TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 05.11.2018
00:00
Kdo bi vedel
Zabava (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V najbolj zabavnem kvizu pri nas se nam obeta dvoboj dveh glasbenih gostov. Pevka Neisha bo družbo delala kapetanu Matjažu Jašniku, medtem, ko bo s svojim znanjem do zmage kapetanu Mihi Brajniku poskušal pomagati priljubljeni Calle Salle. Kdo bi vedel, če bo voditelju Saši Jerkoviću uspelo pomiriti glasbene strasti.

Sobotni večeri bodo tudi to jesen rezervirani za dobro uro originalne zabave z edinstvenim in zabavnim družinskim kvizom, ki ponuja mešanico komedije, znanja ter napete igre za lepe nagrade, ki jo dobi občinstvo v studiu.

V zabavni oddaji Kdo bi vedel o zmagovalcu ne odloča zgolj znanje. Pomembno je predvsem ugibanje, sklepanje, pogovor in duhovitost. Da je pot do cilja res zabavna, še dodatno poskrbi humorna ekipa kviza - voditelj Saša Jerković ter kapetani Miha Brajnik, Matjaž Javšnik in Tilen Artač, Ano Mario Mitić, ki se bo posvetila novi vlogi v življenju, pa bo v jesenski sezoni nadomestila Urška Vučak Markež. Znanstvenik, ki bo opravljal poskuse v laboratoriju oddaje Kdo bi vedel, bo tudi v jesenski sezoni kemik in stand-up komik Aleš Novak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
01:30
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:30
Nogomet: Olimpija - Domžale, 15. kolo, državno prvenstvo
Športni (ponovitev)
Posnetek iz Ljubljane.

Ogledali si bomo nogometni spopad med Olimpijo in Domžalami. Na trinajsti dan državnega prvenstva je igralec Domžal Žan Žužek v igri proti Aluminiju, med katero ni padlo niti enega gola, prejel rdeči karton. Dan je bil bolj uspešen za Olimpijo, ki je premagala ekipo NK Triglav Kranj z izzidom 2:0.

Po treh letih se je državno prvenstvo v nogometu vrnilo na TV Slovenija. 10 klubov, en pokal. V vsakem kolu si boste lahko ogledali najzanimivejšo tekmo, obogateno s studijskim delom. Skupno bo torej na drugem programu kar 36 tekem. Od Gorice do Murske Sobote, na slovenskih nogometnih zelenicah ni nikoli dolgčas. Bodite v naši družbi in družbi nogometašev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
04:20
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
05:20
Videotrak
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Primer za prijatelje: Grablje
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Primer za prijatelje

V Muljavi se pogosto zgodi kaj nenavadnega. Takrat vedno s kolesom prispejo na kraj dogodka trije prijatelji.

Na majhni kmetiji na muljavi živijo trije prijatelji: Franc kokot, Jani miško in debeli Valdemar. Ali veste, da se na kmetiji lahko zgodi vrsta skrivnostnih zapletov? Trije prijatelji dan za dnem rešujejo zapletene primere in vsaka uspešno rešena uganka, še bolj utrdi njihovo prijateljstvo.

Jezik: Slovenščina
07:05
Vrtni palček Primož: Vilinski krog
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Gordon the Garden Gnome
Režija: Tony Collingwood
Igrajo: Moya O'Shea, Alan Titchmarsh
Ocena IMDb: 8,1/10

Pravijo, da palčka spoznaš, če si ogledaš njegov vrt.

Na Florjanovi popolni trati se pojavi nenavaden krog. Florjana je doletela velika čast, krog je namreč vilinski. Zvečer bodo na njegovi trati zaplesale vile!

V Primoževem vrtu je vedno veselo. Primož z užitkom skrbi zanj, za svoje živalske prijatelje in tovariše palčke. Rastlinam pripoveduje šale in zgodbe, zavija jih v šale in kape, da jih obvaruje pred mrzlo zimo. Vedri Primož je iskreno navdušen nad čudeži narave.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:15
Gozdna druščina: Grad
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Forest Friends
Ocena IMDb: 6,7/10

Sedem gozdnih živali postane nerazdružljiva gozdna druščina.

Gozdna druščina pomaga prijatelju Akiju pri sekanju lesa, pri tem pa se zaradi njegovega gospodovalnega obnašanja sporeče. Podgančka Rebeka in Rastko jim jo spet zagodeta – z očetom odvlečeta spravljeni les in pustita za sabo pravo razdejanje. Med prijatelji in njihovimi starši izbruhne prepir, ki se konča s hudo zamero. Le kako bodo zgladili ta spor?

Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:30
Vse o Rozi: Bližnja srečanja vilinske vrste
Risani
Izvirnik: Everything's Rosie
Režija: Mark Woollard
Igrajo: Wayne Forester, Teresa Gallagher, Joanna Ruiz, Emma Tate
Ocena IMDb: 6,7/10

Pridružite se Rozi in njenim prijateljem, ki se skupaj zabavajo, odkrivajo nove stvari in rešujejo vsakodnevne zagonetke.

Nežka izgubi svoj prvi zob in Rozi ji razloži vse o zobni vili. Nežka si je vedno želela srečati vilo, zato prijatelje povabi, naj vsi prespijo pri njej in zobno vilo pričakajo skupaj.

Rozi je vesela, bistra in optimistična. S prikupno druščino svojih barvitih prijateljev se podaja v zabavne dogodivščine, v katerih odkrivajo svet in se obenem učijo pomembnih vrednot in življenjskih naukov. Zgodbe prikazujejo vsakdanje dogodke in preizkušnje, s kakršnimi se lahko srečajo predšolski otroci. Nanizanka Vse o Rozi bo svoje mlade gledalce popeljala na pot odkrivanja občutij. Pokazala jim bo, kako pomembno je prijateljstvo in da s prijatelji nisi nikoli osamljen.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
07:40
Lili in Čarni zaliv: Gusarski kamerad
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Lily's Driftwood Bay
Režija: Darren Vandenburg
Igrajo: Orlagh O'Keefe, Peter Mullan, Stephen Fry, Jane Horrocks, Ardal O'Hanlon, Annette Crosbie
Ocena IMDb: 8,4/10

Lilin najboljši prijatelj je galeb Gal, s katerim se vsak dan odpravita na peščeno obalo.

Očka Lili prebere pravljico o gusarjih in Lili si zaželi, da bi bila tudi sama gusarka. V veliki vnemi pri iskanju zaklada za kamerada vzame kar Pingija, Gala pa prepusti Stanku. Ker pa se ne ujameta najbolje, Lili spozna, da je resnični zaklad pravi prijatelj – Gal.

Lili z očkom živi v hiški ob morju. Njen najboljši prijatelj je galeb Gal, s katerim vsak dan najdeta kak zanimiv predmet. Vzameta ga s seboj na barko mornarja Stanka, ki ju popelje v domišljijski Čarni zaliv, tam pa ju čakajo prijatelji in zabavne dogodivščine.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
07:45
Simfonorije: Ogledalo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Symfollies
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 7/10

Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas.

Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.

Država: Belgija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:50
Zgodbe iz školjke: Bisergora: O bibapuncah in bibafantih
Kulturni (ponovitev)
Oddaja, namenjena gluhim in naglušnim.

Bibatone in Bibamica hočeta ugotoviti, kdo je močnejš. Kako? Z nogoborbo - posebno polžjo veščino ... In kakšna je ta veščina? Priporočam, da si ogledamo predzadnjo oddajo iz seije BISERGORA in videli bomo tudi, kdo je zmagovalec.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:05
Zgodbe iz školjke: Nočko: Špicparkeljc
Kulturni (ponovitev)
Oddaja, namenjena gluhim in naglušnim.

Jaka si je v šoli izmislil, da pozna gos, ki leže zlata jajca...Le kje je dobil to idejo? V razredu želi narediti vtis na eno izmed sošolk in mu je ideja kar zletela iz ust ... če ne priskrbi dokazov, se mu bodo vsi smejali.

Malči mu prebere zgodbo o Špicparklju, da bi dobil idejo, kako se rešiti iz te zagate ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:35
Ljubljana, London, New York: Tugo Šušnik
Biografija (ponovitev)
Režija: Boris Jurjaševič

Film prikaže slikarja Tuga Šušnika, enega najpomembnejših slovenskih slikarjev srednje generacije, z več plati.

Tugo Šušnik je redni profesor na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Za svoje delo je prejel nagrado Prešernovega sklada, Župančičevo nagrado mesta Ljubljana in nagrado Riharda Jakopiča za življenjsko delo in za pomemben prispevek na področju likovne umetnosti. Razstavljal je na več kot dvesto razstavah doma in po svetu (Beograd, Zagreb, Dubrovnik, New York, Los Angeles, Sydney, Sao Paulo, Seul, ...). V filmu se vrne v mlada leta, na avtentične lokacije in tam podoživlja takratne dogodke. Večina šol, hiš, klubov, lokalov in drugega še obstaja v nespremenjeni obliki že več kot 50 let. V dveh najpomembnejših galerijah moderne umetnosti (Tate Modern London in MOMA New York) razloži svoje videnje moderne umetnosti. V njegovem ljubljanskem ateljeju smo priča nastajanju nove slike in diskurzu o umetniškem ustvarjanju, v ateljejih Akademije za likovno umetnost pa spremljamo pedagoški pristop. Zgodbo zaključuje otvoritev razstave slikarjevih najnovejših del v galeriji Equrna.

Intimno, anekdotično, nazorsko, v ospredju sta mesti London in New York, ki sta ga najbolj opredelili kot osebnost in kot umetnika. Režiser in scenarist filma je Boris Jurjaševič, direktor fotografije je Zoran Hochsttater, izvršni producent pa Radovan Mišić. V filmu zraven Tuga Šušnika nastopajo še dr. Tomaž Brejc, dr. Lado Kralj, Jože Ciuha, Steve Diskin, Dušan Arzenšek, Maja Boh, Metka Kraševec, Miha Vipotnik, Milan Erič, Robert Inhof, Žiga Kariž, Sergej Kapus, Boštjan Jurečič in Katja Rihtar.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:40
Umor, je napisala: Ne sodi
Kriminalka, 8. sezona, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: Murder, She Wrote: Judge Not
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

V New Orleansu pokopljejo legendarnega glasbenika Johna Coopa. Jessica Fletcher tolaži svojo prijateljico, Coopovo vdovo Melindo, ki ji zaupa, da jo neznanec nadleguje s telefonskimi klici, povezanimi z nepojasnjeno smrtjo pevke Lune Santee, ki so jo umorili pred 20 leti. Glasbenikov sin John mlajši, ki je policist, se odloči, da bo prišel do dna skrivnosti, ki je zasejala razdor v njegovo družino.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
10:50
Migaj raje z nami
Vabljeni k ogledu oddaje Migaj raje z nami, oddaje za razgibano športno življenje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
11:35
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Vas muči nespečnost? Ne morete zaspati ali se neprestano zbujate? Kje tičijo vzroki in kako do mirnega spanca, izveste pri nas, svetuje zdravnica, obiščemo pa tudi laboratorij za motnje spanja in odgovarjamo na vaša vprašanja. Če se je zaradi obilice deževja v teh dneh pri vas doma nabrala plesen, potem vam bo pri nas pomagal odličen energetski svetovalec. Ponedeljek bo tudi v znamenju mode, športa, kulture in dragocenih vrtnih nasvetov. Ne zamudite!

Ekipa oddaje Dobro jutro se bo vsak delavnik med 7. in 11. uro na 1. programu Televizije Slovenija trudila, da gledalcem posreduje izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristne nasvete za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine. Ponedeljki bodo rezervirani za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razbijali pa bodo tudi tabuje o staranju. Pripravljajo akcijo Nikoli ni prepozno!, v kateri bodo lahko sodelovali vsi aktivni starostniki, ki so željni novih dogodivščin ali samo nove družbe. Torek ima informativni prizvok, stalnica torkovih juter pa ostaja tudi porota, v kateri soočajo različna mnenja o aktualnih družbenih temah. Gledalci bodo lahko svoje mnenje izrazili tudi z glasovanjem. Ob sredah bo voditelj Andrej Hofer delil nasvete iz domače lekarne in se družil z malimi živalmi. Četrtek je dan za nekoliko osveženo nagradno igro Zbudi se, Slovenija, s katero bodo obiskovali tudi različne kraje po Sloveniji. Posebna novost ob četrtkih bo tudi rubrika Mars in Venera, v kateri bosta svoja mnenja o najrazličnejših tematikah izražala Špela Močnik kot predstavnica ženskega spola in David Urankar kot predstavnik moškega spola. Svoje mnenje bodo lahko podali tudi gledalci. Ob petkih bo Mojca Mavec tudi v tej sezoni reševala jezikovne dileme ter pripravljala okusne jedi z našimi kuharji, kuhala pa bo tudi terenska ekipa v različnih krajih Slovenije. Petki bodo namreč še naprej namenjeni obiskom slovenskih krajev. Marija Merljak bo predstavljala tradicionalno kulinarično ponudbo slovenskih krajev in delila nasvete o zdravem načinu prehranjevanja. Gledalci bodo dobili tudi kakšen namig za izlet. Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro, ki oddajo pripravljajo ob torkih med 9. in 11. uro, bodo poskrbeli, da bodo gledalci zmeraj seznanjeni z aktualnim dogajanjem na Primorskem, mariborska ekipa oddaje Dobro jutro pa jih bo ob sredah med 9. in 11. uro seznanjala z dogodki iz severovzhodne Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:15
Ljudje in zemlja
Informativni (ponovitev)
Oddaja Ljudje in zemlja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija. Traja 50 minut, ogledate pa si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v ponedeljek ob 20. uri na TV Maribor. Oddaja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme. V oddaji predstavljamo številne kmetije po vsej Sloveniji, ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
15:20
Avtomobilnost
Informativni (ponovitev)
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

V tokratni Avtomobilnosti vam ponovno predvajamo prispevke o tehnologiji, ki bo zaznamovala mobilnost prihodnosti. Spoznali vas bomo z digitalizacijo naših voženj, s stopalko, ki ohranja zavore, tihe tovornjake in sistem parkiranja s pritiskanjem na gumb.

Predstavili vam bomo tudi, kako bomo parkirali v prihodnjem letu, tovornjak za mestni transport v nočnih urah, poklepetali o nakupovanju avtov prek spleta in vas povabili k izbiranju novega slovenskega avta leta.

V jesenski sezoni oddaje Avtomobilnost bomo predstavili trajnostne oblike mobilnoti. Spregovorili bomo o električnih avtomobilih, hibridih, car sharingu in drugih možnostih, ki ne puščajo ogljičnega odtisa. Gledalci boste tudi tokrat povabljeni k sodelovanju v oddaji. Odzivali se bomo na pisma gledalcev, vam omogočali testiranje e-pedala in vas povabili k glasovanju za avto leta. Nadaljevali bomo tudi s projektom Osnovna šola varne vožnje, v kateri sodelujejo številne slovenske osnovne šole.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:00
Izzivi – obrt in podjetništvo
Informativni
Informativno–svetovalna oddaja TV Maribor.

V oddaji bomo govorili o uspešnostih in izzivih poslovanja obrti in podjetništva na globalnem trgu. Ob tem je vodenje zelo pomembno. Ne pomaga, če direktor prebere tudi 1000 knjig; analize in izkušnje so tiste, ki omogočajo, da je vodenje podjetja uspešno - tako je prepričan Robert Ličen, ki bo gost v studiu. Šli pa bomo tudi v Trbovlje, kjer podjetje Kovit širi proizvodnjo, tudi zaposlovali bodo. Voditeljica oddaje je Duška Lah. Vabljeni k ogledu!

Kdo je obrtnik in s čim vse se lahko ukvarja podjetnik? Kako pridobiti prava znanja, jih ovrednotiti in bogatiti? Kako slediti davčnim predpisom in pridobiti zagonska sredstva? To so le drobci iz oddaje Izzivi – obrt in podjetništvo. Pa tudi to, kateri so iskani poklici, kdo je na poti inovativnosti uspešen in zakaj obrtniki ter podjetniki pričakujejo spodbudno zakonodajo. Urednica in voditeljica oddaje je Duška Lah. Vabljeni k ogledu!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:30
Halo TV: Razlaga sanj
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Gostja: Urška Ajdišek, psihoterapevtka

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:10
Umor, je napisala: Pretrgana zveza
Kriminalka, 8. sezona, 7. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: Terminal Connection
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Jessica obišče prijatelja v Kaliforniji, ki praznujeta obletnico poroke. Videti sta srečen par, a se izkaže, da je mož pijanec in nasilnež. Ko ga najdejo mrtvega v počitniški hiši na obali, osumijo njegovo ženo, vendar njen sin prevzame krivdo za očimov umor. Nazadnje pa Jessica ugotovi, da pravi krivec ni noben od njiju ...

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
18:10
Tele M
Informativni
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor.

V oddaji Tele M poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:40
Primorska kronika
Informativni
Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost.

Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:00
Nogomet: Napoved kola, evropska liga
Magazin
Drugo najmočnejše evropsko nogometno tekmovanje se vrača na Televizijo Slovenija.

Ta sezona evropske lige bo že jubilejna 10. Pred vsakim kolom vas vabimo k ogledu posebne oddaje, ki napoveduje najbolj zanimivo v novem tednu, stopnjuje napetost pred težko pričakovanimi obračuni, spremlja priprave ekip in pokuka v zakulisje tega tekmovanja.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
20:00
Svetovni popotnik: Najlepše avstralske pohodne poti
Dokumentarni, 15. sezona, 12. del (ponovitev)
Izvirnik: Lonely Planet: Globe Trekker: Great Australian Hike
Režija: Dominic Allan
Igrajo: Ian Wright, Justine Shapiro, Megan McCormick, Zay Harding, Estelle Bingham, Holly Morris
Ocena IMDb: 8,6/10

V tokratni oddaji nam bo Zay Harding predstavil nekaj najlepših pohodnih poti v Tasmaniji, Viktoriji in Novem Južnem Walesu. Obiskal bo otok, ki je bil nekoč kazenska kolonija, si ogledal slovite jame Jenolan, kolesaril po Veliki obalni cesti in se povzpel na nekaj čudovitih vrhov. Na pohodih bo predstavil zanimive dogodke iz avstralske zgodovine.

Svetovni popotniki že od leta 1994 obiskujejo zanimive kraje po vsem planetu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
21:00
Morilec z jezera
Kriminalka, 6. del
Izvirnik: Le Tueur Du Lac
Režija: Jérôme Cornuau
Igrajo: Julie De Bona, Lannick Gautry, Julie Depardieu, Marie-Anne Chazel, Philippe Lefebvre, Anny Duperey
Ocena IMDb: 6,5/10

Načelnica Varella zasliši kriminalista Clovisa. Lise si medtem s sodelavci prizadeva zbrati čim več dokazov, s katerimi bi dokazala nedolžnost svojega moža. Toda njihovi sumi jih pripeljejo do osebe, ki je Lise tudi zelo blizu. Marina in Clovis pa naredita pomemben korak pri preiskavi okostja iz jezera.

Težko je opaziti resnico, ko jo imaš tako blizu doma.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2017
22:05
Ljubezen in banane
Dokumentarni
Izvirnik: Love & Bananas
Režija: Ashley Bell
Igrajo: Ashley Bell, Lek Chailert, Noi Na
Ocena IMDb: 7,7/10

Dokumentarna oddaja razkriva krutost, ki so ji podvrženi azijski sloni, trpljenje, ki ga prestanejo, preden postanejo »delovne« živali.

Reševanje slonov na Tajskem je nepredvidljivo in nevarno. Režiserka Ashley Bell in skupina reševalcev slonov se je lotila nevarnega podviga: sklenili so rešiti 70-letnega ujetega in delno slepega slona in ga odpeljati 700 km čez Tajsko na svobodo. Afriške slone ubijajo zaradi slonovine, azijskih slonov pa skoraj nikoli ne omenjajo, čeprav so v vseh živalskih vrtovih in cirkusih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
23:25
Umor, je napisala: Umor v Las Vegasu
Kriminalka, 8. sezona, 8. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: A Killing in Vegas
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Mlad krupje v hotelski igralnici si prisvoji nekaj denarja. Ko ga nadrejeni razkrinkajo, mu poskušajo podtakniti umor poslovnega družabnika. Fant ima srečo, da poseže vmes Jessica Fletcher, ki je prišla v Las Vegas na knjižni sejem in obenem priskoči na pomoč hčerki svojega prijatelja, ki je krupjejeva zaročenka.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993