Bli┼ża se Albertov rojstni dan. Ana in Cristina zavzeto i┼í─Źeta popolno darilo za svojega mo┼íkega. Obe se zavedata, da bo praznovanje brez njegovega o─Źeta, zato mora biti presene─Źenje toliko bolj posebno. Toda Cristina, ki si lahko privo┼í─Źi skoraj vse, bo v domiselnosti prekosila samo sebe in morda tudi Ano. Riti, ki ne more skriti navdu┼íenja, da jo je De la Riva izbral za potovanje v Pariz, kali veselje Pedro s svojo slepo zagledanostjo v Claro. A tudi pot v Pariz postane negotova, ko si slavni oblikovalec nenadoma premisli in izbere Ano.

Za zidovi in razko┼íno vsebino trgovine se skriva ljubezenska zgodba med preprosto ┼íiviljo Ano in bogatim dedi─Źem Albertom.

Madrid, 1958 ÔÇô vsak si ┼żeli vsaj enkrat kupovati v razko┼íni veleblagovnici Velvet, kjer prodajajo najbolj elegantne, kakovostne in drage obleke. Ljubezen med preprosto ┼íiviljo Ano in bogatim dedi─Źem Albertom bo velikokrat na preizku┼ínji, a njuna ljubezen je mo─Źna in pripravljena sta kr┼íiti takratna pravila ter pri─Źakovanja najbli┼żjih ...

Dr┼żava: ┼ápanija
Jezik: ┼ápan┼í─Źina
Leto: 2013
16:45
Kino fokus
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentin─Źi─Ź.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:00
Poro─Źila ob petih
Informativni
Novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob petih se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:10
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Najkrajša športna dnevno informativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:15
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
17:20
Vikend paket
Pogovorna oddaja
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi to─Źkami in terenskimi prispevki.

Bernarda ┼Żarn in Jo┼że Robe┼żnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V spro┼í─Źenem vzdu┼íju se jima pridru┼żijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim ogla┼íanjem s terena poskrbijo, da je oddaja ┼íe zanimivej┼ía in privla─Źnej┼ía za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

V novi sezoni stalnica ostajajo zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizku┼ínje. K spro┼í─Źenemu vzdu┼íju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti.

Novost jesenske sezone je rubrika, ki bo na spro┼í─Źen in zabaven na─Źin vsak teden povezovala dve razli─Źni generaciji ÔÇô mlado in starej┼ío. Trije predstavniki modre generacije se bodo vsak teden dru┼żili z mladimi in odkrivali njihov svet. Tako bodo spoznali ┼żivljenje in aktivnosti mlade generacije, njihov na─Źin pre┼żivljanja prostega ─Źasa, sodobno tehnologijo in izzive, ki jih pred mlade postavlja moderna dru┼żba. Poleg tega bodo z mladimi delili modrost in svoje bogate ┼żivljenjske izku┼ínje, pri tem pa tudi sami stopili v korak s ─Źasom.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
18:40
Tilka in prijatelji: Klovn Hektor
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Re┼żija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hi┼íke, se za─Źne prava zabava.

Hektor te┼żko pritegne pozornost svojih prijateljev. Vsi so prezaposleni, da bi ga ob─Źudovali, ko ple┼íe. Odlo─Źi se, da bo postal zanimivej┼íi pujs, in se preobrazi v klovna. Odli─Źno obvlada trike in vse prijatelje nasmeji. Klovn Hektor je stra┼íno zabaven! A prijatelji kmalu za─Źnejo pogre┼íati obi─Źajnega Hektorja. Pogre┼íajo celo njegovo kujanje. Bo Hektor za vedno ostal klovn?

Tilka je deklica, ki ┼żivi s svojimi najbolj┼íimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom ─îa─Źko, zaj─Źkom Capkom in koko┼íko Rijo. Pridru┼żite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodiv┼í─Źinah.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2012
18:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:00
Dnevnik
Informativni
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite u─Źinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali ┼íe pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natan─Źnej┼íi pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo ogla┼íali ┼żivo. Oddajam pa bomo dodali ┼íe nekaj avtorskega ÔÇô ─Źim ve─Ź reporta┼ż na┼íih dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za ─Źim ┼íir┼íi krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemi─Źno razpravo.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:25
Zrcalo tedna
Informativni
Zrcalo tedna je oddaja o zunanjepoliti─Źnih razmerah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepoliti─Źne redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepoliti─Źne redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragi─Źno, veselo, zabavno.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:45
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Osrednja dnevno informativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
19:55
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
20:00
Ve─Ź po oglasih: Turnir
Dru┼żinski, 18. del
Re┼żija: Vinci Vogue An┼żlovar
Igrajo: Primo┼ż Bezjak, Dario Varga, Peter Musevski, Maru┼ía Majer, Sa┼ía Pavlin Sto┼íi─ç, Jernej ┼áugman

