TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 08.03.2018
00:10
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:15
Smučarski teki: Sprint
Športni (ponovitev)
Komentar: Marjan Fortin

Svetovni pokal, posnetek iz Drammna.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
02:50
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Kravica Katka: Paki izgubi voh
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Connie The Cow

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:05
Minka: Kenguru
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,8/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:10
Telebajski: Risbe o cirkusu
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Teletubbies
Režija: Nigel Harris
Igrajo: Jessica Smith, John Simmit, Nikky Smedley, Pui Fan Lee, Tim Whitnall, Eric Sykes
Ocena IMDb: 3,6/10

Junaki otrok do četrtega leta starosti.

V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.

Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1997
07:35
Penelopa: Penelopin prvi opravek
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pénélope

Triletna Penelopa je mala klepetulja in včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor.

Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.

Jezik: Slovenščina
07:40
Gozdna druščina: Volkec Leon
Risani
Izvirnik: Forest Friends: Leon the Hungry Wolf
Ocena IMDb: 6,7/10

Sedem gozdnih živali postane nerazdružljiva gozdna druščina.

Gozdna druščina širokosrčno sprejme medse volkca Leona, ki se je izgubil v gozdu, medtem ko so njihovi starši zelo sumničavi. Čez čas izgineta še zajčja dvojčka Zoja in Martin in takrat vsi s prstom pokažejo na Leona. Toda izkaže se, da ga obsojajo po krivem, kajti Zoja in Martin sta šla le iskat njegove starše.

Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:50
Živalski čira čara
Risani
Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno.

Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite, katera žival se skriva v njej.

Jezik: Slovenščina
07:55
Vetrnica: Krašenje tenisk
Družinski
Mariji njeni čevlji niso všeč, zato jih olepša po svojem okusu.

Jezik: Slovenščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Skomarska omleta
Kulturni
Zlatko Zakladko je otroška in mladinska oddaja, v kateri spoznavamo rastline, ki jih najdemo v naravi.

Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:35
Moj pogled na znanost: Zdravje iz narave – prof. dr. Samo Kreft
Dokumentarni, 3. del
Zdravilne rastline so bile prvo zdravilo, ki so ga uporabljali naši predniki, pa tudi prvo zdravilo, ki ga je uporabljala »uradna medicina« od svojega nastanka. Nekaj zdravilnih rastlin je priznala tudi uradna medicina, druge so se obdržale le v ljudski medicini. Okrog 70 % zdravil, ki so danes v uporabi, izhaja iz narave. Zdravilne rastline so tudi glavna tema raziskovanja profesorja Sama Krefta. Dobro pozna njihovo moč, uporabo in učinke na zdravje. Delovanje zdravilnih rastlin raziskuje v laboratoriju, pregleduje izsledke domačih in tujih raziskav, ugotovitve pa primerja tudi s starimi zapiski ter ljudskim izročilom. Ena od zdravilnih rastlin, ki jih je s skupaj z raziskovalci s Fakultete za farmacijo raziskoval, je ameriški slamnik. Preučevali so rastline z različnih območij Slovenije in ugotavljali, ali na kakovost zdravilnih izvlečkov kakorkoli vpliva starost rastline in nekateri drugi dejavniki. Eno od področij njegovih raziskav na Fakulteti za farmacijo so tudi antioksidanti. Izolirajo iz različnih rastlin, največ iz iglavcev, in v zadnjem času so najbolj obetavne in zanimive rezultate dobili iz bele jelke. Pri preučevanju zdravilnih rastlin prof. Samo Kreft združuje različne vede in znanja – botaniko, kemijo, medicinske vede, zgodovino, etnologijo, in ko pridejo zdravila na tržišče, tudi pravo.

Oddaja bo predstavila svet in znanost skozi oči vrhunskih slovenskih znanstvenikov, ki so zaznamovali današnji čas.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:15
Na lepše
Magazin
Oddaja o turizmu, ki predstavlja lepote slovenske pokrajine.

Slovenski gradovi so največji dokaz naše zgodovine. Kako se kot kulturni ambasadorji znajdejo v luči sodobnega turizma? Kakšne vsebine ponujajo na Gradu Snežnik, kako tržijo kulturno dediščino na Gradu Sevnica in v Gornji Radgoni? Kakšen prestiž skriva naš edini vodni grad? Predvsem pa – kdo so novodobni graščaki z Gradu Tuštanj v Moravčah in Dvorca Štatenberg, ki oživljajo naše arhitekturne dinozavre?

Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot in kaj vse nas dela turiste? Na lepše, osrednja turistična oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turistične trende. Ker turizem ni samo način življenja, ampak predvsem stanje našega duha.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
10:00
Hišica v preriji
Drama, 8. sezona, 16. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie: Second Chance
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

V Walnut Grove pride prijazen Afroameričan Sam Terhourn, ki išče službo, vendar pa je jasno, da v resnici išče veliko več, saj se oglasi pri nekdanji ženi Hester Sue. Sam je več let popival in kockal. Hester Sue sprva zavrne njegove očitne poskuse po obnovitvi zveze, kasneje pa popusti. Tik pred ponovno poroko pa Charles odkrije nevarno skrivnost o Samu.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1982
11:00
Dobro jutro
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-poroka pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji »Moje zdravo telo« pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj – strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:15
Alpe-Donava-Jadran
Magazin
Oddaja je namenjena predstavitvi različnih krajev, kultur, dogodkov, običajev, ...

Monotematska oddaja Alpe-Donava-Jadran avtorice Zsuzse Sári, sodelavke madžarske televizije, predstavlja Őrség, slikovito pokrajino z bogato zgodovino, kulturno dediščino in čudovito naravo. Őrség leži ob avstrijsko-slovenski meji v jugozahodnem delu Železne županije. Na tem območju so Madžari ob osvajanju Karpatske kotline postavili svoje stražarje, ki so z vzpetin varovali mejno črto. Od tu izvira tudi ime pokrajine: Őrség oziroma Straža. Imena družin, ki so nekoč uživala podporo kralja, so še danes enaka kot v zapisih izpred tisoč let, zato to pokrajino štejemo za eno najstarejših madžarskih pokrajin.

Alpe-Donava-Jadran, podobe iz Srednje Evrope, je mozaična polurna oddaja z dolgoletno tradicijo, ki ji v Evropi ni para.

Leta 1982 so jo ustanovile javne televizije Avstrije, Slovenije in Hrvaške, nato so se jim pridružili televizijski studiji Italije, Švice, Bavarske in Madžarske. ADJ še vedno predvaja šest studiev javnih televizij v petih jezikih: slovenskem, italijanskem, nemškem, hrvaškem in madžarskem.

S svojo usmeritvijo v pozitivno, s predstavljanjem značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev je storila velik korak k spoznavanju in s tem tudi k razumevanju na območju Alp, Donave in Jadrana.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:55
Talentirane, nore, zaljubljene
Dokumentarni feljton predstavlja delo in življenje štirih mladih slovenskih umetnic.

Umetnice druži prodorna ustvarjalna energija, s katero rušijo konvencije in tabuje v slovenskem kulturnem in socialnem prostoru. Martina Ipša je ena od prvih uspešnih in odmevnih žensk v stand up komediji, ki je bila doslej bolj domena moških ustvarjalcev. Skupaj s partnerico udarno prispevata k uveljavljanju stand up umetnosti pri nas. Profesorica Uršula Berlot je že kot mlada slikarka opozorila nase. Naklonjenost znanosti in raziskovalni elementi so njeno likovno ustvarjalnost ločili od ostalih kolegov in jo trdno postavili na zemljevid sodobne likovne umetnosti. Pesnica in literarna aktivistka Glorjana Veber je oseba, ki si aktivno vlogo poezije razlaga po svoje, recimo tako, da stanovanjski blok sredi noči polepi s poezijo, kar naj bi prebudilo po njenem mnenju zaspane Slovence. Igralko Tino Gorenjak pa tokrat spoznamo kot producentko, scenaristko in stand up ikono. V njenem drznem početju Tino G. vodita talent in želja po ustvarjanju, ki jima brezpogojno sledi. Naslov filma razkriva, kaj imajo te štiri (pre)drzne in neobičajne ustvarjalke skupnega.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
15:35
Koda
Informativni
Izobraževalno-svetovalna oddaja.

Velikokrat nam (gledalci) sporočate, da so telekomunikacijski operaterji zelo hitri, ko je treba zvišati ceno ali izterjati dolg, na drugi strani pa potrošniki pogosto nerazumno dolgo čakajo na odpravo napake ali rešitev reklamacije. Dejstvo je, da vse več plačujemo za pakete televizijskih programov, z marcem je napovedan nov dvig cen. Statistični urad je med lanskim in letošnjim januarjem zabeležil že 16 in pol odstotno rast cen naročnin na komercialne televizijske programe. Bo rešitev ponudil nov zakon o medijih, ki naj bi prinesel tudi osnovni televizijski paket brez plačljivih programov, zaradi katerih, tako operaterji, televizija postaja luksuz?

Sodobne družbe, ki hkrati ne bi bila tudi potrošniška, si skorajda ne moremo predstavljati. Premalo pa se zavedamo, da nismo potrošniki s pravicami zgolj takrat, ko kupimo izdelek v trgovini ali plačamo storitev, denimo pri frizerju ali pa mehaniku, temveč tudi, ko sklepamo pogodbo z banko ali zavarovalnico, ko vplačujemo v zdravstveno blagajno, ko plačujemo za šolstvo, plačujemo različne davke. Pred devetimi leti je na Televiziji Slovenija nastala oddaja Posebna ponudba, ki je bila namenjena osveščanju potrošnikov, reševanju potrošniških težav ter preverjanju kakovosti izdelkov in storitev, ki so na voljo na trgu. Vendar se je z leti pokazalo, da postajajo kršitve potrošniških pravic vse hujše in lahko v nekaterih primerih usodno zaznamujejo človekovo življenje. Kar nekaj časa je zorela, naposled pa vendarle dozorela zamisel, da moramo ustvarjalci oddaje narediti korak naprej, saj je nastopil čas za nekoliko širše področje delovanja in posledično tudi novo ime. Odslej bo vaše težave reševala oddaja Koda, ki je zrasla na dobrih in trdnih temeljih nekdanje Posebne ponudbe. Ustvarjalci oddaje torej ostajajo isti in bodo tako kot doslej vaše potrošniške težave reševali odločno, se zavzemali za vaše pravice in zgodbe vselej pripeljali do konca. Brez kompromisov. Še posebej se bodo posvetili hujšim kršitvam pravic, ki izvirajo iz neživljenjskih zakonov, slabih birokratskih odločitev in nemalokrat tudi neodzivnosti države.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:30
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:05
Jedi za vsak dan z Rachel Allen: Zimzelene družinske jedi
Kulinarika (ponovitev)
Izvirnik: Rachel Allen's Everyday Kitchen

Jedi iz domačih sestavin bolj teknejo.

Rachel bo tokrat skuhala jedi, ki jih imajo njeni domači najraje. Fajite z zrezkom, špagete z mesnimi kroglicami in sirom ter jabolčni biskvit. Pokazala pa bo tudi, kako spečemo odličen zrezek.

Država: Irska
Jezik: Angleščina
17:40
Biatlon (M): Sprint
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Kontiolahtija.

Biatlonci bodo v sezoni 2017/2018 tekmovali na devetih različnih prizoriščih svetovnega pokala in na olimpijskih igrah. Obiskali bodo devet držav, za začetek Švedsko in za konec Rusijo, ne bo pa jih na Pokljuko. Skupno zmago iz prejšnje sezone branita Nemka Laura Dahlmeier in Francoz Martin Fourcade.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:05
Mulčki: Premrzlo
Risani
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Režija: Brad Gibson
Igrajo: Leigh Bourke, Taya Calicetto, Alison Cohen, Claire Corlett, Michelle Creber, Alex Ferris
Ocena IMDb: 7,7/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Charlie Brown piše Božičku, naj Snoopyju pošlje darila. Sicer pa mulčki uživajo v zimskih radostih. Lucy grozi Linusu, da bo iz njega naredila snežaka, se norčuje iz njegove odejice in ga hoče zaradi nje spet nagnati od doma.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
19:10
Gasilci
Kratki
Kratki dokumentarni film EBU iz Slovenije.

V Sloveniji ima prostovoljno gasilstvo bogato tradicijo. Skoraj vsaka vas ima svoje prostovoljno gasilsko društvo. Tudi otroci se lahko pridružijo in se tako že zgodaj učijo varovati okolje. Tjaša in Anja sta živahni deklici s podeželja, ki si želita postati gasilki, zato obiskujeta gasilske vaje, kjer se otroci učijo raznih veščin in v njih tudi tekmujejo. Pred kratkim je Tjašina skupina zmagala na regionalnem tekmovanju in se uvrstila na državno prvenstvo. Vsi si želijo zmage, vendar pa se tudi bojijo, saj se je v skupini od regionalnega tekmovanja precej članov zamenjalo. Tjaša bi rada bratoma dokazala, da je tudi ona lahko odlična gasilka. Ji bo uspelo?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2004
19:25
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Potep po severnem kraku proge Sanriku
Dokumentarni, 2. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Stories of Towns - Strolling in Ohasama and Iwaizumi
Režija: Hiromi Kuwashima

V tem letnem času najlepši obraz pokažeta severna obala prefekture Ivate in proga North Rias na tihomorski obali prefekture Aomori. Po severu Japonske bomo potovali z vlakom in pokušali dobrote iz posameznih regij. Na postaji Rikučunoda prodajajo pripravljene obroke bento s pokrovačami, morskimi ježki, funorijem in rižem s kuhano hobotnico, toda vsak dan jih pripravijo le deset.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
20:00
Irska iz zraka
Dokumentarni
Izvirnik: Aerial Ireland

Izjemno lepa in izčrpna zgodba o Irski: geologija, narava in človeška zgodovina, videno kakor še nikoli doslej iz višine.

Dokumentarna oddaja s pomočjo posnetkov, narejenih iz helikopterjev in dronov, predstavi gledalcem kompleksno podobo enega zgodovinsko najpomembnejših in najlepših zahodnoevropskih otokov. Zračni posnetki kažejo smaragdni otok, kakšnega še nismo videli: pokrajine, ki so jih izoblikovali umikajoči se ledeniki v ledeni dobi, neolitski grobovi, keltske cerkve in srednjeveška mesta, gradovi iz anglo-normanskega obdobja ter hrup in nemir modernih mest v informacijski dobi. Mislili ste, da to pokrajino poznate, a jo boste ugledali v popolnoma drugačni luči.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
20:50
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Avtomobilnost bo v tej sezoni zopet aktualna in tudi drzno izzivalna. Kot je v naši navadi, bomo tako z izbranimi temami kot izvedbo različnih aktivnosti vabili gledalke in gledalce ne samo h gledanju oddaje, temveč tudi k aktivnemu spremljanju novosti s področja mobilnosti, tehnologij in tudi vozniškega vedenja. Ponovno se bomo z avtomobili podali na mraz, strjen sneg in led na skrajnem severu Evrope, se vprašali o tem, kakšno preventivno sporočilo se nas najbolj »prime«, ponudili bomo novo obliko predstavitve novih avtomobilov, s pomočjo sodelovanja gledalcev bomo ugotovili, katero gorivo najbolj ustreza določeni rabi avtomobila. Na pomlad bomo s pomočjo znanosti in ponovno tudi s pomočjo naših gledalcev ugotavljali, ali pomladna ljubezen in razposajenost vplivata na vožnjo, javili se bomo z različnih salonov, preskušali avtomobile in govorili z inženirji, ki so jih zasnovali in še veliko, veliko več.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področij prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno-informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
21:20
Nedokončano življenje
Drama (ponovitev)
Izvirnik: An Unfinished Life
Režija: Lasse Hallström
Igrajo: Robert Redford, Jennifer Lopez, Morgan Freeman, Josh Lucas, Damian Lewis, Camryn Manheim
Ocena IMDb: 7/10

Filmska drama o odpuščanju – sebi in drugim, postavljena v sodobno podeželsko ameriško okolje.

Zgodba govori o Einarju, človeku, ki je – strt zaradi smrti svojega sina – svoje življenje zapisal osamljenosti. Njegov edini družabnik je njegov pomočnik, ki pa je zaradi nesreče z medvedom, prikovan na posteljo. Zdi se, da se nič ne more spremeniti, dokler se v mesto ne pripelje oseba, ki ji Einar očita, da je zakrivila sinovo smrt; gre za sinovo ženo, ki je s seboj pripeljala malo deklico … Deklica naj bi bila Einarjeva vnučka. Pobegnili sta pred nasiljem njenega aktualnega fanta, zato jima je Einar primoran ponuditi zatočišče.

Lep in topel film o odpuščanju, tako sebi kot drugim, je režiral Lasse Hallström, znameniti švedski režiser, ki si je kariero ustvaril v ameriški filmski Meki. Med drugim je tam ustvaril dva izjemno odmevna filma – Kaj žre Gilberta Grapea in Čokolada.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
23:05
Lenart Krečič in Big Band RTV Slovenija, gosta Gene Lake in Boris Kozlov, Max Klub Jazz Festival Velenje
Glasbeni (ponovitev)
Na otvoritvenem koncertu Jazz festivala Max kluba se je v družbi Big Banda RTVS in dveh glasbenih gostov predstavil Lenart Krečič.

Saksofonist, aranžer in skladatelj, razpet med ZDA in Slovenijo, je v metropoli jazzovske glasbe, New Yorku, živel in deloval kar sedem let. Na zelo cenjeni univerzi je končal magistrski študij iz improvizacije, imel je priložnost spoznati in ustvarjati s številnimi velikani jazz glasbe in nastopiti v številnih priznanih jazz klubih, med drugimi v Blue note, Iridium in Jazz Gallery. Na tokratni koncert v Slovenijo je pripeljal dva izvrstna gostujoča glasbenika, ameriškega bobnarja Gena Laka in basista Borisa Kozlova, ki je po rodu Rus, živi in deluje pa v New Yorku. Program, ki ga je pripravil in vodil Lenart Krečič, je postregel s sedmimi avtorskimi kompozicijami, napisanimi prav za to priložnost in izvajalce.

Jezik: Slovenščina
23:55
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina