TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 05.11.2017
00:30
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Bleščica bo tudi nocoj predstavila najnovejše tuje in domače modne revije (prêt-à-porter in visoka moda), modne dodatke, ikone tedna, manekenke ter veliko s področja lifestyla.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
01:00
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:55
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:55
Duhovni utrip
Kulturni (ponovitev)
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

Ob 400-letnici zagovora zadnjih štirih protestantov iz Metlike pred protireformacijsko komisijo v Ljubljani so v Belokranjskem muzeju v Metliki na ogled postavili razstavo Protestantizem v Metliki (1559–1617). Zgodovinar Janez Weiss je natančno preučil obdobje reformacijskega gibanja, ki je odigralo pomembno vlogo v verskem, kulturnem in gospodarskem razvoju Bele krajine. Pogovarjali smo se tudi z direktorico Belokranjskega muzeja v Metliki z gospo Andrejo Brancelj Bednaršek in Neno Dautanac, vodjo Šole odličnosti.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja, ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:10
31. tekmovanje slovenskih godb v prvi težavnostni stopnji
Glasbeni, 5. del (ponovitev)
Na Vrhniki je potekalo tekmovanje slovenskih godb v prvi težavnostni stopnji. S posnetki tekmovanja vam bodo v šestih oddajah predstavili tri najboljše godbe: KD Pihalni orkester Ljubljana-Vič, KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi ter KD Pihalni orkester Občine Šentjernej. V zadnjih dveh oddajah se predstavlja zmagovalec tekmovanja: KD Pihalni orkester Občine Šentjernej. Leto 2011 je za orkester prav posebno, saj praznuje 100. obletnico svojega delovanja. Orkester vsako leto priredi več koncertov in je v domačem kraju nepogrešljiv na vseh večjih občinskih prireditvah. Predstavlja se tudi v širši okolici in po Sloveniji, nekajkrat pa je sodeloval tudi na prireditvah v tujini. Prve tekmovalne uspehe je dosegel pod vodstvom Sandija Franka. V začetku leta 2008 pa je dirigentsko palico prevzel Miro Saje in pod njegovim vodstvom je orkester leta 2010 na tekmovanju v 2. težavnostni stopnji osvojil zlato plaketo s pohvalo.

KD Pihalni orkester Občine Šentjernej.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
07:45
Bravo orkester!
Koncert (ponovitev)
Simfonični orkester RTVS, Igor Mitrovič in Benjamin Bayl - A. Salieri, J. S. Bach.

Simfonični orkester RTV Slovenija se predstavlja pod vodstvom gostujočega avstralskega dirigenta Benjamina Bayla. Pod njegovo taktirko bo orkester izvajal skladbi Sinfonia Veneziana skladatelja Antonija Salierija ter Koncert za violončelo v A-duru Carla Philippa Emanuela Bacha. Kot solist se bo predstavil violončelist Igor Mitrovič, dirigent pa bo nastopil kot čembalist. Oddaja je nastala pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaje Televizije Slovenija in je bila posneta v slikovitem Narodnem muzeju Slovenije. Režiser Jan Zakonjšek, urednica oddaje Danica Dolinar.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:15
Otroški in Mladinski pevski zbor RTV Slovenija, dirigent Tomaž Pirnat (Ambrož Čopi in Aldo Kumar)
Koncert
Posnetek koncerta obeh zborov, otroškega in mladinskega, ki delujeta pod okriljem RTV Slovenija.

Na koncertu v Slovenski filharmoniji sta predstavila dve slovenski izvedbi pod vodstvom zborovodje in dirigenta Tomaža Pirnata. Mladinski zbor je skupaj s člani Simfoničnega orkestra RTVS predstavil noviteto skladatelja Ambroža Čopija, »Od sanj modro nebo«. V združeni izvedbi Otroškega in Mladinskega pevskega zbora ob spremljavi članov Simfoničnega orkestra RTVS pa smo lahko slišali delo skladatelja Alda Kumarja, »Riba na topolu poje«.

Jezik: Slovenščina
09:00
Močne korenine, navdih za prihodnost
Dokumentarni
Režija: Nina Blažin

Pet stoletij od začetka reformacije je tudi v naših krajih pustilo seme, ki je pognalo močne korenine.

Ker moramo po besedah evangeličanskega škofa Geze Fila »vero zmeraj iskati v življenju, v odnosu do življenja in do sočloveka,« smo se tudi mi odpravili po svetu v iskanju navdiha za življenje, za osebno vero in za glasbo.

Jezik: Slovenščina
09:45
Vodni krog: Sevnična
Dokumentarni, 1. del
Bistre vode Sevnične in njihova dobra pretočnost omogočajo življenje redki vrsti potočnega raka. Prav tako omogočajo lokalni ribiški družini odlično naravno gojitveno reko. Rečni meandri, zgodba prastarega svetišča, adrenalinske pustolovščine izpod velikega vremenskega radarja na Lisci, gradov, starih rečnih poti – vse to nas opominja, da ohranjamo tisto, kar je najbolj pomembno za čas naših življenj.

Tokrat bomo spoznavali Sevnično.

Jezik: Slovenščina
10:20
Hišica v preriji: Odisej
Drama, 5. sezona, 24. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie: The Odyssey
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

12-letni Dylan ima levkemijo in le še nekaj tednov življenja. Njegova največja želja je, da bi videl Tihi ocean. Ker ga njegova mati ne želi odpeljati na pot, se Laura in Albert odločita, da mu bosta pomagala izpolniti željo.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1979
11:20
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Sprehod po vrtovih
Dokumentarni, 66. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Enjoying the Seasons: Stroll in the Gardens
Režija: Ken Sato

Na začetku poletja se bomo sprehodili po različnih vrtovih ter občudovali raznovrstno rastje, bujno cvetje, številne odtenke zelene in pa dovršeno zasnovo teh oaz miru, ki jih skrbno urejajo njihovi predani lastniki ter jih postavljajo na ogled tudi širši javnosti.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
12:00
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Pikantne rdeče poletne jedi
Dokumentarni, 67. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Red, hot, summer dishes
Režija: Ken Sato

Pikantne jedi rdeče barve v poletni pripeki hladijo, v hladnejših deževnih dnevih pa pogrejejo. Med drugim bomo pokusili juho šinmen, edinstvene karije po japonsko, kitajski mapo tofu in korejski nato džigae, ki s svojimi posebnimi okusi in aromami poživijo tako telo kot duha.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
12:35
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Prijetno pohajkovanje po gorah
Dokumentarni, 68. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: A Refreshing Stroll in Mountains of Summer
Režija: Ken Sato

Nastopil je začetek poletja in dnevi so že vroči. Odpravili se bomo v gore, kjer še vedno piha prijeten svež vetrc, na poti pa se bomo osvežili ob izvirih hladne vode. Obiskali bomo tudi vroče kopeli, občudovali gorske rože in kresnice ter nabirali slastne borovnice.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
13:20
Žogarija
Družinski
Oddaja o športu, zdravju in okolju.

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 12. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer z organizacijo prireditev želimo naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da predstavlja moto: FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdečo nit dogodkov!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:05
Čez planke: Po poteh Luthra
Dokumentarni (ponovitev)
Čez planke predstavlja tuje kulture, običaje, razvade, čudaštva in stereotipe, kot jih vidijo in občutijo Slovenci, ki potujejo po zanimivih deželah.

Ko je mladi Luther 31. oktobra 1517 javnosti predstavil svoje teze, je močno zagrmelo in Katoliško cerkev pretreslo do temeljev. Njegovo delovanje vpliva na Nemčijo še v 21. stoletju in ob 500. obletnici se pripravljajo praznovanja po vsej državi. Podali se bomo na pot od njegovega rojstnega kraja do pomembnih središč protestantizma v Nemčiji in našli mnoge vzporednice med Luthrom in našim Primožem Trubarjem.

Čez planke so edina slovenska popotniška serija, ki je narejena za slovenske gledalce, saj odkriva svet skozi slovenske oči. Oddaja ima na Televiziji Slovenija že dolgo tradicijo, avtorica Mojca Mavec jo namreč vse od leta 2001 neprekinjeno ustvarja že 17. leto zapored. Gre za edinstveno oddajo, ki ne prestavlja le zanimivih destinacij, ampak se odziva tudi na aktualne dogodke v svetu.

Jezik: Slovenščina
15:10
Zvezdana: Zakon privlačnosti
Pogovorna oddaja
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Drugi del: Zvezdanina gostja je Ana Bučević, ki je prepričana, da najtežje preizkušnje v naših življenjih lahko postanejo naša zgodba o uspehu. Ana Bučević je bila nekoč nesrečna mama samohranilka, ki je v trenutkih največjega življenjskega obupa s pomočjo knjig za samopomoč odkrila »zakon privlačnosti« in se podala na pot neverjetne osebnostne transformacije. Danes je Ana uspešna motivacijska govornica, avtorica knjižnih uspešnic in navdihujočih posnetkov, ki si jih je ogledalo že več kot 50 milijonov ljudi! Ana Bučević nam v sobotnem večeru razkriva svoja spoznanja o ljubezni, zdravju in obilju.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:10
Ambienti
Oddaja o najbolj domiselno opremljenih slovenskih domovih.

Ustvarjalci oddaje bodo predstavljali hiše, stanovanja, vrtove, poslovne prostore in javne površine, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne arhitekturne zasnove, nenavadne umeščenosti v okolje, drzne opreme, izvirnih idej in številnega drugega. V svetovalnem delu arhitektka ob tridimenzionalni animaciji prikazuje in razlaga rešitve za pereče prostorske stiske. Gledalci bodo tako skozi oddajo prejeli mnogo nasvetov, ki jih bodo zlahka uporabili pri prenovi ali opremljanju svojega stanovanja. Vrata svojega doma bodo občasno odprli tudi znani Slovenci.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:45
New neighbours – Novi sosedje: Soba z razgledom
Dokumentarni
Jose Kosterman že 16 let živi v svojem sanjskem stanovanju v nizozemskem Almeru.

Lepega dne jo z občine obvestijo, da bo dobila nove sosede – 22 sirskih beguncev. Med njimi je Belal Ismael, ki je Sirijo zapustil, ker ni želel sodelovati v Asadovi vojni. V Siriji je doštudiral pravo, na Nizozemskem pa si mora življenje šele ustvariti. Jose premaga strah in se odloči navezati stik z novimi sosedi.

Jezik: Slovenščina
17:15
Hišica v preriji
Drama, 6. sezona, 1. del
Izvirnik: Little House on the Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Ko se začne novo šolsko leto, Nellie od mame prejme presenetljivo darilo. Caroline se zaposli v restavraciji, saj se Charles poškoduje in ne more delati. V Walnut Grove pride nova učiteljica z mlajšim bratom, ki ga Laura takoj opazi.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1979
18:15
Prečkanje Islandije
Dokumentarni
Izvirnik: Crossing Iceland
Režija: Jure Breceljnik

Bo Jeromu v težkih islandskih razmerah uspelo uresničiti dolgoletne sanje?

Nič takega, bi rekli nekateri. Ampak kaj, če bi to naredil le s kajtom in močjo vetra? Potovati z močjo vetra. Od začetkov civilizacije pa do danes ljudje uporabljamo moč vetra za potovanje. Danes nam veter večinoma služi za energijo, pa vendar še nikoli prej nismo razvili tako učinkovitih in izpopolnjenih sredstev za potovanja s pomočjo vetra. Eno izmed teh je "kite". Eden najboljših kajtarjev na snegu je Jerome Josserand, ki prihaja iz vasice La Grave tik pod prelazom Col du Lautaret v Franciji. Jerome sodi med pionirje snežnega kajta in je imetnik svetovnega rekorda v najvišjem poletu s kajtom (450 m). Ko je Jerome prvič obiskal Islandijo, ga je dežela popolnoma prevzela s svojo naravno lepoto in izjemnimi pogoji za kajtanje. Odločil se je vrniti in Islandijo prečkati od severa do juga. Marca 2011 se tako odpravi na izziv svojega življenja, na več kot 200 kilometrov dolgo prečkanje Islandije. Da bi bil izziv še večji, si zastavi, da bo to naredil v enem samem dnevu. Največji strah in trepet mu predstavljajo spremenljivi vremenski pogoji, močan veter, ki tam dosega tudi preko 150 km/h, medtem ko lahko temperatura pade do 30 stopinj pod ničlo.

Film je režiral Jure Breceljnik (1974–2015), avtor večkrat nagrajenih kratkih in dokumentarnih filmov.

Jezik: Francoščina
Leto: 2016
19:10
Zapojte z nami: Peter Iljič Čajkovski, Otroški zbor Glasbene šole Franca Šturma
Glasbeni (ponovitev)
Peter Iljič Čajkovski, Otroški zbor Glasbene šole Franca Šturma.

Otroci ob petju otroškega zbora RTV Slovenija in otroškega zbora Glasbene šole Franc Šturm, ilustracijah Marjance Jemec Božič in pripovedih na privlačen način spoznavajo glasbo in življenje nekaterih najpomembnejših skladateljev: S. Mihelčiča, B. Lesjaka, R. Gobca, M. Lipovška, P. Šivica, M. Kozine, L. van Beethovna, F. Schuberta, F. Chopina, F. Liszta, F. Mendelssohna, J. Brahmsa, P. I. Čajkovskega, Prokofjeva in Stravinskega. Pevci pojejo pod vodstvom Janeza Kuharja v sodelovanju s prof. Silvo Hrašovec.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:20
Orkester Mandolina
Glasbeni (ponovitev)
Orkester Mandolina Ljubljana je edina zasedba pri nas, ki si je za glasbeno ustvarjanje izbrala mandolino.

Začetki orkestra segajo v leto 1974, ko je glasbeni zanesenjak Slavko Kokalj zbral okoli sebe skupino ljubiteljev tega brenkala. Večina članov orkestra se je igranja naučila v orkestru in pozneje še na mandolinskih seminarjih, predvsem v tujini. Orkester se lahko pohvali s številnimi domačimi in tujimi nagradami. Po odhodu Dušana Nedovića (orkester je vodil od 1993 do 2003) zdaj orkester vodi glasbeni pedagog, dirigent in klarinetist Andrej Zupan. Spremljali boste glasbo Astorja Piazzole (Ave Maria), Roberta Martela (Sky Colored Lake) in Uga Bottacchiarija (Preludio sinfonico). Gost dirigent bo Keith Harris.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Zadnje potovanje Romanovih
Zgodovinski
Izvirnik: L'ultime voyage des Romanov

Po revoluciji oktobra 1917 je car Nikolaj II. prisiljen sestopiti z oblasti.

Dokumentarni film je izjemna pripoved po dnevih o tragični usodi celotne kraljevske družine do sestopa julija 1918. To je zgodba o dramatičnih dogodkih, ki so se odvijali, ko je bila zgodovina na pohodu od februarske in oktobrske revolucije do konca 1. svetovne vojne in krvave ruske državljanske vojne.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2017
21:00
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

V tokratni Avtomobilnosti se bomo odpravili v Tokio, kjer bomo obiskali tamkajšnji motor show in vam poročali o novostih in aktualnih temah. Pogovarjali se bomo s Slovenci, ki tam prebivajo: kako vidijo primerjavo med seboj in Japonci, kakšni vozniki smo? Kako na Japonskem poteka promet, so vsi odvisni od svojega avtomobila, se uporabljajo alternativni načini mobilnosti …? Pogovarjali se bomo tudi s slovensko veleposlanico, ki pravi, da se Slovenci od Japoncev lahko veliko naučimo.

O vožnji v konvojih smo v naši oddaji že govorili. Taka vožnja počasi prehaja v delovni proces velikega nemškega špediterja. Poglejte, kaj so nam o tem povedali predstavniki MAN-a.

Spoznali boste še delovanje pilot asista - sistema samodejne vožnje v volvu XC60.

Po makadamu pa smo zapeljali še povsem vročega jeepa compass.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področij prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno-informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:30
Skrivnost
Kriminalka, 3. del (ponovitev)
Izvirnik: The Secret
Režija: Nick Murphy
Igrajo: James Nesbitt, Genevieve O'Reilly, Patrick O'Kane, Nina Woods, Murray Speers, Jack Erdis
Ocena IMDb: 7,2/10

Bliža se obdukcija. Colin in Hazel morata ohraniti mirno kri. Toda ali bo to dovolj, da ohranita zvezo? Za Hazel postane občutek krivde premočen. Ko Colinu umre najstarejši sin, se začne spraševati, ali ju Bog kaznuje za njune grehe.

Colin in Hazel zavoljo svoje zveze umorita svoja zakonska partnerja in uideta roki pravice, a ju 20 let kasneje preteklost še vedno preganja.

Leta 1991 sta se v obmorskem mestu Coleraine na Severnem Irskem zaljubila globoko verna baptista, učiteljica Hazel Buchanan in spoštovani zobozdravnik Colin Howell. Oba sta poročena, vendar se Colin zaradi verskega prepričanja noče ločiti in zato se prešuštnika odločita za drugačno pot. Izvedeta umor svojih zakoncev, a na način, ki je preiskovalce vodil k sklepu, da je šlo za samomor. Storilca sta uspela pretentati policiste, a senci preteklosti nista nikoli zares ušla. Njuna zveza je razpadla in ustvarila sta si novo življenje. Dvajset let kasneje se zgodi vrsta dogodkov, za katere Howell verjame, da so božja kazen. Breme preteklosti zanj vendarle postane pretežko ...

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:30
Bučke
Zabava (ponovitev)
Popularna satirično informativna parodija.

Bučke so zabavno informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Parodija na news, kot si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc. Oddaja temelji na govornih imitacijah in sinhronizacijah že videnih posnetkov, ki s teksti Igorja Bračiča dobijo povsem drug pomen. Voditelj je animirani lik Slavka Bobovnika, redakcijo sestavljajo še komentator Marcel Štefančič, poročevalka La Toya, politični analitik Matej Lahovnik, novinarka Mojca Mavec, voditelj športa Zmago Sagadin, Lorella Flego, voditeljica lahkih novic, in Zoran Predin, ki bo spremljal volitve. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Ana Tavčar Pirkovič, Renato Vindiš in Jasna Kuljaj. Za animacije skrbi programer Tadej Fius, Media Atlas, posnetke zbira Nataša Žunić, za zvočno podobo oddaje pa tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:50
Vikend paket
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Tokratni Vikend paket bo nekaj posebnega, saj bomo v oddaji gostili letošnjega Ježkovega nagrajenca. Piscu besedil popevk, glasbeniku, kantavtorju in scenaristu Dragu Misleju – Mefu bo v oddaji RTV Slovenija uradno podelila 29. nagrado Frana Franeta Milčinskega – Ježka, namenjeno spodbujanju radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledi žlahtni tradiciji Ježkovega duha. V oddaji bomo podrobneje osvetlili Mefov večplastni opus, o njem pa bodo v reportažah spregovorili njegovi prijatelji in sodelavci. V studiu bomo gostili nekatere glasbenike, povezane z njegovo ustvarjalno potjo – Tinkaro Kovač, Aniko Horvat, Tulia Furlaniča in Slavka Ivančića. Vsi se nam bodo predstavili tudi z glasbenimi točkami. In kot se za tokratno oddajo spodobi, se bodo Jožetu za komentatorsko mizo pridružili trije Ježkovi nagrajenci preteklih let – Desa Muck, Tilen Artač in Adi Smolar. Prav posebna pa bo tudi nagradna igra za gledalce …

Vikend paket je razvedrilna nedeljska popoldanska oddaja z voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. V novi sezoni ostajajo stalnica zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizkušnje. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti. Novost jesenske sezone je rubrika, v kateri bodo gostje oddaje doživeli nekaj novega, izkusili nekaj na svoji koži, in to prvič v življenju. Prav zanimivo bo videti, kako vsakdanjih in običajnih reči znani gosti še nikoli niso počeli ali doživeli ter kako se bodo spopadali z novimi izzivi. Tudi komentatorji bodo v vsaki oddaji postavljeni pred prav poseben, vedno zabaven izziv in tisti, ki se bo bolje odrezal, bo svojemu gledalcu priboril lepo nagrado. V nagradni igri lahko sodelujejo prav vsi gledalci doma pred ekrani, zato si velja zapomniti telefonski številki studia: 01/ 475 20 20 in 01/ 475 20 21.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017