TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 08.11.2017
00:20
Nocoj v Palladiumu
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Tonight At The London Palladium

Tokrat bodo nastopili operna legenda Andrea Bocelli, mladi nadarjeni kitarist Toby Lee, stand up komik Tommy Tiernan, pevka Birdy in številni drugi.

Jezik: Angleščina
01:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:30
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:15
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Planinci
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,8/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Svet živali: Rakovica Pina
Risani
Med skalami ob robu morja živi rakovica Pina. Jo vidiš?

Je enake barve, kot so skale, med katerimi živi. Izpod skal pride le, kadar lovi. Pina vedno hodi postrani.

Jezik: Slovenščina
07:10
Telebajski: Iskanje črvov na obali
Risani
Izvirnik: Teletubbies
Režija: Nigel Harris
Igrajo: Jessica Smith, John Simmit, Nikky Smedley, Pui Fan Lee, Tim Whitnall, Eric Sykes
Ocena IMDb: 3,5/10

Junaki otrok do četrtega leta starosti.

V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.

Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1997
07:30
Pri Slonovih: Ne popravljaj sam
Risani (ponovitev)
Izvirnik: The Large Family
Režija: Dan Baldwin
Igrajo: Tyger Drew-Honey, Oliver Bee, Rosie Day, Jeff Rawle, Paula Wilcox
Ocena IMDb: 4,2/10

Pri Slonovih je risanka o dobrosrčni družini slonov.

Pripravlja se nevihta. Ponoči s strehe odpihne več strešnikov, zaradi česar nastane luknja v stropu Ludvikove in Lukove sobe. Zjutraj gospod Slon napove, da bo vse popravil sam. Stvari seveda ne gredo po načrtu, zato je škode kmalu kar dvakrat toliko kakor na začetku!

V vsaki epizodi lahko spremljamo vsakodnevno družinsko življenje gospoda in gospe Slon ter njunih štirih otrok – Ludvika, Lare, Luke in male Lučke. Slonovi hodijo v šolo, igrajo se s prijatelji, nakupujejo v trgovini, hodijo v službo, spoznavajo nove konjičke in prav tako kot ljudje obožujejo poletne počitnice. Res je, da so sloni, ampak v resnici so prav takšni kot mi – imajo velike sanje, velikanske želje in gromozanske kupe perila!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:40
Dinotačke: Kar je bilo presenečenje
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dinopaws
Režija: Harold Harris
Igrajo: Amanda Abbington, Bob Golding, Keith Wickham, Julie Lemieux, Teresa Gallagher
Ocena IMDb: 7,5/10

Otroška risana serija spremlja tri radovedne dinozavre, ki imajo izredno pomembno nalogo - želijo iti vsepovsod, videti vse, preizkusiti vse.

Vid pravi, da je najbolj razburljivo takrat, ko ne veš, kaj te čaka. Živa se ne strinja, vsa Vidova presenečenja se ji zdijo dolgočasna. Nato pa ga preseneti sama.

Pridružite se trem dinozavrom, Živi, Vidu in Toniju, na epski pustolovščini odkrivanja sveta - želijo namreč podrobno spoznati svet, kjer živijo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
07:50
Poldi: Dan, ko sta Poldi in Lili pozdravila zobobol
Risani (ponovitev)
Prigode kužka Poldija.

K Poldiju na pomoč pride kit, ki ga skrbi za svojega prijatelja. Kaj kita tako boli, da obupano toži? Poldi in Lili ga pregledata in odkrijeta zobno gnilobo. Kita muči strašen zobobol. Poldi in Lili se odpravita iskat pripomočke, da mu bosta lahko očistila zobe in zakrpala luknjo. Kita nič več ne boli in zadovoljen veselo poskoči. Poldijevo ladjo odnese v krošnjo. A nič ne de, Poldi bo ladjo spremenil v letalo in poletel domov.

Jezik: Slovenščina
08:00
Vetrnica: Mali čudeži
Družinski (ponovitev)
Orlovska družina pričakuje naraščaj. Mama in oče pleteta gnezdo visoko v borovcu. Nekega dne iz jajca pokuka mladič.

Jezik: Slovenščina
08:05
Zgodbe iz školjke: Studio Kriškraš: Letim po zraku
Družinski (ponovitev)
Globoko pod zemljo, na koncu najbolj zavitih krtovskih rovov, se skriva čisto poseben svet, čaroben, skrivnosten in zanimiv.

