TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 05.11.2016
00:35
Halo TV
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
01:30
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:45
Točka
Glasbeni
Glasbena oddaja z aktualno video-lestvico.

Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev.

V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV SLO 2.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
06:30
Na lepše
Magazin (ponovitev)
Oddaja o turizmu, ki predstavlja lepote slovenske pokrajine.

Na pragu tradicionalnih martinovanj se v oddaji Na lepše sprašujemo, kakšno je stanje vinskega turizma. Kako se vinski turizem razvija na Vipavskem, ki postaja nova enogastronomska destinacija in kakšen odnos imajo do tega produkta v vasi Slap, kjer so se ohranili eni izmed najlepših vipavskih hramov? Obiskali smo Festival mlade Portugalke v Metliki in skozi produkta Okusi Bele krajine in Soseska zidanica v Drašičih, preverjali povezanost belokranjskih vinogradnikov pri skupnem nastopanju na trgu. Kakšna je njihova digitalna promocija in kaj v praksi pomeni vstop destinacije v Zeleno shemo slovenskega turizma? Z vinskim turizmom sovpada tudi prireditev Mesec kraške kuhinje, ki ravno letos praznuje 20 let. Kašen je letošnji turistični izkupiček tega osrednjega kraškega dogodka, ki povezuje gostince, kmečke turizme in vinarje iz petih občin, kar je največ do zdaj. Vedno pomembnejšo vlogo pa v produktu vinskega turizma dobiva tudi Ljubljana. Rastoči festivali, zasaditev grajskega vinograda, Ljubljanska vinska pot – v oddaji pa smo pod drobnogled vzeli butični vinski festival v Cankarjevem domu.

Oddaja Na lepše sledi turističnim trendom. Ustvarjalna ekipa oddaje poudarja osebne zgodbe in t. i. »ambasadorje slovenskega turizma«. Izpostavljene so aktivnosti, ki so povezane s pohodništvom, trekingom in kolesarjenjem ter vodo. Pri slednjem gre predvsem za izzive na rekah, soteskah, tolmunih, naravnih vrelcih in v zdraviliščih.

Voditelja oddaje sta: Tina Uršič in Vid Sodnik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:00
Najboljše jutro
Zabava
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
09:15
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
10:20
Za zadnjim vogalom ... je tihi teden
Ponovitev
Središče vsega dogajanja je gostinski lokal.

Gostinski lokal redno obiskujejo prileten zakonski par, ki stanuje nad lokalom (Marjana Brecelj in Vlado Novak), starejša samska ženska, ki je prav tako bližnja soseda lokala (Ivanka Mežan), še en samski sosed (Peter Ternovšek), policist (Marjan Šarec) in glasbeni menedžer (Dario Varga), pogosto pa se jim pridružijo še občasni obiskovalci lokala. V lokalu pa delajo šef (Primož Petkovšek - Petko), natakarica (Pia Zemljič) in hišnik (Janez Škof).

Za nikoli dolgočasno druženje v lokalu Za zadnjim vogalom bodo poskrbeli tudi glasbeni gostje (na odru se vsakokrat predstavita vsaj dva), kot so Brendi, Manca Špik, Rebeka Dremelj, Sebastjan, 6pack Čukur, Turbo Angels, Katrinas, Neisha, Stereotipi, Društvo mrtvih pesnikov in drugi.

Jezik: Slovenščina
11:30
Čez planke: Šrilanka
Dokumentarni (ponovitev)
Čez planke predstavlja tuje kulture, običaje, razvade, čudaštva in stereotipe, kot jih vidijo in občutijo Slovenci, ki potujejo po zanimivih deželah.

Po koncu državljanske vojne se je začel hiter vzpon bisera Indijskega oceana. Šrilanka je danes druga najbogatejša država južne Azije glede na bruto domači proizvod na prebivalca. Spoznali bomo različne skupnosti, ki sobivajo na otoku, šrilanške izbrisane, kako je cunami spremenil način življenja in kakšne priložnosti se pletejo med Šrilanko in Slovenijo.

Gre za edinstveno oddajo, ki ne prestavlja le zanimivih destinacij, ampak se odziva tudi na aktualne dogodke v svetu. V tem letu tako ne moremo mimo begunske krize, Brexita in drugih političnih premikov, ki so za spoznavanje in razumevanje tujih kultur in držav še toliko pomembnejši.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
12:25
Čarokuhinja pri atu: Notranjska
Kulinarika (ponovitev)
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Na Notranjskem, so nekoč kraljevale jedi iz kolerabe in krompirja. Ena najbolj znanih in značilnih za to regijo, je bloška kavla, ali trojka, ali kavra, ali kakor jo še imenujejo. Kavra je bila običajna jed, ki se je pripravljala v jesensko-zimskem času ali pa se je zavlekla še v pomlad, oziroma do porabe vse kolerabe, ta pa je bila odvisna od letine in navsezadnje tudi od tega, kako je prezimila. Gre za gosto enolončnico, ki jo postrežemo kot samostojno jed. Regija je bila bogata samo s zeljem, fižolom, kolerabo in krompirjem. Vse sestavljanke iz teh jedi so krojile jedilnik. Posebnost notranjske kuhinje so krompirjevi žganci, ki jih pripravljajo iz krompirja in pšenične ali ječmenove moke, in enolončnice: ričet, fižol s slanino in bloška trojka, ki so skuhane v glineni posodi v kmečki peči. Notranjci štruklje s smetano spečejo, ščuke pa posušijo v dimu (po mlinarsko). Znameniti so notranjski želodec, pljučne in jetrne klobase. Med žlikrofi so najbolj znani idrijski, ki imajo nadev iz krompirja, ocvirkov, drobtin in drobnjaka.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2015
13:00
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
15:55
Popšop
Glasbeni (ponovitev)
Oddaja Popšop prinaša novice in novosti iz sveta slovenske pop glasbe.

V tokratni oddaji predstavljamo napoved Ritma mladosti, na katerem bodo moči združili trije veliki slovenske glasbene scene. V dvorani Stožice bodo decembra skupaj nastopili Siddharta, Big Foot Mama in DJ Umek. Z nekaj sreče in znanja lahko dobite dve vstopnici za veliki dogodek. Deseto obletnico so v Orto baru praznovali Hamo & Tribute 2 Love in naša ekipa je bila tam. V Cvetličarni smo spremljali Hiphop Reunion, v studiu tudi zato pride Nipke. Voditelj Nejc Šmit pa je v POPMOBILE povabil Nuško Drašček.

Skozi novice o dogajanju na pop sceni vas bo dvakrat na mesec popeljal voditelj Nejc Šmit. Oddaja bo na sporedu vsako drugo sredo zvečer na TV SLO 2 in se bo izmenjevala z oddajo Aritmija.

Ekipa oddaje bo domače glasbene ustvarjalce in izvajalce obiskovala med njihovim ustvarjanjem in snovanjem idej, v virtualnem studiu oddaje pa bo enega izmed njih tudi gostila. Voditelj oddaje Nejc Šmit bo v vsaki oddaji s svojim glasbenim gostom na terenu opravil intervju in ga postavil tudi pred kakšen nenavaden izziv. V Popšopu vas bodo tudi spomnili na glasbene dogodke, ki jih ne smete zamuditi. Z nekaj znanja in sreče boste lahko prišli tudi do kakšne nagrade.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
16:35
Zgodba Ljubljanskega maratona
Reportaža (ponovitev)
Režija: Dušan Moravec

"Na začetku tečeš, da bi bil čim prej na cilju, pol tečeš za to, da prideš do cilja, pol na koncu pa tečeš, da prideš na štart." (Branko Gradišnik)

V dvajsetih letih je Ljubljanski maraton presegel številne mejnike: začetki leta 1996 so bili skromni tako po udeležbi kot po rezultatih najboljših, a kraljevska atletska preizkušnja je v slovenski metropoli zaživela ravno pravi čas, da je postala gonilna sila tekaškega preporoda, ki smo mu priča v Sloveniji. Nekoč je bil maraton omejen na peščico norcev, v zadnjih desetletjih pa je postal najhitreje rastoča športna panoga. Število udeleženih tekačev se vztrajno povečuje in iz leta v leto bolj grozeča je skrb, da bodo ljubljanske ulice premajhne za vse navdušence, ki k nam prihajajo iz vsega sveta.

Dokumentarni film Zgodba Ljubljanskega maratona, ki je nastal ob lanskem jubileju največje športno rekreacijske prireditve pri nas. Avtor dokumentarnega filma Toni Cahunek se je osredotočil na vzpon prireditve in njen pomen za tekaški preporod, kateremu smo priča v zadnjih letih. Večino materiala je bilo posnetega med jubilejnim oktobrskim maratonom, ki je na ljubljanske ulice pritegnil rekordno število tekačev in obiskovalcev - ti so videli tudi najhitrejši čas proge. Med govorci, ki so s svojimi pričevanji obujali zgodbe Ljubljanskega maratona so predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, najuspešnejša slovenska maratonca Roman Kejžar in Helena Javornik, udeleženci vseh maratonov doslej ter mnogi drugi.

