TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 08.08.2017
00:55
Atletika: Svetovno prvenstvo
Športni (ponovitev)
Posnetek iz Londona.

​Najpomembnejše mednarodno atletsko tekmovanje leta 2017 se je vrnilo na olimpijsko prizorišče iz leta 2012, v prestolnico Velike Britanije. V slovenski atletiki ima London prav posebno mesto, saj je tam najuspešnejši slovenski atlet v zgodovini, Primož Kozmus, kladivo vrgel do svoje druge olimpijske medalje. Vzpenjajoča se slovenska generacija, ki jo krasita velik talent in mladostna volja, kljub močno zaostrenim normam IAAF upravičena pričakuje vidne uvrstitve tudi v Londonu. Zadnje svetovno atletsko prvenstvo je potekalo leta 2015 v Pekingu, kjer je Slovenijo predstavljalo osem slovenskih atletov in atletinj.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
04:00
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Pranje
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Svet živali: Surikata Tomi
Risani
Surikata Tomi živi v svojem brlogu pod afriško savano.

Ima zelo veliko družino, ki šteje skoraj 50 članov. S hribčka preži na nevarnost, medtem ko se njegovi mladički igrajo na odprtem.

Jezik: Slovenščina
07:10
Kravica Katka: Kdo je komu podoben
Risani
Izvirnik: Connie The Cow

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:15
Biba se giba: Biba in Zmešnjavček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 6,2/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Kot vsi junaki se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:35
Leonardo: Veliki skok
Risani
Izvirnik: Leonardo
Režija: Sergio Manfio
Igrajo: Rick Jones

V spomin na junaški dogodek iz zgodovine Vincija mladi prebivalci 15. maja dokazujejo svoj pogum s skakanjem čez reko.

Ker se Giocondi skok ne posreči, odide na bližnji hrib nabirat rože. Takrat nastane preplah, ker je iz potujočega cirkusa pobegnil lev in se zatekel na hrib. Gottardu Plinija naredi zvarek iz kengurujevih brkov in čričkovih tipalk, da bi hitreje pritekel na hrib, Leonardo pa izumi poseben samostrel, s katerim se izstreli do Gioconde in jo reši.

Država: Italija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:50
Niko: Glasni Joži
Risani
Izvirnik: Noksu
Igrajo: Sally Ann Marsh, Wayne Forester, Jules de Jongh, Wendy Wolfcarius, Laurence Bouvard
Ocena IMDb: 7,6/10

Joži se ne zaveda, da gre zaradi hrupnega avta vsem na živce. Ko tudi sam ne sliši, kaj mu drugi pravijo, končno spozna, kolikšen hrup je zganjal.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:55
Skrivnostni urad: Mačja skrivnost
Družinski (ponovitev)
Deček Radkon je zelo radoveden raziskovalec. Postal je pravi detektiv, saj ga vsaka nenavadnost v okolici prelevi v agenta Radkona.

Pri detektivskem delu mu pomaga babica. Skupaj imata Urad za skrivnosti. Odkar se je v soseščino priselil nenavaden možakar, se dogajajo zelo sumljive stvari. Le kako se bo razjasnilo skrivnostno izginotje mačke?

Država: Finska
Jezik: Finščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Srečanje
Družinski
Igrajo: Martina Maurič Lazar, Aljoša Koltak

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:10
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem okrasna orhideja
Kulturni (ponovitev)
V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Orhideje so ene najžlahtnejših in najbolj skrivnostnih cvetlic. V Evropo so jih zanesli z drugih celin: ameriške, afriške, azijske, pa tudi iz Oceanije in Avstralije. Za življenje torej potrebujejo toplo okolje, zato jih vzgajajo v rastlinjakih. Ne potrebujejo zemlje, vsak dan pa jih je potrebno pršiti z vodo. Kdor želi orhideje imeti doma, jih mora razumeti in znati poskrbeti zanje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:35
Slovenski vodni krog: Ščavnica
Dokumentarni
V tokratni oddaji bomo spoznavali Ščavnico.

V osrčju severovzhodnega dela Slovenije teče reka, ki se je drži stigma onesnaženosti. Voditelja tokrat razkrivata vodno telo v njegovi biti, kjer odkrijeta, da je voda v svojem bistvu čista. Živali v reki, Prleško morje, ezoterične točke ob bregovih Ščavnice ter zdravilni izviri pitne vode pripovedujejo zgodbo o prazgodovinskem naselju ob izlivu reke Ščavnice v Muro.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:15
Dobro jutro, poletni izbor
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:30
Bela sužnja
Zgodovinski, 25. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Nicolás obljubi svojo hčer Isabel za ženo Jaimeju Lópezu, ker se je tako dogovoril z Arturom. Victoria obišče Moralesa v umobolnici, kamor so ga zaprli, in poskuša izvedeti, kako je prišlo do požara, v katerem so umrli njeni starši. Jaimeja postavijo pred sodišče zaradi poskusa Miguelovega umora. Posestniki so nezadovoljni, ker jim je Nicolás lagal, da je Miguel mrtev.

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
12:15
Dober dan: Kuharski dvoboj: Pripravljamo zdrave prigrizke
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

Tudi v oddaji Dober dan bomo svetovali o izgubljanju odvečnih kilogramov. Z nami bo strokovnjakinja za zdravo prehrano Mojca Cepuš, skupaj s kuharskim mojstrom Matjažem Cotičem pa bomo pripravljali zdrave prigrizke in ugotavljali, zakaj smo zvečer zmeraj lačni. V kuharskem dvoboju se bosta v pripravi zdravih prigrizkov pomerila Anja Pristavec in Mario Sambolec.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:15
Od blizu: Jure Košir
Pogovorna oddaja
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Zdi se, da na njem ne najdeš napake. To je edina njegova napaka. Preveč čeden, preveč uspešen, spiritus agens generacije slovenskih smučarjev po osamosvojitvi in takrat gotovo slovenski izvozni artikel številka ena. Še vedno aktiven kot ambasador športa in zdravega načina življenja in kot iniciator številnih humanitarnih prireditev. Sicer pa ne potrebuje posebnih pridevnikov. Jure Košir. Od blizu.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
14:20
Čarokuhinja pri atu: Haloze
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Haloze, čudoviti svet goric in rajskih dobrot. Vinorodni okoliš Haloze (1502 hektara) je eden od sedmih okolišev 9813 hektarov obsegajoče slovenske vinorodne dežele Podravje. Haloze so hribovje, ki v dolžini 40 km poteka ob desnem bregu reke Drave, južno od Ptuja in so prijeten svet močno razgibanih, nizkih terciarnih goric. Začenjajo se na zahodu pri Makolah oziroma Jelovškem potoku in pobočju Plešivice in se potem vlečejo v že omenjenem sorazmerno ozkem pasu v smeri JZ-SZ, vse do Zavrča oz. Goričaka na hrvaški meji. Ime Haloze prvič omenjajo v 15. stoletju kot Chalas in Kalosen. Izviralo pa naj bi iz latinskega Colles, kar pomeni vinorodne gorice, ali iz staroslovanske besede halonga, ki pomeni gričevnat svet.

Vnukinja na tržnici preseneti inšpektorja, ki je tokrat nekoliko zmeden.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
14:50
Nanga Parbat: Gola gora
Dokumentarni
Režija: Stipe Božić

Le redko kateri osemtisočak je tako usodno vplival na življenja plezalcev, ki so se podali v njegova ostenja, kot prav Nanga Parbat.

Zmagoslavja, porazi, globok obup in trenutki neizrekljive sreče so bili tesni spremljevalci izjemnih osebnosti, ki so na gori in v njenih prepadnih vesinah presegli same sebe ter s svojimi dejanji stopili v legendo.

Dokumentarec Nanga Parbat – Gola gora, ki približa zgodovino osvajanj te mogočne himalajske gore ter slovenske poskuse in vzpone nanjo, je že deseti film od štirinajstih iz serije Velikani Himalaje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
15:40
20 let knap 'n' rolla
Koncert
Koncert skupine Orlek.

Zagorska skupina Orlek je v Cankarjevem domu slavnostno praznovala 20. obletnico delovanja. Odigrali so svoje najbolj prepoznavne pesmi. Vse skupaj pa so popestrili številni gosti: Pihalni orkester SVEA Zagorje, Celjski godalni orkester, MoPZ Zarja iz Trbovelj, koreograf in plesalec Branko Potočan, spremljevalni vokali Neva Marn in Špela Obšteter, vezno besedilo pa je brala Sabina Brečko.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:00
Bela sužnja
Zgodovinski, 26. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Arturo prepričuje Alonsa Márqueza, naj prevzame obrambo njegovega sina Jaimeja, ki ga Miguel toži zaradi sodelovanja pri umorih sužnjev. Remedios se naveže na Trinidada, ki skrbi zanjo med okrevanjem. Medtem se Nicolás skrivaj sestaja z Eugenio, do Victorie pa je vse bolj oblastniški. Miguel zaman išče sužnje, ki bi bili pripravljeni pričati proti Lópezovima. Victoria prosi očeta Octavia, naj vsem razkrije, da je v resnici potomka umrlih posestnikov Quinterovih. Catalina ji potrdi, da je Nicolás s poroko postal skrbnik vsega njenega premoženja.

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
18:50
Dinotačke: Kar je plesalo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dinopaws
Režija: Harold Harris
Igrajo: Amanda Abbington, Bob Golding, Keith Wickham, Julie Lemieux, Teresa Gallagher
Ocena IMDb: 7,6/10

Otroška risana serija spremlja tri radovedne dinozavre, ki imajo izredno pomembno nalogo - želijo iti vsepovsod, videti vse, preizkusiti vse.

Živa, Vid in Toni bi šli radi na vijugast kraj, a pot jim zapre veliki dinozaver Jan. Uči jih svojega plesa in jih ne pusti naprej, ker je prevelik, da bi se lahko podal med vijuge.

Pridružite se trem dinozavrom, Živi, Vidu in Toniju, na epski pustolovščini odkrivanja sveta - želijo namreč podrobno spoznati svet, kjer živijo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
19:05
Tabaluga: Obiskovalci, ki so prišli na toplo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tabaluga
Ocena IMDb: 6,1/10

V čudoviti zeleni dolini Zelandije se lepega dne iz jajca izvali zmajček Tabaluga, zadnji zmaj na Zemlji.

Ko iz noska prvič kihne dim, postanejo prebivalci Zelandije vznemirjeni: zmajev ogenj je edina stvar, ki se je boji Arktos, vladar Ledonije, sneženi mož z mrkim pogledom in prav posebno strastjo. Obožuje vse, kar je zmrznjeno, in sanja, kako bo v ledeno odejo vklenil ves svet. Najprej stegne kremplje po Zelandiji, ki meji na Ledonijo. Njeni prebivalci pa naj bi postali ledeni možici. Tabaluga se znajde v središču pozornosti. S pomočjo prijateljev reši deželo pred pohlepnim Arktosom. Vendar Ledonije, Arktosovega kraljestva, ne uniči. Arktosu razloži, da ima vsak svojo vlogo v naravnem krogu. Tudi Arktos jo ima, le da je nekoliko manjša, kot si sam domišlja. Svetu lahko vlada le nekaj mesecev v letu, v obdobju, ki mu pravimo zima.

Država: Avstralija
Jezik: Slovenščina
Leto: 1994
19:30
Iz popotne torbe: Izdelaj sam
Kulturni (ponovitev)
Popotno potepanje v družbi Gašperja.

Gašper bi rad naredil ptičjo hišico. Sicer je ni še nikoli sam izdelal, vendar ga opogumijo posnetki prijateljev z različnih koncev sveta, ki znajo sami narediti marsikaj: snežinke iz papirja, dežemer, krokete in opojni parfum. Gašperjeva hišica je kmalu pripravljena in njen lastnik je zelo ponosen.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Atletika: Svetovno prvenstvo
Športni (v živo)
Prenos iz Londona.

Olimpijski stadion v Londonu bo gostil 16. svetovno prvenstvo v atletiki. Slovenijo bo zastopalo sedem tekmovalcev: med dekleti ima največja pričakovanja metalka kopja Martina Ratej, med fanti tekač na 400 m Luka Janežič. V središču zanimanja pa bo svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 m, Jamajčan Usain Bolt je namreč napovedal konec kariere. Tekmovanja bosta za vas spremljala Andrej Stare in Peter Kavčič.

Svetovno prvenstvo v atletiki je mednarodno atletsko tekmovanje, ki ga organizira Mednarodna atletska zveza (IAAF). Velja za tretji največji športni dogodek (za olimpijskimi igrami in svetovnim prvenstvom v nogometu). Sprva so bila svetovna prvenstva organizirana vsaka štiri leta, od leta 1991 pa vsako neparno leto.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:05
Skrivnosti Brokenwooda
Kriminalka, 2. sezona, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: The Brokenwood Mysteries
Režija: Mike Smith
Igrajo: Neill Rea, Fern Sutherland, Pana Hema Taylor, Nic Sampson, Cristina Serban Ionda, Colin Moy
Ocena IMDb: 7,7/10

Med predstavo Hamleta v lokalnem gledališču se mladi igralec, ki je igral Hamleta, mrtev zgrudi na odru. Det. Shepherd hitro ugotovi, da je umrl zaradi zastrupitve s cianidom. Ker je mladi Ben bolehal za astmo in je uporabljal inhalator, det. Shepherd takoj posumi, da je nekdo dal cianid vanj. Predstava je odpovedana, Benovo bivše dekle pa mora zaradi šoka v bolnišnico. Ko jo tam obišče det. Sims, pa izve, da ima že drugega fanta in ne žaluje preveč. Det. Shepherd izve, da je bil Ben všeč tudi ostarelemu geju, ki za predstavo skrbi za rekvizite, in da za astmo boleha še en član igralske ekipe. Je morilec morda ubil napačnega?

Brokenwood je na videz mirno podeželsko mestece na Novi Zelandiji s približno 5.000 prebivalcev, kjer imajo novega inšpektorja.

Mike Shepherd je prišel, da bi razrešil umor, a se je odločil ostati. Njegovo zasebno življenje je skrivnost, znano je le to, da je bil nekajkrat poročen, nihče ne ve, kolikokrat, in da nima otrok. Bolj kot zasebnemu življenju se je posvečal službi in tudi zdaj mu dela ne manjka. Njegova desna roka je mlada, odločna in bistra Kristin Sims, ki si, nasprotno od Shepherda, vse zapisuje in dela strogo po pravilih. V Brokenwoodu živi že nekaj let, a do mesta in ljudi je, za razliko od Shepherda, bolj zadržana.

Država: Nova Zelandija
Jezik: Angleščina
Leto: 2015