Rok in Tinkara letita po zraku! Čisto zares! Oba sta smučarska skakalca! Skakanje je njun najljubši šport! Ulovili ju bomo na treningu, kjer nam bosta z največjim veseljem pokazala, kaj znata. Tinkara bo imela nadvse uspešen dan, saj bo dosegla osebni rekord v dolžini skoka. Črtica in Šviga bosta nadebudna športnika navdušeno spremljali iz studia, kjer bosta postavili snežaka letalca. Precej ju bo spominjal na nekoga, ki ga vsi dobro poznamo.

Studio Kriškraš je krtinica, kjer se družijo najboljši prijatelji, nadebudni poročevalci krtek Črtek, bober Bor, krtica Črtica, veverica Šviga in ježek Juš. Skupni so jim razigranost, veselje do odkrivanja sveta in ljubezen do druženja z otroki. Prav otroškim zgodbam je v oddaji namenjeno najpomembnejše mesto, saj je Studio Kriškraš »televizijsko igrišče«, kjer se otroci lahko prepustijo spontanim igrarijam, domišljijskemu ustvarjanju, raziskovanju in dogodivščinam. Tistemu, kar je v otroštvu najlepše!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:30
Izumiteljica
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film EBU iz Portugalske.

Smo leta 1938 in prostor za deklice je v kuhinji. Julieta pa misli drugače …

Država: Portugalska
Jezik: Portugalščina
08:45
Lučka - Pitypang
Informativni
Oddaja Lučka/Pitypang je namenjena najmlajšim, torej predšolskim otrokom in otrokom iz nižjih razredov osnovne šole.

Oddaja je sestavljena iz več sklopov: uvodnega pogovora med voditeljico in lutko, delavnice za otroke, prispevkov o obravnavani tematiki in risank. Priprava oddaje poteka v sodelovanju z dvojezičnimi osnovnimi šolami in vrtci v Prekmurju.

V oddajah so v največji meri zastopana področja narodnostne kulture, izobraževanje, ohranjanje izročila in narodnostna politika. Ne zanemarjamo niti drugih področij, kot so npr. gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja, ipd. Oddaja si prizadeva opravljati tudi vlogo mostu med Slovenci in Madžari v Sloveniji, pa tudi med Slovenijo in Madžarsko.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2017
09:15
Nutrija
Dokumentarni
Režija: Aleksandra Vokač

Zelo veliki oranžni zobje in dolge bele dlačice okrog gobčka. Nutrija je le na videz podobna bobru.

To je južnoameriški glodavec, ki ga je človek pripeljal v Evropo v 19. stoletju. Nutrija je izredno prilagodljiva vrsta, ki je na starem kontinentu našla nov dom – kljub drugačnim klimatskim razmeram in kljub intenzivnemu lovu. Nutrija je doma tudi pri nas, celo v glavnem mestu, in to je njena zgodba.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
10:00
10 domačih
Glasbeni
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:50
Hišica v preriji
Drama, 6. sezona, 3. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Ko gospodična Wilder učencem naroči, naj izdelajo družinsko drevo, se Albert znajde v negotovosti zaradi svoje istovetnosti. Težava je v tem, da se, ravno ko se Ingallsovi pripravljajo na njegovo uradno posvojitev, pojavi dečkov že dolgo časa odtujeni oče in zahteva skrbništvo nad njim.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1979
11:35
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:25
Dobro jutro
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-poroka pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji »Moje zdravo telo« pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj – strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:45
Dober dan
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:40
Vikend paket
Pogovorna oddaja
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Tokratni Vikend paket bo nekaj posebnega, saj bomo v oddaji gostili letošnjega Ježkovega nagrajenca. Piscu besedil popevk, glasbeniku, kantavtorju in scenaristu Dragu Misleju – Mefu bo v oddaji RTV Slovenija uradno podelila 29. nagrado Frana Franeta Milčinskega – Ježka, namenjeno spodbujanju radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledi žlahtni tradiciji Ježkovega duha. V oddaji bomo podrobneje osvetlili Mefov večplastni opus, o njem pa bodo v reportažah spregovorili njegovi prijatelji in sodelavci. V studiu bomo gostili nekatere glasbenike, povezane z njegovo ustvarjalno potjo – Tinkaro Kovač, Aniko Horvat, Tulia Furlaniča in Slavka Ivančića. Vsi se nam bodo predstavili tudi z glasbenimi točkami. In kot se za tokratno oddajo spodobi, se bodo Jožetu za komentatorsko mizo pridružili trije Ježkovi nagrajenci preteklih let – Desa Muck, Tilen Artač in Adi Smolar. Prav posebna pa bo tudi nagradna igra za gledalce …

Vikend paket je razvedrilna nedeljska popoldanska oddaja z voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. V novi sezoni ostajajo stalnica zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizkušnje. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti. Novost jesenske sezone je rubrika, v kateri bodo gostje oddaje doživeli nekaj novega, izkusili nekaj na svoji koži, in to prvič v življenju. Prav zanimivo bo videti, kako vsakdanjih in običajnih reči znani gosti še nikoli niso počeli ali doživeli ter kako se bodo spopadali z novimi izzivi. Tudi komentatorji bodo v vsaki oddaji postavljeni pred prav poseben, vedno zabaven izziv in tisti, ki se bo bolje odrezal, bo svojemu gledalcu priboril lepo nagrado. V nagradni igri lahko sodelujejo prav vsi gledalci doma pred ekrani, zato si velja zapomniti telefonski številki studia: 01/ 475 20 20 in 01/ 475 20 21.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:00
Hišica v preriji
Drama, 6. sezona, 4. del
Izvirnik: Little House on the Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Adam prejme prestižno nagrado za učitelje, zato sta z Mary povabljena na slavnostno večerjo v oddaljen kraj. Sprva ne želita oditi, saj nimata denarja za dolgo pot. Nato pa jima Laura in Albert podarita svoje prihranke. Na pot se odpravita s kočijo, v kateri potuje tudi noseča Marge. Nato se pripeti huda nesreča, kočijaž umre, Adam ostane ujet pod kočijo, Marge pa obtiči v njej. Mary je edina, ki bi ju lahko rešila, vendar je zaradi njene slepote to zelo težko. Da je mera polna, izbruhne še požar. Zdi se, da jih lahko reši le še čudež.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1979
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:00
Firbcologi: O firbcološki poroki, posebnih filmskih učinkih in duhcih z Madagaskarja
Kulturni
Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja!

Kdo je to in kaj se je zgodilo z našo Pio? Oblečena je v gromozansko zeleno obleko, frizura ji štrli do stropa, ona pa pravi, da gre na poroko. Še dobro, da ima Firbcologe! Ko jo končno oblečejo, dobijo genialno zamisel – kaj, če bi se šli tudi oni poroko? Kdo bo ženin in kdo nevesta? Jure in Zarja medtem sprožata prave eksplozije, Jakob in Izabela pobegneta v dom za starejše občane, Živa in Ava pa božata najčudovitejše opice varije. No, ženina pa še vedno nimamo.

Firbcologi v imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima iz sveta okoli njih. Nova oddaja odpira otrokom okno v svet in jim omogoča spoznavanje in čudenje, razvijanje raziskovalne žilice, širjenje pozitivnih vrednot in soočanje z medosebnimi odnosi. Izhaja iz pozitivnih elementov tovrstnih mozaičnih oddaj, dejavno vključuje otroke, tako nastopajoče v oddaji kot gledalce pred zasloni.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:25
Nagelj
Drama, 64. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Itokin oče v požaru, ki ga je po nesreči sam zanetil, dobi grde opekline. Itoko ga neguje in skrbi za hčerki, medtem pa rodi še tretjo hčerko, Satoko. Začne poučevati o tem, kako kimono predelati v široke hlače. Neke noči pa dobi telegram z zelo slabo novico.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
25 let Muzikološkega inštituta: Dragotin Cvetko – oče slovenske muzikologije
Biografija (ponovitev)
Režija: Kaja Tokuhisa

Dokumentarni film kronološko prikazuje življenje in delo Dragotina Cvetka.

Dr. Dragotin Cvetko je na Akademiji za glasbo najprej ustanovil znanstveni oddelek, ki se je posvečal preučevanju zgodovine glasbe in folklore, nato pa je leta 1962 na Filozofski fakulteti ustanovil Oddelek za muzikologijo, ki ga je vodil vse do svoje upokojitve. Vzpodbudil je tudi nastanek in izhajanje slovenske znanstvene revije Muzikološki zbornik in osnoval Muzikološki inštitut pri Slovenski akademiji znanosti in umetnosti, ki je pričel z izdajanjem serije notnih transkribcij Monumenta artis musicae Sloveniae. Cvetko se je zato v obdobju po drugi svetovni vojni vpisal med najvidnejše slovenske intelektualce, kar med drugim dokazuje tudi njegovo načelovanje Filozofski fakulteti, visok ugled pa si je zaslužil tudi v širših mednarodnih muzikoloških krogih.

Dokumentarni film kronološko prikazuje življenje in delo jubilanta. Osvetljujejo ga njegova pripoved, ki jo hranimo v arhivu naše TV, pripovedi njegovih sodobnikov, učencev, sorodnikov in pomembnih profesorskih kolegov, med njimi tudi Andreja Rijavca, Katarine Bedina, Ivana Klemenčiča, Rudolfa Flotzingerja, Varje Cvetko Orešnik, Eve Kardelj Cvetko, Iva Petriča, Lojzeta Lebiča, Matjaža Barbe, Vinka Globokarja, Franceta Bernika in naracija voditelja Primoža Ekarta. Film se odvija kot nekakšen potopis po najpomembnejših Cvetkovih življenjskih in kariernih postajah. Preko teh skušajo ustvarjalci zarisati pomen Cvetkovega dela za širšo slovensko humanistiko. Urednica portretnega filma je Danica Dolinar, scenarista sta Gregor Pompe in Katarina B. Hočevar, direktor fotografije Artur Rutar, redaktorica Zarja Zavodnik, režiserka Kaja Tokuhisa.

Jezik: Slovenščina
20:55
Od blizu: Sebastian Cavazza
Pogovorna oddaja
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Navzven divji, brutalen, impulziven, strasten, navznoter kompleksen, razdvojen, ranljiv, nežen. Gost Vesne Milek je igralec, ki je v zadnjih letih razširil svoj igralski diapazon, preigral je toliko filmskih vlog, kolikor jih na tem prostoru sploh lahko preigra igralec njegovih let: bil je zaljubljeni pesnik, morilec, negativec, japijevski paraplegik, mučitelj, poglavar Komančev, bil je oče in sin, ... In da, včasih še vedno, čeprav tega ne mara, tudi - ljubimec.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:50
Bleščica
Zabava
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Bleščica bo tudi nocoj predstavila najnovejše tuje in domače modne revije (prêt-à-porter in visoka moda), modne dodatke, ikone tedna, manekenke ter veliko s področja lifestyla.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:25
Tisočkrat lahko noč
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Tusen ganger god natt
Režija: Erik Poppe
Igrajo: Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Lauryn Canny, Adrianna Cramer Curtis, Larry Mullen Jr., Mads Ousdal
Ocena IMDb: 7,1/10

Moreča tišina. Ritualno umivanje. Previdno pripenjanje pasu in jopiča na žensko telo. Religiozni obred? Ne, kajti jopič je napolnjen z eksplozivom!

Smo v Kabulu in spremljamo žensko, ki bo s pritiskom na gumb povzročila opustošenje. Celoten postopek beleži Rebecca, ena najbolj znanih vojnih fotografinj. Ampak tokrat pri svojem delu skoraj podleže poškodbam. Pripoved se nadaljuje na Irskem, Rebeccinem domu, toplem, mirnem gnezdu, ki si ga deli z dvema hčerkama in možem Marcusom. Razumevajočemu partnerju je počasi vsega dovolj in Rebecco postavi pred izbiro – ali družina ali delo. Ne more več živeti v večnem strahu in negotovosti, poleg tega je starejša hčerka Steph v najstniških letih in mati počasi izključuje iz svojega sveta. Rebecca obljubi, da ne bo več pokrivala vojnih žarišč. Po drugi strani jo naročniki prepričujejo, da njene pretresljive podobe lahko pripeljejo do sprememb. Razdvojena Rebecca sprejme ponudbo humanitarne organizacije in odpotuje v Kenijo, na na prvi pogled nenevarno misijo. S seboj vzame tudi Steph. Ampak ko po begunskem taborišču začnejo divjati pripadniki militantne milice, jo spet preplavi adrenalin in postavi na kocko svojo in hčerkino varnost.

Odlična in pretresljiva drama se ponaša z vrhunsko igralsko zasedbo. V glavnih vlogah blestita Juliette Binoche in Nikolaj Coster-Waldau, zanimiv detajl pa je tudi stranska vloga Larryja Mullena Jr., sicer bobnarja skupine U2.

Jezik: Norveščina
Leto: 2013