TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 04.04.2017
00:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Ovce
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Krtek: Krtek in konec tedna
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Krtek
Režija: Zdenek Miler
Igrajo: Antonín Jedlicka, Frantisek Filipovský, Josef Hlinomaz, Artus Kalous, P. Kysela, E. Smítková
Ocena IMDb: 8,2/10

Risanka o dogodivščinah malega krtka in njegovih prijateljev.

Najprej nastanejo kupčki zemlje na travniku ali na cvetlični gredi ali kje drugje. Nato se iz kupčka prikaže troje črnih laskov, dvoje velikih temnih oči in rdeč nosek. Čisto na koncu, hipec preden ga zagledamo, se razleže nalezljiv smeh. Krtek! Njegove prigode spremljajo otroci širom po svetu že več kot 20 let. Za vse njih na široko odpira oči in raziskuje naravo nad zemljo in pod njo. Radoveden, kakor je, otroke opogumlja in jih, poln domislic, navdušuje. Brez besed. Verjetno je prav v tem skrivnost njegovega uspeha.

Država: Češka
Jezik: Slovenščina
07:10
Ozi bu: Tedi ni navdušen nad hokejem
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Ozie Boo
Režija: Olivier Lelardoux

Nove dogodivščine naših malih pingvinjih prijateljev - Nedija, Nelči, Tedija, Edija in Fredija - so polne novih prijateljev in veselih pesmic.

Ozi Buji so majhni pingvini. Vsak ima svoj značaj in svojo barvo kljuna in nožic. Modre ima Nedi, rožnate Nelči, rdeče Tedi, zelene Edi in oranžne Fredi. Skupaj živijo med ledom in snegom in počnejo najrazličnejše reči: drsajo, kolesarijo, igrajo nogomet, pojejo, se učijo in sanjajo. In se ves čas pogovarjajo s pripovedovalcem, ki pazi nanje.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:15
Kravica Katka: Darilo za mamico
Risani
Izvirnik: Connie The Cow
Režija: Michelle MacLaren
Igrajo: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pujsek Bibi: Grad
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi si je iz kartonastih škatel naredil grad. V njem pa je tudi zmaj, ki se skriva v svojem brlogu. Ko se ga Bibi odpravi iskat, na poti sreča kralja in grajskega čarovnika, ki se bojita zmaja, njegovih dolgih krempljev in ognjene sape. Ko vendarle pridejo v ječe, najdejo ljubkega zmajčka, ki si pripravlja popečene kruhke. In Bibi je to ves čas vedel.

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:35
Pipi, Pupu in Rozmari: Ples
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari padejo naravnost na ježevce. Ko si pulijo bodice, srečajo zajčjo družino. Mali zajček je pojedel strupeno rastlino, zaradi česar mora njegov očka hitro po zdravnika. Malček pa medtem ne sme zaspati, zato trije prijatelji sklenejo, da mu bodo zaigrali in zaplesali in ga tako zabavali, da ne bo zaspal.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:40
Čarli in Mimo: Čarli slikar
Risani (ponovitev)
Izvirnik: T'choupi et Doudou (Charley & Mimmo)
Ocena IMDb: 6,6/10

Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije.

Čarli z mamo Laro, očkom Tjažem in s sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:45
Krtji sestrici: Krtji sestrici in odločni polž - Krtji sestrici in ločje
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:55
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Nasprotje
Družinski (ponovitev)
Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:05
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem regrat
Kulturni (ponovitev)
Režija: Andreja Humar Gruden

V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Pomendran in stisnjen pod snegom čaka regrat na travniku na prvo spomladansko sonce. Njegovi zeleni listi se hitro razrastejo in ljudje ga kmalu začnejo nabirati, da bodo iz njega pripravili okusno solato, pa to mu prav dosti ne škodi. Če regratu odrežemo zelene liste, hitro spet zrastejo novi. Sončni žarki in dober hlevski gnoj marca zadoščajo, da v aprilu raste “za tri”. Počasi se iz popka v sredini razvije lep rumen cvet. Sredi maja je cvetenje že za njim. Zvedeli boste tudi, kako se regratu godi še poleti in jeseni.

