TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 02.03.2017
00:30
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:30
Smučarski skoki (M): Posamično, velika skakalnica, kvalifikacije
Športni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo, posnetek iz Lahtija.

Slovenija je do zdaj v Lahtiju osvojila po en bron na ekipnih tekmah na veliki in na srednji napravi. Danes bodo na vrsti kvalifikacije za skoke na veliki skakalnici. Peter Prevc se je v Saporu vrnil na vrh. V Aziji je potrdil, da je v stiku z najboljšimi. Pred štirimi leti je bil srebrn na veliki skakalnici in bronast na srednji. Na veliki skakalnici bo skakal tudi Jurij Tepeš.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
03:00
Smučarski teki (M): 15 km, klasično
Športni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo, posnetek iz Lahtija.

Danes bodo moški smučarji tekači tekmovali v klasični tehniki na 15 kilometrov. Našo moško tekaško reprezentaco sestavljajo Janez Lampič, Miha Šimenc in Miha Dolar. Cilj pri moški reprezentaci je sicer predvsem nabiranje izkušenj.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
04:15
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Ulica sanj: Velika rumena cev
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dream Street

Ulica sanj je živahna ulica sredi majhnega mesta, kjer so vsi predmeti živi, veseli in zgovorni.

V Ulici sanj Jaka polaga cevi. Luka, ki ga Rumenka in Rdečka ne spustita skozi križišče, se hoče maščevati tako, da Jaki reče, da so dela za ta dan končana. Jaka spusti veliko rumeno cev in ne vidi, kam je padla …

Ležeči policaji se leno valijo po cesti, avtomobilčki pa pridno vozijo sem ter tja. Spremljamo dogodivščine malega Banija, prijaznega avtovleka, njegovih prijateljev Vrčka, Jake Kladivarja, Marjetke Pravičnik, Robotkota in mnogih drugih. V Ulici sanj so vsakodnevni čudeži nekaj povsem običajnega.

Jezik: Slovenščina
07:05
Minka: Na kmetiji
Risani
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,5/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:10
Zajček Belko: Prvič, ko me je pičila čebela
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Zgodbe o zajčku Belku in njegovem otroštvu.

Zajček Belko je na obisku pri dedku in babici. Igra se na vrtu in zaliva rože, pri tem poškropi čebelico, ki ga piči.

Jezik: Slovenščina
07:15
Pipi, Pupu in Rozmari: Brezzobi lev
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari so čedalje bolj lačni in vsepovsod iščejo kaj za pod zob. Pupuja napade brezzobi lev in ga pogoltne. Pipi in Rozmari se spravita nanj, a jima napad spodleti, zato z njim skleneta kupčijo: če izpusti Pupuja, mu bosta naredila nove zobe. Lev se strinja, in ko dobi nove zobe, res izpusti Pupuja, nato pa hoče požreti kar vse tri. Pipi, Pupu in Rozmari zbežijo in so prehitri za starega, utrujenega leva.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pavle, rdeči lisjaček: Poldek je dovolj velik
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 7,8/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:30
Tilka in prijatelji: Tilkina prebogata torta
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Ocena IMDb: 6,6/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Danes dežuje in prijatelji se morajo igrati v hiši. Tilka dobi dobro zamisel. Spekli bodo torto! Vsi lahko v torto dodajo svojo najljubšo sestavino. Tilka doda koščke čokolade, Rompi oreške, Rija rozine, Čačka jabolka, Capek banane in Hektor penice. Slastno! A izkaže se, da mešanica ni preveč posrečena. Tilka mora najti način, kako bodo torto spravili v red.

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:40
Traktor Tom: Rodeo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tractor Tom
Režija: Jimmy Wheeler
Igrajo: James Nesbitt, Liza Tarbuck
Ocena IMDb: 5,6/10

Tom je rdeči trakor, ki vedno pomaga svojim prijateljem iz zagat.

Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:50
Krtek: Krtek in ura
Risani
Izvirnik: Krtek
Režija: Zdenek Miler
Igrajo: Antonín Jedlicka, Frantisek Filipovský, Josef Hlinomaz, Artus Kalous, P. Kysela, E. Smítková
Ocena IMDb: 8,2/10

Risanka o dogodivščinah malega krtka in njegovih prijateljev.

Najprej nastanejo kupčki zemlje na travniku ali na cvetlični gredi ali kje drugje. Nato se iz kupčka prikaže troje črnih laskov, dvoje velikih temnih oči in rdeč nosek. Čisto na koncu, hipec preden ga zagledamo, se razleže nalezljiv smeh. Krtek! Njegove prigode spremljajo otroci širom po svetu že več kot 20 let. Za vse njih na široko odpira oči in raziskuje naravo nad zemljo in pod njo. Radoveden, kakor je, otroke opogumlja in jih, poln domislic, navdušuje. Brez besed. Verjetno je prav v tem skrivnost njegovega uspeha.

Država: Češka
Jezik: Slovenščina
08:20
Frančkov Fonzek: Čudno, reče Frančkov Fonzek
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Albert Åberg
Ocena IMDb: 6,1/10

Frančkov Fonzek je navihan fantič, star ravno prav, da je vstopil v nov svet, ki se mu reče šola.

"Fonzek, si še tu?" zakliče oče. Fonzek pa se spusti v čudovito namišljeno potovanje, ki ga popelje v podzemlje, po zraku in v misli ljudi. Svoje sledi vidi povsod in le majhen del njega končno odgovori na očetovo vprašanje in mu pomaga odnesti smeti.

Zgodbe o Fonzku si je zamislila švedska avtorica Gunilla Bergström, njene slikanice pa so bile prevedene v 29 jezikov.

Država: Nemčija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
08:30
Lepši svet: Toplota
Risani (ponovitev)
V slovenskih okoljskih risankah Lepši svet glavna junaka Tina in Rok, skupaj s psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom spoznavata različne stvari.

V risankah glavna junaka spoznavata: Kako varčujemo z elektriko ? Kako ravnamo z odpadki ? Kako nastane elektrika in kaj so obnovljivi viri energije? Kako smo lahko učinkoviti v prometu ? Kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo? Projekt tako povezuje zelo strokovno in marsikomu, tudi odraslim, še neznano področje odgovornega ravnanja do okolja, z risanko, ki na preprost in predstavljiv način odgovarja na vprašanja zakaj bi varčevali z energijo in kako pomembni so viri obnovljive energije za našo prihodnost ? LEPŠI SVET je serija risank, ob kateri lahko uživa in se na zabaven način skupaj uči celotna družina, zato je pospremljena s sloganom 'Glejmo skupaj!'.

Jezik: Slovenščina
08:35
Danov Dinosvet: Dinozavrsko napajališče; Dinoples, kanadska otroška nanizanka
Družinski, 1. sezona (ponovitev)
Izvirnik: Dino Dan: Dino Watering Hole + Dino Dance
Režija: J.J. Johnson
Igrajo: Jason Spevack, Sydney Kuhne, Isaac Durnford, Jaclyn Forbes, Allana Harkin, Ricardo Hoyos
Ocena IMDb: 5,4/10

Dan je star deset let in vidi dinozavre. Spremljajo ga na vsakem koraku in razvnemajo njegovo domišljijo.

Dinozavrsko napajališče:

Dan izkoristi vročino in si pomaga z bratovim bazenčkom, da na vrtu uredi napajališče za dinozavre. Upa, da bo prišlo čim več žejnih gobčkov in jih bo lahko narisal v svoj vodnik. Danov bratec Trek ima drugačno zamisel – napajališče bi bilo lahko sijajen bazen.

Dinoples:

Otroci v šoli dobijo zanimivo nalogo, izmisliti si morajo plesno točko. Dan, Ricardo in Cory so žal povsem brez zamisli. Še sreča, da Dan tako rad opazuje dinozavre. Prijatelji jih posnemajo in ustvarijo edinstven dinozavrski ples.

Deček Dan je neusahljiv vir znanja in vnet raziskovalec, ki se ne ustraši nobenega izziva. Veliki in majhni, repati in krilati, krotki in krvoločni dinozavri - v Danovem dinosvetu je dovolj prostora prav za vse. Skozi njegove oči jih boste videli tudi vi.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
08:55
Presneto štirinajsto: Oktober: Noč čarovnic
Družinski, 10. del (ponovitev)
Izvirnik: The Worst Year Of My Life, Again: October – Halloween
Režija: Pino Amenta
Igrajo: Ned Napier, Tiarnie Coupland, Laurence Boxhall, Lana Golja, Xander Speight, Liam Erck
Ocena IMDb: 7,4/10

Nicola prireja zabavo za noč čarovnic in Alex bi dal vse, da bi bil povabljen. Obleče se v smrt, a zatakne se že, ko hoče oditi od doma. Po nizu nesrečnih okoliščin v kostumu straši na oddelku za starejše v bolnišnici.

Alex King se nekega dne zbudi in ugotovi, da je znova star 14 let.

Alex King se zbudi na svoj rojstni dan. Vesel je, da se je naposled končalo najslabše leto v njegovem življenju, nato pa ugotovi, da je odpotoval v času nazaj in bo moral še enkrat podoživeti svoje štirinajsto leto. Bo lahko kaj spremenil in preprečil vse neprijetne dogodke, ki so se mu zgodili?

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:20
Presneto štirinajsto: November: Vstopnice za koncert
Družinski, 11. del (ponovitev)
Izvirnik: The Worst Year Of My Life, Again: November – Concert Tickets
Režija: Pino Amenta
Igrajo: Ned Napier, Tiarnie Coupland, Laurence Boxhall, Lana Golja, Xander Speight, Liam Erck
Ocena IMDb: 7,4/10

Alexova sestra zavrže vstopnice za koncert fantovske skupine. Alex sprevidi, da bi lahko očaral Nicolo, če bi jih izbrskal iz smetnjaka in jo odpeljal na prireditev. Iskanje se žal zaplete in Alex si dokončno pokvari vse možnosti pri sanjskem dekletu.

Alex King se nekega dne zbudi in ugotovi, da je znova star 14 let.

Alex King se zbudi na svoj rojstni dan. Vesel je, da se je naposled končalo najslabše leto v njegovem življenju, nato pa ugotovi, da je odpotoval v času nazaj in bo moral še enkrat podoživeti svoje štirinajsto leto. Bo lahko kaj spremenil in preprečil vse neprijetne dogodke, ki so se mu zgodili?

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:45
Konci in začetki
Kulturni (ponovitev)
Mladi pripovedujejo o tem, kaj jim pomeni življenje in kakšno je bilo njihovo srečanje s smrtjo, tako bližnjega kot sebe.

Poudarek filma, ki je namenjen otrokom zadnje triade osnovne šole, je, da so vsa čustva dovoljena in da je smrt del življenja. Protagonisti razkrivajo svoje izkušnje, čustva, kaj jim pomeni žalovanje in ali se to sploh kdaj konča. Povedali so, kaj jim je pomagalo v težkih trenutkih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:00
To bo moj poklic: Inštalater strojnih inštalacij
Kulturni, 1. del (ponovitev)
Predstavili bomo poklic inštalaterja strojnih inštalacij.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:40
Posebna ponudba
Informativni (ponovitev)
Svetovalna oddaja za potrošnike.

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:35
Slovenski magazin
Magazin (ponovitev)
Slovenski magazin je mozaična oddaja o Sloveniji informativno-feljtonskega tipa, o njenih ljudeh, običajih, tradiciji, ...

Železniki so staro fužinarsko naselje, v katerem še živi čipkarska tradicija.

Špela Čadež je večkrat nagrajena avtorica animiranih filmov za odrasle,

Luka Esenko pa priznan krajinski fotograf.

Prekmurska zadruga za razvoj podeželja Pomelaj pomaga tudi ohranjati stare ročne spretnosti prebivalstva.

Skupina KUD Ampus iz Tržiča pa izdeluje kostume in rekvizite iz znanih fantazijskih filmov.

Pddaja Slovenski magazin predstavlja kulturno in zgodovinsko dediščino, gospodarske in turistične potenciale države. Velik poudarek daje promociji izvirne, avtohtone slovenske ustvarjalnosti. Namenjena je tuji javnosti, pa tudi Slovencem po svetu. Že od marca 1993 ga, nemško inačico, redno objavlja satelit 3 SAT - Kultur Kanal /skupna satelitska televizija javnih televizij - ORF, ZDF, ARD in SRG/. Pohvalimo se lahko, da smo edina TV izven nemškega govornega področja, ki ima na 3 SAT-u reden termin. Angleška inačica se predvaja tedensko v New Yorku, vsako nedeljo na kanalu 25 WNYE. Program je viden na območju mesta New York, delu države New Jersey ob meji z New Yorkom in primestnih delih države New York. Oddajo redno objavljata izobraževalni program SCOLA v ZDA in evropski satelit EBS. Slovenski magazin je tudi del etničnega programa v Berlinu, Sydneyju, Melbournu, Buenos Airesu in Vancouvru, na kanalu Shaw Multicultural Channel. Oddajo objavlja v italijanskem jeziku TV Koper-Capodistria, posamezne prispevke iz oddaje pa tudi Euronews. V programu TV Slovenija objavljamo izmenjaje enkrat nemško, drugič angleško verzijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:10
Biatlon (Ž): Sprint
Športni (v živo)
Komentar: Marjan Fortin

Svetovni pokal, prenos iz Pjongčanga.

Svetovni pokal v bitalonu se nadaljuje v Koreji, v Pjongčangu. Danes bodo biatlonke tekmovale v sprintu. Na prejšnjem sprintu na svetovnem prvenstvu je naša Teja Gregorin dosegla 30. mesto. Na še boljši rezultat upamo na današnji tekmi.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:35
Kino fokus
Kulturni (ponovitev)
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentinčič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:50
Smučarski teki (Ž): Štafeta, SP
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz Lahtija.

Danes se bodo smučarke tekačice na svetovnem prvenstvu v Lahtiju pomerile v štafeti. Našo reprezentanco smučark tekačic sestavljajo Vesna Fabjan, Katja Višnar, Anamarija Lampič, Eva Urevc, Alenka Čebašek in Lea Einfalt. V šafeti sicer pričakovanj pri naših ni, na najboljše uvrstitve naša ekipa računa v sprintu, kjer so dekleta najmočnejša.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:15
Odmev davnine: Baba
2. del (ponovitev)
Rodiška Baba je bila po izročilu velik skalni monolit, ki je v Rodik prinašala dež in hudo burjo. Ko se je odločila, je posijalo sonce. Prav te Babe so se rodiški otroci tudi neznansko bali, saj so jo morali poljubiti, preden so odšli v Trst. In ker si tega niso upali, so raje ostali doma. Torej Baba je navsezadnje zares varovala otroke pred tujim - slabim svetom. To pa je le eno izmed številnih izročil bab na slovenskem ozemlju. Poznali so jo že staroverci, njene sledi pa so se ohranile na številnih predmetih, ki jih je človek uporabljal pri vsakodnevnih opravilih, vsak, ki obišče Bled, pa hitro uzre tudi sloviti Babji zob. Staro slovensko izročilo, ki ima svoje korenine tudi na francoskih in italijanskih tleh, je zarezalo v življenja na skoraj vseh področjih.

Staro slovensko izročilo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
15:40
Zvezdana
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:20
Taksi, kviz z Jožetom
Kviz (ponovitev)
Med zabavno vožnjo s taksistom Jožetom Robežnikom bodo potniki odgovarjali na zanimiva vprašanja in s tem zaslužili denar.