Jezik: Slovenščina
17:30
Doktor Martin
Humor, 7. sezona, 3. del (ponovitev)
Izvirnik: Doc Martin
Režija: Ben Bolt
Igrajo: Martin Clunes, Caroline Catz, Ian McNeice, Joe Absolom, John Marquez, Selina Cadell
Ocena IMDb: 8,3/10

Bert po polomiji v restavraciji in pismu, ki ga je dobil, sklene, da bo za nekaj časa pustil vse skupaj in izginil. Zaskrbljeni Al gre k policistu Joeju po pomoč, da bi ga našla. Martina obišče voditeljica portwennskega radia, da bi ga povabila, naj v oddaji spregovori kaj o zdravi prehrani, ta pa jo zavrne. Obišče jo hči starih prijateljev, ki naj bi pela v njeni oddaji, toda sredi nastopa se zgrudi in Martin jo poskuša rešiti, medtem ko oddaja poteka v živo in vse spremljajo tudi poslušalci. Louisa ni navdušena nad tem, da bi z Martinom skupaj hodila na terapijo.

Po turbulentnem zaključku prejšnje sezone, ko je Martin nagnal ženo Louiso, a jo nato uspešno operiral, je zdaj Martin ostal sam v Portwennu.

Martin Ellingham je bil odličen londonski kirurg, a sčasoma ni več prenesel pogleda na kri. To je bil konec njegove obetavne kariere, premeščen je bil v majhno mestece Portwenn, kjer je zasedel mesto splošnega zdravnika. Po Martinovem dolgotrajnem privajanju na vaščane Portwenna in vaščanov na čudaškega zdravnika, je življenje le steklo po ustaljenih tirih.

Louisa je vendarle odpotovala v Španijo, kjer živi njena mati. Razmisliti mora o zakonu z Martinom, ki se doma sprašuje, če se bo vrnila, hkrati pa se zaveda, da se mora spremeniti. Ruth mu najde terapevtko, dr. Rachel Timoney, vendar je že njegov prvi obisk pri njej pod vprašajem.

A Louisa in Martin nista edina, ki imata težave. Al Large se loti novega posla, a mu ne kaže najbolje. Tudi Bert Large spozna, da mora začeti na novo in pustiti preteklost za seboj. Ruth se sooča z zdravstvenimi težavami in razmišlja o pokoju. Morwenna je našla novo sostanovalko in spozna, da življenje v Portwennu lahko prinese tudi kaj novega. Penhalu se končno ponudi priložnost za napredovanje, a istočasno se sprašuje, kaj je v življenju najpomembnejše. Gospa Tishell je na pragu velike odločitve, saj se vrne Clive, ki želi dati njunemu zakonu novo priložnost.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:25
Možganske vragolije Katherine Mills
Resničnostni šov, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Katherine Mills: Mind Games
Režija: Jon Richards
Igrajo: Katherine Mills
Ocena IMDb: 7,3/10

Katherine Mills se v drugi epizodi poigra z dojemanjem resničnosti mimoidočih, kurirja, dekleta, ki se je odzvalo na oglas, prodajalcev v trgovini in enojajčnih dvojčic. Razišče tudi nevidno trdno vez med materjo in otrokom.

Katherine Mills združuje odlično poznavanje popularne psihologije s triki in iluzijami, zaradi česar se sprašujemo, kaj je sploh resnično.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
19:20
Infodrom
Kulturni (ponovitev)
Infodrom je tedenska informativna oddaja za otroke in mlade.

Vsak petek se bomo v 12 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili za njih in svet najpomembnejše dogodke minulega tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
19:35
Osvežilna fronta: Seks
Zabava, 3. del (ponovitev)
Seks je zagotovo ena najbolj priljubljenih tem vsake generacije v obdobju zgodnje odraslosti. Zanimivo pa je, da se mnoga vprašanja, povezana s spolnostjo, ponavljajo iz generacije v generacijo in med mladimi ostajajo aktualna tudi danes, kljub poplavi informacij v različnih medijih. Kdaj je čas za prvi seks in kakšen je?, Kako poskrbeti za ustrezno kontracepcijo?, Ali obstaja ženski orgazem? … je le nekaj vprašanj, o katerih bodo razmišljali mladi in na katera bosta odgovarjala strokovnjaka. V Žličkanju pa še marsikaj, česar ni mogoče izvedeti nikjer drugje.

Kaj osvežilnega se obeta na fronti?

Osvežilna fronta je nova mozaična oddaja, ki jo namenjamo srednješolcem. Sestavljena je iz pogovornega studijskega dela, prispevkov s terena in iz igranih komičnih vložkov. Za slednje bodo poskrbeli scenaristka in soavtorica Urška Mlakar ter preverjeni igralci in improligaši (Ajda Smrekar, Juš Milčinski, Vid Sodnik, Peter Frankl, Pia Nikolič, Rok Bohinc, Jan Kok in Žiga Regina). Studijski del bo vodila novinarka Neža Prah Seničar, tudi soscenaristka oddaje, ki jo mladi poznajo že z radijskih valov in iz Infodroma.

Neža se bo s sogovorniki pogovarjala o medosebnih odnosih, o zaljubljenosti in ljubezni, zdravju, življenjskem slogu, ustvarjalnosti, računalniških igrah, spolnosti, vozniškem izpitu, aplikacijah, modi, glasbi in drugih temah, ki so mladim blizu. Te teme bomo v glavni rubriki Kam pes taco moli obdelali humorno in grafično oziroma vizualno osvežujoče, tako kot gledalcem oddaje pritiče.

Rubrik, v katerih se bomo lotevali vseh res najpomembnejših tem na svetu (za mlade), bo seveda več. 'Zelo resno', kot je treba, se jih bodo lotili igralci oziroma improvizatorji. Informacije o novostih bodo zbrane v rubriki Sveža roba, v rubriki Mesto zločina bomo preverjali, kje in kako so se mladi zabavali nekoč in kako je danes. V Žličkanju bo glavna tema ljubezen, ekstremne dejavnosti mladih bodo predstavljene v rubriki Ni zime za Eskime, v Retrolaverju bodo mladi spoznali stvari, ki jih danes ni več in si jih tudi težko predstavljajo, v Sektorju za kreativce bodo imeli glavno besedo mladi ustvarjalci z najrazličnejših področij, v Čist mal abšlesan bo rdeča nit moda, v Zbambuzlanijah in Epskem filmu pa bo vse dišalo po produkciji, televizijski in filmski.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
20:05
Charliejev svet
Romantični
Izvirnik: The Perks Of Being A Wallflower
Režija: Stephen Chbosky
Igrajo: Logan Lerman, Dylan McDermott, Kate Walsh, Patrick de Ledebur, Johnny Simmons, Brian Balzerini
Ocena IMDb: 8/10

Film govori o dijaku prvega letnika Charlieju (Logan Lerman), ki se je od nekdaj držal bolj zase, dokler ne spozna dveh karizmatičnih maturantov.

Charlie je občutljiv petnajstletnik, ranljiv in osamljen. Sooča se s prvo ljubeznijo in samomorom najboljšega prijatelja. Z vrstniki nekako ne najde stika, zato se v srednji šoli začne družiti z dvema "odpadnikoma" iz višjih letnikov. Spoprijatelji se s samosvojo Sam, ki ga navduši z neposrednostjo in nekonformizmom. Še bolj iz sivega povprečja izstopa njen polbrat Patrick, samozavesten mladenič, ki odkrito razglaša svojo istospolno usmerjenost. Pogumno, ni kaj, še posebej, ker moramo upoštevati, da je dogajanje filma postavljeno nekje v pozna osemdeseta leta dvajsetega stoletja. Nerazdružljiva trojica nas popelje na nepozabno popotovanje v svet odraščanja, srednješolskih zabav in prvih ljubezenskih avantur. Zveni klišejsko? Morda, ampak bodite prepričani, da je pred vami eden najboljših filmov z najstniško tematiko. Film, ki vas bo nasmejal, razburil, ganil in razžalostil obenem.

Izvrsten nostalgik je režiral Stephen Chbosky, ki je leta 1999 spisal istoimenski roman. Knjiga je v letih od nastanka postala kultno delo, ki ga nekateri ljubijo in drugi na smrt sovražijo. V določenih šolah v ZDA tako predstavlja obvezno čtivo, v drugih je preprosto prepovedana in je niti ni v knjižnicah. Poleg tekoče režije in odlične glasbene podlage v filmu navdušuje izjemna igralska zasedba. Zapomnite si imena Logan Lerman, Emma Watson in Ezra Miller! Po letu 2020 bodo na vrhu lestvice najbolj zaželjenih obrazov prav gotovo zamenjali Brada, Julie, Georga ali Jeniffer.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
21:45
Bučke
Zabava
Popularna satirično informativna parodija.

Po uspešni prvi sezoni animirane satirične oddaje Bučke, jeseni na Televizijo Slovenija prihaja paket desetih novih nadaljevanj– v novem terminu in z novim voditeljem. Bučke, popularno informativno parodijo, bo odslej vodil Slavko Bobovnik.

Oddaja, ki si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Poleg voditelja Slavka Bobovnika kvartet studijskih likov sestavljajo še Marcel Štefančič, Matej Lahovnik in Zmago Sagadin. Iz parlamenta pa bo še naprej poročala La Toya.

Zahtevna animirana produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Jasna Kuljaj. Ekipi se je pridružil scenarist, komik in glasbenik Igor Bračič. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, na čelu s programerjem Tadejem Fiusom, ki je s Televizijo Slovenija sodeloval že pri mnogih satirično animiranih projektih, kot so Hri-bar, Poldnevnik in Jebovlje. Pod zvočno podobo oddaje sta podpisana tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
22:10
Zvezdana
Pogovorna oddaja
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
22:50
Popšop
Glasbeni (ponovitev)
Oddaja Popšop prinaša novice in novosti iz sveta slovenske pop glasbe.

V tokratni oddaji predstavljamo napoved Ritma mladosti, na katerem bodo moči združili trije veliki slovenske glasbene scene. V dvorani Stožice bodo decembra skupaj nastopili Siddharta, Big Foot Mama in DJ Umek. Z nekaj sreče in znanja lahko dobite dve vstopnici za veliki dogodek. Deseto obletnico so v Orto baru praznovali Hamo & Tribute 2 Love in naša ekipa je bila tam. V Cvetličarni smo spremljali Hiphop Reunion, v studiu tudi zato pride Nipke. Voditelj Nejc Šmit pa je v POPMOBILE povabil Nuško Drašček.

Skozi novice o dogajanju na pop sceni vas bo dvakrat na mesec popeljal voditelj Nejc Šmit. Oddaja bo na sporedu vsako drugo sredo zvečer na TV SLO 2 in se bo izmenjevala z oddajo Aritmija.

Ekipa oddaje bo domače glasbene ustvarjalce in izvajalce obiskovala med njihovim ustvarjanjem in snovanjem idej, v virtualnem studiu oddaje pa bo enega izmed njih tudi gostila. Voditelj oddaje Nejc Šmit bo v vsaki oddaji s svojim glasbenim gostom na terenu opravil intervju in ga postavil tudi pred kakšen nenavaden izziv. V Popšopu vas bodo tudi spomnili na glasbene dogodke, ki jih ne smete zamuditi. Z nekaj znanja in sreče boste lahko prišli tudi do kakšne nagrade.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
23:25
Aritmični koncert: Same babe
Koncert (ponovitev)
Z Aritmičnimi koncerti se na Televizijo Slovenija vrača živa koncertna produkcija, ki zagotavlja kvaliteten glasbeni TV-program.

Od kabareja in šansona, folka in bluesa, preko a capella izved do rocka in celo pleh muzike, z odlično angažirano poezijo, v zabavo in razmislek.

Aktualen tretji album DOBRI MOŽJE bo predstavilo šest navihanih dedcev, ki ustvarjajo pod imenom SAME BABE. Tokrat z gosti: legendarnim Buldožerjem in producentom njihovih del, Borutom Činčem, igralcem in interpretom poezije Vikija Babe, Dejanom Pevčevićem ter pevko Majo Predatorijo.

Čaka vas odličen koncert in zabaven portret zasedbe.

"Ati, jaz pa vem zakaj se imenujete Same babe - ko greste na vaje ali koncerte, ostanemo doma same babe!" je izvor imena zasedbe razložila hčerkica kontrabasista Marka :)

Oddaja Aritmični koncerti ponuja koncertne portrete izbranih, žanrsko raznolikih domačih zasedb, ki s svojo ustvarjalnostjo krojijo oz. dvigajo nivo domače glasbene ponudbe. Koncerte snemamo skozi vse leto, pod selektorstvom Maje Pavlin pa ponujajo referenčen glasbeni presek od rocka, punka, metala, preko hip hopa, duba in elektronike, vse do akustike z bluesom, etnom in jazzom.

Poleg raznolike programske glasbene ponudbe TVS s produkcijo Aritmičnih koncertov odpira vrata javnosti in vabi glasbene sladokusce na koncertne večere kvalitetnih domačih zasedb v živo, v studio 1 na Televiziji Slovenija.

Aktualni termini snemanj in predvajanj koncertov so objavljeni na FB strani oddaje ARITMIJA.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina