TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 04.09.2016
00:00
Košarka (M): Bolgarija - Slovenija
Å portni (ponovitev)
Kvalifikacije za EP 2017, posnetek iz Botevgrada.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
02:00
Kajak-kanu: Slalom na divjih vodah
Å portni (ponovitev)
Posnetek iz Prage.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
03:35
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:15
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
05:45
Polnočni klub: Inovacije v turizmu
Pogovorna oddaja
Polnočni klub je večerni studijski klepet.

Ko je dr. Semir Osmanagić leta 2005 v bosanskem kraju Visoko odkril piramide, si ni predstavljal, kaj bodo te čez enajst let pomenile za bosanski turizem. Tudi v Sloveniji smo letos zabeležili nekaj turističnih prebojev. Postojnsko jamo z zmajčki, glamurozno blejsko kampiranje, sobe pobega, trboveljsko po-apokaliptično zgodbo in napoved nove vse slovenske kolesarske poti. O svojih inovacijah v turizmu bodo v tokratnem polnočnem klubu Vidi Petrovčič spregovorili Marjan Batagelj, Mojca Krašovec, Taiji Tokuhisa, Tadeja Bučar in Miran Šubelj Sagmeister.

V Polnočnem klubu odkrivamo in razkrivamo najbolj intimne in skrite zanimivosti znanih Slovencev. Noč, zvezde in luna nas pripravijo do tega, da spregovorimo o stvareh, o katerih morda pri belem dnevu ne bi. Težko nam gredo z jezika, ker so preveč intimne, ker se jih morda sramujemo ali nas spravljajo v zadrego. Bolj ali manj znani Slovenci se v Polnočnem klubu pogovarjajo prav o teh stvareh. In nam celo dovolijo, da se jim pri tem pridružimo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:00
Duhovni utrip: Varuh svojega brata
Kulturni
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

Mednarodna krščanska skupnost je pri Adlešičih v Beli krajini pripravila srečanje za moške predstavnike evangelijskih cerkva. To je bilo že sedmo srečanje z naslovom Varuh svojega brata.

V zelenem zavetju reke Kolpe so se možje posvetili utrjevanju prijateljstva, vere in zaupanja.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:15
Festival Poletje Imago Sloveniae
Glasbeni
Koncert najboljših mladih slovenskih glasbenikov - avtorski projekt skladatelja Nejca Kuharja.

Kitarist in skladatelj Nejc Kuhar (1987) velja za enega najbolj opaznih mladih slovenskih skladateljev. Je dobitnik najvišjih nagrad na mednarodnih skladateljskih tekmovanjih, med katerimi velja izpostaviti zmago na kompozicijskemu tekmovanju IGS (Italija, 2008), 3. nagrado na skladateljskem tekmovanju Gustava Mahlerja (Avstrija, 2009), zmago in posebno nagrado na tekmovanju ISB (Anglija, 2010) in 2. nagrado na Svetovnem kitarskem tekmovanju za skladatelje (Srbija, 2011). Nejc Kuhar je junija 2011 končal študij kitare pri prof. Alvaru Pierriju na dunajski Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost, obenem pa končuje magistrski študij kompozicije pri prof. Christianu Minkowitschu na Konservatorium Wien, Privatuniversität. Nejc Kuhar je oblikoval poseben koncert, na katerem so njegovo glasbo izvedli vrhunski mladi slovenski glasbeniki: Mak Grgič (kitara), Irena Preda (sopran), Domen Lorenz (violina), Karmen Pečar (violončelo), Irena Rovtar (flavta), Nejc Kuhar (kitara) ter Godalni kvartet Calisto.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
07:55
Iz noči klavirjev
Glasbeni (ponovitev)
Danijel Brecelj, Simfonični orkester RTVS in Simon Krečič - S. Rahmaninov: Rapsodija na Paganinijevo temo.

Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom mladega in obetavnega dirigenta, hkrati pa tudi diplomiranega pianista Simona Krečiča predstavil koncert klavirske glasbe. Poimenovali so ga »Noč klavirjev«, saj se je v enem večeru na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavilo kar pet mladih pianistov in pet klavirskih koncertov. Pravi glasbeni maraton s prepoznavnimi klavirskimi deli velikih skladateljev: F. Liszta, C. Saint-Saënsa, S. Prokofjeva, A. Skrjabina in S. Rahmaninova. V zadnji oddaji boste lahko slišali Rahmaninovo Rapsodijo na Paganinijevo temo v a-molu, op. 43 v izvedbi pianista Danijela Breclja (1998).