Regrat nam bo predstavil Uroš Maček.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:30
To bo moj poklic: Vrtnar
2. del (ponovitev)
Režija: Rade Puhar

Tokratna oddaja izobraževalne serije To bo moj poklic predstavlja poklic in delo vrtnarja. Voditelja Maša Kljun in Erik Blatnik.

Jezik: Slovenščina
09:10
Slovenski vodni krog: Izza kamere
Dokumentarni (ponovitev)
Izvirnik: Slovenski vodni krog

Vodni krog poznan tudi kot hidrološki krog je potovanje vode od zemlje do neba in nazaj.

Sončni žarki omogočajo energijo, da voda izhlapi iz zemeljske površine, kot so oceani, reke, jezera v nebo. Vodni hlapi se sčasoma kondenzirajo in ustvarjajo drobne kaplje v oblakih.

Ko oblaki srečajo mrzli zrak nad kopnim se sproži vodno kroženje v obliki dežja, snega ali slane in tako se voda vrne nazaj na zemljo ali ocean. Od tega nekaj vode ponikne v podzemlje, kot podzemeljski tok. Večina vode teče po hribih ter dolinah in se izteka v morje.

Zgodba Slovenskega vodnega kroga pa je bila v zadnjih desetih letih pripovedovana s strani avdio-vizualne ekipe v različnih letnih časih ter spremljala zgodbo voda v Sloveniji, ki je prepredena z rekami, potoki, jezeri in ima nekaj malega morja. A zgodba Vodnega Kroga se nadaljuje, tako kot voda, ki nikoli ne miruje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:50
Utrinek: Zgodbe priseljencev: Ali iz Basre
Informativni (ponovitev)
Serija kratkih izobraževalnih oddaj.

Serija oddaj Zgodbe priseljencev, ki jo v Izobraževalnem programu, od decembra do aprila 2017, predvajamo v okviru kratkega formata oddaj U3nek, govori o zgodbah ljudi, ki prihajajo iz drugih svetov in postajajo del našega vsakdanjega življenja. V seriji oddaj želimo predstaviti dobre prakse integracije beguncev v različnih evropskih državah, od Slovenije, do Finske, Švedske, Hrvaške in Italije, kjer z različnimi projekti vključevanja v družbo nastajajo uspešne zgodbe ljudi , ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove in najti svojo prihodnost na drugem kontinentu, v Evropi. Oddaje so nastale v sodelovanju z Evropsko komisijo in Uradom RS za komuniciranje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:15
Hišica v preriji
Drama, 1. sezona, 1. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House On The Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,3/10

Charles Ingalls se z družino ustali na bregovih Plum Creeka v mestu Walnut Grove v Minnesoti. Z lastnimi rokami zgradi dom in se takoj poda v mesto iskati službo. Največji izziv pa se pojavi, ko Ingallse ogrozi nesreča.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1974
11:00
Halo TV
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:10
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:30
Kdo bi vedel
Kviz (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V tokratni oddaji Kdo bi vedel se bo kapetanu Mihi Brajniku pridružila simpatična in zgovorna voditeljica Katja Tratnik, Tilnu Artaču pa bo po svojih najboljših močeh pomagal nabriti 6 Pack Čukur. Voditelj Saša Jerković bo krmaril ladjo zabave in novih informacij, gledalci pa se boste zagotovo neizmerno zabavali.

V vsaki oddaji se dva kapetana borita za zmago, vsakemu pride na pomoč po ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev in v napeti igri se začne iskanje odgovorov na 12 vprašanj. Ključ do zmage ni samo znanje, pomembno je ugibanje, sklepanje, duhovitost. Ne šteje zgolj cilj, pomembna je pot do njega.

Vsak par ima na voljo šest vprašanj in vsak pravilni odgovor je vreden nekaj denarja. Z zadnjim vprašanjem lahko ekipi svoj znesek podvojita, lahko pa tudi vse izgubita. Sistem igre je zasnovan tako, da zmagovalec ni znan do zadnje sekunde.

Zmagovalna ekipa na koncu oddaje razdeli pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar nismo videli še v nobeni oddaji pri nas.

Oddaja je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow' in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:45
Čarokuhinja pri atu: Vipavska dolina
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Vipavska dolina leži v zahodnem delu Slovenije, na prehodu iz osrednje Slovenije v furlansko nižino. Od vzhoda proti zahodu jo oklepajo planote Nanos, Hrušica in izraziti rob Trnovskega gozda. Na jugu jo od Krasa ločijo Vipavski griči. Na zahodu se Dolina izteka v Goriško ravan. Gladko dolinsko dno je odžejano z glavno vodno žilo – reko Vipavo, ki veže zgornji in spodnji konec doline. Svoje popotovanje začenja v Vipavi, od nas pa se, hiteča proti Soči, poslovi v spodnji Vipavski dolini. Tu je doma famozna vipavska jota s kislo repo, ki so jo sicer izvorno pripravljali z zeljem, a je repo v tem času lažje dobiti. Značilne jedi so še fižolova mineštra - gostljata juha iz kuhanega pretlačenega in celega fižola v zrnju s koruzno polento, šelinka - juha iz gomoljev in listov zelene, zelenjave in začimb ter svinjskim parkljem, ki se v njej kuhajo (k juhi jedo polento) in skuha - z vinom okisana enolončnica iz leče ali fižola v zrnju z začimbami (v njej kuhajo tudi klobase ali gnjatne obreznine). Posebna značilnost gornje Vipavske doline je močan severovzhodni veter - burja, ki se zaganja s hitrostjo 120 kilometrov na uro in celo več. Prav na burjo je vezana slikovita podoba s kamni obloženih streh.

Ker sta danes kuhanje prevzeli babi in vnukinja, gre ata zopet na tržnico. Tam ima svojo branjevko, s katero se zanimivo zaplete. Branjevko igra Ljerka Belak.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:05
Hišica v preriji
Drama, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Little House On The Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,3/10

Laura in Mary sta živčni zaradi prvega šolskega dne, vendar jima je kmalu lažje, saj sta tako nova učiteljica kot večina sošolcev zelo prijazni do njiju. Se mora pa Laura spopasti z zlobno Nellie Oleson. Ko učiteljica povabi družine učencev na posebno predstavitev, se mora Laura domisliti rešitve, a ugotovi, da na to ni pripravljena.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1974
17:10
Nogomet: Domžale - Krka
Športni (v živo)
Pokal Slovenije, polfinale, prenos iz Domžal.

Pokal Slovenije velja za največje in najbolj množično tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, prvič se je odvilo že davnega leta 1953, v času slovenske samostojnosti pa smo pokalnega prvaka prvič dobili v sezoni 1991/1992.

Polfinale pokalnega tekmovanja bodo v torek, 4.4. ob 17.15 odprli nogometaši Domžal in Krke, ki je edini drugoligaš med četverico najboljših. Dan po obračunu ob Kamniški Bistrici pa bo na sporedu pravi spektakel, veliki derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah, ki se bo začel ob 20.15.

Znan je tudi spored povratnih tekem. Prvega finalista Pokala Slovenije bomo dobili na novomeškem Portovalu po obračunu med Krko in Domžalami z začetkom ob 16.30. V sredo, 12.4. ob 17.15. pa se bo pričel tudi povratni dvoboj med branilcem naslova Mariborom in aktualnim državnim prvakom Olimpijo v Ljudskem vrtu, ki ga ne smete zamuditi.

Kdo se bo prebil v veliki finale?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:15
Timi gre: Avionček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:25
Pujsa Pepa: Zajček Zvonko se pride igrat
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peppa Pig
Režija: Mark Baker
Igrajo: John Sparkes, Morwenna Banks, Alice May, Richard Ridings, Oliver May, Lily Snowden-Fine
Ocena IMDb: 6,7/10

Risanka o pujsi Pepi in njenih dogodivščinah.

Pujsa Pepa živi z mlajšim bratcem Juretom, mamo pujso in očijem pujsom. Včasih prideta na obisk babi pujsa in dedi pujs. Pepa pa ima tudi veliko prijateljev: ovčko Oljo, psa Petra in zajkljo Zinko. Vedno se zelo zabavajo, če se skupaj igrajo v stanovanju ali pa če skačejo po blatnih lužah na vrtu pred hišo. In čeprav kdaj pa kdaj priteče kakšna solzica, se vse dogodivščine končajo z veliko glasnega smeha!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2004
19:30
Pepi vse ve o poroki
Družinski (ponovitev)
Poučno-zabavna oddaja.

Pepi nekega dne ugotovi, da otroci tako hitro rastejo in da ga bo Miha kmalu prerasel. Glavna novica pa je, da je Pepi zaprosil Rozi za roko. Miha je vesel, hkrati pa tudi žalosten, saj ve, da bo imel Pepi zdaj manj časa zanj. Spomni ga, kako lepo jima je bilo, ko sta skupaj odkrivala skrivnosti umetnosti. Pepi ga potolaži in preseneti s čudovitim darilom, pa tudi pove mu, da se pravih prijateljev nikoli ne pozabi.

Jezik: Slovenščina
20:00
Revolucija nesebičnosti
Dokumentarni
Izvirnik: Vers Un Monde Altruiste?
Režija: Sylvie Gilman
Igrajo: Daniel Batson, Paul Bloom, Richard Davidson, Andy Gonzalez, Nicholas Kristakis, Martin Nowark
Ocena IMDb: 7,8/10

So živa bitja res sebična? Dokumentarec prikaže argumente, ki temu nasprotujejo.

Dolgo smo verjeli, da človeka žene brezobziren egoizem, dognanja v zadnjih letih pa postavljajo to trditev pod vprašaj. Izsledki politologije, psihologije, sociologije in eksperimentalne ekonomije navajajo k ponovnemu razmisleku o človeških dejanjih in motivih. Želja po sodelovanju je močnejša od sebičnosti. V naravi je veliko primerov nesebičnega ravnanja. Levinje dojijo tuje mladiče, ptice tvegajo življenje, da bi posvarile jato pred plenilci, in miši raje stradajo, kot da bi ranile druge miši. A če je altruizem človeku prirojen, bi bilo mogoče ustvariti družbo, ki bi temeljila na njem. Matthieu Richard je ustanovil novo gibanje, ki poskuša s sodelovanjem reševati globalne probleme.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
20:55
Prava ideja: Roletarstvo Medle
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Novomeško podjetje Roletarstvo Medle je v 40 letih iz obrtne delavnice zraslo med vodilne v regiji z več kot 100 zaposlenimi in 16 milijoni prihodkov v lanskem letu. Stalno vlagajo v razvoj novih izdelkov in tehnologije, za strojno opremo letno namenijo preko milijon evrov. 60 odstotkov izdelkov prodajo na tujih trgih, največ v Avstrijo, Nemčijo, v države nekdanje Jugoslavije, na Kosovo in v Izrael. Ker so trenutne proizvodne površine postale premajhne, bodo kmalu začeli graditi novo, 11.000 m2 veliko proizvodno-poslovno stavbo.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:30
Nocoj v Palladiumu
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Tonight At The London Palladium

Voditelj 4. epizode oddaje Nocoj v Palladiumu bo Bradley Walsh.

