TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 07.11.2018
00:40
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:50
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
05:20
Videotrak
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Primer za prijatelje: Prepir
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Primer za prijatelje

V Muljavi se pogosto zgodi kaj nenavadnega. Takrat vedno s kolesom prispejo na kraj dogodka trije prijatelji.

Na majhni kmetiji na muljavi živijo trije prijatelji: Franc kokot, Jani miško in debeli Valdemar. Ali veste, da se na kmetiji lahko zgodi vrsta skrivnostnih zapletov? Trije prijatelji dan za dnem rešujejo zapletene primere in vsaka uspešno rešena uganka, še bolj utrdi njihovo prijateljstvo.

Jezik: Slovenščina
07:05
Vrtni palček Primož: Nevihta
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Gordon the Garden Gnome
Režija: Tony Collingwood
Igrajo: Moya O'Shea, Alan Titchmarsh
Ocena IMDb: 8,1/10

Pravijo, da palčka spoznaš, če si ogledaš njegov vrt.

Palčki se v gozdu zabavajo pri igralnem drevesu, ko jih preseneti obvestilo, da prihaja nevihta. Po nevihti ugotovijo, da se njihovo ljubljeno igralno drevo podrlo.

V Primoževem vrtu je vedno veselo. Primož z užitkom skrbi zanj, za svoje živalske prijatelje in tovariše palčke. Rastlinam pripoveduje šale in zgodbe, zavija jih v šale in kape, da jih obvaruje pred mrzlo zimo. Vedri Primož je iskreno navdušen nad čudeži narave.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:15
Gozdna druščina: Nova šola
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Forest Friends
Ocena IMDb: 6,7/10

Sedem gozdnih živali postane nerazdružljiva gozdna druščina.

V šolo k Staremu hrastu pride novi divji prašiček Tonček, čigar oče presodi, da jih učitelj uči nepotrebnih reči. Ustanoviti hoče posebno šolo za divje prašiče in tudi druge starše nagovori, naj ima vsaka vrsta živali svojo šolo. Gozdni druščini pa vseeno uspe prepričati vaščane, da je ni boljše šole od šole pri Starem hrastu.

Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:30
Vse o Rozi: Safari
Risani
Izvirnik: Everything's Rosie
Režija: Mark Woollard
Igrajo: Wayne Forester, Teresa Gallagher, Joanna Ruiz, Emma Tate
Ocena IMDb: 6,7/10

Pridružite se Rozi in njenim prijateljem, ki se skupaj zabavajo, odkrivajo nove stvari in rešujejo vsakodnevne zagonetke.

Medvedek si želi na safari, a je razočaran, ko ugotovi, da sta lažne živalske stopinje v blatu naredila Rozi in Capko. Da bi ga potolažil, ga Medved odpelje na safari malih zveri.

Rozi je vesela, bistra in optimistična. S prikupno druščino svojih barvitih prijateljev se podaja v zabavne dogodivščine, v katerih odkrivajo svet in se obenem učijo pomembnih vrednot in življenjskih naukov. Zgodbe prikazujejo vsakdanje dogodke in preizkušnje, s kakršnimi se lahko srečajo predšolski otroci. Nanizanka Vse o Rozi bo svoje mlade gledalce popeljala na pot odkrivanja občutij. Pokazala jim bo, kako pomembno je prijateljstvo in da s prijatelji nisi nikoli osamljen.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
07:40
Lili in Čarni zaliv: Morska pita
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Lily's Driftwood Bay
Režija: Darren Vandenburg
Igrajo: Orlagh O'Keefe, Peter Mullan, Stephen Fry, Jane Horrocks, Ardal O'Hanlon, Annette Crosbie
Ocena IMDb: 8,4/10

Lilin najboljši prijatelj je galeb Gal, s katerim se vsak dan odpravita na peščeno obalo.

Lili ob morju najde kuhalnico, ki jo je kuharica Nana izgubila pred mnogimi leti. Z njo je namreč pripravljala svojo slavno pito iz zlate morske trave, ki raste samo na nedostopnih krajih. Jo bo Stanku uspelo nabrati, da bo Nana lahko spet spekla slastno pito?

Lili z očkom živi v hiški ob morju. Njen najboljši prijatelj je galeb Gal, s katerim vsak dan najdeta kak zanimiv predmet. Vzameta ga s seboj na barko mornarja Stanka, ki ju popelje v domišljijski Čarni zaliv, tam pa ju čakajo prijatelji in zabavne dogodivščine.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
07:45
Simfonorije: Tekma
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Symfollies
Ocena IMDb: 6,9/10

Belgijska animirana serija Simfonorije nas odpelje v čarobni svet glasbe.

Glavni junaki so glasbila iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not. Otroci pa ob njej na zabaven način spoznavajo številna dela klasične glasbe.

Država: Belgija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:50
Zgodbe iz školjke: Vesela hišica: O nesrečnem strašilu Barbuhu
Družinski (ponovitev)
V uredništvu Otroškega in mladinskega programa je nastala serija prikupnih lutkovnih oddaj pod skupnim naslovom Vesela hišica.

Glavna junaka sta smešni in prikupni bitji Čik in Čok, ki prebivata v hišici, polni pravljic in pravljičnih doživetij. V vsaki oddaji posebej predstavita po eno klasično pravljico, otroku svetujeta, kako narediti najbolj preproste lutke in odigrati pravljico tudi doma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:10
Lučka - Pitypang
Informativni (ponovitev)
Oddaja Lučka/Pitypang je namenjena najmlajšim, torej predšolskim otrokom in otrokom iz nižjih razredov osnovne šole.

Ma a Pitypang című gyermekműsorunkkal jelentkezünk, benne pedig a lendvai ovisokat látjuk vendégül.

A gyerekek a labdajátékokkal ismerkednek, ellátogatnak egy fociedzésre, labdákkal alkotnak és labdajátékokat játszanak a szabadban.

A Frakk, a macskák réme és a Kukori és Kotkoda című rajzfilmsorozat egy-egy epizódját is levetítjük.

Danes si lahko ogledate otroško oddajo Lučka, v kateri bomo gostili otroke iz lendavskega vrtca.

Otroci bodo spoznavali igre z žogo, obiskali bodo nogometni trening, ustvarjali z žogami in se igrali na prostem.

Predvajali bomo tudi epizodi risank Frak, strah in trepet mačk ter Kikiri in Kokoda.

Oddaja je sestavljena iz več sklopov, in sicer iz uvodnega pogovora med voditeljico in lutko, delavnice za otroke, prispevkov o obravnavani tematiki in risank. Priprava oddaje poteka v sodelovanju z dvojezičnimi osnovnimi šolami in vrtci v Prekmurju.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2018
08:40
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
09:30
Umor, je napisala
Kriminalka, 8. sezona, 9. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: The Committee
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Jessico dolgoletni prijatelj povabi, naj v njegovem klubu zaorje ledino, saj so do takrat na bralne večere vabili le moške pisce. Toda odbor kluba jo prosi še za pomoč pri zelo kočljivi zadevi.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
10:30
Umor, je napisala: Seznam Jurija Lermentova
Kriminalka, 8. sezona, 10. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: The List of Yuri Lermentov
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

Jessica se kot gostja senatorja Proutyja v Washingtonu udeleži slavnostnega sprejema. V hotelu sreča starega prijatelja, britanskega vohuna Michaela Hagartyja, ki se hoče sestati z agentom KGB-ja Lermentovom. Ta namreč prodaja seznam britanskih agentov v Libiji, toda zanj se potegujejo še drugi. Seznam po sili razmer pristane v Jessicini knjigi, Jurija pa najdejo mrtvega.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
11:20
Halo TV
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
11:55
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji ‘Moje zdravo telo’ pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:35
Vikend paket
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Z Vikend paketom se vračajo zabavni nedeljski popoldnevi z voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. Tudi v novi sezoni stalnica ostajajo zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, čakajo pa jih tudi povsem novi izzivi in zabavne preizkušnje. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti, ki se prav tako ne bodo mogli izogniti presenečenjem, ki jih zanje pripravljata Bernarda in Jože.

Novost jesenske sezone je rubrika, v kateri boste lahko občudovali čarodeja nove generacije Magic Aleksandra, ki je s svojimi triki začaral in očaral Slovenijo, za enega najbolj talentiranih čarodejev nove generacije pa so ga razglasili tudi v tujini. Aleksander bo potoval po različnih krajih in s svojimi triki presenečal naključne mimoidoče. Njegove neverjetne trike in začudenje mimoidočih nad nenavadnim in nepojasnjenim dogajanjem, ki je v nasprotju z vsemi naravnimi in fizikalnimi zakoni, boste lahko vsak teden spremljali v oddaji Vikend paket.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:00
Ambienti
Ponovitev
Oddaja o najbolj domiselno opremljenih slovenskih domovih.

Ambienti se z novo sezono in novim voditeljem Boštjanom Romihom vračajo na Televizijo Slovenija. Lepe ambiente bodo tudi v novi sezoni odkrivali novinarji Anja Prusnik, Jasna Marin in Stane Sušnik.

V novi sezoni boste lahko videli objekte in vrtove iz vse Slovenije in letos prvič tudi iz zamejstva: navdihujočo tržaško vilo Tomažič, dom slovenskega konzula. Pokazali vam bodo številne prenove stanovanj in hiš, tehnološko napredne novogradnje, vrt medonosnih rastlin in vrt okrašen z umetniškimi deli, prvič pa bo v medijih predstavljen tudi vrt slikarke Irene Polanec. V oddaji bodo dobili prostor tudi številni strokovnjaki, ki bodo spregovorili o bolj ekološkem in trajnostnem bivanju. Številne intimne zgodbe – med seboj na videz nepovezane – bodo tudi to sezono potrjevale tezo, da Slovenci bivamo iskreno, zavedno in družbeno odgovorno.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:30
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:15
Lokalne volitve 2018 - Ptuj
Informativni (v živo)
Spremljajte volilno kampanijo za lokalne volitve, ki se bodo odvijale 18. novembra.

V Informativnem programu Televizije Slovenija v sodelovanju z Regionalnima RTV-centroma v Kopru in Mariboru pripravljamo soočenja kandidatov za župane v vseh enajstih mestnih občinah. Televizijske ekipe bodo po vsej Sloveniji. Soočenja bo spremljala tudi publika v dvoranah, saj bomo vsakemu od kandidatov dali možnost, da pripelje določeno število svojih podpornikov. Naši najbolj izkušeni voditelji, dopisniki po Sloveniji, novinarji in uredniki bodo odpirali za posamezno občino najbolj pereča vprašanja in kandidatom postavljali najbolj žgoče izzive.

Volitve, na katerih bomo volivke in volivci odločali o županih, članih mestnih in občinskih svetov in predstavnikih v svete krajevnih skupnosti, bomo spremljali in pokrivali v vseh naših radijskih in televizijskih programih ter na spletu, v skladu s Pravili RTV Slovenija, ki veljajo v času volilne kampanje.

Današnje soočenje si lahko ogledate tudi na TV Maribor ob 20. uri.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:30
Umor, je napisala: Satanski ples
Kriminalka, 8. sezona, 11. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: Danse Diabolique
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 6,9/10

V San Franciscu postavljajo na oder balet, ki velja za prekletega, saj je pri obeh dosedanjih uprizoritvah glavna plesalka kmalu nato umrla. Jessicin prijatelj Geoffrey Presser, vodja baletnega ansambla, se na to požvižga, vendar že na generalki umre nadebudna plesalka Lily. Jo je zastrupila Presserjeva žena, ker ji je mlajša tekmica prevzela glavno vlogo v predstavi? Jessica Fletcher sumi, da je krivec nekdo drug.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
19:30
Skrivnostni Kjoto
Dokumentarni, 7. del
Izvirnik: Secrets Of Kyoto Unveiled

Svetovno priznani arhitekt in predavatelj Šin Takamacu nam bo pokazal zanimivo podzemno dvorano v templju. Ker ceni les, je zgradil hibridno poslovno stavbo. Predstavil nam bo stolp, ki kljubuje potresom, in pokazal sobo, ki izkorišča perspektivo, da je človek videti večji. Za konec nas bo popeljal v svojo najljubšo restavracijo.

Odkrivamo skrivnosti Kjota, kot jih vidijo njegovi prebivalci.

Dokumentarna serija o Kjotu, ki je bila prestolnica Japonske 1100 let in kot taka rojstni kraj japonske tradicije in kulture. V seriji spoznavamo pomembne osebnosti iz Kjota, vplivne ljudi, ki imajo radi Kjoto, in Kjoto kot mesto z bogato zgodovino.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
20:05
Gidon Kremer – iskanje svojega glasu
Glasbeni
Izvirnik: Gidon Kremer: Die eigene Stimme finden
Režija: Paul Smaczny

Violinist Gidon Kremer je ena najbolj vznemirljivih umetniških osebnosti našega časa.

Violinist Gidon Kremer je odraščal v totalitarni državi, v Sovjetski zvezi. Usoda mu je bila tako rekoč položena v zibko, saj je otrok cele dinastije violinistov. Kot pravi, si je le redkokdaj dovolil verjeti tujim resnicam. Njegov cilj je bil najti svoj glas. Zdi se, da mu zanesljivost uhojenih poti ne pomeni nič. Venomer išče, nikoli ne doseže konca poti. Spoznal je, da se nemara lepota navsezadnje imenuje resnica. Dokumentarni film z izjemno občutljivostjo in globino oživlja najpomembnejše Kremerjeve glasbene nastope in pripoveduje o vplivih in odnosih, ki so ga oblikovali vse do danes.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
21:10
Od blizu
Pogovorna oddaja
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
22:00
Bleščica
Zabava
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Oddajo začenjamo z znamko Trussardi in zimsko kolekcijo, ki smo si jo ogledali v Milanu. Mlada oblikovalka Gaia Trussardi je tokrat spojila dnevne in večerne kose, športne in elegantne obleke. Če ste tudi vi otroci 90. let in ste občudovali takratne manekenke, potem se morda še spominjate Amber Valletta. John Richmond je zadnja leta kot vihar, ki pride in gre, vmes pa nas pusti čakati v negotovosti. Zgodovina jeansa je neverjetna in dejstvo je, da je jeans tkanina, ki bo vedno prisotna v naši garderobi.

Bleščica, oddaja o modi in življenjskem slogu, vam bo tudi v jesenski sezoni ponudila vpogled v veliko domačih in svetovnih modnih revij, ogledali si boste portrete stilskih ikon in manekenk, potovali od Pariza do New Yorka in pregledali poulično modo. Avtorica in voditeljica oddaje, Lorella Flego, napoveduje tudi, da bo veliko prostora namenjenega modnim dodatkom in drugim majhnim stvarem, ki nam olepšavajo življenje. V Bleščici bodo tudi v novi sezoni predstavljali svetovne trende na področju moške mode.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
22:35
Srednješolci
Drama
Izvirnik: Pored mene
Režija: Stevan Filipović
Igrajo: Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Micanovic, Slaven Doslo, Nikola Glisic, Gorica Regodic
Ocena IMDb: 7,2/10

Olja je mlada in entuziastična profesorica zgodovine, ki želi z alternativnimi učnimi prijemi prebuditi apatične in venomer v zaslone zazrte učence.

Poročena je s slikarjem Uglješo, čigar zadnja provokativna razstava je dodobra razburila javnost in srbske nacionaliste. Prav zaradi te razstave Oljo nekega večera napade skupina huliganov, video posnetek njihovega objestnega dejanja pa pristane na YouTubu. Naslednji dan profesorica zgroženo ugotovi, da za napadom stoji eden od njenih učencev, a nihče noče prevzeti odgovornosti. Zato se v afektu odloči za radikalen ukrep – celotnemu razredu zapleni telefone ter jim zagrozi s klicanjem policije, če ne bodo sami odkrili in prijavili krivca. Namesto odhoda na načrtovano ekskurzijo tako dijaki razreda IV-3 ostanejo zaklenjeni v šoli.

Ker nimajo niti telefonov niti dostopa do interneta, morajo pripadniki vseh skupin v razredu – od športnikov in lepotic do piflarjev in alternativcev – prvič v življenju sodelovati, da bi našli rešitev.

Nekateri padejo v paniko, drugi skušajo vzpostaviti red, tretji v situaciji vidijo priložnost za zabavo, četrti pa imajo veliko večje težave … V zgolj eni noči, ki bo spremenila vse, se bodo rodile nove ljubezni, prebudila stara sovraštva in razkrile skrbno varovane skrivnosti. Srednješolci bodo prvič soočeni s priložnostjo, da osebe poleg sebe vidijo z drugačnimi očmi.

Država: Srbija
Jezik: Srbščina
Leto: 2015