Pahovc in hi┼ínik sta ujeta v zakloni┼í─Źu, ne moreta odpreti vrat in posku┼íata sestaviti nekak┼íen oddajnik, s pomo─Źjo katerega bi priklicala pomo─Ź. Pahovc se izka┼że s poznavanjem radioamaterstva. V Njego┼íevem lokalu se za─Źne odvijati prava drama. Zvone Poli─Ź pove svojo plat zgodbe okoli ropa Prve kreditne banke. Ker nima nikogar, ki bi lahko podprl njegovo pri─Źevanje, mu dru┼żba seveda ne verjame. Ne vedo pa, da ima skritega aduta. Medtem Lara neuspe┼íno ─Źaka Jureta na otvoritvi Mednarodnega ┼íahovskega turnirja na Bledu. Ne ve, da Jure drugje igra najpomembnej┼ío ┼íahovsko partijo svojega ┼żivljenja.

Ve─Ź po oglasih zasleduje dinamiko dogodkov, ki pripeljejo do ÔÇťvelike zgodbeÔÇť, dozorele za medije.

Novice dneva odkrivajo lokalne peripetije, vandalizem in kraje, nezakonite igre na sre─Źo, organiziran rop, podkupnine na dr┼żavni ravni ter prirejanje uradnih postopkov. Svet na┼íih junakov ni ─Źrno-bel, razteza se v podro─Źje sive cone, kjer stvari ┼íe zdale─Ź niso enozna─Źne.

Jure Planin┼íek je ┼íolski u─Źitelj ┼íaha in sin vplivnega ravnatelja lokalne osnovne ┼íole, ki se zaradi ene same izjave za televizijo znajde v svetu kriminala, la┼żi in prevar. Njegova partnerka Martina je na nasprotni strani tega sveta. Sicer redoljubna in na─Źelna, v stalnem sporu s svojim sodelavci, se skozi nanizanko soo─Źi z resno krizo identitete.

Klara Polgar je nadvse privla─Źna, bistra in rado┼żiva devetnajstletnica. Giblje se po robovih slabe dru┼żbe in to vedno z mo┼íkimi, starej┼íimi od sebe. ┼Żivi z o─Źetom. V ┼íoli je opravila diferencialne izpite, zdaj pa jo ─Źaka le ┼íe matura. Je zelo ambiciozno dekle z na─Źrtom, mo┼íki so zanjo le sredstva za doseganje lastnih ciljev ÔÇŽ

Zvone Poli─Ź je omikan, urejen in iznajdljiv ljubljanski podjetnik, vzoren mo┼ż in ljube─Ź o─Źe. Je dru┼żabni ma─Źek, organizator, poslovne┼ż, ki posle ureja ob bogato oblo┼żenih mizah. V njegovem lokalu se zbirajo veljaki, ki jim ob ┬╗posebnih prilo┼żnostih┬ź stre┼że tudi Klara.

Menart, biv┼íi duhovnik, je svetovalec finan─Źnih podjetij v lasti RKC. Je spreten raziskovalec in re┼íevalec te┼żav, vedno na robu zakona. Intelektualno prezira samega sebe, razcepljen zaradi slu┼żenja umazani stvarnosti.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2016
20:30
Intervju: dr. Andreja Vali─Ź Zver
Intervju
Teden se bo vsako nedeljo zaklju─Źil s pogovorno oddajo Intervju.

Intervjuje z zanimivimi osebnostmi iz razli─Źnih podro─Źij bo izmeni─Źno pripravljalo ve─Ź znanih voditeljskih obrazov Informativnega programa.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
21:20
Andrej Gosar: Mislec v prelomnih ─Źasih
Biografija
Re┼żija: Jernej Kastelec

Andrej Gosar (1887ÔÇô1970), pravnik, politik in ekonomist, po mnenju mnogih velja za izumitelja socialne dr┼żave na Slovenskem.

Andrej Gosar je razvil podroben koncept dru┼żbene ureditve, ki bi temeljila na ve─Źji ekonomski in socialni pravi─Źnosti. Gosar je bil eden od vodilnih predstavnikov kr┼í─Źanske socialne misli v obdobju med obema vojnama, hkrati pa tudi eden najprodornej┼íih kritikov marksizma.

Prizadeval si je za notranjo prenovo Cerkve in njeno ve─Źjo anga┼żiranost na socialnem podro─Źju. Ni se strinjal z nekaterimi metodami ideolo┼íkega boja proti komunizmu, zaradi ─Źesar je polemiziral z vodilnimi predstavniki predvojne katoli┼íke politi─Źne desnice in vodstvom Cerkve na Slovenskem. Zaradi svojih strokovnih in eti─Źnih na─Źel ter zvestobe evangeliju je ostal osamljen. Proti koncu 2. svetovne vojne je bil zaprt in poslan v Dachau. Po vojni, v jeseni svojega ┼żivljenja, pa se je bil prisiljen umakniti v zasebnost. Kljub vsemu je vseskozi ohranjal notranji mir, dialo┼íko dr┼żo in globoko vero. Njegov dru┼żbeni koncept kr┼í─Źanskega socialnega aktivizma je izredno aktualen ┼íe danes. Iz njegove misli namre─Ź veje kr┼í─Źansko prizadevanje za socialno in ekonomsko pravi─Źnost v duhu pape┼ża Fran─Źi┼íka.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
22:15
Poro─Źila
Informativni
Najpomembnejše novice iz domovine in sveta.

V Poro─Źilih ob 22.00 uri se lahko hitro in u─Źinkovito seznanite z vsemi najpomembnej┼íimi novicami iz domovine in sveta.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:25
Šport
Športni
┼áport je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, po Dnevniku ter po Odmevih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevno-informativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:35
Vreme
Informativni
Vreme je na sporedu vsak dan po Poro─Źilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
22:40
Bojan Gorišek igra Philipa Glassa
Glasbeni (ponovitev)
Bojan Gorišek, dobitnik nagrade Prešernovega sklada za leto 2005, velja za enega najboljših slovenskih interpretov sodobne glasbe.

Bojan Gori┼íek je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se izpopolnjeval pri Herbertu Hencku v K├Âlnu (Nem─Źija). Na svoji razgibani glasbeni poti je nastopal v ZDA, Italiji, Nem─Źiji, Franciji, Avstriji, ┼ávici, ┼ápaniji, na Nizozemskem in na Finskem. Sodeloval je z Lucianom Berio, Vinkom Globokarjem, Jane Manning, Ireno Grafenauer, Johnom Edwardom Kellyjem in Davidom Harmanom. Posnel je celoten opus klavirskih del Erika Satieja, Georgea Crumba, Marija Kogoja in Alda Kumarja. Tokrat se Gori┼íek predstavlja z zvo─Źno in ritmi─Źno u─Źinkovito glasbo Philipa Glassa. Spremljali bomo Glassova dela: Metamorphosis Three, Metamorphosis Four ter skladbo Mad Rush.

Jezik: Sloven┼í─Źina
23:05
Slovenski sodobni ples: G. Bogdanovski: Emofad
Športni, 4. del (ponovitev)
Eno od soo─Źenj sodobnega plesnega izraza in televizijskega jezika je bilo skozi koreografijo in ples Gorana Bogdanovskega.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
23:10
Preludij in Izoldina ljubezenska smrt
Glasbeni (ponovitev)
Simfoni─Źni orkester RTVS in Lior Shambadal.

Simfoniki RTV Slovenija se tokrat predstavljajo z odlomki iz priljubljene opere Tristan in Izolda Richarda Wagnerja. V tej operi je Wagner kot prvi v zgodovini glasbe na tak na─Źin uporabil nerazre┼íene disonance in tako pripravil osnovo za razvoj Sch├Ânbergove atonalne glasbe. Spremljali boste dva odlomka iz opere, Preludij in Izoldino ljubezensko smrt, ki ju bodo simfoniki izvedli pod taktirko svojega biv┼íega ┼íefa, dirigenta Liorja Shambadala.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
23:35
Dnevnik Slovencev v Italiji
Informativni
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poro─Źajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji.

Pomembno ogledalo vsakdana, v katerem opozarjajo na te┼żave, s katerimi se soo─Źajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, ┼íportno in dru┼żbeno ┼żivljenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vklju─Źene tudi novice iz mati─Źne domovine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017