Bradley Walsh bo pred 2.200-glavim občinstvom gostil svetovne zvezde, kot so glasbenik Billy Ocean, čarovnik Ben Hanlin, pevca Rachel Platten in Julian Ovenden, japonski komični duo Gamarjobat in komik Paul Shina. Poleg tega je Bradley Walsh za občinstvo pripravil številna presenečenja in nagrade.

Jezik: Angleščina
22:20
Potovanje v Italijo
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Viaggio in Italia
Režija: Roberto Rossellini
Igrajo: Ingrid Bergman, George Sanders, Maria Mauban, Anna Proclemer, Paul Muller, Anthony La Penna
Ocena IMDb: 7,4/10

Bogata Catherine in Alexander potujeta v Neapelj v vilo pokojnega strica. Njun odnos je hladen in pričakujeta, da se bosta na potovanju zbližala.

Premožna in svetovljanska zakonca Catherine in Alexander, ki imata odraslega otroka, z avtomobilom odpotujeta v Neapelj, kjer želita prodati vilo, ki jo je po smrti zapustil premožni stric. Potovanje vnese prekinitev v njuno dolgoletno rutino. Nenadoma se možu in ženi zdi, da sta poročena z neznancem. Napetost se stopnjuje vsled tuji soparni atmosferi, nerazumljivim neapeljskim običajem, komunikacijskim šumom z domačini in poskusom zaupnih pogovorov, v katerih zakonca prebirata neskončno oddaljenost, razpad zakona in bližine. V usodnem trenutku se spreta in gresta vsak svojo pot.

Alexander se potepa po Capriju, kjer se spogleduje z ženskami, vendar se, ko dobi resno priložnost, odpove aferi z eno izmed lepotic, ki jih je srečal med svojim raziskovanjem svobode. Catherine, ki možu očita, da se premalo zanima za umetnost in literaturo, noge odnesejo v neapeljske muzeje in na Pompeje, kjer dojema ostanke mrtve kulture in negibne kipe kot usodna znamenja o izumrlem delu lastnega življenja.

V času, ki ga zakonca preživljata vsaksebi, postaja njuna ločitev prav toliko neizbežna kot nesmiselna. Catherine in Alexander nimata nič skupnega, on je sarkastičen in preveč svobodnjaški, ona je preresna in preobčutljiva, toda dolgoletni zakon priča o povezanosti, ki je ni moč enostavno izničiti. Zdi se, da se na begu pred zakoncem vsak od njiju sreča z lastno tujostjo, ki mu preprečuje, da bi sprejel drugega, kakršen je. Slepe ulice, v katere ju vodijo fantazije o drugačnem življenju brez zakonskih težav, ju na koncu priženejo v poljub sredi neapeljskega karnevala – vtis, ki ga pusti sklepni prizor ponovnega snidenja zakoncev, je vtis avtentičnega in po intenzivnosti celo prvega, inavgurirajočega ljubezenskega srečanja.

Rossellinijev značilni “touch” se nahaja v dvotirnem učinku filma, ki je po eni strani blago ironičen in po drugi strani izjemno učinkovit, močen, luciden in presenetljivo pretresljiv. Z blago duhovitostjo obravnava buržujske probleme, zlom zakonske zveze, horizont ločitve in izgube ter tesnobo in eksistencialne stiske zakoncev obenem ima do likov in situacij pravšnjo senzibilnost, ki je bržčas dediščina Rossellinijeve zveste pripadnosti pristopu filmskega realizma. V filmu oba lika, ki sta nadvse resnobna, kompleksna in hkrati ves čas komična, arhetipska, odigrata sijajna Ingrid Bergman in George Sanders. Rossellinijevo duhovitost najdemo ne le v dialogu, temveč tudi v kameri in režiji. Potovanje v Italijo je poleg Evrope 51' in Stromboli eden od najboljših filmov, ki sta jih skupaj posnela Bergmanova in Rossellini.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 1954
23:50
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina