TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 01.02.2017
00:20
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:20
Alpsko smučanje: Paralelna tekma
Športni (ponovitev)
Svetovni pokal, posnetek iz Stockhola.

31. januarja bosta na sporedu tako moška kot ženska slalomska tekma v Stockholmu. FIS ima sicer cilj izvajati še več paralelnih tekem, ki so razbruljivejše. Pred tem so se 19. decembra smučarji merili na paraleli tekmi v veleslalomu v Alta Badii, na finalu svetovnega pokala v Aspnu pa bodo izvedli ekipo paralelno tekmo, ki jo načrtujejo tudi na SP-ju februarja v St. Moritzu.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
02:55
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Palček Smuk in zvezde: Palček Smuk prehiti Veliki voz
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Rákosníček
Ocena IMDb: 7,6/10

Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, mogoče pa še malo dlje, leži ribnik Brbotalnik.

Čez dan je to čisto navaden ribnik, a ko ga zvečer prekrije črno črna tema, se začnejo tam dogajati čudne reči. V vodi najprej zaklokota, ob bregu zareglja, v bičevju nekaj poči, med vrbami zahrešči in šele potem se prikaže palček Smuk. To je nemiren škrat, radoveden kot miška, ki neučakano opreza tako dolgo, dokler na vodni gladini ne zatrepeta prva zvezda.

Jezik: Slovenščina
Leto: 1983
07:05
Zajček Belko: Prvič, ko sem videl nevihto
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Risanke Zajček Belko, namenjene predšolskim otrokom, so nastale po istoimenskih slikanicah.

Zajček Belko je na obisku pri dedku in babici. Na vrtu riše, ko se začne nevihta. Zajček Belko jo z zanimanjem opazuje iz hiše. Ko je nevihte konec, vidi, kakšno »umetnino« je naredila iz njegove risbice, ki jo je pozabil zunaj.

Glavni lik, zajček Belko, pripoveduje o stvareh, ki so se mu zgodile prvič. Njegove dogodivščine so osupljive, zabavne in odražajo dojemanje, učenje in odraščanje najmlajših. Zajček Belko med drugim pripoveduje, kako je bilo, ko je prvič: čaral, rešil ptička, razrešil skrivnost, si zlomil nogo, izbral darilo za prijatelja,

naredil snežaka, smučal, sodeloval na gasilski vaji ...

Jezik: Slovenščina
07:10
Pipi, Pupu in Rozmari: Ples
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari padejo naravnost na ježevce. Ko si pulijo bodice, srečajo zajčjo družino. Mali zajček je pojedel strupeno rastlino, zaradi česar mora njegov očka hitro po zdravnika. Malček pa medtem ne sme zaspati, zato trije prijatelji sklenejo, da mu bodo zaigrali in zaplesali in ga tako zabavali, da ne bo zaspal.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:15
Pavle, rdeči lisjaček: Stopinje v snegu
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 8,2/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:20
Tilka in prijatelji: Modra Rija
Risani
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Tilka in prijatelji radi prebirajo pravljico o Rdeči kapici. Odločijo se, da bodo pripravili predstavo. Rija je navdušena, da bo končno lahko odigrala glavno vlogo. A Rija se kmalu spremeni v neznosno zvezdnico in prijatelji se naveličajo njenega ukazovanja. Bo Rija uspela prepričati prijatelje, da se ji pridružijo na odru?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:35
Knjiga o džungli: Superptič
Risani (ponovitev)
Izvirnik: The Jungle Book

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan; čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Knjiga o džungli.

Darzi, Ravi in Vira nabirajo jagode, ko se prikaže Šir kan. Mavgli prihiti na pomoč. V tigra vrže kokos prav takrat, ko ga hoče Darzi treščiti. Ravi in Vira sta prepričana, da je Darzi zelo močen.

Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, neustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku, kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.

Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi volčji »starši«, eksotične živali in celo ljudje.

Jezik: Slovenščina
07:45
Knjiga o džungli: Drevo želja
Risani (ponovitev)
Izvirnik: The Jungle Book

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan; čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Knjiga o džungli.

Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, naustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.

Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi voljčji "starši", eksotične živali in celo ljudje.

Jezik: Slovenščina
07:55
Zgodbe iz školjke: Nočko: Vilinja gora
Družinski (ponovitev)
Oddaja za otroke s težavami s sluhom in govorom.

Malči počasi pospravlja stanovanje in se pretvarja, da ga mora prebeliti, tako da Jaka ničesar ne posumi. Jaka se odpravlja taborit v Bohinj. Zvečer želi povedati zgodbo ob tabornem ognju, zato povpraša čarovnico Malči po zgodbi. Zgodba je res nekaj posebnega ...

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:10
Zgodbe iz školjke: Deklica, ki je rešila nebesa
Kratki (ponovitev)
Režija: Urša Menart

Kratki igrani EBU film.

Osemletna Tanja živi z mamo Alenko in dedkom Lojzem tik ob stari tovarni. Iz njenega dimnika se venomer vali gost dim, ki onesnažuje zrak in okolico, zato ni prav nič čudno, če bolehni Tanjin dedek dan vedno začne s protestnim pohodom k tovarni. Pri tem mu vnukinja rade volje priskoči na pomoč.

Delavci iz tovarne njuno družbo in proteste jemljejo bolj za šalo – kot prvi jutranji pozdrav. A dedek se ne bi smel tako izpostavljati onesnaženemu zraku, zato mama Alenka ni prav nič navdušena nad njunim vsakodnevnim početjem. Nekega dne dedka bolezen tudi premaga in mala Tanja ter njena mama ostaneta sami. Tanja se nikakor ne more sprijazniti s praznino ob izgubi dedka. Dobro ve, da je bil umazani dim iz tovarne kriv za dedkovo bolezen in potemtakem tudi smrt. Ko ugotovi, da dedek tudi v nebesih ne more dihati čistega zraka, se odloči, da bo nebesa rešila pred umazanijo. Onesnaževanje pa lahko prepreči le tako, da zaustavi delo v tovarni. Seveda je nihče ne posluša in ne jemlje resno, tudi mama Alenka je ne razume, zato se zdi, da je njeno početje jalovo. A le dokler se ne posluži skrajnih uporniških sredstev, prav tistih, ki se jih je naučila pri dedku. Zanos in ljubezen do dedka pomagata, da mala upornica doseže svoj cilj. Prepričana je, da bo dedek po njeni zaslugi lahko spet dihal čist zrak, čeprav se tudi pristojni v »upehani tovarni« zavedajo, da je staro poslopje povozil čas in ga bo treba primerno prenoviti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
08:45
To bo moj poklic: Pek
Kulturni, 1. del (ponovitev)
Režija: Rade Puhar

Predstavili bomo poklic peka.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:25
Slovenski vodni krog: Glinščica
Dokumentarni (ponovitev)
V tokratni oddaji bomo spoznavali Glinščico.

V okolici Kozine, v vasi Klanec, v svojem šibkem, komaj opaznem toku prične teči reka Glinščica. Le dva in pol kilometra dolga reka na začetku svoje poti ne obeta mnogo. S svojim levim in desnim pritokom Roka in Ano nekoliko zmede. Kajti kako je mogoče, da tako šibka voda izdolbe tako mogočno dolino Glinščice s slapovi in tolmuni, ki so oaza tako za slovenske kot tudi italijanske obiskovalce tega krajinskega parka? Ob vodni strokovnjakinji voditelja spoznata, kako se spremlja in vzdržuje vodotok Glinščica in v kakšnem stanju je to vodno telo. Ob reki, ki teče in se izliva v Tržaški zaliv, se vije stara zapuščena železniška proga, ki je danes enkraten športno/popotniški izziv. V tej dolini Glinščice so bili slovenski mlinarji in močan slovenski duh, ki je preživel vse vdore po kulturni asimilaciji. Tu so slovenski zamejci ohranili krajinski park v slovenskih rokah, kljub poskusom Italijanov, da bi krajinski park in reko prevzeli. Njihov poskus se je ustavil pri poimenovanju reke Glinščice v Rosandro. Tisto Rosandro, ki so jo čisto zabetonirali pri svojem izlivu in kjer naj bi stal bodoči plinski terminal v Tržaškem zalivu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:05
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:55
eRTeVe
Ponovitev
Oddaja o televiziji.

V oddaji eRTeVe se boste lahko sprehodili skozi najzanimivejše filme, serije in oddaje televizijskega programa, pokukali za kulise našega ustvarjanja in izvedeli kaj zanimivega o znanih in manj znanih osebnostih naše medijske hiše. Spoznali boste lahko radijske in televizijske poklice, prisluhnili pogovorom z varuhom gledalčevih pravic in še marsikaj.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:05
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:40
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:25
Zvezdana
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:10
Vikend paket
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Bernarda Žarn in Jože Robežnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V sproščenem vzdušju se jima pridružijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim oglašanjem s terena poskrbijo, da je oddaja še zanimivejša in privlačnejša za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:35
Prava ideja: Kmetijsko gospodarstvo Panorganic
Dokumentarni (ponovitev)
Oddaja o podjetništvu.

Mario Kurtović zgodbo svojega Kmetijskega gospodarstva Panorganic piše od leta 2011. Začeli so s pridelavo slovenskega česna, nadaljevali z goji jagodami, ameriškimi borovnicami in fižolom. Pred dvema letoma so z inovativnim načinom vzgoje in prodaje tako imenovane žive solate in živih zelišč prodrli v večje trgovske sisteme doma in v tujini. Živo zelenjavo gojijo vse leto, dnevno pridelajo več kot 8 tisoč kosov. 12 redno zaposlenih in do 60 sezonskih delavcev je lani ustvarilo 2,3 milijona evrov prihodka, ves dobiček bodo investirali v dodatne nasade borovnic, širitev rastlinjaka v Ljutomeru in gradnjo novega v avstrijskem Cmurku.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:25
Babičar: Najdenček
Humor, 1. sezona, 5. del
Izvirnik: The Delivery Man: Foundling
Režija: Victoria Pile
Igrajo: Darren Boyd, Fay Ripley, Paddy McGuinness, Llewella Gideon, Aisling Bea, Jennie Jacques
Ocena IMDb: 7,3/10

Pat v službo prinese lastnoročno naslikano umetnino, ki navduši Caitlin. Matthew v omari najde zapuščenega dojenčka. Odloči se, da še ne bo obvestil policije, in poskuša sam najti njegovo mamo. Šolarka v stiski nenehno nadleguje Liso z vprašanji, Matthew pa spozna pacientko, ki jo nosi luna.

Matthew zapusti policijske vrste in se prekvalificira v babičarja, kar je bila njegova dolgoletna želja.

Matthew je dobričina, vedno pripravljen pomagati, a se, največkrat po lastni krivdi, zaplete v nerodne situacije. Nekaj več pozornosti je deležen, ker je zaposlen v pretežno ženskem kolektivu, ki ga vodi pravkar ločena Caitlin, tu so še prikupna Lisa, resna Pat in naivna Tash.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Timi gre: Piknik
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2009
19:05
Liki: Leteča želva
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Leteča želva, Ezopova basen:

Nauk: »Bodi zadovoljen v svoji koži.«

Nekoč je živela želva, ki je sanjala o tem, da bi znala leteti. Prosila je mogočnega orla, da bi jo vzel

na eno svojih jadranj po nebu. Orel ji je ustregel, toda želvi se je ob pogledu z višav tako zvrtelo,

da je strmoglavila. Izučilo jo je: letenje je rajši prepustila pticam.

Jezik: Slovenščina
19:10
Sara in Raček: Igra
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Sarah & Duck
Režija: Sarah Gomes Harris
Igrajo: Roger Allam, Tasha Lawrence, Lesley Nicol, Andy Nyman, David Carling, Pete Gallagher
Ocena IMDb: 8,1/10

Spremljamo zanimive pustolovščine Sare in njenega glasnega prijatelja Račka. Skupaj bosta doživela veliko novih in zabavnih pustolovščin.

Sara in Raček raziskujeta Sarino omaro za obleke. V njej je marsikaj zanimivega. Sara si nadene masko za potapljanje, Raček obuje škorenj … Takrat se jima utrne zamisel, da bi uprizorila igro. V njej bi kot pantomimika posnemala drug drugega. To jima gre zmeraj dobro od rok, zato je igra odlična.

Spoznajte Saro, sedemletno deklico z velikimi očmi in zeleno kapo, ki živi v mali vasici s svojim najboljšim prijateljem Račkom. Skupaj se bosta podala na številne zanimive in razburljive pustolovščine, pri tem pa bosta raziskovala svet okoli sebe.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
19:20
Ribič Pepe: Prekmurski nepredvidljivi plesalec
Družinski (ponovitev)
Režija: Miha Tozon
Igrajo: Igor Ribič, Lucija Ćirović

Otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Morda pa Kakapunco privabijo zlati plesni čeveljčki. Ja, morda … Če ne bi prej pristali v Muri, ko je Pepe z otroki miril jeznega Gestrina, ki jim je majal brod. Zanje se je potem vse srečno končalo, varno so prišli na kopno, le Kakadudu je vedno bolj žalosten, saj njegove drage še vedno ni.

Otroška oddaja govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.

Oddaja ima več didaktičnih namenov: navaja k ročnim spretnostim, uči zemljepis, zgodovino, ekologijo, likovno, glasbeno ter plesno umetnost.

Avtorja oddaje sta znani slovenski skladatelj in tekstopisec Jože Potrebuješ (avtor številnih otroških glasbenih uspešnic) in akademski slikar, grafik, ilustrator in oblikovalec Igor Ribič (avtor številnih otroških ilustracij in urednik otroškega časopisa Trobentica), pomagajo pa jima številni avtorji in izvajalci z izkušnjami z otroškim programom na področju filma, literature, glasbe in likovne umetnosti, zato smo mnenja, da uspeh ne more izostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Klasična glasba za vse?
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Classical Music For Everyone

Klasična glasba še nikdar ni bila tako priljubljena, kot je danes.

To je zgodba o tem, kako je glasba, nekdaj za izbrance, postala dostopna vsem. Svet klasične glasbe se je spremenil do neprepoznavnosti.

Spremenil se je tudi način poslušanja glasbe, klasika se je v popularizaciji veliko naučila od popularne glasbe. Danes je bolj udarna, ima večje priložnosti kot kadarkoli prej. Beethovnova in Verdijeva glasba polnita tudi svetovne nogometne stadione…

Dokumentarec predstavlja razvoj od prvega sodobnega zvezdnika klasične glasbe tenorista Enrica Carusa in iznajdbe vinilnih plošč na koncu 19. stoletja, zaradi česar je lahko vse več ljudi svoje idole poslušalo kar doma, do dirigenta Artura Toscaninija, skladatelja in dirigenta Leonarda Bernsteina, dirigenta Herberta von Karajana,pa vse do violinista Nigela Kennedyja, Davida Garreta, pianistke Valentine Lisica idr. Toda - je ključ uspeha klasične glasbe le nadaljnja popularizacija z zvezdami in prireditvami? Strokovnjaki v oddaji se sprašujejo: bomo nekaj pomembnega uničili, če bi morali imeti vedno ognjemet, velik oder in zvezde?

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
20:55
Od blizu: Jurij Zrnec
Pogovorna oddaja
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Gost Vesne Milek je morda najbolj nadarjen slovenski komik, tudi imitator, kameleon, pevec, plesalec, pisec skečev, režiser in seveda igralec. V vseh teh vlogah je vstopal v naše dnevne sobe in skrbel za prvovrstno zabavo, potem pa je zavesa za nekaj časa padla. In ko se je spet dvignila, ga prav v teh dneh vidimo na odru Drame kot Kreonta v Antigoni. V pogovorni oddaji Od blizu se bo predstavil Jurij Zrnec, kot ga še ne poznate.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:50
Bleščica
Zabava
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:25
Aritmija
Glasbeni
Aritmija je namenjena vitalnemu delu domače glasbene produkcije in ljubiteljem ter ustvarjalcem kvalitetne, kreativne, žanrsko pestre glasbe.

Vse od aritmičnih začetkov leta 2005 ostaja kvalitetni glasbi zvesta ekipa Aritmičarjev pod uredniško taktirko Maje Pavlin; tu je voditeljica Katarina Čas, izpraševalec Miha Šalehar, kolumnist Luka Zagoričnik, recenzent Miroslav Akrapovič ter glasbeni novinarji Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Robert Šercer, vsebino Aritmije pa z jesenjo 2014 bogatijo tudi glasbeni kritik in publicist Gregor Bauman, nekdanji glasbeni urednik RŠ Terens Štader, MMC glasbena novinarka Klavdija Kopina ter voditelj radijske oddaje Izštekani na Valu 202, Jure Longyka, katerega glas sicer kroji podobo oddaje vsa ta leta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:55
Aritmični koncert: Koala voice
Koncert (ponovitev)
Z Aritmičnimi koncerti se na Televizijo Slovenija vrača živa koncertna produkcija, ki zagotavlja kvaliteten glasbeni TV-program.

Oddaja Aritmični koncerti ponuja koncertne portrete izbranih, žanrsko raznolikih domačih zasedb, ki s svojo ustvarjalnostjo krojijo oz. dvigajo nivo domače glasbene ponudbe. Koncerte snemamo skozi vse leto, pod selektorstvom Maje Pavlin pa ponujajo referenčen glasbeni presek od rocka, punka, metala, preko hip hopa, duba in elektronike, vse do akustike z bluesom, etnom in jazzom.

Poleg raznolike programske glasbene ponudbe TVS s produkcijo Aritmičnih koncertov odpira vrata javnosti in vabi glasbene sladokusce na koncertne večere kvalitetnih domačih zasedb v živo, v studio 1 na Televiziji Slovenija.

Aktualni termini snemanj in predvajanj koncertov so objavljeni na FB strani oddaje ARITMIJA.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina