TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 02.01.2016
22:15
Polnočni klub: Novoletna želja
V novoletnem polnočnem klubu , ki ga bo vodila Vida Petrovčič bomo spregovorili o novoletni želji, ki je v srcih mnogih naših državljanov. Letos je to - kako dobiti službo, delo, zaposlitev. Zato smo v studio povabili uspešne posameznike, da nam namignejo nekaj svojih nasvetov za novo leto.
23:25
Samo milijon nas je!
Aleš Klinar s svojo energijo, humorjem in talentom že več kot 35 let neumorno zabava občinstvo na domačih in tujih tleh. V svoji bogati glasbeni karieri je ustvaril zavidljivo število hitov, kot so ''Od višine se zvrti'', ''To ni političen song'', ''Samo milijon nas še živi'', ''Svobodno sonce'', ''Lep je dan'' in mnoge druge. Deloval je v mnogih kultnih slovenskih bandih (Martin Krpan, Agropop, Rock Partyzani ...) in ustvarjal za druge glasbene izvajalce.
Leto 2013 je bilo še eno od njegovih ustvarjalnih vrhuncev. Ob svojem osebnem jubileju -50 letnici , 35 letnici glasbenega delovanja in ob 10-letnici igranja s skupino Rock Partyzani, je izdal dvojni album 63 Special in v ljubljanski Cvetličarni 21.11. 2013 pripravil veliki glasbeni spektakel z naslovom Samo milijon nas je.
Poleg glavnega akterja, Aleša Klinarja Klinčija, in njegovega banda Klinči orkestra, so na odru Cvetličarne obiskovalce spravili na noge tudi Trkaj, Matjaž Jelen, Alenka Godec, Anja Rupel, Nuša Derenda, Sergej Škofljanec, Samuel Lucas, Vojo Djuran, Pika Božič, Rebeka Dremelj, Vlado Kreslin, Novi spomini, Rock Partyzani in drugi.
01:45
Zabavni kanal
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
02:10
Smučarski skoki (M): Novoletna skakalna turneja
V nadaljevanju novoletne skakalne turneje bodo skakalci danes nastopili v Garmisch Partenkirchnu. Lani je zmagal Norvežan Jacobsen, s 145 metri tudi rekorder olimpijske skakalnice. To je najbolj gledana skakalna tekma v letu, saj gre slika po celem svetu, veličasten občutek pa daje tudi 30000 gledalcev v sami areni ob skakalnici.
03:55
Smučarski teki: Novoletna tekaška turneja: Sprint
Tokrat se bo turneja začela na prvi novoletni dan v Lenzerheideju v Švici, kjer se bodo za izhodišča za nadaljevanje pomerili v sprintih. To bo letos četrti sprint, tretji v prosti tehniki. Slovenke se letos še niso prebile dlje od četrtfinala, blizu točk pa je bil dvakrat tudi Klavžar. Za Lenzerheidejem bodo tekači in tekačice nastopali še v Obersdorfu, Toblachu in v dolini Fiemme.
05:20
Magnifico in Balcountry Quartet
Magnifico je s svojim Balcountry Quartetom pripravil intimen koncert, ki ga je prvič ekskluzivno posnela TV Slovenija. V akustični izvedbi boste poleg ostalih hitov z zadnjega albuma “Srečno“ lahko slišali tudi Silvijo, Ljubljana - Portorož, Halo, gospodična in mnoge druge. Sobotni večer z mednarodno priznanim Šiškarjem obeta obilo odlične muzike in odkritega smeha ... Vabljeni k užitkom!
06:25
Slovenci po svetu
06:55
Najboljše jutro
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
08:55
Dober dan
V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
10:00
Polnočni klub: Novoletna želja
V novoletnem polnočnem klubu, ki ga je vodila Vida Petrovčič, o novoletni želji, ki je v srcih mnogih naših državljanov. Letos je to - kako dobiti službo, delo, zaposlitev. Zato smo v studio povabili uspešne posameznike, da nam namignejo nekaj svojih nasvetov za novo leto.
11:25
Naj muzika igra: Alfi Nipič
V oddaji Naj muzika igra, v katerih predstavljamo legendarne slovenske glasbenike, nastopa Alfi Nipič. Njegovo več kot polstoletno bogato kariero je med mnogimi drugimi skladbami zaznamoval tudi Silvestrski poljub. Igra Big band RTV Slovenija.
11:55
10 domačih
Oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe. Oddaja bo to jesen na sporedu v novem terminu – ob ponedeljkih ob 11. uri na TV SLO 1.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne tv hiše.
12:30
Novoletna romanca
Posnetek koncerta z voditeljema Natašo Ličen in Juretom Seškom, ki smo ga v sodelovanju z Radiem Ognjišče posneli v Cankarjevem domu. Z izbranim programom bomo stopili v svet opere, skozi katerega nas bodo ob spremljavi simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik pod vodstvom Simona Dvoršaka popeljali sopranistki Pija Brodnik in Nina Kompare, tenorista Branko Robinšak in Marjan Trček ter baritonist Jože Vidic. Slišali bomo uverturo k operi Bagdadski kalif, arijo Nemorina iz 2. dejanja opere Ljubezenski napoj, arijo Norine iz 1. dejanja opere Don Pasquale, arijo »Vilja Lied« iz operete Vesela vdova, arijo »Dein ist mein ganzes Herz« iz operete Dežela smehljaja, arijo Onjegina iz opere Evgenij Onjegin, arijo Tosce iz opere Tosca in arijo Calafa iz opere Turandot.
13:55
Smučarski skoki (M): Novoletna skakalna turneja, kvalifikacije
15:35
Staro kolo
Upokojeni jazzovski klarinetist Wlodek prejme pismo žene, ki mu sporoča pretresljivo novico: po dolgih letih skupnega življenja ga zapušča. Wlodek odide v bolnico. Na pomoč istočasno prispeta njegov odrasli sin Paweł iz Nemčije in mladostniški vnuk Maciek, ki živi v Anglijo z mamo. Oče in sin si ne bi mogla biti bolj različna. Paweł je ugledni klasični glasbenik, nekoliko sebičen in besen, da mora očetu pomagati tik pred svojo veliko evropsko turnejo. Maciek do očeta goji očitne zamere in prezir, zato ga izziva s poslušanjem modernejšim spevov in kritiziranjem Beethovna. Že takoj je jasno, da trije možje niso ravno narejeni drug za drugega. Odnosi se še zapletejo, ko nekaj dni preživijo skupaj. Paweł želi svojega očeta dati v dom za upokojence, z Maciekom se spreta. Ko Paweł vidi, da je občudovanje jazza zbližalo vnuka in dedka, ga začne najedati ljubosumje. Paweł želi čim prej zapustiti Poljsko in družino, da bi se udeležil svoje pomembne turneje. Naposled ugotovi, kam je odpotovala njegova mati in z Wlodekom ter sinom sklene, da jo morajo čim prej vrniti domov. Trije možje in en pes se z avtomobilom odpravijo ponjo in na poti na novo ustvarijo vez, ki se je že zdela izgubljena.
17:15
Kraljevi variete
Lanski Kraljevi variete v dvorani Palladium v Londonu v navzočnosti njunih veličanstev cambriških vojvode in vojvodinje je vodil komik Michael McIntyre.
V spektaklu so med drugimi nastopili Bette Midler, Ed Sheeran, One Direction, Dame Shirley Bassey, Demi Lovato, Alfie Boe, Ellie Goulding, McBusted, Ladysmith Black Mambazo, Simply Red in zmagovalci oddaje Britanija ima talent Collabro.
Videli bomo odlomek iz legendarnega muzikala z West Enda Miss Saigon, v mesto pa je prišel tudi spektakularni cirkus La Soiree.
Za smeh v tem izjemnem razvedrilnem večeru so poskrbeli še komiki Jack Whitehall, Trevor Noah, Russell Kane in Sarah Millican.
19:30
V svojem ritmu: Punk rock
Igranje punk rock glasbe zahteva veliko energije, ustvarjalnosti, hitrosti in vzdržljivosti. Tega se dobro zavedajo tudi glasbeniki skupin Wasted Time in Ice on Fire, ki se bodo pomerili v tretji oddaji V svojem ritmu. Kdo bo boljši, bodo ocenili člani priljubljene skupine Elvis Jackson.

Ekipa oddaje je izbrala šest skladb, v boju za najboljši bend, ki bo za nagrado dobil videospot, pa jih bodo ocenjevali znani slovenski glasbeniki in skupine, glasbeni producenti in uredniki. Če vam zaupamo imena »gurujev«, ki bodo odločali o najboljših v posameznih dvobojih, boste lahko uganili tudi žanre, v katerih se bodo mladi glasbeniki pomerili: Elvis Jackson, Big foot mama, Alya, Zlatko, Noctiferia, Primož Grašič in Tomaž Gajšt.

Žanri so torej pank, rok, pop, hip hop, metal in džez. O najboljšem med zmagovalci dvobojev pa bodo odločali Maja Pavlin, Aida Kurtović in Žiga Rezar.

Bendi bodo imeli teden dni časa, da se pripravijo na bitko s protikandidati v istem žanru. Vsak zmagovalec posameznega dvoboja bo za nagrado tekmovalno in eno svojo lastno skladbo posnel v profesionalnem studiu Radia Slovenija, založba ZKP RTV Slovenija pa bo izdala spletno kompilacijo najboljših. Zmagovalci posameznega žanra bodo nastopili tudi na Aritmičnem koncertu TV Slovenija.
Bendi, ki se bodo pomerili V svojem ritmu, so The Broken Input, Lumberjack, Milkshake, Alice, Wasted Time, Ice on Fire, Jazzberry Quintet, Freeflight, Jon Vogrič – Vogi, Martin Fijavž Mar-Tin, Moshead in Dehrotom.
20:00
Ludvik II. Bavarski
Po odpovedi poroke z Zofijo ter vsiljeni vojni proti Franciji se Ludvik II. zapre vase in ukaže gradnjo več razkošnih gradov po vsej Bavarski. Med najrazkošnejšimi je pravljični grad Neuschwanstein, v katerem kralj ob peščici služabnikov najde svoje pribežališče. Toda zaradi nenadzorovanih gradenj se državna blagajna nevarno prazni. Ministri, ki se zarotijo proti kralju, ga razglasijo za blaznega in zaprejo v sanatorij. Kralj Ludvik II. se med enim redkih sprehodov zunaj sanatorija izmuzne svojemu zdravniku in utone v jezeru Starnberg.
21:30
Il Divo na Japonskem
Skupina Il Divo - Urs Buhler, Carlos Marin, Sebastien Izambard in David Miller - je izvajala brodwayske klasike, med drugim pesmi Tonight, Some Enchanted Evening, Don't Cry For Me Argentina, Somewhere in The Impossible Dream. Kvartetu se je pridružila tudi Oliviera Lea Salonga.
22:30
Zvezdana
23:10
Presenečenja
Oddaja Presenečenja bo tudi tokrat gostila znane goste, med drugim kolesarja Marka Cavendisha in tenorista Andreo Bocellija. Požrtvovalna mama, ki se rada posveča dobrodelnosti in je doma doživela hujšo nesrečo, bo zaigrala v prizoru svoje priljubljene televizijske serije. Moškega, ki že vrsto let išče izgubljena brata, čaka prijetno presenečenje.
00:00
Koncert skupine Manouche, Stisn Se K men
V treh letih, odkar skupina obstaja, je to že drugi album kolektiva, ki ga sestavljajo: frontman in idejni vodja Robert Pikl na kitari in vokalu, Luka Ipavec na trobenti ter spremljevalnem vokalu, Krešimir Tomec na basu, Marco Grabber, ki nastopa kot DJ, ter Petra Trobec na harmoniki ter spremljevalnem vokalu. Po uspešni turneji v francoski Bretaniji se jim bodo tokrat na odru pridružili: Klemen Klemen, Alenka Godec, Sestre Trobec ter bobnar Jure Rozman. Večer starih in novih uspešnic v electro gypsy swing maniri, kot smo je vajeni od kolektiva Manouche.
01:15
Zabavni kanal
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.