TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 03.03.2019
00:00
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
00:30
Nordijsko smučanje: Smučarski skoki, mešana ekipna tekma
Å portni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, mešana ekipna tekma, skoki, posnetek iz Seefelda.

Zadnja skakalna preizkušnja svetovnega prvenstva bo mešana ekipna tekma. V vsaki reprezentanci bodo moči združili po dve dekleti in dva fanta. Naslov prvakov iz Lahtija branijo Nemci, v ožji krog za medalje spada tudi slovenska ekipa.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
02:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
06:10
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:50
Duhovni utrip: Milost odpuščanja
Kulturni (ponovitev)
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

Nena Dautanac, vodja Šole odličnosti in prizadevna članica Mednarodne krščanske skupnosti je pripravila seminar o skrivnostih odpuščanja. Spregovorila nam je o pogubnih posledicah zamer, začaranega kroga trpljenja in jeze, a tudi o milostnih darovih odpuščanja.

Kulturno društvo Nova Akropola neguje filozofske, humanistične in kulturne vrednote in jih bralcem predstavlja tudi v spletnem časopisu Akropolitanec.

Pri založbi Univerzalno življenje je izšla knjiga z naslovom Vzrok in nastanek vseh bolezni.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
07:00
Koda: Ljubezenske prevare na spletu
Informativni (ponovitev)
Izobraževalno-svetovalna oddaja.

Na Facebooku vas privlačen moški prosi za prijateljstvo, predstavi se kot zdravnik ali vojak na misiji, delavec na naftni ploščadi, novinar na vojnem območju. Spletni klepet preraste v prijateljstvo, to pa v ljubezen. Kar naenkrat pa ljubimec potrebuje denar, veliko denarja. Zveni znano? Tovrstnih spletnih prevar je vse več, svarijo strokovnjaki, zato bodo v Kodi, preverili, zakaj se tako zlahka ujamemo v past premetenih goljufov. Pogovarjali so se tudi z evropskim poslancem Francem Bogovičem in novinarjem Boštjanom Veseličem, ki so jima na Facebooku ukradli identiteto. Gledalci pa boste slišali tudi izpoved dekleta, ki jo je po spletu nadlegoval moški, ki se izdaja za spletnega administratorja. V Kodi torej o dobro spletenih kriminalnih mrežah, ki lovijo na limanice naivne uporabnike družbenih omrežij, o tem, zakaj tako zlahka nasedemo prevaram, kdo so žrtve in kdo storilci, pa tudi o tem, da se nadlegovanje iz virtualnega sveta lahko prenese tudi v resnični svet.

Sodobne družbe, ki hkrati ne bi bila tudi potrošniška, si skorajda ne moremo predstavljati. Premalo pa se zavedamo, da nismo potrošniki s pravicami zgolj takrat, ko kupimo izdelek v trgovini ali plačamo storitev, denimo pri frizerju ali pa mehaniku, temveč tudi, ko sklepamo pogodbo z banko ali zavarovalnico, ko vplačujemo v zdravstveno blagajno, ko plačujemo za šolstvo, plačujemo različne davke. Pred devetimi leti je na Televiziji Slovenija nastala oddaja Posebna ponudba, ki je bila namenjena osveščanju potrošnikov, reševanju potrošniških težav ter preverjanju kakovosti izdelkov in storitev, ki so na voljo na trgu. Vendar se je z leti pokazalo, da postajajo kršitve potrošniških pravic vse hujše in lahko v nekaterih primerih usodno zaznamujejo človekovo življenje. Kar nekaj časa je zorela, naposled pa vendarle dozorela zamisel, da moramo ustvarjalci oddaje narediti korak naprej, saj je nastopil čas za nekoliko širše področje delovanja in posledično tudi novo ime. Odslej bo vaše težave reševala oddaja Koda, ki je zrasla na dobrih in trdnih temeljih nekdanje Posebne ponudbe. Ustvarjalci oddaje torej ostajajo isti in bodo tako kot doslej vaše potrošniške težave reševali odločno, se zavzemali za vaše pravice in zgodbe vselej pripeljali do konca. Brez kompromisov. Še posebej se bodo posvetili hujšim kršitvam pravic, ki izvirajo iz neživljenjskih zakonov, slabih birokratskih odločitev in nemalokrat tudi neodzivnosti države.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
07:30
Slastna kuhinja: Fondi
Kulinarika (ponovitev)
Izvirnik: Let's Make It Tasty: Fondue Classic Meat

Oddaja o kuhanju.

Tokrat bomo pripravili fondi. Domislili so se ga švicarski pastirji. Ta jed je v srednjem veku veljala za hrano nižjih slojev. V vroči fondi pomakamo različna živila – zelenjavo, meso in morske sadeže.

Jezik: Angleščina
07:40
Mešani pevski zbor Obala Koper in Mirko Slosar, Naša pesem 1984
Glasbeni (ponovitev)
Spomin na glasbenega pedagoga in zborovodjo Mirka Slosarja.

Primorski glasbeni pedagog in zborovodja Mirko Slosar je pomembno vplival na razvoj slovenskega zborovstva. Vrsto let je bil zborovodja Mladinskega mešanega zbora Gimnazije Koper in Mešanega pevskega zbora Obala Koper, vodil pa je tudi Moški pevski zbor Dragotin Kette iz Ilirske Bistrice. Predvajali vam bodo posnetek nastopa Mešanega zbora Obala Koper, ki je zborovodjo Mirkom Slosarjem nastopil na tekmovanju Naša pesem 1984.

Koncert je ponudil slogovno raznolik spored - glasbo Gallusa, Lajovica, Adamiča, Pahorja, Škoberneta in Rabeja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:25
Alpsko smučanje (Ž): Superveleslalom
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Sočija.

V sezoni 2018/2019 je v koledarju svetovnega pokala alpskih smučark 39 tekem, dve tudi v Mariboru tik pred svetovnim prvenstvom. Zmago v skupnem seštevku brani Mikaela Shiffrin. Slovenska ekipa se veseli vrnitve lani poškodovane Ilke Štuhec, ki je bila sezono pred tem skupno druga, osvojila pa je smukaški kristalni globus.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
09:50
Svetovni popotnik: Najzanimivejše južnoameriške pustolovščine
Dokumentarni, 17. sezona, 4. del (ponovitev)
Izvirnik: Lonely Planet: Globe Trekker: Top Ten South American Adventures
Režija: Dominic Allan
Igrajo: Ian Wright, Justine Shapiro, Megan McCormick, Zay Harding, Estelle Bingham, Holly Morris
Ocena IMDb: 8,6/10

V tokratni oddaji nas bodo različni voditelji popeljali na deset zanimivih pustolovščin po Južni Ameriki. Med drugim se bodo odpravili na lov na anakonde, obiskali čudovite slapove in skrita mesta, se spuščali po divjih vodah in lovili pasavce.

Svetovni popotniki že od leta 1994 obiskujejo zanimive kraje po vsem planetu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
10:55
Alpsko smučanje (M): Superveleslalom
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Kvitfjella.

Najtežje proge, najboljši smučarji. Sezona svetovnega pokala nam ponuja osupljive trenutke, dramo in vragolije na belih strminah. Vsak teden se tekmovalci merijo na različnih prizoriščih in na smučeh iščejo meje možnega. Spremljajte Hirscherja, Svindala, Pinturaulta in vse slovenske smučarje na TV Slovenija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
12:55
Nordijsko smučanje (M): Smučarski tek - 50 km, skupinski start
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, smučarski tek - 50 km, skupinski start, prenos iz Seefelda.

Zadnji nastop na prvenstvu bodo opravili tekači. 50-kilometrska razdalja v drsalnem koraku bo eden vrhuncev tekaškega dela prvenstva. Pred dvema letoma je zmagal Kanadčan Harvey, favoritov pa bo na tekmi s skupinskim startom zagotovo veliko.

Seefeld v Avstriji bo drugič gostil svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Prvega leta 1985 smo si zapomnili po tem, da so se za kolajne borili le leto po olimpijskih igrah v Sarajevu, prvič pa so tekli tudi v prosti tehniki. V tekaškem delu prvenstva bodo podelili 12 kompletov odličij.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
15:00
Nogomet: Aluminij - Maribor, 21. kolo, državno prvenstvo
Športni (v živo)
Državno prvenstvo, prenos iz Kidričevega.

Po zimskem premoru se je zadnji februarski konec tedna nadaljevalo državno prvenstvo v nogometu. V 21. kolu, drugem spomladanskem, boste lahko spremljali štajerski derbi. V Kidričevem bo pri četrtouvrščenem Aluminiju gostoval prvouvrščeni Maribor. Aluminij je prvo srečanje po odmoru izgubil. Mariborčani pa so v Ljudskem vrtu remizirali z Muro. To bo tretja medsebojna tekma v tej sezoni, obe v jesenskem delu pa je dobil Maribor. Kot ste vajeni, bomo imeli v Kidričevem tudi studio, vodil ga bo Saša Jerković. Reporterja tekme bosta Anže Bašelj in Branko Zupan.

Po treh letih se je državno prvenstvo v nogometu vrnilo na TV Slovenija. 10 klubov, en pokal. V vsakem kolu si boste lahko ogledali najzanimivejšo tekmo, obogateno s studijskim delom. Skupno bo torej na drugem programu kar 36 tekem. Od Gorice do Murske Sobote, na slovenskih nogometnih zelenicah ni nikoli dolgčas. Bodite v naši družbi in družbi nogometašev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
17:35
Življenje pred kamero
Dokumentarni (ponovitev)
Vse, kar nas obdaja, nosi v sebi svojo zgodbo.

Človek, čas, svet … pravzaprav vse, kar nas obdaja, nosi v sebi svojo zgodbo. Nekatere se razkrijejo, druge ostanejo za vedno skrite. Ob prebiranju ali gledanju teh zgodb se širi obzorje bralca, poslušalca in gledalca. Osnovni temelj dobre zgodbe je iskrenost, čistost, avtentičnost. Odsev mora biti jasen. Kmalu po rojstvu slovenske nacionalne televizije se je porodila tudi potreba po prikazovanju nečesa več od zgolj informacij. Potreba po slikanju zgodb življenja. Rodil se je Dokumentarni program Televizije Slovenija in v več kot pol stoletja dolgi dobi je pred kamero zaživelo mnogo dobrih zgodb.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:05
Facebook – vohunjenje za uporabniki
Dokumentarni (ponovitev)
Izvirnik: Facebook: Cracking the Code
Režija: Peter Greste
Igrajo: Sarah Ferguson
Ocena IMDb: 5,7/10

Zgodba o tem, kaj Facebook v resnici ve o vas.

Četrtina svetovnega prebivalstva ima svoj profil na Facebooku, Mark Zuckerberg, ustanovitelj tega družbenega omrežja, pa mu po mnenju analitikov vlada kot sodoben monarh. Dokumentarec pojasnjuje, kako ta korporacija z algoritmi, ki jih ne razkrije, pridobiva podatke o vseh svojih uporabnikih tudi takrat, ko ti niso prijavljeni v omrežje, in celo o ljudeh, ki se na Facebook nikoli niso prijavili. Z zbranimi podatki seveda kuje izjemne dobičke, s povezovanjem somišljenikov in pojavom neresničnih novic pa vpliva na razvoj političnih dogodkov.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
19:00
Atletika: Evropsko dvoransko prvenstvo
Športni (v živo)
Evropsko dvoransko prvenstvo, prenos iz Glasgowa.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
21:45
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
21:55
Zvezdana
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Tudi v jesenski sezoni bo Zvezdana v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom nam bo predstavila teme osebnostne rasti, raziskovala pa bo tudi tabuje, o katerih večinoma le šepetamo. Tako bomo spoznali kako je živeti s stigmo, ki jo prinaša okužba z virusom HIV; kakšno je ljubezensko in spolno življenje invalidnih oseb in kako ljubezen doživljajo zagovorniki poliamorfije, ki v svoje zveze vključujejo več ljubimcev. Vseh pogovorov se bo lotila strastno, osebno, neposredno in brez predsodkov, kar nas ne bo pustilo hladnih.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
22:35
Vikend paket
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

V nedeljski popoldanski oddaji Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom tudi v novi sezoni ostajajo stalnica zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, čakajo pa jih tudi povsem novi izzivi in zabavne preizkušnje. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti, ki se prav tako ne bodo mogli izogniti presenečenjem, ki jih zanje pripravljata Bernarda in Jože. Po krajšem premoru se kot stalna rubrika Vikend paketa vrača legendarna skrita kamera s Francijem Kekom. Franci bo tako s svojim humorjem, navihanostjo in svežimi idejami ponovno popestril zimske in spomladanske nedeljske popoldneve. Novost sezone je rubrika, ki je posvečena novodobnim vplivnežem oz. 'influencerjem', kot jih imenujejo na družbenih omrežjih. Ta so tudi njihovo glavno področje delovanja, kjer imajo velikanske množice sledilcev, bralcev in gledalcev, tematsko pa pokrivajo raznovrstna področja: od glasbe, avtomobilizma, nasvetov za ličenje, humorja do družinskega življenja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
23:50
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina