TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 08.02.2018
00:30
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:35
Infokanal
Informativni
Infokanal si lahko ogledate v nočnem času, po koncu rednega programa.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematik, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Kravica Katka: Čudežni studenec
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Connie The Cow

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:05
Penelopa: Od kod pride?
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pénélope

Triletna Penelopa je mala klepetulja in včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor.

Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.

Jezik: Slovenščina
07:10
Čarli in Lola: Sneg obožujem in mi je všeč
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Charlie and Lola
Režija: Kitty Taylor
Igrajo: Morgan Gayle, Ryan Harris, Daniel Mayers, Clementine Cowell, Jethro Lundie-Brown, Maisie Cowell
Ocena IMDb: 7/10

Čarli in Lola sta bratec in sestrica.

Na televiziji so napovedali sneženje in Lolo kar razganja od navdušenja, saj sneg naravnost obožuje. Ne more in ne more ga dočakati. Ponoči snežna odeja vendarle pobeli pokrajino in Lola, Loti, Čarli, Maj in Cvrček se v zasneženem parku neznansko zabavajo: sankajo se, tekmujejo, v snegu delajo angelčke in celo sneženega psa. Toda kaj, ko se že do naslednjega jutra sneg stali …

Lola je brezmejno zvedava in hihitava štiriletnica, Čarli pa bister in prijazen sedemletnik, ki premore neskončno mero potrpežljivosti. Še dobro, saj jo ob sestri, ki se ob slehernem koraku čudi svetu okoli sebe, vsak dan odkrije kaj novega, mnogokrat pa si tudi kaj trmoglavo vtepe v glavo, resnično potrebuje. Prijetno in zabavno je pogledati na življenje skozi njune oči.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:20
Gozdna druščina: Zvežčič starega hrasta
Risani
Izvirnik: Forest Friends: The Old Oak's Notebook
Ocena IMDb: 6,7/10

Sedem gozdnih živali postane nerazdružljiva gozdna druščina.

Dani je osramočen, ker v šoli pred tablo ne zna najbolje, zato je pripravljen narediti marsikaj, da bi vtis popravil. Ko pa ga hočeta nesramni podgani prisiliti, da bi Staremu hrastu v zameno za njegov zvezek z vajami in pravilnimi odgovori izmaknil čarobno zvezdo, se Dani zave, kako globoko je padel … Gozdna druščina nato skupaj užene nesramni podganici.

Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:35
Pujsek Bibi: Vrvica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi na tleh najde košček vrvice in se radovedno sprašuje, kam vrvica vodi, zato jo začne navijati v klobčič. Vrvica spreminja barve, sestavo in debelino in spotoma Bibi odkriva, za kaj vse se vrvico lahko uporablja. Najprej je na njej obešeno perilo, nato pomaga klovnu, ki potrebuje pas, nato pa še Malčku, ki želi postaviti gugalnico. A kaj je na drugem koncu vrvice? Vemo le, da se sliši nenavaden zvok …

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:45
Živalski čira čara
Risani
Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno.

Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite, katera žival se skriva v njej.

Jezik: Slovenščina
07:50
Mulčki: Črno in belo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Režija: Brad Gibson
Igrajo: Leigh Bourke, Taya Calicetto, Alison Cohen, Claire Corlett, Michelle Creber, Alex Ferris
Ocena IMDb: 7,7/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Lucy skoraj vedno doseže, kar si vbije v glavo. Celo Charlieju Brownu v podpis podtakne peticijo proti njemu samemu, le Schroederja ne more prepričati, da bi mu bilo mar zanjo.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:55
Dinotačke: Kar je sijalo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dinopaws
Režija: Harold Harris
Igrajo: Amanda Abbington, Bob Golding, Keith Wickham, Julie Lemieux, Teresa Gallagher
Ocena IMDb: 7,2/10

Otroška risana serija spremlja tri radovedne dinozavre, ki imajo izredno pomembno nalogo - želijo iti vsepovsod, videti vse, preizkusiti vse.

