TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 04.08.2017
00:40
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:40
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Pike
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Svet živali: Strelec Arti
Risani
Nihče v ribniku ne strelja tako dobro kot strelec Arti. Ko lovi, nikdar ne zgreši tarče.

Njegove luske so čudovitih barv in ob pogledu nanj vsakomur zastane dih.

Jezik: Slovenščina
07:10
Kravica Katka: Barvanje
Risani
Izvirnik: Connie The Cow

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:15
Biba se giba: Biba in Vrvotat
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 6,2/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Kot vsi junaki se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:35
Leonardo: Snežni kip
Risani
Izvirnik: Leonardo
Režija: Sergio Manfio
Igrajo: Rick Jones

Obe ekipi naših znancev se prijavita na tekmovanje v kiparjenju iz snega.

Laura in Gottardo sta poklicala na pomoč slovitega kiparja Micheldiavola, Leonardo pa namerava Giocondin kip iz snega izdelati sam z lesenim ogrodjem. Ko Laura vidi, da bo Leonardov kip večji, spet izkoristi Plinijo za pomoč. Toda CelMeč Plinijino tekočino za strjevanje snega raztopi samo v dveh litrih vode in sneg postane pretrd.

Država: Italija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:50
Niko: Težave pri tenisu
Risani
Izvirnik: Noksu
Igrajo: Sally Ann Marsh, Wayne Forester, Jules de Jongh, Wendy Wolfcarius, Laurence Bouvard
Ocena IMDb: 7,6/10

Niko polomi svoj teniški lopar. Čarli mu pove, da se ga ne da popraviti, nato pa mu pomaga iz njega izdelati nekaj drugega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:55
Vetrnica: Gugalnica
Družinski
Novo stvar je treba nemudoma preizkusiti!

Jezik: Slovenščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Bine: Mravljice
Kulturni (ponovitev)
Pri Zgodbah iz školjke gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Ajda se loti spomladanskega čiščenja. Tako je pridna, da ji ne uide nobena smetka. Bineta zato spomni na mravljico. Kar naenkrat Ajda in Bine na tleh opazita nenajavljene obiskovalke. Zajček skozi lupo navdušeno opazuje marljive delavke. Vseh šest nog jim dobro služi pri delu, kotaljenju hrane, plezanju na drevo. Toliko imajo dela, da nimajo časa za klepet z dolgouhim opazovalcem!

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Krokijevo gledališče
Kulturni (ponovitev)
Lutkovna predstava.

Vsako leto spomladi se zberejo prijatelji – Kroki, Zajec Tine, Veverica Zdenka, Sova Urša in Merjasec Pavle – da pospravljajo hišice. Letos je na vrsti Krokijeva. Ko vse lepo očistijo, se odpravijo domov, le Kroki ugotavlja, da je klet še prašna, saj že leta ni bil tam, ker ga je zelo strah. Končno se opogumi, si prižge svečo in zakoraka v temo. V kleti najde veliko zanimivih stvari, na katere je že pozabil: dedkov kovček, s katerim je potoval po svetu, in dedkove lutke, s katerimi sta se igrala, ko je bil Kroki še majhen. Kroki je premagal strah, našel pa spomin na dedka in babico.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:00
Slovenski vodni krog: Lahinja
Dokumentarni
V tokratni oddaji bomo spoznavali Lahinjo.

Reka Lahinja v svoji rečni krajini pripoveduje zgodbo o naravni dediščini in kulturnih spomenikih, ki jih raziskujeta okoljevarstvenica Ana in fotograf Rok. Spričo njune čuječnosti za naključja odkrijeta posebno vrsto črne človeške ribice in obilo zanimivih ljudi, ki s to rečno krajino živijo. Ob tem ju opazuje rečni prebivalec, ki v svojem vodnem okolju neizmerno uživa. Redki podvodni posnetki flore in favne v njihovem naravnem okolju pričajo o tem, v kako pravljičnem naravnem svetu živimo v Sloveniji.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:45
Dobro jutro, poletni izbor
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:45
Bela sužnja
Zgodovinski, 21. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Victoria se mora nazadnje vdati in preživeti noč z Nicolásom, ki si želi, da bi mu čim prej podarila sina. Eugenia izve, da se je Adela preselila v mesto in da je na posestvu Eden ostal samo Nicolás z ženo in s hčerko. Moralesa preganjajo prikazni iz preteklosti. Remedios zavrača hrano in suženj Trinidad jo zaman prepričuje, da mora jesti, da bo okrevala. Miguel prispe v Santa Marto z novima znancema, Felipejem in njegovo sestro Catalino.

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
12:40
Bleščica
Zabava
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Olivier Rousteing, mladi kreativni direktor hiše Balmain, je seksi in samozavestno silhueto zamenjal s fluidnejšimi in ohlapnejšimi oblikami. Hiša Aigner je predstavila novo kolekcijo za pomlad in poletje 2017 v kalejdoskopu glamuroznih in lesketajočih barv. Lahko bi rekli, da je kolekcija Byblos Milano preprosto zračna. Oblikovalec Manuel Facchini se je zazrl v preteklost skozi prizmo zvezdne estetike, kjer so oblaki postali prefinjen detajl, krila so ohlapna kot padala, resice na topih in kratkih oblekah poplesujejo in sledijo gibanju. Izvedeli bomo, kakšne manikire si bomo lahko omislile poleti in katere so pritegnile največ pozornosti na najpomembnejših in najprestižnejših modnih revijah. In za konec še trendi na področju las, pa tudi nega in oblikovanje pričesk.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:25
Dober dan: Kuharski dvoboj
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:20
Bučke
Zabava
Popularna satirično informativna parodija.

Oddaja, ki si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Poleg voditelja Slavka Bobovnika kvartet studijskih likov sestavljajo še Marcel Štefančič, Matej Lahovnik in Zmago Sagadin. Iz parlamenta pa bo še naprej poročala La Toya.

Zahtevna animirana produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Jasna Kuljaj. Ekipi se je pridružil scenarist, komik in glasbenik Igor Bračič. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, na čelu s programerjem Tadejem Fiusom, ki je s Televizijo Slovenija sodeloval že pri mnogih satirično animiranih projektih, kot so Hri-bar, Poldnevnik in Jebovlje. Pod zvočno podobo oddaje sta podpisana tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:00
O živalih in ljudeh
Informativni
Človeku so živali že od njegovega obstoja pomagale preživeti.

V počitniškem času se morda vprašate, kam bi se napotili, da bi se naužili narave in obenem spoznavali in se družili z živalmi. V Sloveniji je kar nekaj kmetij in živalskih parkov, v katerih z živalmi ravnajo spoštljivo. Mi smo obiskali nekatere med njimi in vam jih predstavljamo v tokratnih skupnih minutah. Vabljeni k ogledu!

Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Že 20 let jo ustvarja ekipa Regionalnega centra Maribor.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:35
Na vrtu
Informativni
Oddaja za vrtičkarje.

1. VRT DRUŽINE MAUER V RIFNIKU

Vrt družine Mauer iz Rifnika pri Šentjurju je kot svet v malem. Hrib je posejan s številnimi rastlinami z različnih kontinentov. Vrt plemenitijo že skoraj tri desetletja, namenjen pa je vsem ljubiteljem rastlin in cvetja, ki želijo imeti doma nenavadne rastline, takšne, ki jih ni mogoče nabaviti v vrtnarijah. V vrtu trenutno vzgajajo 2500 rastlin, od katerih je velika večina slovenskim ljubiteljem cvetja in tudi v Evropi precej nepoznanih.

2. POLETNA REZ MALINE

Sebastjan Lipar svetuje, da maline po tem, ko smo pobrali prve plodove, nekoliko prikrajšamo. Tako bomo spodbudili rast in novo cvetenje.

3. IZDELKI IZ KONOPLJE

V poletnem izboru tokrat ponavljamo reportažo o pridelavi konoplje in pridobivanju izdelkov iz te rastline. Konec avgusta lani smo vršičke rezali in sušili za čaj.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed.

S prispevki o zelenjadarstvu, cvetličarstvu in drevesničarstvu želimo na razumljiv način pomagati vsem, ki se ukvarjajo z vrtičkarstvom. Poskušamo tudi upoštevati predloge, mnenja in vprašanja gledalk in gledalcev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:15
Status animarum
Dokumentarni
»Status animarum« ali »stanje duš« je evidenca faranov, ki so jo nekoč vodili in jo še dandanes vodijo župnijski uradi.

Status animarum je za terensko raziskovalko-etnologinjo dr. Marijo Makarovič neizogiben in pomemben vir podatkov. Naloga teh knjig je skozi čas in prostor variirala, vendar je, celovito gledano, zajemala dovolj širok spekter osebnih in družinskih podatkov: o rojstvih, porokah in smrti ter vzrokih zanjo, o premoženju, številčnem stanju, migracijah, boleznih, pomožni delovni sili, o etničnem poreklu, pismenosti in izobrazbi pa tudi observacije o vernosti in moralnem stanju v družini in širši skupnosti. Skratka vse, kar je tako ali drugače zanimalo cerkveno in posvetno oblast. Z nekoliko nenavadnim naslovom razširjamo ta pojem na aktualno stanje slovenske etnične skupnosti, prav zato v posamičnih enotah, ki tvorijo mozaično celoto filma, prestopamo aktualne državne razmejitve in smo zdaj v napol pozabljeni, etnično močno ogroženi, če ne že povsem odpisani Ziljski dolini – in nato spet v ekstenzivnih, demografsko in gospodarsko ogroženih predelih ob južni meji. Zdaj in ponekod skočimo predvsem v zloglasno polpreteklost, drugod se ob preteklem seznanimo tudi s perspektivami razvoja in napredka. Ponekod še zmeraj vidijo v preteklosti in tradiciji navdih za prihodnost, drugod le še coklo razvoja, ki mladih ne zanima. Nekje vidijo smisel v vztrajanju, drugje so tradicionalno nagnjeni k migraciji in opuščanju vsega, kar bi jih privezalo na dom. Jezik in narečja, katerih bogastvo gre z roko v roki s tradicijo, tradicionalnimi opravili in običaji, z materialno in duhovno kulturo kmetstva – vse to je bilo v preteklosti najtrdnejša osnova za vzpostavljanje širše etnične samozavesti in navsezadnje nacionalne tvorbe, kakršna je realizirana s samostojnostjo slovenske države. »Status animarum«, »stanje duš« se 'v podtekstu' vprašuje o nemara že prevladujoči apatiji spričo tega nadvse pomembnega dosežka.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
18:00
Bela sužnja
Zgodovinski, 22. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Felipeja povabijo na večerjo na posestvo Eden, kjer izve, da imajo Miguela za mrtvega. Pobožnega Moralesa vse bolj muči slaba vest, ker je pred leti na Nicolásov ukaz podtaknil požar na posestvu. Odloči se, da bo nehal popivati. Milagros zameša Nicolásu v hrano zelišča, zaradi katerih v postelji ne nadleguje več Victorie, pač pa se znese nad eno od suženj in jo pretepe.

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
18:50
Dinotačke: Kar je bilo okroglo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dinopaws
Režija: Harold Harris
Igrajo: Amanda Abbington, Bob Golding, Keith Wickham, Julie Lemieux, Teresa Gallagher
Ocena IMDb: 7,6/10

Otroška risana serija spremlja tri radovedne dinozavre, ki imajo izredno pomembno nalogo - želijo iti vsepovsod, videti vse, preizkusiti vse.

Živa ima občutek, da jo čaka poseben dan, in res je tako. Toni se spotakne ob smeškokrog. Ko ga Vid izgubi, pa prijatelji preživijo zelo poseben dan.

Pridružite se trem dinozavrom, Živi, Vidu in Toniju, na epski pustolovščini odkrivanja sveta - želijo namreč podrobno spoznati svet, kjer živijo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2014
19:00
Simfonorije: Kosilnica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Symfollies
Ocena IMDb: 6,9/10

Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas.

Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.

Država: Belgija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
19:05
Mulčki: Najljubša učiteljica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Ocena IMDb: 7,3/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Linus obožuje učiteljico Othmarjevo. Tako zaverovan je vanjo, da niti ne pomisli, da bi lahko za svoje delo dobivala plačilo. Za nameček se učiteljica še poroči in ni navdušena nad otroki z odejicami.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
19:15
Firbcologi: O odpičenih frizurah, haskijih in beatboxu
Kulturni (ponovitev)
Režija: Naberšnik Marko
Igrajo: Zemljič Pia

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja!

Če nekomu odrežeš šop las, ponavadi znori. No, Pia pač ne. Ona v tem primeru razglasi dan odpičenih frizur. No, ja, in hkrati napove maščevanje. Zdaj pa akcija – kdo bo imel najbolj noro frizuro? Medtem Zoja in Jakob spoznavata vlečne pse, Tamara in Lenart se z Muratom učita beatboxa, Zara in Iza pa menjata gume na avtomobilu.

Firbcologi v imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima iz sveta okoli njih. Nova oddaja odpira otrokom okno v svet in jim omogoča spoznavanje in čudenje, razvijanje raziskovalne žilice, širjenje pozitivnih vrednot in soočanje z medosebnimi odnosi. Izhaja iz pozitivnih elementov tovrstnih mozaičnih oddaj, dejavno vključuje otroke, tako nastopajoče v oddaji kot gledalce pred zasloni.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:35
Infodrom: Poletje 2017
Kulturni (ponovitev)
Infodrom je z vami tudi poleti!

Spoznali boste infodromovca, ki vestno opravljata domača opravila; Evo Kocen, ki so ji sošolci pomagali zbirati denar; izvedeli, kaj delajo mladi na MIŠ-u; kakšno je življenje v materinskem domu in kako čebelarijo mladi z OŠ Dob.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Atletika: Svetovno prvenstvo
Športni (v živo)
Prenos iz Londona.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:05
Polnočni klub: Z glasbo v svet
Pogovorna oddaja
Polnočni klub je večerni studijski klepet.

Mnogi slovenski glasbeniki imajo privilegij nastopati v tujini. Tam jih sprejemajo odprto, pa naj gre za slovensko ali tuje občinstvo. Nastopali so v najbolj prestižnih koncertnih dvoranah in za najbolj zveneča svetovna imena. Na tak način so odlični ambasadorji slovenske kulture. O svojih izkušnjah bodo govorili Jožica Svete, Gianni Rijavec, Boštjan Usenik in Denis Novato. Pogovor bo vodil Igor Pirkovič.

V Polnočnem klubu odkrivamo in razkrivamo najbolj intimne in skrite zanimivosti znanih Slovencev. Noč, zvezde in luna nas pripravijo do tega, da spregovorimo o stvareh, o katerih morda pri belem dnevu ne bi. Težko nam gredo z jezika, ker so preveč intimne, ker se jih morda sramujemo ali nas spravljajo v zadrego. Bolj ali manj znani Slovenci se v Polnočnem klubu pogovarjajo prav o teh stvareh. In nam celo dovolijo, da se jim pri tem pridružimo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017