TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 07.10.2017
00:00
Kdo bi vedel
Zabava (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V tokratni oddaji bosta voditelju Saši Jerkoviću sive lase povzročala izjemno duhovita para. Kapetanu Matjažu Javšniku se bo pridružila izjemno gostobesedna in vedno nasmejana, zmagovalka Popevke, Nuška Drašček. Medtem ko bosta za zmago dala vse od sebe kapetan Miha Brajnik in soustvarjalec zdaj že kultnega filma Pr'Hostar Dejan Krupić. Veliko smeha in nenavadnih informacij vas čaka!

V vsaki oddaji se dva kapetana borita za zmago, vsakemu pride na pomoč po ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev in v napeti igri se začne iskanje odgovorov na 12 vprašanj. Ključ do zmage ni samo znanje, pomembno je ugibanje, sklepanje, duhovitost. Ne šteje zgolj cilj, pomembna je pot do njega.

Vsak par ima na voljo šest vprašanj in vsak pravilni odgovor je vreden nekaj denarja. Z zadnjim vprašanjem lahko ekipi svoj znesek podvojita, lahko pa tudi vse izgubita. Sistem igre je zasnovan tako, da zmagovalec ni znan do zadnje sekunde.

Zmagovalna ekipa na koncu oddaje razdeli pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar nismo videli še v nobeni oddaji pri nas.

Oddaja je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow' in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Jezik: Slovenščina
01:30
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:40
Nogomet: Avstrija – Srbija, kvalifikacije za SP 2018
Športni (ponovitev)
Posnetek z Dunaja.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
04:20
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Najboljše jutro
Zabava
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
08:30
Dober dan
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:35
Hišica v preriji: Tujec
Drama, 4. sezona, 19. del
Izvirnik: Little House On The Prairie: The Stranger
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Z delom obseden moški se ne zmeni za težavno vedenje svojega sina Petra in ga čez poletje pošlje k sorodniku Nelsu Olesonu. Tu naj bi Petra seznanili z vrednotami, ki so veljale v času otroštva njegovega očeta. Ker pa ga Harriet neprenehoma razvaja, se Nels odloči, da bo skrb za dečka raje prepustil Charlesu. Ta naredi, kar je v njegovi moči, da bi dečku dajal oporo in ga usmerjal, ampak najpomembneje bo spremeniti Petrovega očeta, ki edini lahko reši svojega sina.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1978
10:25
Na lepše
Magazin
Oddaja o turizmu, ki predstavlja lepote slovenske pokrajine.

Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot in kaj vse nas dela turiste? Na lepše, osrednja turistična oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turistične trende. Ker turizem ni samo način življenja, ampak predvsem stanje našega duha.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:10
Sladkanje z Rachel Allen: Sladice za prijateljice
Kulinarika
Izvirnik: Rachel Allen's all things sweet

Priljubljena kuharska mojstrica nam bo v svoji domači kuhinji pripravljala mamljive sladice, saj kot pravi Rachel: »Malce razvajanja nikoli ne škodi.«

Rachel je prijateljice povabila na čaj. Spekla jim bo mafine z banano in arašidovim maslom, jogurtov kolač s kardamomom, bananove kocke s karamelo ter čokoladni kolač z rumom in mandlji.

V vsakem delu nam bo predstavila več receptov za jedi, ob katerih bo življenje res sladko; poklicne tehnike, s katerimi se bomo rešili iz marsikatere zagate, bomo našli v rubriki Male kuharske skrivnosti; spoznali pa bomo tudi zanimive ljudi s posebnimi znanji, od vrhunskih slaščičarskih mojstrov do poznavalcev čajev. Sladice, ob katerih bodo le redki ostali ravnodušni, so preproste za pripravo, sestavine pa naravne in okusne.

Država: Irska
Jezik: Angleščina
11:50
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Kvintet jesenskih okusov
Dokumentarni, 44. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: A Quintet of Fall Flavors
Režija: Ken Sato

Jesen je z obilico vsakovrstnega zrelega sadja in zelenjave pisana na kožo kuharjem. Pokusili bomo, kakšne dobrote iz lokalnih sestavin nam je pripravila gostilničarka, ki stavi na domačnost svojega lokala. Odpravili se bomo še v štiri druge restavracije, od katerih vsaka pripoveduje svojo jesensko zgodbo, ter spoznavali bogastvo rastlinstva in živalstva v Ivateju.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
12:30
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Čarobne barve jeseni
Dokumentarni, 45. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Charmed by autumn colors
Režija: Ken Sato

Spoznali bomo barve, ki izražajo našo individualnost, in barve, ki naznanjajo zorenje sadov. Videli bomo mesto, ki ga je obarvala umetnost, in uživali v barviti jeseni, preden jo bo še prekmalu zamenjala zima. Obiskali bomo toplice, obkrožene s sprehajalnimi potmi, kjer bomo srečali veverice in ptice, se potopili v toplo naravno kopel, obkroženo s pisanim jesenskim drevjem, in si privoščili sezonske dobrote.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
13:10
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Kulinarični potep okrog sveta
Dokumentarni, 46. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Feasts Around the World
Režija: Ken Sato

Prihajajoča zima in obilica lokalnih jesenskih dobrot nam vzbudita tek. Ne da bi zapustili Ivate, vas bomo popeljali v eksotične svetove tujih kuhinj: italijanske, kitajske in havajske, za konec pa si bomo privoščili še domačo, japonsko. Okušali bomo mesnine in testenine, bogastvo gozdov in morij ter uživali v priokusu manj znanih začimb, vse pa bomo poplaknili z dobro kapljico, bodisi žlahtnim vinom ali pa pristnim domačim sakejem.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
13:45
Pozabljeni Slovenci: Pavla Jesih
Biografija
Izvirnik: Pozabljeni Slovenci

Portret vrhunske alpinistke, podjetnice, filmske poznavalke in samosvoje ženske, še posebej poznane zaradi vzpona po osrednjem Triglavskem stebru.

Pavla Jesih (1901–1976) je bila vrhunska alpinistka in ena prvih žensk na svetu, ki so se ob boku moškim enakopravno lotevale najzahtevnejših prvenstvenih plezalnih poti. V Julijcih je začrtala vrsto smeri, ki so še danes hud preizkus za marsikaterega plezalca. Po usodnem padcu v steni Mojstrovke leta 1934 je za vrsto let opustila najzahtevnejše plezalske podvige. Ko se je kasneje vrnila v Severno triglavsko steno, je iz nje po hudih preizkušnjah izplezala sama. Portret izjemne, domoljubne in humanistične umetniške podjetnice zajema tudi njeno poslovno povojno dejavnost, ko je bila lastnica največje verige kinematografov v Sloveniji. Pavla Jesih je bila ambiciozna, izobražena in podjetna ženska, ki se ni ozirala na družbene pregrade in je znala uveljavljati svoj prav – bodisi ko je pomagala radikalcem, ki so jih vlačili po kaznilnicah predvojne Jugoslavije, bodisi ko je izdatno podpirala OF, ilegalce in begunce, zaradi česar je skoraj bankrotirala. Kmalu po njenem zmagovitem izplezanju iz Stebra so jo obtožili za domnevno sodelovanje z okupatorjem. Razlastili so jo in ji vzeli vse, kar si je s sposobnostjo mukoma priborila. Njen boj z državo ni bil uspešen, saj se je na koncu pogreznila v obup in zaprla pred svetom. Družbo so ji delali le golobi. Pavla Jesih, vrhunska alpinistka in filmska poznavalka, svobodomiselna in svobodna soustvarjalka industrije sanj, ena prvih žensk, ki so v provincialni Ljubljani nosile hlače in v javnosti kadile cigarete, lastnica najelitnejšega umetniškega kina v Ljubljani, podpornica preganjenih in obubožanih, je nazadnje končala življenje bolna in sama.

Jezik: Slovenščina
14:45
Vsi moji obrazi: Koncert z Darjo Švajger
Koncert
Zagotovo si je Darjo Švajger občinstvo zapomnilo predvsem po odmevnem nastopu na Evroviziji leta 1995.

Ob popularni glasbi se diplomirana glasbenica posveča tudi zahtevnejšim žanrom, kot solistka pa sodeluje z vrsto odličnih glasbenih zasedb doma in v tujini. Njen repertoar sestavljajo pesmi iz stilno različnih zvrsti: pop, jazz, muzikal, šanson, tango. Prav to raznolikost je ujel njen koncert, ki upravičeno nosi naslov Vsi moji obrazi.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:25
Čarokuhinja pri atu: Zasavje
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Tokrat nas bo kulinarika odpeljala v Zasavje. Zasavje je središčna slovenska regija, zato so številni recepti nastali spontano, drugi pa so bili sposojeni iz sosednjih regij. Vendar so se tudi pri slednjih – zaradi pomanjkanja potrebnih surovin in drugačnega načina življenja – kmalu ustvarile izvirne prilagoditve in posodobitve. Zasavska kulinarika je bila preprosta. To je pravzaprav mogoče trditi tako za celotno slovensko kuhinjo kot kuhinje nekaterih pomembnih poklicnih skupin, kot so rudarji, steklarji in drugi industrijski poklici. Danes je na jedilniku goveja juha z jušnimi valjanimi rezanci, ki jo bosta pripravila ata in vnukinja, babi pa bo tokrat šla po svinjsko ribico v mesnico, kjer jo čaka znanec, mesar Franc. Za prilogo bodo imeli skutine svaljke, za desert pa razvaljano listnato cesto s posipom maka, kumine ter sezama.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2015
16:50
Hišica v preriji: Najdragocenejši dar
Drama, 4. sezona, 20. del
Izvirnik: Little House On The Prairie: A Most Precious Gift
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Charles in Caroline sta navdušena nad novico, da bosta dobila petega otroka. Veselje pa se kmalu spremeni v skrb, saj je Caroline vse bolj obsedena z mislijo, da mora roditi sina. Tudi Carrie upa, da bo postala mamica. Našla je namreč ptičja jajca, zato se odloči, da bo ptičkom pomagala na svet.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1978
17:45
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Tokrat se bomo v Avtomobilnosti posvetili digitalni transformaciji mobilnosti in vlogi, ki jo ima pri tem človek. Govorili bomo z inženirjem robotike za medicinske pripomočke, nevroznanstvenikom in direktorico podjetja s področja digitalizacije, ki nam bodo vlogo osvetlili vsak s svojega zornega kota. Predstavili vam bomo, kako avtomobilske družbe iščejo nove poti do kupcev. Izkazalo se je namreč, da je »car sharing« zelo dobra promocija, saj uporabniki tako dobijo izkušnjo za lažjo odločitev za nakup. Bitka za najboljšo ponudbo podjetjem, ki mestom zagotavljajo različne mobilnostne rešitve, je tako v polnem zamahu. Seznanili vas bomo tudi s podjetjem, ki avtomobilskim podjetjem omogoča platformo za zagotavljanje celovitih mobilnostnih rešitev. Uporabnik tako lahko poišče optimalno pot do cilja, hkrati pa program svetuje tudi najboljše sredstvo – naj bo to »car sharing«, kolo ali pa kaj popolnoma drugega.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področij prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno-informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:20
Večer v Palladiumu
Zabava, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Sunday Night at the Palladium
Režija: Julia Knowles
Igrajo: Bradley Walsh, Olly Murs, Jo Brand, Madness

Med drugimi bodo nastopili pevec Olly Murs, zabavna komičarka Jo Brand, skupina Madness in številni drugi; psički Olate pa bodo pokazali svoje akrobatske spretnosti.

V tokratni oddaji Večer v Palladiumu bo gledalce zabaval voditelj Bradley Walsh.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
19:05
Infodrom
Kulturni
Infodrom je tedenska informativna oddaja za otroke in mlade.

Vsak petek se bomo v 13 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili najpomembnejše dogodke, predstavili zanimive vrstnike in razjasnili neznane pojme iz sveta politike, družbe, narave in tehnologije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:20
V svojem ritmu: Reggae
Glasbeni
Mladino pred zaslone vabi nova sodobna razgibana dokumentarno-glasbena serija V svojem ritmu.

Člani zasedbe The Indicals radi preigravajo legendarne koščke ska zgodovine, vedno večji pa je tudi nabor njihovih avtorskih skladb. Večina mladih glasbenikov iz skupine Good Vibrations pa prihaja z ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet, zato je njihov pristop k muziciranju bolj študiozen, a nič manj prepričljiv. Kdo pa bo prepričal člane žirije, glasbenike zasedb Red Five Point Star in Raggalution?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:55
Nogomet: Kvalifikacije za SP 2018: Vrhunci petkovih tekem
Športni
54 držav in 9 skupin. Prostih mest za uvrstitev na svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji leta 2018 iz Evrope pa je le 17.

Bodite del kvalifikacijskega dogajanja skupaj z nami in spremljajte najzanimivejše trenutke vseh tekem.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:35
Nogomet: Bolgarija – Francija, kvalifikacije za SP 2018
Športni (v živo)
Prenos iz Sofije.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:45
Popšop
Glasbeni
Oddaja Popšop prinaša novice in novosti iz sveta slovenske pop glasbe.

V oddaji voditelj Nejc Šmit v studiu gosti Maraayo. Nina Pušlar je dvakrat z lahkoto razprodala koncert V krogu. Matter so izdali drugi album in z ekipo smo jih obiskali v Kinu Šiška. Vse bolj uspešni DJ Mike Vale je v rubriki Popmobile tik pred odhodom na ameriško turnejo Nejca povabil v svoj ustvarjalni studio. V oddaji predstavljamo tudi nove spote in napovedujemo glasbene dogodke naslednjega tedna.

Skozi novice o dogajanju na pop sceni vas bo dvakrat na mesec popeljal voditelj Nejc Šmit. Oddaja bo na sporedu vsako drugo sredo zvečer na TV SLO 2 in se bo izmenjevala z oddajo Aritmija. Ekipa oddaje bo domače glasbene ustvarjalce in izvajalce obiskovala med njihovim ustvarjanjem in snovanjem idej, v virtualnem studiu oddaje pa bo enega izmed njih tudi gostila. Voditelj oddaje Nejc Šmit bo v vsaki oddaji s svojim glasbenim gostom na terenu opravil intervju in ga postavil tudi pred kakšen nenavaden izziv. V Popšopu vas bodo tudi spomnili na glasbene dogodke, ki jih ne smete zamuditi. Z nekaj znanja in sreče boste lahko prišli tudi do kakšne nagrade.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:25
Gal Gjurin in Simfonični orkester Cantabile z gosti
Glasbeni (ponovitev)
Dokumentarni film o koncertni turneji Gala Gjurina.

V okviru še vedno trajajoče koncertne turneje Gala Gjurina in simfoničnega orkestra Cantabile, za katero je Gjurin spisal tudi simfonični glasbeni program, je nastal tudi dokumentarni film o celotnem projektu. Na svoji eno leto in pol dolgi koncertni poti so skupaj z gosti kot glasbena karavana prekrižarili Slovenijo, njihovo koncertno potovanje pa se bo nadaljevalo tudi v letu 2015. Dokumentarni film se kronološko sprehodi skozi nastanek in razvoj tega za naš prostor posebnega simfoničnega projekta, prikaže koncertna ozadja ter sproščeno vzdušje na koncertih in med publiko, ki vsak koncert sprejme z navdušenjem. Simfonični orkester Cantabile deluje pod vodstvom dirigenta prof. Marjana Grdadolnika. Kot posebni gostje so k projektu prispevali tudi Severa Gjurin, Nina Pušlar, skupini Čedahuči in 2B, Domen Gracej, Rudi Bučar, Tadej Vesenjak, Samo Kodela, ansambel Donačka, Manca Fekonja, Dejan Gregorič, Vid Jamnik, Tine Vučko, Eva Vrtačnik, Jan Gregorka, Tomaž Rožanec, Uroš Sever, Lenart Krečič, Matija Krečič, damska vokalna skupina Buške čeče, skupina Beneške korenine, otroški pevski zbor ptujske zasebne glasbene šole Sv. Petra in Pavla, Gašper Konec, Matej Tekavčič, Blaž Celarec, Miha Kraker, Jure Maček, Jean Markič in Sigurdur Gudmundsson (Islandija).

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014