Dinotačke se znajdejo v mrzlem svetu teme in snega. Ko iščejo topel kotiček, spoznajo, da se bodo najlažje ogrele z dobro voljo. Takrat pa v deželo spet počasi zakoraka pomlad.

Pridružite se trem dinozavrom, Živi, Vidu in Toniju, na epski pustolovščini odkrivanja sveta - želijo namreč podrobno spoznati svet, kjer živijo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
08:15
Pipi in Melkijad
Kulturni
Gledališka predstava za otroke.

Kdo ne pozna Pipija in njegovega starejšega brata Melkijada, dveh pujsov iz risanke, ki sta se s svojimi duhovitimi in nenavadnimi domislicami prikupila generacijam gledalcev? Tokrat prihajata z novimi izvirnimi zgodbami o pujsjem življenju, kot si jih je zamislil legendarni Jurij Souček. Kaj počneta pujsa potem, ko se odločita, da skočita ven iz televizijskega ekrana in odpujsata v svet? Na hudomušen način bosta podala pogled na življenje skozi oči prašičev in nas poučila o skrivnostnem svetu pujsov. Pridružite se jima na pujsjem potepu in odpujsajte v svet pristne pujsje domišljije …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:15
Družbeni fenomeni: Trajnostna moda
Magazin
Naša družba se neprestano spreminja in nas postavlja pred nove izzive. Se zavedamo njene posebnosti, se sprašujemo o posameznih fenomenih?

Kaj nam pomeni obleka, zakaj je potrošniška kultura naravnana v nove in nove nakupe, kako smo povezani s svetovno tekstilno industrijo in kakšne probleme prinaša modna industrija kot ena največjih industrij v svetu tako iz okoljevarstvenega, socialnega in gospodarskega vidika? In kaj je trajnostna moda, kakšne so alternative – od izmenjevalnic in oblačil iz druge roke do njihove modne nadgradnje za nove modne kreacije in recikliranja? Odgovore nam bodo nizali prof. dr. Breda Luthar, Peter Movrin, prof. Almira Sadar in Simona Lampe, spoznali pa bomo nekatere primere dobre prakse pri izmenjavi in recikliranju oblačil.

O posameznih družbenih fenomenih bodo v seriji spregovorili njihovi protagonisti – kuharji, modni oblikovalci, prostovoljci, izobraženci, v širšem družbenem kontekstu pa jih bodo osvetlili strokovnjaki. Scenarije za serijo je pripravila Katja Stamboldžioski, režirali sta jih Maja Križnik in Ita Obersnu, direktor fotografije je Uroš Hočevar, montažerka pa Mateja Pevec.

Jezik: Slovenščina
09:40
Hišica v preriji: Veliki Gambini
Drama, 8. sezona, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie: Gambini the Great
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Cirkusant »Super Gambini« se želi upokojiti, ker pa njegov najstarejši sin ne namerava nadaljevati družinskega posla, ostane na položaju, dokler za to ne bo primeren mlajši sin. Njihova naslednja postaja je Walnut Grove. Willie in Albert, ki opazujeta vajo, sta navdušena nad kaskaderstvom. Ker Albert poskuša posnemati »Super Gambinija« in pri tem ne poskrbi za varnost, se mora vmešati Charles.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1981
10:40
Halo TV: Menjava osebnih dokumentov
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Gost: mag. Matjaž Dovžan, načelnik UE Kranj.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
11:30
Ljuba Prenner – Danilo Švara: Slovo od mladosti
Kulturni
Slovo od mladosti, posnetek opere SNG opera in balet Maribor.

Na slovenski kulturni praznik uvrščamo v spored opero enega najpomembnejših slovenskih skladateljev 20. stoletja, Danila Švara, Prešeren (Slovo od mladosti). Ljuba Prenner je oblikovala libreto na podlagi življenjepisa in poezij velikega pesnika, pesnikovo trpko spoznanje in neutešljivo hrepenenje po nedosegljivem idealu, Juliji, pa je v orkestralno preprosto podprte melodije zajel tudi skladatelj. Urednica Danica Dolinar, opero so pod mentorskim vodstvom režiserja Frana Žižka režirali študentje AGRFT Ljubljana.

Jezik: Slovenščina
13:25
Smučarski skoki (M): Mala skakalnica, kvalifikacije, ZOI 2018
Športni (v živo)
Mala skakalnica – kvalifikacije, zimske olimpijske igre Pjongčang 2018, prenos.

Skakalno dogajanje na olimpijskih igrah se začenja že dan pred odprtjem iger s kvalifikacijami za tekmo na srednji, 109-metrski skakalnici. Lani so jo preizkusili tudi na tekmi svetovnega pokala, ki jo je dobil Poljak Kot. V boju za 50 prostih mest za tekmo bodo tudi štirje slovenski skakalci. Naloga ne bi smela biti pretežka, saj bo v kvalifikacijah obtičala le peščica tekmovalcev.

Med 9. in 25. februarjem bodo v Južni Koreji že 23. zimske olimpijske igre. V Pjongčangu zbrani najboljši zimski športniki se bodo merili v 15 športnih panogah. Na zaslonih TV Slovenija si boste lahko ogledali vse nastope slovenskih športnikov, neposredno bomo prenašali najpomembnejše trenutke iger in vam približali športne boje z drugega konca sveta. Poleg neposrednih prenosov med 2. in 16. uro v športnem programu v večernem terminu pripravljamo posebno olimpijsko oddajo, v kateri bomo strnili že končan olimpijski dan in pokukali v naslednjega.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:40
Koda
Informativni
Izobraževalno-svetovalna oddaja.

Govorili bomo o tem, kako varni so mesni izdelki, ki jih kupujemo v slovenskih trgovinah. Pred kratkim je Inšpekcija za varno hrano za najmanj en mesec zaprla obrat enega največjih mesnopredelovalnih podjetij, Mesnine dežele Kranjske. Vzrok? Resne higienske in tehnične pomanjkljivosti, nezagotavljanje sledljivosti in varnosti živil, slaba odzivnost vodstva na ukrepe, ki jih je izrekla inšpekcija. Čeprav v primeru MDK niso našli izdelkov, ki ne bi smeli biti na trgu, pa so inšpektorji povedali, da zaradi stanja v obratu ne morejo dovoliti nadaljevanja proizvodnje. Ali to pomeni, da se potrošniki lahko zahvalimo zgolj sreči, da smo jo odnesli brez posledic za naše zdravje?

Sodobne družbe, ki hkrati ne bi bila tudi potrošniška, si skorajda ne moremo predstavljati. Premalo pa se zavedamo, da nismo potrošniki s pravicami zgolj takrat, ko kupimo izdelek v trgovini ali plačamo storitev, denimo pri frizerju ali pa mehaniku, temveč tudi, ko sklepamo pogodbo z banko ali zavarovalnico, ko vplačujemo v zdravstveno blagajno, ko plačujemo za šolstvo, plačujemo različne davke. Pred devetimi leti je na Televiziji Slovenija nastala oddaja Posebna ponudba, ki je bila namenjena osveščanju potrošnikov, reševanju potrošniških težav ter preverjanju kakovosti izdelkov in storitev, ki so na voljo na trgu. Vendar se je z leti pokazalo, da postajajo kršitve potrošniških pravic vse hujše in lahko v nekaterih primerih usodno zaznamujejo človekovo življenje. Kar nekaj časa je zorela, naposled pa vendarle dozorela zamisel, da moramo ustvarjalci oddaje narediti korak naprej, saj je nastopil čas za nekoliko širše področje delovanja in posledično tudi novo ime. Odslej bo vaše težave reševala oddaja Koda, ki je zrasla na dobrih in trdnih temeljih nekdanje Posebne ponudbe. Ustvarjalci oddaje torej ostajajo isti in bodo tako kot doslej vaše potrošniške težave reševali odločno, se zavzemali za vaše pravice in zgodbe vselej pripeljali do konca. Brez kompromisov. Še posebej se bodo posvetili hujšim kršitvam pravic, ki izvirajo iz neživljenjskih zakonov, slabih birokratskih odločitev in nemalokrat tudi neodzivnosti države.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
15:30
Akcènt: Jezikovna forenzika
Pogovorna oddaja
Strokovne razprave s kredibilnimi gosti.

V prvi oddaji se bomo posvetili jezikovni forenziki. Ali ste vedeli, da je mogoče tudi s primerjavo več besedil ugotoviti, katera od teh je napisal isti avtor? Spregovorili bomo tudi o sovražnem govoru na spletu in plagiatorstvu. Gostje Vide Petrovčič bodo dr. Ana Zwitter Vitez, Andrej Motl in dr. Milan Ojsteršek.

Akcènt je 50-minutno televizijsko omizje, za katerim voditelj vsak teden zbere tri strokovnjake. Z oddajo Televizija Slovenija odpira še več programskega prostora za predstavitev znanstvenih dosežkov in dognanj. Vsak teden izpostavljamo znanstvene dosežke (tudi s področja medicine) in strokovno razpravljamo o sodobnih tehnologijah in različnih družbenih fenomenih. Poudarjamo pomen strokovno poglobljenih razprav in obravnav različnih tem s kredibilnimi gosti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:35
Jedi za vsak dan z Rachel Allen: Za otroke
Kulinarika
Izvirnik: Rachel Allen's Everyday Kitchen

Jedi iz domačih sestavin bolj teknejo.

Ta oddaja je posvečena preprostim jedem, ki so všeč otrokom, ne branijo pa se jih niti odrasli. Rachelina otroka obožujeta pico s čebulo, kozjim sirom in pečeno rdečo čebulo. Teknejo jima tudi piškoti s koščki čokolade, še posebej, če so del smetanove skutne torte. Ker je naredila preveč testa za pico, ga bo uporabila za kroglice s pikantno klobaso in grojerjem, h katerim bo ponudila česnovo maslo.

Država: Irska
Jezik: Angleščina
17:05
Hišica v preriji: Legenda o Črnem Jaku
Drama, 8. sezona, 7. del
Izvirnik: Little House on the Prairie: The Legend of Black Jack
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Nelsa Olesona med potjo ugrabita prevaranta, ki iščeta zlato, vendar pa ga Nels nima s seboj. Prevaranta zato pišeta Harriet in zahtevata od nje odkupnino, vendar ju ta zavrne, čeprav grozita, da bosta Nelsa ubila. Ko jim zmanjkuje možnosti, se jezni Nels odloči pomagati nepridipravoma dobiti denar, čeprav to pomeni, da si mora nadeti masko ter sodelovati pri ugrabitvi lastne žene in nekaterih drugih prebivalcev Walnut Grova.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1981
17:55
Tipično slovensko: Kozolci
Dokumentarni (ponovitev)
Režija: Boštjan Vrhovec

Dokumentarni film pripoveduje zgodbe o ljudeh, o starih in novih kozolcih, o tistem, kar se z njimi dogaja danes in obeta jutri, o tipično slovenskem.

Kako živijo in umirajo naši kozolci? Kdo jih sploh še uporablja in za kaj? Kako jih gradijo? Kakšna je njihova usoda in kako to, da je v tako majhni deželi tako veliko različnih vrst kozolcev? Bodo ostali le pomniki preteklosti ali se jim obeta tudi nova namembnost? Kozolci – posebnost, ki bi to morala tudi ostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:40
Primorska kronika
Informativni
Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost.

Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:55
Ribič Pepe: Kaj, če zlomiš kitaro
Družinski
Režija: Miha Tozon
Igrajo: Igor Ribič, Lucija Ćirović

Otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Vlada popolna zmešnjava. Ukraden krof, polomljena ukulela in strašne maske! Kdo se bo javil za pomoč? Ptujski otroci, z veseljem. Dobro vedo, kdo jim lahko pomaga popraviti ukulelo. En, dva, tri – in je kot nova. Potem pa na trg, na velik nastop. Se gledamo?

Otroška oddaja govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.

Oddaja ima več didaktičnih namenov: navaja k ročnim spretnostim, uči zemljepis, zgodovino, ekologijo, likovno, glasbeno ter plesno umetnost.

Avtorja oddaje sta znani slovenski skladatelj in tekstopisec Jože Potrebuješ (avtor številnih otroških glasbenih uspešnic) in akademski slikar, grafik, ilustrator in oblikovalec Igor Ribič (avtor številnih otroških ilustracij in urednik otroškega časopisa Trobentica), pomagajo pa jima številni avtorji in izvajalci z izkušnjami z otroškim programom na področju filma, literature, glasbe in likovne umetnosti, zato smo mnenja, da uspeh ne more izostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:20
Nagelj
Drama, 139. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Juzuru in Einosuke obiščeta Itoko z Mamorujem, poslovnim sodelavcem iz trgovskega podjetja. Skušajo se pogajati z njo, da bi ustanovila svojo blagovno znamko. Itoko nekega dne pade po stopnicah in si zlomi nogo. Juko in Naoko jo prosita, naj se upokoji, Itoko pa ustanovi svojo blagovno znamko za ustvarjanje zahodnjaških oblek iz blaga za kimone. Kasneje s hčerkami nastopi v televizijski pogovorni oddaji in oglašuje svojo blagovno znamko.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
19:40
Nagelj
Drama, 140. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Leto 2001. Itoko je stara 88 let, v bolnišnici, kamor hodi na zdravljenje, priredi modno revijo. Tam sreča starega prijatelja Natsuja. Itoko začne oblikovati obleke za 15 ženskih modelov. Ko manekenke vadijo hojo po modni stezi, se jim pridruži mlada mati dveh sinov, ki so ji dnevi šteti. Modna revija je tako uspešna, da ljudem v bolnišnici vlije novih moči.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
20:00
Zimske olimpijske igre
Športni, 4. del
Zgodovina je torej bogata in večino le-te boste lahko spoznali v štirih oddajah Zimske olimpijske igre, ki jih je skupaj s sodelavci pripravil Miha Žibrat. Prve tri oddaje bodo ponovljene, nastale so v minulih letih; četrta pa je nova, predstavila bo OI v Sočiju leta 2014. Poudarek je na nastopih slovenskih športnikov in v vseh štirih oddajah jih bo nastopilo kar 45.

Letos mineva 94 let od prvih zimskih olimpijskih iger, ki so bile v Chamonixu leta 1924.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:50
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Avtomobilnost bo v tej sezoni zopet aktualna in tudi drzno izzivalna. Kot je v naši navadi, bomo tako z izbranimi temami kot izvedbo različnih aktivnosti vabili gledalke in gledalce ne samo h gledanju oddaje, temveč tudi k aktivnemu spremljanju novosti s področja mobilnosti, tehnologij in tudi vozniškega vedenja. Ponovno se bomo z avtomobili podali na mraz, strjen sneg in led na skrajnem severu Evrope, se vprašali o tem, kakšno preventivno sporočilo se nas najbolj »prime«, ponudili bomo novo obliko predstavitve novih avtomobilov, s pomočjo sodelovanja gledalcev bomo ugotovili, katero gorivo najbolj ustreza določeni rabi avtomobila. Na pomlad bomo s pomočjo znanosti in ponovno tudi s pomočjo naših gledalcev ugotavljali, ali pomladna ljubezen in razposajenost vplivata na vožnjo, javili se bomo z različnih salonov, preskušali avtomobile in govorili z inženirji, ki so jih zasnovali in še veliko, veliko več.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področij prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno-informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
21:20
Slovene's
Dokumentarni (ponovitev)
Režija: Haidy Kancler

Pozabite splošno znane stereotipe o slovenskem narodu!

Film Slovene's razkriva popolnoma nove dimenzije slovenske identitete. V njem spregovorijo v Sloveniji živeči tujci, ki glede na svojo materno kulturo opažajo popolnoma različne stvari. Njihova občutja in razmišljanja na zanimiv in humoren način odslikavajo značilnosti okolja, v katerem živimo in se ga mnogokrat ne zavedamo.

Ali ste vedeli, da Slovenci zelo zgodaj vstajamo? Kirsten, lektorica iz Škotske, se svojega zgodnjega urnika po petih letih še vedno ne more navaditi. Lior iz Izraela je presunjen nad tem, kako zelo olikani smo, Michael iz New Yorka opaža popularnost hrvaške glasbe, Janis iz Berlina se na cesti izogiba Celjanov, Mama iz Kameruna v Ljubljani nikoli več ne naroči laškega piva, Gill in Denis iz Anglije opažata našo skrb za hiše in okolico, Justin opaža, da čiščenje ni moška zadeva, Đurico so v Bosni že krstili za Slovenca, ker vedno kaj dela. Eric pa je prepričan, da ne obstaja niti ena stvar, ki bi bila tipična za vse Slovence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
21:45
Godalika: France Prešeren: Pevcu, Lili Novy: Ti si tam
Glasbeni (ponovitev)
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
22:00
Lahko noč, gospodična
Drama (ponovitev)
Režija: Metod Pevec
Igrajo: Polona Juh, Jernej Šugman, Mila Furst, Jan Cvitkovič, Marinka Štern, Igor Žužek
Ocena IMDb: 7,1/10

Idilično družino razdre moževa afera, ki ženo postavi pred težko odločitev.

Hana in Samo, zakonski par v najboljših letih, ima vse, kar ljudje običajno potrebujejo za srečno življenje: lepo hišo, čudovito hčerko in dobro delo. On je odločen in uspešen, ona pa nagnjena k (pre)občutljivosti in sanjarjenju. Njen svet zares spoznamo šele skozi pravljice, ki jih vsak večer pripoveduje svoji hčerki – v sproti izmišljenih zgodbicah se prepletajo bajeslovni arhetipi in njeno vsakdanje življenje. V uglajeni družinski rutini pa se pojavijo razpoke: neiskreni pogovori, nezaupanje in ljubosumnost. On taji svoje skrivno razmerje s sodelavko, ona pa brezkompromisno terja resnico. Spozna jo precej brutalno. Ničesar ne poskuša reševati, prekine razmerje. Spakira kovček in se preseli k svoji mami. Tudi hčerko začasno prepusti možu. Zdi se, da bo njeno nesrečo omililo srečanje s prijateljem iz študentskih let. Jo bo res? Ali se je le ujela v novo iluzijo?

Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
23:35
Kamilo Mašek, Davorin Jenko: Vendar peti on ne jenja ... (Kam? in Strunam)
Glasbeni (ponovitev)
Kam? in Strunam.

Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj želi z oddajami Prešeren v glasbi in plesu prispevati k današnji podobi pesnikovega duha skozi združitev umetnosti glasbe, plesa in televizijskega jezika. Opus skladb, ki so jih slovenski skladatelji napisali po navdihu Prešernove poezije, je namreč zelo obsežen in bogat. V režiji Marjana Frankoviča sta televizijsko upodobljeni uglasbitvi Strunam Davorina Jenka in Kam? Kamila Maška. Zamisel in urednica niza Danica Dolinar.

Jezik: Slovenščina
23:40
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina