TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 02.07.2015
00:50
Zaključek iger, Evropske igre
02:20
Točka
03:05
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
06:00
Otroški kanal
07:00
Živalski čira čara
Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite, katera žival se skriva v njej.
07:05
Poniji z Zvezdnega griča: Skrivalnice
Nekoga, ki bi ji delal družbo, ko njeni starši okopavajo krompir ali kadar mora prebirati jabolka. Želja se ji uresniči, ko si trije živahni in nagajivi poniji izberejo Vrbnikovo kmetijo za svoj novi dom. Toda poniji se ne zavedajo, da lastnica posestva, gospa Maček, ne trpi živali ...
07:10
Lajko: Lajko ima velike oči
Toda Tončkova mama je neizprosna: živali so doma prepovedane! Ne ve pa, da Tonček v svoji sobi skriva čisto pravega psa Lajka. No, za mamo in očeta je Lajko majhen plišast psiček, za Tončka pa je nepogrešljiv prijatelj. V skrivnem svetu Tončkove otroške sobe se skupaj podajata na neverjetne in vznemirljive pustolovščine.
07:15
Mili in Moli: Šolski projekt
Zelo sta si različni, a ko se spoprijateljita, postaneta nerazdružljivi.
Vsak dan ju popelje novim dogodivščinam naproti in vsa doživetja jima odstirajo nova življenjska spoznanja. Skupaj s prijatelji ohranjata veselje do vsega, kar ju obkroža in vse, kar doživljata, so njune stopinje v odraščanje.
07:30
Lojzek: Lojzek, nariši mi opico
Tu sta Lojzek in njegova prijateljica Pika! Lojzek zelo rad riše, Pika pa mu dela družbo in se veseli njegovih umetnij, ki, ne boste verjeli, oživijo in jima vedno znova polepšajo dan!
07:35
Pokukajmo na Zemljo: Nova Zelandija
Z njo se pogovarja o njenih lepotah in naravnih čudesih, odkriva divji svet rastlin in živali in spoznava življenje ljudi na njej. Njegov zvesti prijatelj je Mehurček, ki s svojim povečevalnim steklom približa osupljive podrobnosti s fotografij. Serija je nastala na osnovi zbirke čudovitih fotografij Yanna Arthus-Bertranda »Zemlja, pogled z neba«.
07:40
Oblakov kruhek: Božično darilo
Odneseta ga mami, ta pa ga zamesi v testo za kruh ter mu doda še ljubeč mamin poljub. Ko mucka kruh pojesta, presenečeno ugotovita, da znata leteti.
07:50
Veseli Veselko: Kapusov burinček
Ta s svojo majhno prijateljico in psičkom vsak dan najde kaj nenavadnega med travo, drevesi, sadjem in zelenjavo. Vsak večer, ko gre nasmejan v posteljo, si misli: Kakšen veseli dan je za nami!
07:55
Nodi v Deželi igrač: Nodi in veliki ples
Z Mediko nanj povabita vse igrače. Vsaka jima pokaže svoj najljubši ples. Potem pa se Mediki pokvari strojček za petje.
08:05
Male sive celice: OŠ Toneta Čufarja Maribor in OŠ Šturje Ajdovščina
08:50
Skok
Ta šport trenira že od svojega petega leta dalje. Zdaj po sedmih letih se pripravlja na veliko tekmovanje, kjer pa bo moral pokazati najtežji skok: skok iz 10-metrskega stolpa. Trener ga začenja pripravljati na velik podvig. Že pot navzgor je dolga in strašljiva, skočiti s take višine pa je še večji izziv. Mu bo uspelo?
09:05
Slovenski vodni krog: Piranski zaliv
Ana in Rok odkrivata kakšno je stanje flore in faune morskega sveta ob slovenski obali, pri tem jima pomaga potapljač iz ribogojnice ob izlivu reke Dragonje v Piranski zaliv. V Sečoveljskem krajinskem parku jima ornitolog opiše prihodnost sečoveljskih solin ob prihajajočih klimatskih spremembah, ki se tod kažejo z dvigom morske gladine. A do kod sega meja krajinskega parka Sečovlje, pa bosta voditelja ugotovila ob vožnji po celotnem piranskem zalivu ... Namreč, voda ne pozna meja, meje postavlja človek, ki so naravnem okolju povsem nepotrebne.
09:35
Točka
10:25
Dobro jutro
Vsak delavnik med 6.57 in 10.15 bomo na 1. programu TV Slovenija z aktualnimi informacijami, koristnimi nasveti in razvedrilnimi vsebinami poskrbeli za dober začetek dneva. V ljubljanski studio se vrača voditeljica Tanja Postružnik, ki bo s svojo prodorno energijo poskrbela za dinamična in prijetna jutra.

Jeseni se v jutranjem programu začenja nova akcija Super gospodinja. Skupaj z gledalci bodo poiskali in izbrali najspretnejšo slovensko gospodinjo ali gospodinjca ter razkrivali različne gospodinjske trike, ki vam bodo koristili pri vsakodnevnih domačih opravilih.

Po treh izjemno uspešnih akcijah bodo jutranjiki že četrtič zapored pripravili veliko TV-poroko. Tudi tokrat bodo v oddaji strokovnjaki svetovali o partnerskih odnosih, zmagovalca akcije pa se bosta v letu 2015 poročila pred televizijskimi kamerami.Stalnica jutranjega programa ostaja strastna raziskovalka življenja – Zvezdana Mlakar. S svojimi življenjskimi izkušnjami, žensko modrostjo in pretanjeno intuicijo bo še naprej presegala predsodke in rušila tabuje.

Nasvete o zdravem načinu življenja bo delili svetovalka za zdravo prehrano Marija Merljak, v živih oglašanjih s tržnice pa se ji bo pridružila tudi naturopatinja Erika Brajnik, ki prinaša nova znanja in informacije o zdravi prehrani in njenem vplivu na naše zdravje in počutje.

Koprski ustvarjalci Dobrega jutra bodo z vami vsak torek in četrtek. Mariborska ekipa bo ob sredah in petkih z reportažami s terena in s pomočjo gostov v studiu v jutranji program prinesla utrip življenja v SV Sloveniji.
12:45
NaGlas!
13:25
Zgodovina smeha
Vemo, da se smejijo tudi šimpanzi in orangutani, zlasti če jih poščegetamo. Na nevrološkem inštitutu v Londonu imajo celo napravo za ščegetanje. Katera so zadnja odkritja o izvoru smeha? To je oddaja o tem, kako in zakaj se smejimo, o znanstvenem preučevanju smeha. Zanesljivo vas bo spravila v smeh, a ne tako, kot pričakujete.
14:20
Pričevalci: Stanko Sivec
17:00
Začnimo znova: Keksolog
Toni najde v oglasniku oglas trgovca, ki od starih mam kupuje domače piškote za nadaljnjo prodajo. Mami ukrade recept in začne posel v kleti … Pri tem skoraj zažge ves stanovanjski blok, zato se domačim zlaže, da peče piškote zaradi tržne raziskave. Na pomoč mu priskoči mama …
17:35
Atletika: Mednarodni miting
19:05
Točka
20:00
Nočne dirke
Vse bi bilo v najboljšem redu, če mali jokavec, ki je bil v bistvu spočet z namenom utrditve že precej zrahljane zveze, ne bi vsako noč dokazoval, da je jakost decibelov v obratnem sorazmerju s starostjo mularije. Namesto spanja ali celo spanja v isti postelji, se par ponoči zbudi, obleče sebe in potomca, stlači v razmajanega golfa in križari po bližnjih avtocestah. Predenje avtomobilskega motorja je namreč najboljša (in edina uspešna!) uspavanka za malega Tima. In tako noč za nočjo …

Nekega večera se tako ustavijo na bencinski črpalki, mati gre na stranišče, oče pa, v nasprotju z dogovorom, po škatlo cigaret. Njuno odsotnost izkoristi tatinski par in izmakne avto. Skupaj s spečim otrokom na zadnjem sedežu seveda. Niti v najbolj norih sanjah se jima ne svita, v kakšno avanturo sta zabredla! Sledi noč, polna preobratov, divje vožnje, cviljenja zavor in seveda – obilica visokih C-je iz grla dežurnega jokavčka.
21:30
Konec parade
Sylvia se vrne h Christopherju in ga preseneti z novico, da je njegova mama umrla, nato pa na pogrebu s svojo obleko in z vedenjem povzroči zgražanje med pogrebci. Sylvia priseže, da bo odslej zvesta možu in se za nekaj časa umakne v samostan. Christopher prijateljuje z Wannopovima in gospe Wannop pomaga s podatki za njene članke. Tudi Vincent se prebija kot pisatelj, poleg tega pa se še zaljubi …
22:30
Dediščina Evrope: Romanovi - blišč in propad cesarstva
Ruska dinastija je začela z vladanjem 11. julija 1613 in se končala z ukazom za poboj carske družine, na čelu katere je bil takrat Nikolaj II. Ukaz za poboj je prišel 16. julija 1918 iz Moskve. Carja Nikolaja in družino, ženo Aleksandro in njunih pet otrok, so skrivaj pobili v kleti hiše trgovca Ipatjeva, posmrtne ostanke pa odkrili šele leta 1991 in jih sedem let kasneje pokopali v družinski grobnici Romanovih.