TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 09.04.2016
07:00
Najboljše jutro
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.
Sobotno jutro je Najboljše jutro!
09:00
Dober dan
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
10:00
Vitanje v vesolju, Sunita
Vitanje v vesolju: Sunita je umetniški dokumentarec, ki v filmsko zgodbo, prikazano poetično-realistično, ujame obisk ameriške astronavtke slovensko-indijskega rodu Sunite Williams v Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju. Utrinki s Sunitine poklicne poti govorijo o tem, kako je vse ovire mogoče premagati, če se tveganih podvigov lotijo drzni ljudje z veliko optimizma, poguma in ustvarjalne domišljije. Takšen je tudi umetnik Dragan Živadinov, ki mu je uspelo v majhnem slovenskem kraju, od koder izvira rod pionirja vesoljskih poletov Hermana Potočnika Noordunga, postaviti arhitekturno mojstrovino, »anteno, usmerjeno v globino vesolja«. Sunito Williams srečamo tudi v Moskvi, kjer dela kot predstavnica Nase, in to v času, ko so oči vsega sveta uprte v Zvezdno mesto in ko mediji poročajo, da sta Nasa in Roscosmos prekinila stike zaradi vojaških napetosti v Ukrajini. V centru Jurija Gagarina za urjenje kozmonavtov o tem ni niti sledu. V sodelovanju med astronavti različnih narodnosti vladata prijateljstvo in medsebojno spoštovanje. Svoje narodne pripadnosti ne skrivajo, jo pa presegajo. So državljani sveta in vesolja. Tako naj bo v znanosti in umetnosti, ki se v filmu povežeta, vse usmerjeno v prihodnost.
10:55
Na lepše
Vsi trije bomo ta petek vaščani, Vesna bo vaščanka izgubljenih vasi, ki lahko postanejo pravi turistični produkt, Tina se je odpravila v slikovito istrsko vasico, ki razvoj turizma vidi z združitvijo tradicionalnih vrednot in modernega pristopa, Vid pa se je s študentom, ki se je odločil obiskati preko 6000 slovenskih naselji odpravil na Bloke
In medtem ko z mobilno aplikacijo Slovenia's top 100 najdeš marsikatero vas, teh o katerih Vesna danes govoril, ne bomo našli. Razlog je v tem, da jih je več kot polovica od 176 na Kočevskem porušenih in jih danes prerašča gozd. Kot sogovornik se ji je pridružil Mitja Ferenc, avtor kar treh razstav o Kočevski, Kočevskih Nemcih in njihovi izgubljeni kulturni dediščini, direktorica Pokrajinskega muzeja Kočevje Vesna Jerbič Perko ter Tanja Štajduhar, avtorica magistrske naloge, ki obravnava temo revitalizacije kočevarskih vasi kot turistični produkt.
11:40
10 domačih
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
12:30
Slovenija danes
Televizija prihaja na obisk v vaš domači kraj!
Popestritev sobotnega in nedeljskega programa na TV SLO 2. V živo se bomo oglašali v program z različnih koncev Slovenije, predstavljali slovenske kraje, lokalne dogodke in prireditve, zanimive prebivalce, društva, spoznavali , kaj zanimivega se po Sloveniji dogaja vsak teden.
Tako izkoriščamo sodobno televizijsko tehnologijo, v programu javne televizije pa dobivajo prostor tudi zanimive lokalne vsebine.
14:00
Gimnastika - svetovni pokal
Slovenija dvanajstič gosti tekmo svetovnega pokala v športni gimnastiki. Zadnja leta je Maribor zamenjala Ljubljana. Celotna slovenska reprezentanca se bo pred domačimi gledalci želela pokazati v najboljši luči. V soboto bodo naši glavni aduti Klavora na parterju, Bertoncelj na konju ter Belakova in Kysselefova na preskoku. Vsi so letos že stali na odru za zmagovalce, seveda pa si bodo najprej nastop na tekmi morali zagotoviti skozi petkove kvalifikacije. Prvi dan tekmovanja se bodo za kolajne merili še fantje na krogih in dekleta na dvovišinski bradlji. Vabljeni v družbo Petra Kavčiča.
17:00
Razvedrilna oddaja
Že štiriindvajset let se vrstijo tradicionalni decembrski koncerti v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma. Običajno so to dvo - ali tridnevni, vedno razprodani glasbeni večeri, kjer se ljudska godba preliva v popularno avtorsko glasbo, s številnimi gosti iz Slovenije in tujine. Na koncertu 2015 je Kreslin predstavil novi album Če bi midva se kdaj srečala, na oder pa poleg svojih dveh stalnih zasedb Mali bogovi in Beltinška banda, povabil še Vokalni ansambel Reunion, zasedbo afriških glasbenikov Guisse, Leonardija in Kubanca Ariela Cubrio.

18:20
Rokomet
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo nastopila na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za poletne olimpijske igre. V Malmöju na Švedskem bo proti gostiteljem turnirja – glede na razplet petkovega srečanja – morda odigrala odločilno tekmo za vozovnico za Rio. Ob morebitnem uspehu bi bil to že tretji nastop slovenskih rokometašev na olimpijskih igrah. Reporter bo Tomaž Kovšca.
20:20
Bettie gre
ELLE S'EN VA / BETTIE GRE / FRA / 2013 – oznaka NST

Režija: Emmanuelle Bercot / Scenarij: Emmanuelle Bercot), Jérôme Tonnerre / Igrajo: Catherine Deneuve, Nemo Schiffman, Gérard Garouste…

Komedija, drama. Bettie, nekdanja miss Bretanje, ki jih zdaj šteje nekaj čez šestdeset, vodi družinsko restavracijo in živi z ostarelo, zaščitniško materjo. Ko jo zaradi precej mlajše ženske zapusti dolgoletni poročeni ljubimec, je Bettie dovolj. V največji opoldanski gneči odkoraka iz restavracije, sede v avto in – odpelje. Sledi nenačrtovana odisejada po francoskem podeželju, ki vključuje niz naključnih srečanj z lokalnimi prebivalci, slavnostni sprejem lepotnih kraljic leta '69, obnovljene vezi z odtujenima hčerko in vnukom ter morda – na koncu ceste – nov začetek … ¸ Bettie gre je zabaven film ceste, v katerem ikona francoskega filma Catherine Deneuve blesti v vlogi, napisani posebej zanjo.
22:10
Zvezdana
22:55
Neverjetni Jonathan Goodwin
Jonathan Goodwin bo s samostrelom skušal zadeti jabolko in pri tem prestrašil pričo, ki bo stala pod njim. Pokazal bo, da lahko v letu ujame puščico. V pivnici bo dokazal, da lahko marsikaj dosežeš, če v to verjameš. Lahko s prstom brez poškodb razbiješ avtomobilsko šipo in z rokami zlomiš ključ? Za konec se bo Goodwin v svojem slogu spet podal v višave in se na goreči vrvi reševal iz prisilnega jopiča.
23:45
Bleščica, oddaja o modi
Bleščica, oddaja o modi in trendih, bo tudi nocoj predstavila najnovejše tuje in domače modne revije (pret a porter in visoka moda), modni dodtaki, ikone tedena, manekenke ter veliko iz področja lifestyla.
00:20
Aritmija
Pred nami je svetovni dan Romov, zato se bomo tokrat med drugim usmerili v etno in balkan; z nami bo NENAD LJUBOTINA - violinist zasedbe ŠUKAR in programski vodja ZLATEGA ZOBA, ki že 8 let skrbi za kvalitetno etno-balkan ponudbo v Ljubljani. Na romski dan, 8. aprila so se odločili v goste poklicat kraljico romske glasbe, ESMO REDŽEPOVO.
SOGODBE so nas s koncertom malijske zasedbe BAMBA WASSOULOU GROOVE v Stari Elektrarni opozorile na prihajajočo DRUGO GODBO.
Z estonskega showcase festivala TALLINN MUSIC WEEK so se vrnile tri domače zasedbe – poleg BOWRAINA, ki nas je s koncertom začaral na PIANO DAY v Kinu Šiška, tudi nadebudni KOALA VOICE in LENI KRAVAC, ki so z gverilskim nastopom na letošnjem MENTU navdušili z izvirno mešanico balkanskih ritmov, alter rocka in temperamenta …
Med aktualnimi novicami opozarjamo še na začetek ORTOFESTA, ki je z razprodanim sladokusnim koncertom BIG FOOT MAME startal na dan norcev, v Channel zero so nas pritegnili HOLY WAVE in RAGGALUTION, ki so ravno zaključili 8-dnevno evropsko turnejo.
Terens pa recenzira novi album Sirotinjsko carstvo rockovske institucije balkanske scene PARTIBREJKERS.
00:50
Glasbena oddaja
Brencl banda igrajo avtorsko glasbo z močnim vplivom ljudskih godb iz različnih koncev sveta, predvsem pa s sabo nosijo močan slovanski duh.
Brencl banda so: Klemen Bračko-violina, Rok Šinkovec-harmonika in vokal, Matija Krivec-kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič-kitara in vokal.
Po prvencu Zemljin ples, je Brencl banda leta 2013 izdala drugi album Vetrova svadba, ob izteku minulega leta pa še izbor skladb na albumu Brencl banda v živo. Slednje nas sicer nebi tako pritegnilo, če nebi štirje godci iz Bistrice ob Sotli na svojih koncertih v živo tako z energijo kot radoživo izvedbo na trenutke celo presegali svoje studijske izdelke.
Zasedba stavi na akustičen zvok, s poudarkom na besedilih, ki zrcalijo intimne prigode pa tudi družbeno angažirane vsebine. Skladbe krasi tudi ubrano večglasno petje. Poleg slovanskosti pa lahko v avtorskih skladbah Brenc bande slišimo tudi koščke zydeca, tanga ali swinga ...
Kot poslušat njihovo glasbo pa je z njimi prijetno tudi klepetat – v portretu so nam zaupali veliko zanimivih reči.
01:50
Točka
Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev.
V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV SLO 2.
02:45
Gimnastika - svetovni pokal
Slovenija dvanajstič gosti tekmo svetovnega pokala v športni gimnastiki. Zadnja leta je Maribor zamenjala Ljubljana. Celotna slovenska reprezentanca se bo pred domačimi gledalci želela pokazati v najboljši luči. V soboto bodo naši glavni aduti Klavora na parterju, Bertoncelj na konju ter Belakova in Kysselefova na preskoku. Vsi so letos že stali na odru za zmagovalce, seveda pa si bodo najprej nastop na tekmi morali zagotoviti skozi petkove kvalifikacije. Prvi dan tekmovanja se bodo za kolajne merili še fantje na krogih in dekleta na dvovišinski bradlji. Vabljeni v družbo Petra Kavčiča.
03:45
Rokomet
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo nastopila na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za poletne olimpijske igre. V Malmöju na Švedskem bo proti gostiteljem turnirja – glede na razplet petkovega srečanja – morda odigrala odločilno tekmo za vozovnico za Rio. Ob morebitnem uspehu bi bil to že tretji nastop slovenskih rokometašev na olimpijskih igrah. Reporter bo Tomaž Kovšca.
05:25
10 domačih
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
05:55
Polnočni klub
Po lanskih terorističnih napadih v Parizu je evropska komisija pripravila nov predlog direktive o strelnem orožju, ki zaostruje pogoje za pridobitev orožja. Če bo obveljala, se bo tudi v Sloveniji marsikdo poslovil od svojega orožja. Koliko je sploh uradno prijavljenega orožja v Sloveniji, kako je mogoče zakonito kupiti orožje? Kako bi pri nas v praksi zaživela ameriška dilema: orožje da ali ne? Vida Petrovčič je v oddajo povabila Robija Ribiča, Mitjo Rebca, Srečka Rožeta, Rajka Pečnika in Ivico Kocjančič.