V oddaji Taksi, kviz z Jožetom nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se znašli v prav posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo! Med vožnjo do želenega cilja jim namreč taksist – voditelj zastavlja vprašanja in če je večina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti plača njim. Če pa na tri vprašanja odgovorijo napačno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da še niso prispeli na cilj …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:00
Smučarski skoki (M): Posamično, velika skakalnica
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz Lahtija.

Danes bo na sporedu tekma na veliki skakalnici. Naši tekmovalci so v dobri formi, tudi Peter Prevc se je v Saporu vrnil na vrh. Kljub temu Lahti slovenskim skakalcem do zdaj ni bil naklonjen, saj se s tega prizorišča še niso vrnili z odličjem. Tudi v zadnjih letih, ko so slovenski skoki najuspešnejši do zdaj, pa jim zares vrhunskih izidov ni uspelo doseči le na napravi v skakalnem centru Salpausselkä. Glavni trener Goran Janus pravi, da bo tudi tokrat pomembno vlogo odigral veter, potrebno pa bo imeti tudi nekaj sreče.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Vina sveta
Dokumentarni, 2. del
Izvirnik: The Wine Shows
Režija: Carl Prechezer
Igrajo: Joe Fattorini, Matthew Goode, Matthew Rhys, Amelia Singer, Gizzi Erskine
Ocena IMDb: 9,1/10

Matthew Goode in Matthew Rhys se tudi tokrat posvečata nekaterim najimenitnejšim vinom sveta. V Montalcinu sta obiskala znamenitega Toskanca Cinzana in se peljala v njegovem starem fiatu 500. Joe Fattorini je v Čilu ugotavljal, ali gregorijanski korali res vplivajo na okus vina. Kuhar Dan Doherty je povedal, katero vino ima najraje, in pripravil jed, ki se ujema z njim, Gizzi Erskine pa je v Arizoni obiskala rok zvezdnika in vinarja Maynarda Jamesa Keenana.

Voditelja oddaje Matthew Goode in Matthew Rhys v tem delu predstavljata zgodbe o nekaterih najosupljivejših vinih sveta.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
20:50
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:40
Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil
Komedija
Izvirnik: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Režija: Felix Herngren
Igrajo: Robert Gustafsson, Mia Skäringer, Iwar Wiklander, David Wiberg, Jens Hultén, David Shackleton
Ocena IMDb: 7,1/10

Zabavna avantura, posneta po švedski knjižni uspešnici Jonasa Jonassona.

Film na začetku prikazuje priprave na praznovanje 100-tega rojstnega dne Allana Karlssona. Toda nabriti starček ima drugačne načrte, saj pobegne iz doma za ostarele in se poda na popotovanje, ob tem pa po naključju dobi kovček, poln denarja. Kmalu ga iščejo preprodajalci mamil in policija, kar pa ga ne ustavi. Ob številnih potegavščinah se spominja mladih let, ko je večerjal s predsednikom ZDA, Trumanom, štopal s Churchillom, popotoval po reki z Mao Zedongom in se šel vohunske igre s Stalinom.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Švedščina
Leto: 2013
23:35
Tribute to Jože Privšek: Big band RTV Slovenija, solistka Kristina Oberžan in dirigent Tadej Tomšič
Glasbeni
Big band RTV Slovenija, solistka Kristina Oberžan in dirigent Tadej Tomšič.

Jože Privšek (1937-1998) velja za legendo slovenskega jazza. Več kot tri desetletja (1961 – 1995) je bil umetniški vodja in dirigent Big banda RTV Slovenija. Na orkestru je pustil neizbrisen pečat, v njegovem obdobju se je dvignil na zavidljivo glasbeno raven. Za orkester je napisal na tisoče skladb in priredb, tokrat bo bisere Privškove glasbe ob Big bandu RTV Slovenija pod taktirko Tadeja Tomšiča predstavila solistka Kristina Oberžan.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina