TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 02.10.2018
00:45
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:55
Nogomet: Napoved kola, evropska liga
Športni (ponovitev)
Magazinska oddaja.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
02:50
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
05:25
Videotrak
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Penelopa: Penelopa in ptičnica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pénélope: Penelopa in ptičnica

Triletna Penelopa je mala klepetulja in včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor.

Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.

Jezik: Slovenščina
07:05
Biba se giba: Biba in Grabežljivček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 5,9/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Iz gradu je izginilo vse jagodičevje. Čarovnik Bibi in Dosiju razkrije, da je za to odgovoren Grabežljivček, ki ljubi vse vrste jagod. Biba in Dosi se v cirkusu splazita pod letečimi tortami in v medvedjem gozdu grmičev zatopotata kot slona. Nato najdeta Grabežljivčka in še sreča, da imata grm, na katerem rasejo vse vrste jagod. To bo dovolj jagodičevja tudi za nenasitnega Grabežljivčka.

Kot vsi junaki se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:25
Mili in Moli: Razbita vaza
Risani
Izvirnik: Milly, Molly
Ocena IMDb: 7,2/10

Mili in Moli sta najboljši prijateljici. Obožujeta mucke. In prav zaradi njih se rodi njuno prijateljstvo.

Mili in Moli poskušata pomagati gospodu Lazarju pri gospodinjskih opravilih. A ker sta pozabljivi, se Lazarjev pes požene za njuno mucko in tako pride do zmešnjave. Dragocena vaza gospoda Lazarja se razbije. Mili in Moli jo poskušata popraviti, a na koncu morata gospodu Lazarju le priznati, da se je zgodila nesreča. Le kako se mu bosta odkupili?

Mili in Moli sta zelo različni, a ko se spoprijateljita, postaneta nerazdružljivi. Vsak dan ju popelje novim dogodivščinam naproti in vsa doživetja jima odstirajo nova življenjska spoznanja. Skupaj s prijatelji ohranjata veselje do vsega, kar ju obkroža, in vse, kar doživljata, so njune stopinje v odraščanje.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:40
Vse o Rozi: Medvedovo mogočno majanje
Risani
Izvirnik: Everything's Rosie
Režija: Mark Woollard
Igrajo: Wayne Forester, Teresa Gallagher, Joanna Ruiz, Emma Tate
Ocena IMDb: 6,7/10

Pridružite se Rozi in njenim prijateljem, ki se skupaj zabavajo, odkrivajo nove stvari in rešujejo vsakodnevne zagonetke.

Vid pripravi progo z ovirami in vsi so navdušeni, le Medved noče poskusiti. Rozi ugotovi, da se boji, da bo padel z grede. Kako naj prijatelji Medvedu povrnejo vero zaupanje?

Rozi je vesela, bistra in optimistična. S prikupno druščino svojih barvitih prijateljev se podaja v zabavne dogodivščine, v katerih odkrivajo svet in se obenem učijo pomembnih vrednot in življenjskih naukov. Zgodbe prikazujejo vsakdanje dogodke in preizkušnje, s kakršnimi se lahko srečajo predšolski otroci. Nanizanka Vse o Rozi bo svoje mlade gledalce popeljala na pot odkrivanja občutij. Pokazala jim bo, kako pomembno je prijateljstvo in da s prijatelji nisi nikoli osamljen.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
07:50
Vila Mila: Sprosti se
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Minty the Fairy
Režija: Adolfo Jimenez Rus

Vila Mila diši po meti in otrokom pomaga pri razvoju njihovih sposobnosti razmišljanja o tem, kaj je prav.

Maksa so v šoli izbrali, da bo recitiral pesem. Doma navdušen sporoči novico in mama mu predlaga, naj jim pesem pove. Maks pa se zaplete in nenadoma pesmi ne zna več. Na pomoč mu priskoči vila Mila in ga nauči, kako naj se sprosti in premaga tremo.

Država: Španija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
07:55
Zgodbe iz školjke: Bine: Lutkovna predstava
Kulturni (ponovitev)
Pri Zgodbah iz školjke gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Kaj vse Ajda naredi, da spravi svojega prijatelja Bineta v dobro voljo, če je slučajno slabe volje.

Razveseli ga s čisto navadnim čajnikom, ki se v hipu v kralja spremeni. Iz korenčka nastane lahko kraljevi sluga, iz cedila za testenine pa strašni zmaj. Prsti in dlani nam tudi lahko služijo kot lutke za imenitno lutkovno predstavo. Iznajdljivi moramo biti, pa dobijo predmeti posebno moč.

Ko postane Bine židane volje, skupaj naredita še senčno gledališče. Bine pa seveda ni zadovoljen, zato ga Ajda odpelje gledat kako nastane lutka- od slike na papirju, do prave lutke.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Slovenski vodni krog: Spodnja Soča
Dokumentarni (ponovitev)
Soča (italijansko Isonzo) je 137 km dolga reka v zahodni Sloveniji (95 km) in severni Italiji (42 km).

Alpska reka izvira 1087 m visoko v Julijskih Alpah v dolini Trente. Kraški izvir predstavlja jezerce, ki se izlije preko slapišča v strmo korito. Struga je zaradi velikega strmca izdolbla tesni in korita, ponekod pa teče široko razprostrta po nasutih prodnih ravnicah. Med Kobaridom in Solkanom teče najprej po široki dolini, ki se pri Mostu na Soči stisne v deber, za Novo Gorico pa se zlije po ravnini vse do izliva v Italiji. V Jadransko morje (Tržaški zaliv) se deltasto izlije v Italiji blizu Tržiča. Staro ime za Sočo v zgornjem toku je bilo Šnita. Izliv reke (italijansko Foce dell'Isonzo) v Italiji je zamočvirjen in obdan z lagunami. Kot habitat za mnoge vrste ptic in druge organizme je skupaj z zadnjim delom toka od Tržiča naprej zaščiten kot naravni rezervat z imenom Isola della Cona. Roka in Ano v parku presenetijo slovenski gostje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:45
Alpe-Donava-Jadran
Magazin (ponovitev)
Oddaja je namenjena predstavitvi različnih krajev, kultur, dogodkov, običajev, ...

Na eni najlepših točk ob Solčavski panoramski cesti nad Logarsko dolino je posestvo Ložekar, na katerem so že tri generacije zavezane trajnostnemu načinu življenja, uspešno pa združujejo tudi kmetijsko, gozdarsko in turistično dejavnost.

Na bavarskih gorskih kmetijah spet vzrejajo staro pasmo alpskih prašičev, ki v resnici niso nikoli izumrli. Nekaj primerkov se je ohranilo na Južnem Tirolskem in v Švici.

Iz Karpatske kotline o ljudskem umetniku, lončarju Sándorju Ambrusu, sodelavci slovenskega programa RAI Furlanije – Julijske krajine pa so pripravili zgodbo o priljubljenem in zelo uspešnem otroškem pevskem zboru Fran Venturini.

Alpe-Donava-Jadran, podobe iz Srednje Evrope, je mozaična polurna oddaja z dolgoletno tradicijo, ki ji v Evropi ni para.

Leta 1982 so jo ustanovile javne televizije Avstrije, Slovenije in Hrvaške, nato so se jim pridružili televizijski studiji Italije, Švice, Bavarske in Madžarske. ADJ še vedno predvaja šest studiev javnih televizij v petih jezikih: slovenskem, italijanskem, nemškem, hrvaškem in madžarskem.

S svojo usmeritvijo v pozitivno, s predstavljanjem značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev je storila velik korak k spoznavanju in s tem tudi k razumevanju na območju Alp, Donave in Jadrana.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
09:10
Umor, je napisala: Napoved: Umor
Kriminalka, 5. sezona, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: Murder, She Wrote: Prediction: Murder
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Jessica je na obisku pri dobrem prijatelju Leeju, nekdanjem moževem poveljniku. Čas si krajšata z leti nad puščavo in vožnjo s kočijo. Spokojni obisk na ranču pa dodobra razburka nastop znanega jasnovidca. Leejevi snahi prerokuje smrt v ognju. Kmalu jo ugrabijo. Jessica domneva, da je vpleten Leejev sin Del, ki se je moral po neuspešni karieri v oglaševalski agenciji vrniti domov in se privaditi na življenje na ranču.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
10:00
Umor, je napisala: Nekaj izposojenega, nekaj modrega
Kriminalka, 5. sezona, 9. del (ponovitev)
Izvirnik: Murder, She Wrote: Something Borrowed, Someone Blue
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Jessica je povabljena na poroko. Njen nečak Grady se bo poročil z Donno, dekletom iz premožne in vplivne družine. Priprave že od vsega začetka spominjajo na komedijo zmešnjav. Nevestina mama ne ve, kje se jo drži glava, oče pa raje sklepa posle s svati. Ko v bližnjem grmovju najdejo umorjeno gospodinjo, se zdi, da bo poroka odpovedana. Na pomoč priskoči Jessica, pri delu pa ji pomaga neroden, a simpatičen novi šerif, ki so mu poroke nadvse všeč.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
11:00
Halo TV
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
11:35
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ekipa oddaje Dobro jutro se bo vsak delavnik med 7. in 11. uro na 1. programu Televizije Slovenija trudila, da gledalcem posreduje izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristne nasvete za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine. Ponedeljki bodo rezervirani za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razbijali pa bodo tudi tabuje o staranju. Pripravljajo akcijo Nikoli ni prepozno!, v kateri bodo lahko sodelovali vsi aktivni starostniki, ki so željni novih dogodivščin ali samo nove družbe. Torek ima informativni prizvok, stalnica torkovih juter pa ostaja tudi porota, v kateri soočajo različna mnenja o aktualnih družbenih temah. Gledalci bodo lahko svoje mnenje izrazili tudi z glasovanjem. Ob sredah bo voditelj Andrej Hofer delil nasvete iz domače lekarne in se družil z malimi živalmi. Četrtek je dan za nekoliko osveženo nagradno igro Zbudi se, Slovenija, s katero bodo obiskovali tudi različne kraje po Sloveniji. Posebna novost ob četrtkih bo tudi rubrika Mars in Venera, v kateri bosta svoja mnenja o najrazličnejših tematikah izražala Špela Močnik kot predstavnica ženskega spola in David Urankar kot predstavnik moškega spola. Svoje mnenje bodo lahko podali tudi gledalci. Ob petkih bo Mojca Mavec tudi v tej sezoni reševala jezikovne dileme ter pripravljala okusne jedi z našimi kuharji, kuhala pa bo tudi terenska ekipa v različnih krajih Slovenije. Petki bodo namreč še naprej namenjeni obiskom slovenskih krajev. Marija Merljak bo predstavljala tradicionalno kulinarično ponudbo slovenskih krajev in delila nasvete o zdravem načinu prehranjevanja. Gledalci bodo dobili tudi kakšen namig za izlet. Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro, ki oddajo pripravljajo ob torkih med 9. in 11. uro, bodo poskrbeli, da bodo gledalci zmeraj seznanjeni z aktualnim dogajanjem na Primorskem, mariborska ekipa oddaje Dobro jutro pa jih bo ob sredah med 9. in 11. uro seznanjala z dogodki iz severovzhodne Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:10
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob sredah v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
15:10
Kdo bi vedel
Zabava (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

Začenjamo z novo sezono oddaje Kdo bi vedel. Ob najbolj zabavnem kvizu kar jih je, se boste lahko zabavali tudi to jesen. Kapetanka Ana Maria se posveča svojemu prvorojencu, zato jo bo v tej sezoni nadomestila vedno zabavna Urška Vučak Markež. V prvi oddaji sezone se bodo voditelju Saši Jerkoviću pridružili: kapetanka Urška Vučak Markež, ki ji bo do zmage poskušala pomagati nekdanja slovenka smučarka, vedno nasmejana Alenka Dovžan, kapetanu Mihi Brajniku pa bo ob boku pevec Vili Resnik. Smeha in nenavadnih informacij gotovo ne bo manjkalo.

Sobotni večeri bodo tudi to jesen rezervirani za dobro uro originalne zabave z edinstvenim in zabavnim družinskim kvizom, ki ponuja mešanico komedije, znanja ter napete igre za lepe nagrade, ki jo dobi občinstvo v studiu.

V zabavni oddaji Kdo bi vedel o zmagovalcu ne odloča zgolj znanje. Pomembno je predvsem ugibanje, sklepanje, pogovor in duhovitost. Da je pot do cilja res zabavna, še dodatno poskrbi humorna ekipa kviza - voditelj Saša Jerković ter kapetani Miha Brajnik, Matjaž Javšnik in Tilen Artač, Ano Mario Mitić, ki se bo posvetila novi vlogi v življenju, pa bo v jesenski sezoni nadomestila Urška Vučak Markež. Znanstvenik, ki bo opravljal poskuse v laboratoriju oddaje Kdo bi vedel, bo tudi v jesenski sezoni kemik in stand-up komik Aleš Novak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:30
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:10
Umor, je napisala: Zapletena mreža
Kriminalka, 5. sezona, 10. del (ponovitev)
Izvirnik: Murder, She Wrote: Weave a Tangled Web
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Cabot Cove je mirno obmorsko mestece, kjer sta si družino ustvarila tudi Ralph in Vivian. Veljata za zelo usklajen in − po mnenju večine meščanov − čudaški par. Namreč za dom skrbi on, v službo pa hodi ona. Ker je večino časa na poti, sumijo, da ima ljubimca. V bližnjem motelu najdejo truplo znanega ženskarja. Sum pade na Vivian. Jessica je medtem na dobrodelnem podpisovanju knjig v New Yorku. Tam jo čaka veliko presenečenje.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
18:10
Tele M
Informativni
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor.

V oddaji Tele M poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:40
Primorska kronika
Informativni
Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost.

Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:00
Adrenalinci: Karting
Ponovitev
Režija: Aron Horvath

V mladinski oddaji Adrenalinci se bo osem srednješolcev pomerilo v desetih adrenalinsko-športnih izzivih.

Tinkara, Maja, Amadej, Dolores in Benjamin se pomerijo v vožnji z gokarti. Najprej preizkusijo hitra vozilca v kvalifikacijah, nato pa se med njimi vname napet boj, ki ga spremljajo bliski in strele.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:30
Čudovita Japonska: prefektura Ivate: Pomladanski izlet ob obali Sanrikuja
Dokumentarni, 89. del (ponovitev)
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: A Spring Trip Along the Coast of Sanriku Part 2 
Režija: Ken Sato

Odpravili se bomo na izlet od Mijaka do Kudžija, kjer bomo srečevali znanilce pomladi in spoznavali tradicije te obalne regije. Ogledali si bomo tradicionalno barvanje tkanin in pridelavo soli, pokusili pa obaro z morskimi sadeži in različnimi algami. Obiskali bomo tudi kopališče, od koder je čudovit razgled na Tihi ocean.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
20:00
Ali imajo živali pravice?
Izvirnik: Les animaux ont ils des droits?
Režija: Martin Blanchard
Igrajo: Sébastien Arsac, Boris Cyrulnik, Bruno Debrandt, Vinciane Despret, Pascal Durand, Gary Francione
Ocena IMDb: 7,5/10

Kako se mora človeška družba odzvati na poskuse na živalih in izrabljanje živali?

Sodobna znanstvena dognanja dokazujejo, da so živali precej inteligentnejše, komunikativnejše in občutljivejše, kot smo si ljudje dolgo predstavljali. Kako naj se torej človeška družba odzove? Le tako, da izboljša razmere na živalskih farmah, v klavnicah in raziskovalnih laboratorijih ali naj se zavzame za ukinitev vsakršnega pridobitniškega izrabljanja živali in jim prizna pravice kot živim bitjem? Svoja stališča v dokumentarni oddaji podajo raziskovalci – predstavniki živalskega behaviorizma, filozofi, pravniki in politiki, ki osvetlijo tudi ekonomske, pravne, družbene in etične posledice morebitne dodelitve posebnega statusa živalim.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2016
21:00
Prava ideja
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
21:35
Akcènt: Na županskem stolu
Pogovorna oddaja
Strokovne razprave s kredibilnimi gosti.

V Sloveniji imamo 212 občin in prav toliko županov, ki jih bomo volili 18. novembra. Kot kaže, bo tudi tokrat glavna tema predvolilnih soočenj denar. Tega je v občinah, spričo nalog, ki jih prednje postavlja država, vedno premalo. Zakaj pravzaprav imamo toliko občin? S kakšnimi izzivi se srečujejo njihovi župani? Ali bi morali njihov mandat omejiti? O tem govorimo v tokratni oddaji Akcent z nekdanjimi župani: s Francem Pukšičem, Cveto Zalokar Oražem in z Majdo Podkrižnik.

Akcènt je 50-minutno televizijsko omizje, za katerim voditelj vsak teden zbere tri strokovnjake. Z oddajo Televizija Slovenija odpira še več programskega prostora za predstavitev znanstvenih dosežkov in dognanj. Vsak teden izpostavljamo znanstvene dosežke (tudi s področja medicine) in strokovno razpravljamo o sodobnih tehnologijah in različnih družbenih fenomenih. Poudarjamo pomen strokovno poglobljenih razprav in obravnav različnih tem s kredibilnimi gosti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
22:30
Goljufija
Kriminalka, 2. sezona, 4. del (ponovitev)
Izvirnik: Bedrag
Režija: Søren Balle
Igrajo: Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño, Esben Smed Jensen, Thomas Hwan, Line Kruse, Lucas Hansen
Ocena IMDb: 7,5/10

Mads in Alf si prizadevata, da bi razkrila sumljive posle Nova Bank, vendar ne vesta, da njuna šefica Nanna o vsakem preiskovalnem napredku poroča gospodu Christensenu, predsedniku upravnega odbora Nova Bank. Amanda se bori s svojimi demoni in ponikne v najbolj kritičnem trenutku, ko Absalon Bank skliče izredno generalno skupščino, na kateri bodo delničarji odločali o prihodnosti banke. Šved je še vedno hospitaliziran, zato Nicky prevzame reševanje umazane naloge, ki je tesno povezana z boji za prevlado nad Absalon Bank.

Serija obravnava gospodarski kriminal v bankah, v upravnih odborih, borzah, kjer so glavni akterji, zaslepljeni, pripravljeni storiti praktično vse.

V prvi sezoni danske nadaljevanke Goljufija (Bedrag) se je policija na čelu z detektivom Madsom ukvarjala s preiskovanjem finančnega kriminala v veliki korporaciji Energreen, ki je veljalo za eno najuspešnejših podjetij na področju pridobivanja energije. Direktor podjetja je bil karizmatični Alexander Sødergren – Sander, ki mu je bila v veliko pomoč mlada in ambiciozna pravna svetovalka Claudia. Po bankrotu podjetja je za zapahi le Claudia, Mads pa je razočaran, ker mu ni uspelo aretirati Sødergrena in vplivnega predsednika uprave Christensena. Madsov naslednji primer je preiskava okoliščin bankrota manjšega mizarskega podjetja. Navidez precej nepomemben primer razkrije goljufijo velikih razsežnosti in vpletenost ene od vodilnih bank. Claudio, ki dela kot natakarica, poišče Christensen in ji ponudi priložnost, da se odkupi za napake, ki jih je naredila v Energreenu. Mladega mehanika in tatu Nickyja premaga pohlep. Postane Švedov vajenec, a kmalu spozna, da bo plačal visoko ceno.

Država: Danska
Jezik: Danščina
Leto: 2016
23:40
Umor, je napisala: Iskanje Petra Kerryja
Kriminalka, 5. sezona, 11. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: The Search for Peter Kerry
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Največja želja starega milijonarja Andrewa Kerryja je, da bi našel svojega vnuka Petra, ki je pogrešan že 20 let. Jessica sreča njegovega nekdanjega sošolca Dannyja, ki jo povabi na večerjo. V restavraciji Danny sliši skladbo, ki naj bi jo nekoč napisal Peter. V Ricku Bartonu, ki trdi, da je skladba njegova, spozna svojega izgubljenega sošolca, in ga pripelje h Kerryju. Toda Kerryjev odvetnik sumi, da jima gre le za denar.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993