Danijel Brecelj se je klavir začel učiti na Glasbeni šoli v Novi Gorici, že pri dvanajstih letih pa ga je v razred nadarjenih otrok sprejel priznani ruski pedagog in pianist Sijavuš Gadžijev, pri katerem je uspešno zaključil srednje glasbeno šolanje. Odšel je na študij v tujino, najprej zaključil magisterij na Pariškem državnem konservatoriju, zdaj pa nadaljuje na Salzburškem Mozarteumu in na Pianistični akademiji v Imoli. Izkušnje in znanje pridobiva tudi z rednim koncertiranjem in sodelovanjem na mednarodnih klavirskih delavnicah pri priznanih pianistih. Že od mladosti se posveča tudi komponiranju. Pri štirinajstih letih mu je Glasbena šola v Novi Gorici omogočila predstavitev kompozicij na avtorskem večeru. Nekatera njegova dela so izšla tudi v notnih zbirkah, najbolj odmeven je bil Koncert za klavir in orkester, ki ga je prvič predstavil sam kot solist ob spremljavi simfoničnega orkestra Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:25
Bela sužnja
Zgodovinski, 27. del
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,5/10

Isabel zaupa Gabrielu, da ga ljubi in da se noče poročiti s Jaimejem Lópezom, kot ji je ukazal oče. Catalina zaloti Victorio in Miguela, ki se poljubljata. Victoria se odloči, da bo kupila sužnja Isaíasa, ki bo tako lahko pričal proti svojemu prejšnjemu gospodarju. Na sodišču Jaime prepričuje sodnika, da je bil Miguel tisti, ki ga je zasledoval in mu nazadnje odrezal roko. Miguel pa pove, da mu je Jaime v pretepu priznal, da je ubil Rosito in druge sužnje.

Na Televizijo Slovenija prihaja Bela sužnja, ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero letos doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
09:10
Bela sužnja
Zgodovinski, 28. del
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,5/10

Jaime López na sodišču prizna umore sužnjev, zato ga da sodnik pripreti. Njegov oče Arturo grozi Nicolásu, da bo izdal vse, kar ve o podtaknjenem požaru na posestvu Eden, če ne bo poskrbel, da njegovega sina izpustijo. Miguel se mora vrniti na posestvo, saj je kljub dobljeni tožbi še vedno Nicolásov suženj. Njegova odločnost in pogum medtem vse bolj privlačita Catalino ...

Na Televizijo Slovenija prihaja Bela sužnja, ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero letos doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
09:55
Bela sužnja
Zgodovinski, 29. del
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,5/10

Miguel mora spet delati na polju na posestvu Eden in Ángela začne zbirati denar, da bi mu plačala svobodo. Adela se vrne in s snaho Victorio sta si hitro spet v laseh. Generala Márqueza skrbi, ali je Jaime res sodeloval s tolpo morilcev, ki so preganjali sužnje. Nicolás z drugimi posestniki obišče Artura in eden od njih ga ustreli, drugim pa natvezijo, da je zdravnik storil samomor zaradi dolgov in sinove obsodbe.

Na Televizijo Slovenija prihaja Bela sužnja, ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero letos doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
11:55
Kajak-kanu: Slalom na divjih vodah
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
13:05
Projekt Na deželi: Solčavski gorski les in Oglarjenje v Dolah pri Litiji
Dokumentarni
Dokumentarna serija o podeželju.

Človek je bil v Zgornji Savinjski dolini že tisočletja nazaj tesno povezan z gorskim lesom, ki je zaradi visokogorskih rastišč izjemno kvaliteten, odlikuje pa se tudi po svoji trajnosti. Projekt je povezal izkušnje in inovativnost tukajšnjih domačinov, ki so v tesnem sodelovanju s strokovnjaki, visokogorski les razvili v izjemen produkt trajnostnega razvoja. Solčavski gorski les danes ponovno dobiva na veljavi in v različnih uporabnih oblikah ga najdemo po celotnem področju Zgornje Savinjske doline – tako na javnih površinah, v muzejih kot tudi na visokogorskih kmetijah. Solčavski gorski les je tako znova postal del tukajšnje kulturne krajine, v zadnjem času pa tudi vse močnejši turistični produkt.

Z lesom pa je povezano tudi področje Dol pri Litiji. Tukajšnji domačini so skozi tradicijo oglarjenja ohranili edinstveno kulturno dediščino, ki je hkrati tudi izjemna tržna priložnost za dvig kvalitete življenja podeželskega človeka. Projekt povezuje preko 20 oglarskih domačij, ki v tem živem muzeju preteklosti ohranjajo kuhanje oglja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
13:45
Pozabljeni Slovenci: Albin Belar
Biografija
Albin Belar (1864–1939) je bil znanstvenik, izumitelj, naravovarstvenik. Izumil je najsodobnejši seizmograf svojega časa, t. i. tremometer.

30-minutni dokumentarni film o Albinu Belarju predstavlja skoraj pozabljenega posameznika iz sveta znanosti in varovanja okolja, ki je s svojim delovanjem daljnosežno vplival na sodobni čas.

V pogovoru z njegovima vnukinjama Cynthio in Lino Belar ustvarjalci filma poskušajo razumeti, kaj ga je gnalo, da si je že pred mnogimi leti močno prizadeval zavarovanje narave, še posebej ob ustanavljanju Triglavskega narodnega parka. Albin Belar je bil pravi videc, že takrat je vedel, kakšno onesnaževanje in uničevanje bo v prihodnosti trpela narava

V drugem delu pa film prek ohranjenih dokumentov, pogovorov in obiskov določenih krajev osvetli življenje Albina Belarja po prvi svetovni vojni, ko ga je oblast razlastila in ga prisilno upokojila. Ob tem predstavlja njegov življenjski nazor, ki je botroval njegovemu humanemu znanstvenemu delu. še kako pomembnemu tudi za današnji čas

Jezik: Slovenščina
14:30
400 let iskanja
Biografija (ponovitev)
Dokumentarni portret goslarja Vilima Demšarja.

63 let ustvarjanja, raziskovanja frekvencˇnih razponov, valovanj, barv zvoka ni botrovalo, da bi Vilim Demšar, predanski slovenski goslar ustvaril violino s starim cremonsko-italjanskim zvokom, ki ga je preganjal že od otroštva. Tako se je odločil, da z ustvarjanjem preneha. Ko je neobremenjeno zapuščal svoj atelje, pa je odkril pomembno podrobnost, ki je za vedno spremenila njegovo življenje.

Pomembno odkritje je bilo korak za korakom dokumentirano in nastal je film 400 LET ISKANJA. Film nas popelje v popolnoma svojevrsten svet izdelovalcev godal. In ker instrumenti dobijo svojo pravo vrednost komaj v rokah glasbenikov je film tudi svojevrsten glasbeni užitek, za katerega so poskrbeli Žiga Brank, Domen Lorenz, Beneški baročni orkester, učenci glasbene šole Tartini, orkester Camerata Medica in drugi.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
15:40
Zvezdana
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
16:50
Rio brez meja
Oddaja o slovenskih paraolimpijcih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
17:30
Nogomet (M): Litva - Slovenija
Športni (v živo)
Kvalifikacije za SP 2018, prenos iz Vilne.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
20:15
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
20:35
Nogomet (M): Norveška - Nemčija
Športni (v živo)
Kvalifikacije za SP 2018, prenos iz Osla.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
22:45
Sen znala jes: Koncert Rudija Bučarja
Koncert, 2. del
Po dobrem desetletju ustvarjanja je Rudi Bučar občinstvu Istro, Primorsko ter njene glasbene korenine ter družbeni naboj predstavil tudi v prestolnici in sicer s posebej za to priložnost okrepljeno zasedbo Istrabendom XL. Poleg stalnih glasbenih sodelavcev harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmca in glasbenega producenta Gabra Radojeviča so se mu na odru pridružili še Robert Pikl, Anže Langus Petrović, Boštjan Grabnar, Mitja Bobič, Jure Rozman, Lea Sirk in Frčafele. Repertoarno pa so koncert obogatili tudi gosti: Peter Lovšin, Zdenko Cotič in Matevž Šalehar Hamo. Danes si lahko ogledate 2.del koncerta z gostom Petrom Lovšinom.

Rudi Bučar je izjemen folk glasbenik s prepoznavno interpretacijo. S svojim glasbenim ustvarjanjem ohranja in plemeniti primorsko kulturno dediščino.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
23:50
Tam nekje
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Somewhere
Režija: Sofia Coppola
Igrajo: Stephen Dorff, Chris Pontius, Erin Wasson, Alexandra Williams, Nathalie Fay, Kristina Shannon
Ocena IMDb: 6,4/10

Film je minimalistična, na trenutke duhovita, tudi smešna drama o zvezdniškem igralcu Johnnyju Marcu, ki se predaja zvezdniškim ekscesom.

Film so deloma navdihnila avtoričina popotovanja z očetom Francisom Fordom, slovitim režiserjem Botrov. Sofia Coppola je najbrž na takšnih snemanih ali jet setih imela možnost spoznati najrazličnejše ljudi, med njimi tudi vsega naveličane zvezde, ki niso čisto dobro vedeli, kaj naj bi počeli ali kako bi se obnašali. Johnny Marc je kar precej odklopljen od resničnega življenja. Ne sprašuje se preveč o vzrokih in posledicah, preprosto plava s tokom in z večjim ali manjšim malodušjem sprejme vse, kar mu prinese vsakdan. Iz otopelosti se zbudi šele potem, ko ga obišče enajstletna hči.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010