TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 01.01.2018
00:35
72 ur
Triler (ponovitev)
Izvirnik: The Next Three Days
Režija: Paul Haggis
Igrajo: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Michael Buie, Moran Atias, Remy Nozik, Toby Green
Ocena IMDb: 7,4/10

John in Lara Brennan imata idealno družino, dokler nje ne obsodijo za umor, ki ga ni zagrešila.

Po treh letih se John trudi obdržati družino, sam vzgaja sina in uči na kolidžu, medtem ko se vztrajno trudi dokazati ženino nedolžnost. Po zavrnitvi pritožbe začne povsem obupana Lara kazati nagnjenja k samomoru in John se odloči ukrepati po svoje ter ženo rešiti iz ječe. Čeprav nima nikakršnih izkušenj, se loti zapletenega načrta za pobeg in pri tem vstopi v nevaren, neznan svet, kjer bo za ljubljeno ženo tvegal vse.

Nocojšnji film, delo oskarjevca Paula Haggisa, je napet, odlično zrežiran triler.

Jezik: Angleščina
Leto: 2010
02:45
Starfighterji, osvajalci neba
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Starfighter - Sie wollten den Himmel erobern
Režija: Miguel Alexandre
Igrajo: Picco von Groote, Steve Windolf, Frederick Lau, Alice Dwyer, Paula Kalenberg, Christoph Schechinger
Ocena IMDb: 6,6/10

Film temelji na resnični zgodbi, korupcijskem škandalu, ki je pretresel povojno Nemčijo, zvezo NATO in oboroževalno industrijo.

Zgodba se začne v šestdesetih, prav v času nemškega gospodarskega čudeža in hladne vojne. Zahodna Nemčija investira ogromna sredstva v izgradnjo vojaških letalskih sil. Perspektivna pilota Harry in Ritchie sta del teh novih, elitnih sil. Mladci so lepi, pogumni in polni ponovno pridobljene narodne samozavesti. Kako tudi ne bi bili ponosni nase, saj upravljajo z najboljšim lovskim bombnikom na svetu, Lockheedovim F-104, poimenovanim tudi Starfighter. Ampak piloti kmalu spoznajo, da v celotnem poslu nekaj močno zaudarja. Več kot tretjina letal se je namreč med poskusnimi poleti raztreščila, jekleni ptič naj bi imel celo toliko napak, da so ga poimenovali Leteča krsta. Harry umre v razbitinah letala in njegovo ženo Betti vojaški poveljniki hočejo, tako kot vse ostale vdove, odpraviti z uradno razlago, da je bila za usodno nesrečo kriva napaka pilota. Odločna ženska se ob pomoči pogumnega novinarja in neprekosljivega odvetnika poda na dolgo in trnovo pot do resnice in zadoščenja pred sodiščem. Na pot, ki jo bo vodila preko Atlantika in bo med drugim razkrila korupcijo v vrhovih nemške politike.

Vam ime Franz Josef Strauss zveni znano? Da, po njem je poimenovano civilno letališče v Münchnu. Končna bilanca cele zgodbe je taka: Nemčija je kupila 916 letal tega tipa, 292 jih je strmoglavilo, 116 pilotov je izgubilo življenje.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2015
04:50
Konec tedna s prvakom
Dokumentarni (ponovitev)
Izvirnik: Weekend of a Champion
Režija: Frank Simon
Igrajo: Jackie Stewart, Roman Polanski
Ocena IMDb: 7,4/10

Dokumentarni film mladega Romana Polanskega.

Roman Polanski je preživel vikend s svetovnim prvakom Formule 1 Jackiejem Stewartom. Njuno druženje poteka leta 1971 v Monacu, v času prestižne avtomobilske dirke za Grand Prix. Dokumentarni film ponuja zanimiv trenutek v življenju nadarjenega športnika v času njegove največje slave. Ob njem ne gre spregledati drugih ikon dvajsetega stoletja, kot so Grace Kelly, Joan Collins, Ringo Starr ...

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1972
06:20
Disko črvi
Animacija (ponovitev)
Izvirnik: Disco ormene
Režija: Thomas Borch Nielsen
Igrajo: Peter Frödin, Trine Dyrholm, Lars Hjortshøj, Troels Lyby, Helle Dolleris, Birthe Neumann
Ocena IMDb: 4,8/10

Ni lahko biti Brane. Do deževnikov nima nihče spoštovanja.

Živijo na dnu prehranjevalne verige in vse druge žuželke na dvorišču jih imajo za velike zgube. Ni lahko živeti takšnega življenja, posebej če si poln ambicij in velikih idej. Brane je tako obsojen na dolgočasno življenje v temi – opravlja pisarniško delo v lokalni tovarni za pridelavo gnojila. Toda nekega dne se spotakne ob stare disko plošče in boogie mu preide v kri. Telo se mu začne premikati in Brane izgubi nadzor. Mora plesati! Nenadoma dojame svojo usodo – postal bo zvezda največjega disko benda na svetu “Sončni Brane in disko črvi”! Že res, da nima rok, nima nog, nima ritma in nima benda, ampak Branetov moto je: “Uspelo nam bo!” Po prvih zagatah Brane in njegov bend navsezadnje vdrejo na glasbeno tekmovanje in se prerinejo do odra. Vse žuželke na dvorišču se začnejo gibati. Visoke, nizke, mravlja in strigalica, pajek in muha, vsi skupaj zdaj veselo plešejo.

Film je sinhroniziran v slovenščino.

Glasovi: Jernej Kuntner, Miran Pibernik, Lucija Grm, Štefan Kušar, Matija Marčina, Lija Pečnikar, Mira Berginc, Štefan Kušar, Uroš Potočnik, Igor Potočnik.

Država: Nemčija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:40
Gozdna druščina: Božičkova vprega
Risani
Izvirnik: Forest Friends: Santa's Sleigh

Sedem gozdnih živali postane nerazdružljiva gozdna druščina.

V razred pride nov učenec, severni jelenček Borček, ki si skrivaj želi postati eden od jelenov v Božičkovi vpregi. Stari hrast ga opogumi, naj svojo željo v pismu zaupa Božičku, in res na božični večer Borčka v nogavici pričaka prav posebno darilo …

Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.

Jezik: Slovenščina
07:50
Čarli in Lola: Koliko minutk je še do božiča?
Risani
Izvirnik: Charlie and Lola
Režija: Kitty Taylor
Igrajo: Morgan Gayle, Ryan Harris, Daniel Mayers, Clementine Cowell, Jethro Lundie-Brown, Maisie Cowell
Ocena IMDb: 7/10

Čarli in Lola sta bratec in sestrica.

Čarli in Lola, kot vsi otroci tega sveta, nestrpno pričakujeta božič: izbirata in krasita božično drevesce, pišeta novoletne voščilnice, pošljeta pismi Božičku in obesita adventni koledar. Tik pred božičem pa – ojoj – odkrijeta, da na koledarju sploh ni okenca za sam božični dan! Kaj pa zdaj? Znajdeta se, kakor vedno: napravita ga kar sama, vstopita v čarobno Božičkovo deželo in njegovim palčkom domiselno pomagata rešiti božič. Čarlija pa čaka še prav posebno presenečenje, za katerega poskrbi kajpada Lola.

Lola je brezmejno zvedava in hihitava štiriletnica, Čarli pa bister in prijazen sedemletnik, ki premore neskončno mero potrpežljivosti. Še dobro, saj jo ob sestri, ki se ob slehernem koraku čudi svetu okoli sebe, vsak dan odkrije kaj novega, mnogokrat pa si tudi kaj trmoglavo vtepe v glavo, resnično potrebuje. Prijetno in zabavno je pogledati na življenje skozi njune oči.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
08:15
Dinotačke: Kar je sijalo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dinopaws
Režija: Harold Harris
Igrajo: Amanda Abbington, Bob Golding, Keith Wickham, Julie Lemieux, Teresa Gallagher
Ocena IMDb: 7,2/10

Otroška risana serija spremlja tri radovedne dinozavre, ki imajo izredno pomembno nalogo - želijo iti vsepovsod, videti vse, preizkusiti vse.

Dinotačke se znajdejo v mrzlem svetu teme in snega. Ko iščejo topel kotiček, spoznajo, da se bodo najlažje ogrele z dobro voljo. Takrat pa v deželo spet počasi zakoraka pomlad.

Pridružite se trem dinozavrom, Živi, Vidu in Toniju, na epski pustolovščini odkrivanja sveta - želijo namreč podrobno spoznati svet, kjer živijo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
08:35
Koyaa: Razigrani avtomobilček
Animacija (ponovitev)
Koyaa je suhljat možic, ki ima to smolo, da predmeti v njegovi bližini oživijo in se obnašajo na najbolj nenavadne načine.

Na deževen dan se Koyaa loti pospravljanja. Skoraj konča, ko nehote stopi na avtomobilček in pade. Razigrani avtomobilček nikakor ne želi na svoje mesto, a iznajdljivi Koyaa ga le uspe umiriti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:40
Nogometaš in pol: Panika v šotoru
Družinski, 7. del
Izvirnik: Koen Kampioen: Paniek in de tent
Režija: Annemarie Mooren
Igrajo: Sjors van den Hoogen, Bibianne Garretsen, Neville van den Berg, Isa Hofland, Dion Kwint, Zorin Kataria
Ocena IMDb: 6,5/10

Nogometaši ekipe Top preživijo noč pred odločilno tekmo kar v šotoru pri klubu. Toda ne vedejo se vsi v skladu s športnim duhom. Martijn, eden od članov, zavida Koenu in Nielsu, da sta vedno v ospredju. S spretnimi potezami ju želi spreti in potuhnjeni načrt mu skoraj uspe.

V seriji spremljamo navdušenega nogometaša Koena in njegove soigralce, ki se trudijo postati najboljši.

Država: Nizozemska
Jezik: Nizozemščina
Leto: 2012
09:00
Skrivnost v sračjem gnezdu
Družinski (ponovitev)
Novoletna pravljica za otroke.

V hiši na obrobju mesta vodijo obokana vrata v klet. V njej je veliko skladišče, v katerem ima svoje gnezdo na moč zanimiva druščina: sedem otrok in dva odrasla lumpa. Preživljajo se z zbiranjem starin, ki jih urejajo in prodajajo za majhne denarce, s svojim početjem pa zelo vznemirjajo sicer mirno mesto. Glasna in vesela druščina se zares umiri samo v trenutku, ko je na sporedu njihova najljubša televizijska oddaja: gospodinjska oddaja gospodične Marjetice. Čeprav jim na prvi pogled prav nič ne manjka, vsi čutijo, da bi bilo lepo, če bi bilo njihovo gnezdo malce pospravljeno, če bi bila njihova oblačila čista in pokrpana, če bi na mizi zadišalo kaj slastnega … Načrt, ki se porodi v glavah Ata in Hitrega, je naravnost osupljiv …

V oddaji igrajo Martina Maurič Lazar (Marjetica), Aljoša Koltak in Niko Goršič (Hitri in Ata), Manica J. Ambrožič (voditeljica Dnevnika Danica Trobič), Vesna Slapar (soseda) in Goro Osojnik (policist). Mladi igralci so: Eva Hajdenkumer, Pia Veronika Petrovič, Brina Vadnjal, Lucija Ostan Vejrup, Andrej Svoljšak, Gašper Stražišar in Lan Remeta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:15
Potujoča muzika: Množični koncert izbranih mladinskih pevskih zborov
Koncert
Množični koncert izbranih mladinskih pevskih zborov.

500 mladih pevcev je združilo svoje glasove na koncertu izbranih mladinskih pevskih zborov Potujoča muzika, s katerim so počastili mednarodni dan zborovskega petja. Ob tokratnem izboru skladb bomo potovali Od doma, kakor se imenuje prvi sklop skladb slovenskih avtorjev, preko pesmi iz oddaljenih dežel sklopa Od daleč, pevci pa bodo ob spremljavi Godalnega orkestra Glasbene šole Zavoda sv. Stanislava v družbi gostov koncert sklenili v prazničnem duhu. Na program, skozi katerega bodo pevce vodili Tadeja Vulc, Jasna Drobne in Damijan Močnik, sta tokrat uvrščeni tudi dve krstni izvedbi slovenskih skladateljev in nekatere skladbe, ki jih vsi dobro poznamo.

Jezik: Slovenščina
11:15
Hišica v preriji: Pogovorimo se
Drama, 7. sezona, 13. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie: Come Let Us Reason Together
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Percivalova starša Benjamin in Edna obiščeta Nellino družino. Harriet in Benjamin se hudo sporečeta glede vnukove verske vzgoje. Nell je zato v hudi zagati, nato pa družini skleneta nenavaden sporazum.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1981
12:00
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija. Traja 50 minut, ogledate pa si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in ob 16.55 na TV Maribor. Oddaja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme. V oddaji predstavljamo številne kmetije po vsej Sloveniji, ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
13:05
Dober dan, Koroška
Informativni
Informativna oddaja je namenjena manjšinam.

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko gledate vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
13:45
Smučarski skoki: Novoletna skakalna turneja
Športni (v živo)
Nordijsko smučanje – svetovni pokal: novoletna skakalna turneja, prenos iz Garmisch-Partenkirchna.

Najbolj gledana tekma svetovnega pokala po vsem svetu; klasika, kot v glasbi dunajski koncert na prvi dan novega leta. Izjemni nemški skakalci so s svojimi letošnjimi rezultati poskrbeli, da je bila olimpijska arena že pred časom razprodana. V izjemnem ozračju pa bodo domačim skakalcem poskušali zmešati štrene predvsem Avstrijci, Poljaki, Norvežani, Japonci in tudi naši orli. Na tem prizorišču je imel doslej največ uspeha Weissflog, ki je zmagal kar štirikrat. Reporter bo Peter Kavčič.

Novoletna turneja ali turneja štirih skakalnic je eno najprestižnejših tekmovanj v smučarskih skokih. Na sporedu je nepretrgoma od leta 1952 in do danes ni odpadla še nobena tekma. Turneja sestoji iz štirih tekem, ki vsaka posebej štejejo za svetovni pokal, na koncu pa s seštevkom točk vseh štirih tekem sestavijo skupno razvrstitev turneje, ki ima zgolj prestižen pomen.

Primož Peterka je bil prvi slovenski skakalec, ki je zmagal v skupnem seštevku turneje, in sicer v svoji najboljši sezoni 1996/97, ko je dobil tudi tekmo v Garmisch-Partenkirchnu. Na isti skakalnici je zmagal še leta 2003. V Innsbrucku sta po enkrat slavila še Primož Ulaga (1987) in Peter Žonta (2004). V sezoni 2015/16 je v skupnem seštevku turneje zmagal Peter Prevc, ki je začel s tretjim mestom v Oberstdorfu in nadaljeval z zmagami v Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu. Skupno je zbral 1139,5 točke, kar je rekord turneje.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:00
Alpsko smučanje: Paralelna tekma
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Osla.

Mednarodna smučarska zveza si želi v koledar vključiti čim več paralelnih tekem. Preizkušnje so različne (paralelni slalom, paralelni veleslalom, mestna tekma), a ideja je ista ‒ narediti tekmo čim mikavnejšo za gledalce. Mestna tekma v Oslu na Norveškem bo združila po 16 moških in žensk, ki se bodo merili v izločilnih bojih. Dekleta bodo na Norveškem v svetovnem pokalu tekmovala prvič po letu 2006, moški so tam vsako leto (hitre discipline v Kvitfjellu).

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:00
Športnih 365: Pregled športnega leta 2017
Športni
V oddaji se bomo spomnili največjih športnih dogodkov preteklega leta.

Leto 2017 je bilo po zaslugi slovenskih športnic in športnikov izjemno. Prvič v zgodovini ekipnih športov so Slovenci osvojili najvišjo lovoriko. V ekskluzivnih pogovorih bomo z junaki preteklega leta podoživeli odmevne uspehe: v Miamiju z Goranom Dragićem evropsko prvenstvo v košarki, v Montpellieru z Vidom Kavtičnikom bronasto medaljo s svetovnega prvenstva v rokometu, s svetovno prvakinjo v smuku in zmagovalko te discipline v seštevku svetovnega pokala Ilko Štuhec, s svetovnim kanuističnim prvakom Benjaminom Savškom ter kolesarskim fenomenom Primožem Rogličem, velikim zmagovalcem ene od kraljevskih etap na dirki po Franciji in svetovnim podprvakom v vožnji na čas. V oddaji se bomo spomnili tudi ostalih vrhuncev in temnih strani tako slovenskega kot mednarodnega športa.

Jezik: Slovenščina
18:55
Studio Kriškraš: Voščilnica
Družinski
Globoko pod zemljo, na koncu najbolj zavitih krtovskih rovov, se skriva čisto poseben svet, čaroben, skrivnosten in zanimiv.

Juhu, novo leto nam že podaja roko in kriškraški se veselijo vseh dobrih misli in voščil, ki jih bodo prejeli. Ampak njihov nabiralnik je prazen, v njem ni niti ene najmanjše voščilnice. Primer je precej resen, kajne? Zato se kriškraški odločijo, da sami izdelajo pravo hodečo in govorečo voščilnico velikanko! Pssst! Brina bo pomagala z nasveti, naj vas ne skrbi!

Studio Kriškraš je krtinica, kjer se družijo najboljši prijatelji, nadebudni poročevalci krtek Črtek, bober Bor, krtica Črtica, veverica Šviga in ježek Juš. Skupni so jim razigranost, veselje do odkrivanja sveta in ljubezen do druženja z otroki. Prav otroškim zgodbam je v oddaji namenjeno najpomembnejše mesto, saj je Studio Kriškraš »televizijsko igrišče«, kjer se otroci lahko prepustijo spontanim igrarijam, domišljijskemu ustvarjanju, raziskovanju in dogodivščinam. Tistemu, kar je v otroštvu najlepše!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:20
Nagelj
Drama, 110. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,3/10

Naoko leta 1959 dobi nagrado, ki ji kot mladi oblikovalki odpre vrata do uspeha. Juko je zaradi tega ogorčena in začne zanemarjati delo v trgovini. Leta 1961 Naoko odpre butik v Tokiu. Dve leti kasneje ji pride na pomoč Juko. Čez nekaj mesecev pa se pojavi Satoko in pove nekaj neverjetnega.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
19:40
Nagelj
Drama, 111. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Naoko leta 1959 dobi nagrado, ki ji kot mladi oblikovalki odpre vrata do uspeha. Juko je zaradi tega ogorčena in začne zanemarjati delo v trgovini. Leta 1961 Naoko odpre butik v Tokiu. Dve leti kasneje ji pride na pomoč Juko. Čez nekaj mesecev pa se pojavi Satoko in pove nekaj neverjetnega.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
20:05
2Cellos 2obraza
Glasbeni (ponovitev)
Režija: Aleš Verbič

Ekskluzivni dokumentarec o dveh izjemnih mladeničih, prodornih glasbenih ikonah, Luki Šuliću in Stjepanu Hauserju.

Luka Šulić in Stjepan Hauser, Mariborčan in Puljčan, združena v svetovno čelistično senzacijo 2Cellos, sta dočakala tudi film o svoji zgodbi. Gre za prvi in doslej edini dokumentarec o teh dveh čelistih. Šulić in Hauser sta film in glasbo, ki jo bomo slišali v njem, avtorizirala. Film bo predstavil glasbenika, ki sta povzročila, da so otroci na novo odkrili čelo.

Kako živita dve karieri - v svetu klasične glasbene umetnosti in v svetu pop, rock in sedaj tudi filmske glasbe, kako ustvarjata, kakšni so njuni umetniški in življenjski izzivi za naprej ... Luka Šulič in Stjepan Hauser, vrhunska umetnika v klasični glasbi, z akademsko izobrazbo in s številnimi nagradami na najpomembnejših mednarodnih glasbenih tekmovanjih, na svojih koncertih z izvedbami klasične glasbe in njunih priredb pop, rock ter filmskih uspešnic združujeta ljubitelje različnih glasbenih svetov.

Ob vsej slavi in včasih pretirano kaotičnem urniku neprestano ostajata razpeta med kontrastna svetova svetovnega uspeha in iskanj ter ohranjanj notranjega miru, samote. Ekipi Televizije Slovenija sta dovolila ekskluziven vpogled v oba njuna svetova in gledalci bodo lahko skozi lupino zunanjosti spoznali njun miselni, čustveni, zavestni in podzavestni ustvarjalni in poustvarjalni svet, njuno zasebnost in intimnost.

Prvič si bo na televizijskih ekranih mogoče ogledati del njunega nastopa z letošnjih dveh aprilskih koncertov v ljubljanskih Stožicah, na katerih sta predstavila svoj novi album priredb najlepše filmske glasbe »Score« s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla, in izvedeti marsikatero zanimivost iz priprav na koncert.

Približala pa nam bosta tudi svet, ki ga poznajo le njuni najbližji. Njune zasebne trenutke na Štajerskem in v Istri, v katerih najdeta svoj mir in si v njih polnita baterije po velikih uspehih na številnih turnejah.

Film je bil posnet v okviru Uredništva glasbenih in baletnih programov RTV Slovenija. Luka in Stjepan sta v svoj svet, ki ju dela posebna, enkratna, svojska in neponovljiva, dovolila vstopiti urednici in scenaristki filma Danici Dolinar, direktorjema fotografije Juretu Nemcu in Bernardu Permetu, montažerju Andreju Modicu ter režiserju Alešu Verbiču.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:00
Žrebanje Super Lota
Igre na srečo
SUPER LOTO je izredni krog Lota, ki se prireja občasno.

Od rednega Lota se razlikuje v tem, da je za glavni dobitek Super sedmico garantiranih 1 mio eur.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
21:10
Z družino v divjino
Dokumentarni (ponovitev)
Izvirnik: All The Time In The World
Režija: Suzanne Crocker
Ocena IMDb: 8/10

Ali kdaj sanjate o tem, da bi se odklopili od svojega hektičnega in s tehnologijo prepredenega življenja, da bi se povezali drug z drugim in z naravo?

Film je čudovita zgodba o družini, ki je za devet mesecev zapustila udobje doma. S tremi majhnimi otroki so se preselili v odročno divjino kanadskega polotoka Yukon. Dolgo mrzlo zimo so preživeli v koči brez cest, brez elektrike, tekoče vode, interneta in brez ene same ure.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
22:00
Hotel Sacher – v najimenitnejši družbi
Drama, 1. del
Izvirnik: Das Sacher. In bester Gesellschaft
Režija: Robert Dornhelm
Igrajo: Jasna Fritzi Bauer, Karl Fischer, Joachim Król, Josefine Preuß, Simon Schwarz, Ursula Strauss
Ocena IMDb: 6/10

Anna Sacher po smrti svojega moža prevzame vodenje najboljšega avstrijskega hotela na Dunaju, v katerem se srečuje visoka družba od blizu in daleč. Med gosti sta tudi mlada založnika Maximilian in Martha Aderhold. Njuno srečanje s Konstanze in Georgom von Traunsteinom usodno vpliva na njuno nadaljnje življenje.

Dunaj, začetek 20. stoletja in zaton avstroogrskega imperija.

Anna Sacher po smrti svojega moža prevzame hotel Sacher, ki velja za najbolj odličen in prestižen hotel v mestu in monarhiji. Dunaj je v tem času razkošna metropola, pravo središče Evrope, kamor prihajajo evropski aristokrati z vseh koncev sveta. Bogataši se v hotelu vedejo samozavestno in vzvišeno in zdi se, da tudi služabniki poznajo svoje mesto v družbi. Anna Sacher, neprekosljiva in odločna gospa, s pomenljivim vzdevkom »kraljica Dunaja«, se v tej mešani združbi odlično znajde; do obisti pozna utrip mesta kakor tudi potrebe in želje svojih vzvišenih gostov, ki jih v vsem podpirajo zvesti in manj zvesti služabniki. Anna zna voditi hotelske zadeve tako, da vse zgode in nezgode ostajajo za stenami hotelskih sob, in gostje se lahko nanjo povsem zanesejo. V središču zgodbe sta še dva para: za tisti čas zelo samostojna in samosvoja založnica Martha, ki je poročena z manj uspešnim pisateljem Maxom, in pa princesa – pisateljica Konstanze in njen socialno pravičniški aristokratski mož Georg. Vsi štirje hočejo izživeti svoje sanje in strasti, včasih ne oziraje se na družbene prepreke in norme, zato se jim življenjske usode najprej prepletejo in tudi usodno zapletejo. Pa še nekdo se v tej bleščeči in moralno šepavi družbi znajde v ospredju: gre za Marie, nezakonsko Georgovo hči. Georg o njej ne ve nič, niti tega, da se je izvila iz revščine in sedaj terja svoje mesto v družbi, ki je tik pred tem, da se bo usodno spremenila.

Jezik: Nemščina
Leto: 2016
23:50
Časnik
Drama, 1. sezona, 10. del (ponovitev)
Izvirnik: Novine
Režija: Dalibor Matanić
Igrajo: Branka Katić, Damir Lončar, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zijad Gračić, Trpimir Jurkić
Ocena IMDb: 8,6/10

Mario Kardum je v priporu. Njegova mama se spove nadškofu glede prometne nesreče. Nadškof zahteva ponovno imenovanje urednika Vidova. Marinković obišče pretepenega Jolića in izve za povezavo Karduma z nesrečo. To pove Tomaševiču in dobi ponudbo za delo pri njem. Nikola Martić bo pri sinu v šoli naredil red.

Igrana serija v 12 delih o vplivu bogatašev in politike na medijski prostor. Serija predstavlja delo in odnose v uredništvu vplivnega dnevnika z Reke.

Serija govori o turbulentnem tranzicijskem vsakdanu lokalnega dnevnika Novine. Spremljali bomo osebne odnose in spopade med nekaterimi ključnimi novinarji in uredniki redakcije, ki so razklani med profesionalno integriteto, zahtevami rumenega tiska in komercializacijo novinarstva ter umazanimi zakulisnimi igricami. Serija nas bo popeljala v svet dnevnega tiska in njegove podobe – zapletene mreže, ki jo sestavljajo interesi obveščevalnega podzemlja, vladajočega kapitala in visoke politike. Serija se začne s tragično prometno nesrečo, ki jo zakrivi članica ene izmed tajkunskih družin. Kmalu zatem pride do menjave urednikov in lastnikov časopisa Novine, s čimer skušajo vplivneži prikriti sledi za resničnim krivcem. Serija Novine je zgodba o izdajstvih, obupavanju in odsotnosti človeškega dostojanstva, ko prevlado prevzamejo nečimrnost, konformizem in eksistencialni strah. Neromantizirana zgodba o novinarstvu, a hkrati tudi o tem, kakšno bi novinarstvo lahko še postalo ...

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2016