TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 07.03.2017
00:55
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:15
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Ulica sanj: Pošasti
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dream Street

Ulica sanj je živahna ulica sredi majhnega mesta, kjer so vsi predmeti živi, veseli in zgovorni.

V Ulici sanj je še en lep dan. Jaka se dolgočasi. Odloči se, da se bo igral pošast in strašil prijatelje …

Ležeči policaji se leno valijo po cesti, avtomobilčki pa pridno vozijo sem ter tja. Spremljamo dogodivščine malega Banija, prijaznega avtovleka, njegovih prijateljev Vrčka, Jake Kladivarja, Marjetke Pravičnik, Robotkota in mnogih drugih. V Ulici sanj so vsakodnevni čudeži nekaj povsem običajnega.

Jezik: Slovenščina
07:05
Minka: Minka gre spat
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:10
Zajček Belko: Prvič, ko sem bil slaven
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Risanke Zajček Belko, namenjene predšolskim otrokom, so nastale po istoimenskih slikanicah.

Zajček Belko, Cene in Mina imajo glasbeni nastop. Vsi so zelo vznemirjeni. Belko med svojim nastopom spet počenja neumnosti, vendar ga vseeno nekako izpelje do konca.

Glavni lik, zajček Belko, pripoveduje o stvareh, ki so se mu zgodile prvič. Njegove dogodivščine so osupljive, zabavne in odražajo dojemanje, učenje in odraščanje najmlajših. Zajček Belko med drugim pripoveduje, kako je bilo, ko je prvič: čaral, rešil ptička, razrešil skrivnost, si zlomil nogo, izbral darilo za prijatelja,

naredil snežaka, smučal, sodeloval na gasilski vaji ...

Jezik: Slovenščina
07:15
Pipi, Pupu in Rozmari: Gledališče
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipija, Pupuja in Rozmari ponoči v gozdu ugrabijo volkovi, ki jih zvežejo in prislijo, da gledajo njihovo gledališko predstavo, nad katero so prijatelji očarani. Pipi, Pupu in Rozmari v zahvalo in v veliko veselje volkov uprizorijo predstavo o Rdeči kapici.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pavle, rdeči lisjaček: Hiša
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 8,2/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:30
Tilka in prijatelji: Tilkina restavracija
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Ocena IMDb: 6,9/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Tilka ima čajanko s svojo punčko. Njeni prijatelji razočarani ugotovijo, da na čajanki ni prave hrane in da se Tilka le pretvarja. Pa tako so lačni! Tilka se odloči, da bo odprla gostilno s pravo hrano in bo povabila prijatelje na malico. A sama težko vodi veliko gostilno. Skupaj s prijatelji ugotovi, da je velik užitek, če si pomagajo in skupaj pripravijo malico.

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:40
Tilka in prijatelji: Veličastni Rompi
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 6,9/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Rompi je otožen. Vsem prijateljem gre kaj dobro od rok, le on še ni odkril svojega talenta. Ne zna slikati kot Tilka, ne plesati kot Hektor, ne krasiti kot Rija, ne žvižgati kot Čačka in nikakor ni tako okreten kot Capek. Ampak Tilka dobro ve, da Rompi odlično skače. S prijatelji ga morajo le opomniti na to.

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:50
Smrkci: Vajenec Smrk; Smrketa
Risani
Izvirnik: Smurfs
Ocena IMDb: 7,3/10

Smrkci so ljudstvo, ki živi v gobastih hišah v gozdu, skriti daleč od vseh nevarnosti.

Pred davnimi, davnimi časi je bila globoko v gozdu skrita vas, kjer so živela majcena bitja. Imenovala so se Smrkci. Tisti gozd stoji še dandanes in če boste pridni, boste morda ugledali Smrkce. Največjo nevarnost za Smrkce predstavlja zlobni Gargamel s svojim mačkom Azraelom, ki hoče za vsako ceno dobiti vse Smrkce in jih skuhati v posodi. Najbolj pameten izmed Smrkcev pa je seveda Ata Smrk, ki skrbi da jih Gargamel nikoli ne dobi v svoje roke.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Slovenščina
Leto: 1958
08:15
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: London
Družinski (ponovitev)
Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:25
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem pajčevina
Kulturni (ponovitev)
V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Pajkovo bivališče je običajno umetelno prepredena pajčevina, ki jo naredi sam pajek. To naravno umetnino najdemo med vejami in listi dreves in grmov … Če dežuje, je še bolj opazna, saj se kapljice vode rade zadržijo na posameznih nitkah ali pa na pajkovem plenu – pajčevina je namreč lepljiva, vanjo se z lahkoto ujamejo žuželke, ki so kasneje pajkova hrana …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:30
Novorojenček
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film EBU.

Shady poučuje Anas, zakaj je dobro, da dobijo v družino še enega dojenčka. Kaj pa ve edinec, le od kje je tako »pameten«?

Država: Egipt
Jezik: Arabščina
09:05
To bo moj poklic: Klepar - krovec
Kulturni, 2. del (ponovitev)
Tokratna oddaja iz serije To bo moj poklic bo predstavila poklic in delo kleparja – krovca. Voditelja oddaje Maša Kljun in Erik Blatnik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:30
Slovenski vodni krog: Tolminka
Dokumentarni (ponovitev)
V tokratni oddaji bomo spoznavali Tolminko.

V slikoviti tolminski krajini se vodna pot Tolminke začne z izviri na gorski jasi, ki leno tečejo do strmih in bučečih kanjonov ter do pravljičnih tolminskih korit. Ano in Roka tokrat pot zanese skozi temačne ostanke prve svetovne vojne, evropskega spomenika in naravnih lepot, ki jih je tu v izobilju. Pot miru ju vodi vse do sotočja Tolminke in Soče, kjer edinstvene lesene skulpture govorijo zgodbo vodnega toka Tolminke. A pot se prične s slikovito žičnico Kurukulo preko struge reke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:10
Tidldibab: Najstarejša piščal nekoč in danes
Kulturni (ponovitev)
Igrano-dokumentarni film o najstarejši piščali.

Letos mineva dvajset let od odkritja epohalne najdbe v jami Divje babe, ko je vodja arheoloških izkopavanj dr. Ivan Turk naletel na kost jamskega medveda z luknjicami, ki naj bi bile delo neandertalcev, in ne naključno nagrizena kost. Domnevno najstarejše glasbilo na svetu, staro približno 60 000 let, je bilo predmet številnih raziskav, z izdelavo replik in izvajanjem nanje, pa se najbolj intenzivno ukvarja akademski glasbenik Ljuben Dimkaroski. Z etnomuzikologom, prof. dr. Svaniborjem Pettanom, sta na vrsti arheomuzikoloških kongresov predstavljala široko paleto izvajalskih možnosti, ki jih omogoča ta piščal. Hkrati pa sta seveda dokazovala, da ne gre za domnevno, ampak dejansko glasbilo, ki ga je neandertalec izdelal z namenom izvabljanja zvokov. Na replike je mogoče igrati različne zvrsti ¬- od ljudske do klasične glasbe. Dimkaroski je nastopal tako solistično kot v različnih zasedbah, tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija na vrsti uglednih prireditev, med drugim na dnevih slovenske kulture po svetu. Dognanja o funkcionalnosti tega glasbila so vključena tudi v zadnjo zajetno znanstveno študijo dr. Ivana Turka,ki je izšla leta 2014.

Ime TIDLDIBAB je piščal dobila po začetnicah tistih, ki so jo osmislili kot glasbilo, in po arheološkem parku Divje babe ( arheolog dr. Ivan Turk, akad. glasbenik Ljuben Dimkaroski, jama Divje babe).

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:55
Utrinek: Zgodbe priseljencev: Prince
Informativni (ponovitev)
Serija kratkih izobraževalnih oddaj.

Serija oddaj Zgodbe priseljencev, ki jo v Izobraževalnem programu predvajamo v okviru kratkega formata oddaj U3nek, govori o zgodbah ljudi, ki prihajajo iz drugih svetov in postajajo del našega vsakdanjega življenja. V seriji oddaj želimo predstaviti dobre prakse integracije beguncev v različnih evropskih državah od Slovenije do Finske, Švedske, Hrvaške in Italije, kjer z različnimi projekti vključevanja v družbo nastajajo uspešne zgodbe ljudi, ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove in najti svojo prihodnost na drugem kontinentu, v Evropi. Oddaje so nastale v sodelovanju z Evropsko komisijo in Uradom RS za komuniciranje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:05
Halo TV
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:55
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:20
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:20
Kdo bi vedel
Kviz (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V vsaki oddaji se dva kapetana borita za zmago, vsakemu pride na pomoč po ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev in v napeti igri se začne iskanje odgovorov na 12 vprašanj. Ključ do zmage ni samo znanje, pomembno je ugibanje, sklepanje, duhovitost. Ne šteje zgolj cilj, pomembna je pot do njega.

Vsak par ima na voljo šest vprašanj in vsak pravilni odgovor je vreden nekaj denarja. Z zadnjim vprašanjem lahko ekipi svoj znesek podvojita, lahko pa tudi vse izgubita. Sistem igre je zasnovan tako, da zmagovalec ni znan do zadnje sekunde.

Zmagovalna ekipa na koncu oddaje razdeli pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar nismo videli še v nobeni oddaji pri nas.

Oddaja je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow' in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Jezik: Slovenščina
16:50
Čarokuhinja pri atu: Savinjska dolina
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Savinjska dolina se deli na Zgornjo in Spodnjo. Zgornja Savinjska dolina pravzaprav ni le ena sama, ampak skupek več dolin, ki se zajedajo globoko v Savinjske Alpe. Mnoge tamkajšnje domačije, nekatere od njih se že dlje časa ukvarjajo tudi s turistično dejavnostjo, so prava visokogorska kraljestva, krepko nad tisoč metri nadmorske višine. Visokogorski travniki, pašniki in gozdovi nudijo bogastvo zdravilnih zelišč in gozdnih sadežev, ki jih domačini ponujajo turistom v obliki čajev, sokov ali namočene v žganju. Ena najbolj znanih jedi Zgornje Savinjske doline je gotovo geografsko zaščiten zgornjesavinjski želodec, sušena mesnina iz najbolj kakovostnega svinjskega mesa in slanine.

Danes je na jedilniku savinjski želodec kot predjed, glavna jed pa bo gobov golaž s testeninami, širokimi rezanci in solata. Za sladico bodo ajdovi štruklji s prelivom iz suhih sliv. Vnukinja na tržnici spozna branjevko, pri kateri nabavlja sestavine, potrebne za kuharijo pri atu in babici.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
17:20
Taksi, kviz z Jožetom
Kviz
Med zabavno vožnjo s taksistom Jožetom Robežnikom bodo potniki odgovarjali na zanimiva vprašanja in s tem zaslužili denar.

V oddaji Taksi, kviz z Jožetom nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se znašli v prav posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo! Med vožnjo do želenega cilja jim namreč taksist – voditelj zastavlja vprašanja in če je večina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti plača njim. Če pa na tri vprašanja odgovorijo napačno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da še niso prispeli na cilj …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Timi gre: Čarodej
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:05
Liki: Javanski pižmar in tiger
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Javanski pižmar in tiger, malajska pripovedka:

Nauk: »Ne nadlegujmo nikogar.«

Pižmar je lepo živel v džungli, ko je naletel na tigra, ki ga je hotel pohrustati. Toda pižmarju se je uspelo izviti, kljub temu da ga je tiger prekašal po velikosti, moči in hitrosti.

Jezik: Slovenščina
19:15
Krtji sestrici: Krtji sestrici in skrivnostna luknja - Krtji sestrici in tulipan
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
19:25
Fletni Gaji: Zebra Maks
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Fluffy Gardens

Fletni gaji so najbolj nenavaden košček sveta. Tam je Ulica ribjega smradka, Kikirikijeva cesta, Plavutniška pot in še marsikaj drugega.

Prebivalci Fletnih gajev so majhni in zelo prijazni: krokodilka Milka, morska vetrnica Zvezdana, netopirka Špela in še bi lahko naštevali. Jih želite spoznati? Brž pot pod noge v Fletne gaje!

Država: Irska
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
19:35
Pepi vse ve o opernem petju
Kulturni (ponovitev)
Poučno-zabavna oddaja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Jedrska nesreča v Fukušimi
Izvirnik: Fukushima: A Nuclear Story
Režija: Matteo Gagliardi
Igrajo: Willem Dafoe, Massimo Dapporto
Ocena IMDb: 7,6/10

Oddaja osvetljuje dogajanje v jedrski elektrarni Fukušima po potresu in cunamiju, ki mu je sledil.

Dokumentarno oddajo so snemali od 11. marca 2011 do marca 2015. Sledimo Italijanu Piu d'Emilii, dopisniku Sky News, ki je živel na Japonskem več kot 30 let. Na dan potresa je bil v Tokiu. Nato je prepotoval območje, ki ga je prizadel cunami, se vtihotapil v prepovedano cono in prišel do praga jedrske elektrarne. Zbral je za 300 ur šokantnih posnetkov in intervjujev z domačini, oblastmi in vojaki. Iz ekskluzivnega intervjuja z japonskim predsednikom vlade izvemo, da je Tokiu in vsej Japonski grozila še veliko hujša katastrofa.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2015
21:00
Prava ideja
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Marjan Lovšin je v 19 letih samostojne podjetniške poti postal pojem odličnega cvetličarstva pri nas. S cvetjem dekorira velike protokolarne dogodke, tudi v tujini, oskrbuje 20 hotelov in številna druga podjetja. Bogato cvetličarsko znanje prenaša na svoje sodelavce – 5 redno zaposlenih in 3 pogodbene. Ponudbo svoje cvetličarne, ki slovi po izvirnih, drugačnih rešitvah, stalno širi in dopolnjuje, tudi s prodajno galerijo vaz.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:30
Večer v Palladiumu
Zabava, 2. sezona, 5. del (ponovitev)
Izvirnik: Sunday night at the Palladium

Večer bodo z glasbo popestrili Simply Red, Leona Lewis in Jess Glynne, nasmejala vas bosta Jack Carroll in Sara Pascoe, metalec Jack Dagger pa bo poskrbel, da vam bo ob njegovi točki zastal dih.

Tokratno oddajo bo vodil Jack Whitehall.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
22:20
Votla krona
Zgodovinski, 9. del (ponovitev)
Izvirnik: The Hollow Crown
Režija: Dominic Cooke
Igrajo: Jimi James, Simon Russell Beale, Tom Hiddleston, Tom Georgeson, James Laurenson, Julie Walters
Ocena IMDb: 8,5/10

Guverner Harfleurja in kralj Henrik V. se sestaneta pred mestnimi vrati. Kralj mu naravnost pove, naj mu preda mesto v roke, sicer ga bo uničil, prebivalce pa pobil. Guverner, ki mu dofen ni pravočasno poslal okrepitev, se vda.

Medtem med angleškimi vojaki kosi bolezen, mrtvih je vedno več.

Sel francoskega kralja Montjoy Henriku V. pove, da Francozi samo čakajo na pravi trenutek za boj in da je kralj odločen, da bo porazil Henrika. Ta je pripravljen na boj. Vendar je vzdušje v vojaških taborih različno, Francozi veseljačijo, Angleži pa so malodušni.

Leta 2016 je obeležilo 400-letnico smrti Williama Shakespeara, ki jo bomo obeležili s serijo Votla krona.

Serija, ki jo odlikuje odlična angleška produkcija ter vrhunska igralska zasedba, je nastala po delih Williama Shakespeara in osvetljujejo Riharda II., Henrika IV. ter Henrika V. Dogajanje se začne leta 1399 in sledi razvoju monarhije, v katerem je v ospredju igra moči in boj za oblast, kjer ne manjka političnih in sorodstvenih bojev, zarot in izdaj.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
23:05
Gospod in gospa Smith
Komedija (ponovitev)
Izvirnik: Mr. & Mrs. Smith
Režija: Alfred Hitchcock
Igrajo: Carole Lombard, Robert Montgomery, Gene Raymond, Jack Carson, Philip Merivale, Lucile Watson
Ocena IMDb: 6,5/10

Netipičen film Alfreda Hitchcocka – komedija o zakoncih Smith, ki ju šokira dejstvo, da njuna poroka ni veljavna.

Gospod in gospa Smith sta srečno poročena in se kot vsak par neznansko pogosto prepirata. Toda iznašla sta taktiko, ki vzdržuje zakonsko srečo: po konfliktu ne sme nihče zapustiti sobe, dokler drug drugega ne izmučita do točke, ko se opravičita in pobotata. Toda eden od sporov je tako krut, da se zaključi z odhodom moža iz njune skupne spalnice. Gospa Smith nemudoma vloži vlogo za ločitev in pri odvetniku naleti na pravi šok. Gospod in gospa Smith zaradi birokratske napake sploh nikdar nista bila poročena! Gospa Smith je prepričana, da to meče slabo luč na celoten zakon. Ločenca, ki nikoli nista bila poročena, se znajdeta na samem začetku zveze: vsak od njiju pa ubere zelo nenavaden pristop zapeljevanja …

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1941