TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 05.09.2018
00:35
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:40
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
05:20
Videotrak
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Penelopa: Penelopa in sneg
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pénélope

Triletna Penelopa je mala klepetulja in včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor.

Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.

Jezik: Slovenščina
07:05
Biba se giba: Biba in Zmešnjavček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 5,5/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Nekdo je premetal vse stvari! Da bi ustavila Zmešnjavčka, mora Biba naučiti labodje mladiče leteti, stopati po stopinjah v dvorani plešočih stopinj in poiskati super spreminjajočo se sestavljanko, ki bo razveselila Zmešnjavčka.

Kot vsi junaki se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:25
Mili in Moli: Čudežni kolački
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Milly, Molly
Ocena IMDb: 7/10

Mili in Moli sta najboljši prijateljici. Obožujeta mucke. In prav zaradi njih se rodi njuno prijateljstvo.

Mili in Moli jesta prav poseben zajtrk, da bi dobro nahranili svojo domišljijo. Sošolcem morata povedati razburljivo zgodbo, zato prosita teto Magdo, da jima pripravi čudežne kolačke. A Hubert nikoli ne zajtrkuje, zato med poukom velikokrat zaspi. Če mu Mili in Moli ne bosta priskrbeli čudežnih kolačkov, ne bo uspel povedati svoje zgodbe. Bo Hubert premagal svoj strah ter z Mili in Moli obiskal teto Magdo?

Mili in Moli sta zelo različni, a ko se spoprijateljita, postaneta nerazdružljivi. Vsak dan ju popelje novim dogodivščinam naproti in vsa doživetja jima odstirajo nova življenjska spoznanja. Skupaj s prijatelji ohranjata veselje do vsega, kar ju obkroža, in vse, kar doživljata, so njune stopinje v odraščanje.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:40
Vse o Rozi: Čas je za slovo, Medvedek
Risani
Izvirnik: Everything's Rosie
Režija: Mark Woollard
Igrajo: Wayne Forester, Teresa Gallagher, Joanna Ruiz, Emma Tate
Ocena IMDb: 6,6/10

Pridružite se Rozi in njenim prijateljem, ki se skupaj zabavajo, odkrivajo nove stvari in rešujejo vsakodnevne zagonetke.

Medvedek najde puhožuža z ranjenim krilom. Posvoji ga, nahrani in vzljubi ... Potem pa puhožuž nenadoma izgine. Vsi prijatelji ga začnejo iskati.

Rozi je vesela, bistra in optimistična. S prikupno druščino svojih barvitih prijateljev se podaja v zabavne dogodivščine, v katerih odkrivajo svet in se obenem učijo pomembnih vrednot in življenjskih naukov. Zgodbe prikazujejo vsakdanje dogodke in preizkušnje, s kakršnimi se lahko srečajo predšolski otroci. Nanizanka Vse o Rozi bo svoje mlade gledalce popeljala na pot odkrivanja občutij. Pokazala jim bo, kako pomembno je prijateljstvo in da s prijatelji nisi nikoli osamljen.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
07:50
Mulčki: Ko ti nikakor ne gre
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Režija: Brad Gibson
Igrajo: Leigh Bourke, Taya Calicetto, Alison Cohen, Claire Corlett, Michelle Creber, Alex Ferris
Ocena IMDb: 7,7/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Charlie bi rad odigral tekmo, Lucy pa bi jo rada na vsak način prekinila. Z dežjem ali izgovori. Med dežjem Linus pove rimo in dež poneha. Sprašuje se, ali je nadčlovek, in se prestraši, da bo moral v zapor.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:55
Zgodbe iz školjke: Vesela hišica: Hov hov in skok
Družinski (ponovitev)
V uredništvu Otroškega in mladinskega programa je nastala serija prikupnih lutkovnih oddaj pod skupnim naslovom Vesela hišica.

Glavna junaka sta smešni in prikupni bitji Čik in Čok, ki prebivata v hišici, polni pravljic in pravljičnih doživetij. V vsaki oddaji posebej predstavita po eno klasično pravljico, otroku svetujeta, kako narediti najbolj preproste lutke in odigrati pravljico tudi doma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:15
Preigravanje in kuhinja
Kratki (ponovitev)
Kratki dokumentarni film EBU iz Srbije.

Vanja se že od otroških nog najraje podi skupaj s fanti za nogometno žogo. Ker je drugačna od svojih vrstnic in seveda izvrstna pri nogometu, ji ni lahko odraščati. Še posebej, ker se je preselila v mesto, stran od staršev. V novem okolju ima sicer zagotovljeno šolanje in dijaški dom, klub skrbi za treninge, ampak pritiski so veliki … Ji bo uspelo postati velika nogometašica?

Država: Srbija
Jezik: Srbščina
08:30
Kanape - Kanapé
Informativni
V oddaji so na ogled aktualni dogodki, predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja.

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenju mladih v Prekmurju, pogovore s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe, predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oziroma pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2018
09:15
10 domačih
Glasbeni
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
10:00
Umor, je napisala: Trije na zvezi
Kriminalka, 3. sezona, 13. del (ponovitev)
Izvirnik: Murder, She Wrote: Crossed Up
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Jessica med neurjem ob dvigu telefonske slušalke zasliši pogovor med moškima, ki načrtujeta umor. Vendar ne more nikogar prepričati, da pogovor ni le plod njene domišljije.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
11:00
Halo TV: Najem in oddaja nepremičnin
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Gost: Thomas Krelj, Zbornica za poslovanje z nepremičninami pri GZS.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
11:35
Dobro jutro
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ekipa oddaje Dobro jutro se bo vsak delavnik med 7. in 11. uro na 1. programu Televizije Slovenija trudila, da gledalcem posreduje izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristne nasvete za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine. Ponedeljki bodo rezervirani za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razbijali pa bodo tudi tabuje o staranju. Pripravljajo akcijo Nikoli ni prepozno!, v kateri bodo lahko sodelovali vsi aktivni starostniki, ki so željni novih dogodivščin ali samo nove družbe. Torek ima informativni prizvok, stalnica torkovih juter pa ostaja tudi porota, v kateri soočajo različna mnenja o aktualnih družbenih temah. Gledalci bodo lahko svoje mnenje izrazili tudi z glasovanjem. Ob sredah bo voditelj Andrej Hofer delil nasvete iz domače lekarne in se družil z malimi živalmi. Četrtek je dan za nekoliko osveženo nagradno igro Zbudi se, Slovenija, s katero bodo obiskovali tudi različne kraje po Sloveniji. Posebna novost ob četrtkih bo tudi rubrika Mars in Venera, v kateri bosta svoja mnenja o najrazličnejših tematikah izražala Špela Močnik kot predstavnica ženskega spola in David Urankar kot predstavnik moškega spola. Svoje mnenje bodo lahko podali tudi gledalci. Ob petkih bo Mojca Mavec tudi v tej sezoni reševala jezikovne dileme ter pripravljala okusne jedi z našimi kuharji, kuhala pa bo tudi terenska ekipa v različnih krajih Slovenije. Petki bodo namreč še naprej namenjeni obiskom slovenskih krajev. Marija Merljak bo predstavljala tradicionalno kulinarično ponudbo slovenskih krajev in delila nasvete o zdravem načinu prehranjevanja. Gledalci bodo dobili tudi kakšen namig za izlet. Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro, ki oddajo pripravljajo ob torkih med 9. in 11. uro, bodo poskrbeli, da bodo gledalci zmeraj seznanjeni z aktualnim dogajanjem na Primorskem, mariborska ekipa oddaje Dobro jutro pa jih bo ob sredah med 9. in 11. uro seznanjala z dogodki iz severovzhodne Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:00
Dober dan
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob sredah v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:50
Čez planke: Gruzija
Dokumentarni
Že tradicionalno konec poletja na Televizijo Slovenija prihajajo nove oddaje Čez planke.

V zadnjih desetletjih je Gruzija velikokrat opozarjala nase z novicami, povezanimi z rojstnim krajem Stalina, vojno z Rusijo, korupcijo in nestabilnostjo. A že prvi koraki po Tbilisiju pokažejo, da je država veliko več. Mojca Mavec pravi, da jo je na trenutke spominjala na Slovenijo. Z gorami na severu in morjem na zahodu. Vmes pa termalni vrelci, kraške jame, vinogradi in v kotlini na sredini s prestolnico. Tudi sicer smo z Gruzijci veliko bolj povezani, kot bi si mislili: Ljubljana in Tbilisi sta sestrski mesti. Vse tesnejše so tudi vezi s slovenskimi vinarji, ki so v zadnjih letih odkrili starodaven način pridelave vina v lončenih posodah, kot so ga že pred desetletji razvili na območju današnje Gruzije.

Čez planke so edina slovenska popotniška serija, ki je narejena za slovenske gledalce, saj odkriva svet skozi slovenske oči. Oddaja ima na Televiziji Slovenija že dolgo tradicijo, avtorica Mojca Mavec jo namreč neprekinjeno ustvarja že vse od leta 2001. Gre za edinstveno oddajo, ki ne prestavlja le zanimivih destinacij, ampak se odziva tudi na aktualne dogodke v svetu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
15:55
Ambienti
Oddaja o najbolj domiselno opremljenih slovenskih domovih.

Ekipa oddaje Ambienti – prve slovenske avtorske oddaje o oblikovanju domov – spremlja vse tiste, ki svoj dom strastno vzdržujejo, prenavljajo in opremljajo že vrsto let, pa tudi nadobudne novograditelje, ki se s problematikami ustvarjanja doma srečujejo prvič. Predstavili smo že več kot 150 zasebnih domov in vrtov. Vendar naj vas številke ne zavedejo: vsak dom je unikaten, intimen. Je poosebitev posameznikovih želja in hotenj. Nekateri svoj popolni dom najdejo v majhni garsonjeri, za druge ni doma brez vrta, spet tretji razumejo dom kot tehnološko napreden in optimiziran stroj za bivanje. Vsem kakovostnim ambientom pa je skupno eno: so plod trdega dela, kančka dobrega okusa, predvsem pa tesnega sodelovanja med naročniki in strokovnjaki. Vse te plasti posameznega doma, skupaj z anekdotami o njegovem ustvarjanju, iz lastnikov, arhitektov in oblikovalcev vsak teden s spretnimi vprašanji izvrtajo naši novinarji.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:30
Halo TV: Varovanje osebnih podatkov po spremembi zakonodaje
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Gostja: Alenka Jerše, namestnica informacijske pooblaščenke.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:10
Umor, je napisala: Umor v molu
Kriminalka, 3. sezona, 14. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: Murder in a Minor Key
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Namesto Jessice tokrat skrivnosti rešujejo mladi junaki njene nove detektivske knjige. Na univerzi nekdo umori profesorja muzikologije, dejanja pa osumijo Michaela, ki je bil z njim v sporu glede avtorstva skladb. Na pomoč mu priskočita prijatelja Chad in Jenny, ki odstrneta tančico skrivnosti in dokažeta, da Michael dejanja ni mogel zagrešiti, obenem pa razkrinkata resničnega storilca.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
18:10
Tele M
Informativni
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor.

V oddaji Tele M poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:40
Primorska kronika
Informativni
Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost.

Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:00
Vetrnica: Pismo
Družinski
Boštjan je iznajdljiv in spreten. Le včasih ga kje polomi.

Takrat mu stvari ne gredo po načrtih. Pozorno glej, da mu bomo lahko pomagali. Najdi pet napak!

Jezik: Slovenščina
19:05
Profesor Pustolovec: Hipnoza in slava
Družinski
Režija: Tugo Štiglic
Igrajo: Marko Derganc, Barbara Bulatović

Vsi pustolovščin željni, pozor!

Profesor nepremično strmi v steno. Barbari govori silno čudne reči, zato z odprtimi očmi zaspi. Profesor proučuje hipnozo in to kar na Barbari. Popelje jo v otroštvo. Poizkus mu uspe. Ko se Barbara zbudi, ne ve, kaj se je dogajalo, medtem ko ni bila budna. Morda pa ji je hipnoza pomagala, da je ne bo več strah. Potem bi bila vesela in srečna. Toda ali so papige primerne za take profesorjeve pustolovščine?

Kmalu se boste lahko pridružili neustrašnima junakoma in z njima raziskovali svet, poln dogodivščin. Prihajata profesor Peter Pustolovec in njegova zvesta sopotnica Barbara. Ne, ne, to ni njegova žena, pač pa neverjetno velika, zabavna papiga. Srečala sta se pred mnogimi leti, ko je papiga vsa nemočna klicala na pomoč. Dobrodušni profesor ji je velikodušno ponudil nov dom in od tedaj sta nerazdružljiva. Ker sta oba nemirnega pustolovskega duha, se na vsa potepanja podajata skupaj. Videla sta že ves svet, no, ja, nekaj neraziskanih krajev ju še čaka. Vas zanima, kje vse sta že bila? Na daljnem severu sta se pogumno spopadala z mrazom, v puščavi kljubovala hudi vročini, niti ob Amazonki, kjer mrgoli raznih nevarnosti, nista obupala. Bila sta tudi v mestu, ki ga ni na zemljevidu, bila v deželi brez pravil, celo v vesolje sta se podala in sproti vse pridno zapisovala, da se ne bi kakšna pustolovščina slučajno pozabila. Ko rdečelasi profesor in rdečerepa papiga prebirata zapiske v dnevniku, ju je včasih celo strah prebrati, kar sta doživela. Če si tudi vi želite pustolovščin, se le odpravite ven, saj vas čakajo za prvim vogalom, le oči odprite in se radovedno ozrite okrog sebe. Pa še dolgčas vam ne bo. Kmalu na svidenje. Do tedaj pa pustolovski pozdrav od profesorja Petra Pustolovca in Barbare.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:30
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Jesenska zelenjava
Dokumentarni, 75. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Taste the Autumn Blend
Režija: Ken Sato

Jesen je prelep letni čas, poln obilnih darov in čudovitih barv. Pokušali bomo jesenske dobrote, sezonske jedi na japonski in celo ruski način. Najprej se bomo ustavili v kavarni, kjer pripravljajo predvsem jedi iz gob, nato bomo v obmorskem mestu pokušali morsko hrano. Na koncu pa si bomo v mestu Morioka privoščili še ruske dobrote.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
20:00
Leonard Bernstein, glasbeni velikan
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Leonard Bernstein: Larger Than Life
Režija: Georg Wübbolt
Igrajo: Marin Alsop, Leonard Bernstein, Gustavo Dudamel, Christoph Eschenbach, Kent Nagano
Ocena IMDb: 7,7/10

Glasbeno-dokumentarni film o Leonardu Bernsteinu, eni osrednjih osebnosti 20. stoletja.

Spontano veselje v broadwayskih hitih, duhovni utrip v orkestrskih delih, njegova izjemna vitalnost kot dirigent so Leonarda Bernsteina postavili za eno osrednjih osebnosti 20. stoletja. Bil je tudi televizijski glasbeni učitelj mnogih mladih po svetu. Inovativnim oddajam Omnibus sredi petdesetih let so sledili Koncerti za mlade, ki smo jih z velikim uspehom predvajali tudi na našem programu. Te splošno znane oddaje je Bernstein vodil več kot deset let. Noben drug televizijski program ni tako obogatil glasbenega življenja mladih po vsem svetu. Pravijo, da je na tem svetu živel pet življenj, da je bil »glasbeni genij 20. stoletja« in »človeški kalejdoskop«, da je imel neizmerno energijo, s katero je zasenčil mnogo mlajše od sebe. V dokumentarnem filmu ob mnogih dragocenih arhivskih posnetkih o njem pripovedujejo njegovi otroci Jamie, Alexander in Nina Bernstein, Gustavo Dudamel, Stephen Sondheim, Kent Nagano, Marin Alsop, Sir Peter Jonas, Christoph Eschenbach, Norman Lebrecht in drugi.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
20:55
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
21:05
Od blizu: Ilka Štuhec
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Tudi med poletjem je iskala sneg. In vedno je hotela biti prva. Drugega decembra lani je na belih strminah zablestela kot komet. Februarja letos je postala svetovna prvakinja v smuku, osvojila dva mala globusa v svetovnem pokalu, v skupni razvrstitvi je s sedmimi zmagami v tem tekmovanju pristala na drugem mestu. Strastno zaljubljena v sneg, smuči, hitrost. Od blizu se pogovarjamo s športnico leta, Ilko Štuhec.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:55
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

V današnji Bleščici si bomo ogledali čudovito kolekcijo Laure Biagiotti. Po Laurini smrti je na čelu znamke hči Lavinia, ki je že od začetka pomagala mami in skrbela, da so bile kolekcije prežete z modernim duhom. Kate Hudson nam je všeč, ker je zelo zabavna ženska, odlična igralka in hkrati dekle v vrhunski formi. Navdušuje namreč njena skrb za telo in zdravje, ki ji je omogočila, da je pred kratkim lansirala svojo linijo športnih oblačil za telovadbo in prosti čas. O Tomu Fordu ste najbrž slišali in prebrali vse, nas pa še vedno navdušuje kot modni oblikovalec. V zadnjih letih je postal tudi uspešen režiser, poletna kolekcija pa je tako drugačna od ostalih, da smo za trenutek obnemeli. Visoko draguljarstvo je kot visoka moda in se tudi predstavlja v Parizu, ko so na sporedu haute couture revije. Gre za pregrešno drage in edinstvene kose, ki jih nosijo princese, kraljice, igralke na rdečih preprogah ter tu in tam kakšna zelo premožna ženska.

Bleščica nas popelje po svetu v iskanju najlepših modnih trenutkov. Naša ekipa obiskuje tedne mode v Milanu, Parizu, New Yorku, Londonu ... Očarajo nas stilske ikone, igralke in manekenke, ki s svojim šarmom narekujejo modne trende po vsem svetu. Ne pozabimo niti nasvetov s tega področja, od ličil, pričesk in nohtov, odkrivamo male detajle, ki poskrbijo za dovršen videz. In seveda v Bleščici najdemo tudi moško modo ter vse trende zanj. Bleščica, oddaja o življenjskem slogu, nam predstavi najlepša mesta na svetu, največje oblikovalce ter tiste, ki pridno ustvarjajo v zakulisju modnih revij in svetovnih dogodkov.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
22:30
Prevara
Drama, 2. sezona, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: The Affair
Režija: Jeffrey Reiner
Igrajo: Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney, Joshua Jackson, Julia Goldani Telles, Jake Siciliano
Ocena IMDb: 8/10

Oscar Hodges je Noahovemu odvetniku za masten denar prodal posnetek, na katerem se prepirata noseča Alison in njen bivši svak Scott. Hodges trdi tudi, da je Scott izjavil, da Alison nosi njegovega otroka. Helen spremlja Whitney na ogledu kolidža. Na koncu ji hči zaupa, da sploh noče na kolidž. V mestu po naključju srečata Noaha, ki je na turneji predstavitve svoje knjige. S Helen se zmenita na večerji in obujata spomine. Alison ni všeč, da je Noah zaradi turneje ves čas odsoten, in ni ji všeč njegova vsiljiva publicistka Eden.

Po turbulentnem poletju, ki ga je družina Solloway preživela v Montauku, nič ni več, kot je bilo.

Dogajanje v prvi sezoni je bilo predstavljeno skozi pripoved Alison in Noaha, v drugi sezoni bodo pretekli dogodki osvetljeni iz štirih perspektiv: Alisonini in Noahovi pripovedi se bosta pridružila še Helen in Cole. Alison in Noah zdaj živita v koči ob reki Hudson, ki je njun skupni raj. Alison je vsaj nekoliko pozabila na sinovo smrt in z Noahom skuša začeti na novo. Noahova pisateljska kariera uspeva, a je razpet med uspehom, družino, ki jo je zapustil, in žensko, ki jo ljubi. Razočarana in jezna Helen ureja vse potrebno za ločitev od Noaha in skrbi za otroke, hkrati s tem pa se mora braniti manipulativne matere. Tudi Cole začenja na novo in zdi se, da je vendarle spet našel srečo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:35
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina