TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 10.08.2017
00:45
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:50
Atletika: Svetovno prvenstvo
Športni (ponovitev)
Posnetek iz Londona.

Olimpijski stadion v Londonu bo gostil 16. svetovno prvenstvo v atletiki. Slovenijo bo zastopalo sedem tekmovalcev: med dekleti ima največja pričakovanja metalka kopja Martina Ratej, med fanti tekač na 400 m Luka Janežič. V središču zanimanja pa bo svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 m, Jamajčan Usain Bolt je namreč napovedal konec kariere. Tekmovanja bosta za vas spremljala Andrej Stare in Peter Kavčič.

Svetovno prvenstvo v atletiki je mednarodno atletsko tekmovanje, ki ga organizira Mednarodna atletska zveza (IAAF). Velja za tretji največji športni dogodek (za olimpijskimi igrami in svetovnim prvenstvom v nogometu). Sprva so bila svetovna prvenstva organizirana vsaka štiri leta, od leta 1991 pa vsako neparno leto.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
04:55
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Žoga
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Svet živali: Skarabej Kepi
Risani
Skarabej Kepi vsako jutro vstane že ob zori. Ves dan pridno zbira slonje iztrebke, s katerimi se prehranjuje. Kepi je pravi okoljevarstvenik!

Jezik: Slovenščina
07:10
Dinko pod krinko: Dinko princ
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dougie in Disguise
Režija: Josep Viciana

Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine.

S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.

Država: Španija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:15
Biba se giba: Biba in Smetilček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 6,2/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Kot vsi junaki se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:40
Leonardo: Giocondin rojstni dan
Risani
Izvirnik: Leonardo
Režija: Sergio Manfio
Igrajo: Rick Jones

Leonardo gre po nakupih, da bi našel darilo za Giocondo.

Kupi leseno škatlo in iznajde pravi projektor, ki na steno projicira konja in druge predmete, ki se premikajo. Polmeč vohuni za njim in o tem poroča Lauri, ki sklene, da bo s Plinijino pomočjo ustvarila najlepše Gottardovo darilo za Giocondo.

Država: Italija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:50
Niko: Poslušajte me
Risani
Izvirnik: Noksu
Igrajo: Sally Ann Marsh, Wayne Forester, Jules de Jongh, Wendy Wolfcarius, Laurence Bouvard
Ocena IMDb: 7,6/10

Marko se jezi, ker ga nihče ne posluša. Zdravnica mu pomaga najti način, da ga bodo vsi slišali.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:55
Vetrnica: V gnezdu je gneča
Družinski (ponovitev)
Iz jajc je pokukalo več orličev, ki so iz dneva v dan večji. Mladiči rastejo in so nenehno lačni. V gnezdu je že gneča.

Jezik: Slovenščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Ovseni polpeti
Kulturni
Zlatko Zakladko je otroška in mladinska oddaja, v kateri spoznavamo rastline, ki jih najdemo v naravi.

Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:35
Slovenski vodni krog: Paka
Dokumentarni
V tokratni oddaji bomo spoznavali Pako.

Tokratno vodno popotovanje vodi v globine zemlje, v rudnike, kjer domujejo triadne vode. Pravljični izviri na Rogli vodijo do najglobljega slovenskega jezera, ki je nastalo zaradi rudarske dejavnosti. Ob iskanju aragonitnih ježkov v porečju reke Pake voditelja spoznata njeno prvobitno stanje. Ali triadne vode skrivajo v svojih globinah prazgodovinske pošasti, skušata voditelja še raziskati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:15
Dobro jutro, poletni izbor
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:30
Alpe-Donava-Jadran
Magazin
Oddaja je namenjena predstavitvi različnih krajev, kultur, dogodkov, običajev, ...

Poleg novic, zanimivosti in povabil na kulturne prireditve v oddaji Alpe-Donava-Jadran predstavljamo: najpomembnejša mokrišča v Sloveniji, dragocena območja za ohranjanje narave in pestrosti vrst; bogato kulturno dediščino slovenskega morskega ribištva; kako so mungi pregnali kače z otoka Mljet in kako je v Budimpešti potekala Noč zborov, prireditev, na kateri je zapelo več kot 700 pevcev. V Sloveniji je izginilo več kot 100 tisoč hektarov mokrišč zaradi pospeševanja kmetijske ali industrijske dejavnosti. V zadnjih desetletjih pa so spoznanja o njihovi ogroženosti in obenem o njihovi pomembni vlogi v naravi okrepila varovanje številnih in raznovrstnih mokrišč. V Ribiškem muzeju tržaškega Primorja v Križu pri Trstu je predstavljena bogata zgodovina in tradicija ribištva slovenskih prebivalcev v zaledju Tržaškega zaliva, ki so se tu naselili pred več kot tisoč leti in živeli v tesni povezavi z morjem. Narodni park Mljet je eden izmed osmih narodnih parkov na Hrvaškem in eden najstarejših v Sredozemlju. Ker pa je bilo nekoč na otoku tudi veliko strupenih kač, so naselili sive indijske munge, ki so kače pregnali, sami pa postali invazivna vrsta. Člani pevskega zbora Csikszerda so leta 2013 v Budimpešti prvič uresničili svojo zamisel o množičnih koncertih in nastopih zborov v eni noči. Prireditev je postala tradicionalna in na letošnji noči pevskih zborov je bilo izvedenih kar 76 koncertov na različnih prizoriščih madžarske prestolnice.

Alpe-Donava-Jadran, podobe iz Srednje Evrope, je mozaična polurna oddaja z dolgoletno tradicijo, ki ji v Evropi ni para.

Leta 1982 so jo ustanovile javne televizije Avstrije, Slovenije in Hrvaške, nato so se jim pridružili televizijski studiji Italije, Švice, Bavarske in Madžarske. ADJ še vedno predvaja šest studiev javnih televizij v petih jezikih: slovenskem, italijanskem, nemškem, hrvaškem in madžarskem.

S svojo usmeritvijo v pozitivno, s predstavljanjem značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev je storila velik korak k spoznavanju in s tem tudi k razumevanju na območju Alp, Donave in Jadrana.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:15
Bela sužnja
Zgodovinski, 27. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Isabel zaupa Gabrielu, da ga ljubi in da se noče poročiti s Jaimejem Lópezom, kot ji je ukazal oče. Catalina zaloti Victorio in Miguela, ki se poljubljata. Victoria se odloči, da bo kupila sužnja Isaíasa, ki bo tako lahko pričal proti svojemu prejšnjemu gospodarju. Na sodišču Jaime prepričuje sodnika, da je bil Miguel tisti, ki ga je zasledoval in mu nazadnje odrezal roko. Miguel pa pove, da mu je Jaime v pretepu priznal, da je ubil Rosito in druge sužnje.

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
13:15
Dober dan: Kuharski dvoboj
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:15
Čarokuhinja pri atu: Prlekija
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Prlekija slovi po pristni kulinariki. Sladokusci lahko izbirajo med mnogimi jedmi (žganci, mlečno juho, smetanovo juho z gobami, krompirjevo smetanovo juho, gobovo juho z ajdovo kašo, mesom iz tünke in drugimi dobrotami). Prlekija je območje na severovzhodu Slovenije med Dravo in Muro, točneje med Gornjo Radgono in Razkrižjem ob hrvaški meji. Meje pokrajine niso zakoličene ob geografski, zgodovinski, gospodarski ali kateri drugi prepoznavni razmejitveni črti. So čisto lingvistične narave. Prlekija je območje, na katerem prebivalci za besedo 'prej' uporabljajo značilni besedi 'prle' ali 'prvle'. Od tod Prlek, prleški. Tam, kjer so se žulji nabijali z motiko med goricami, si je bilo treba po delu povrniti moči ob dobrem prigrizku, predvsem znameniti prleški tünki, zavarovani z geografskim poreklom. Enako znani so prleška gibanica, sladka ali slana, iz vlečenega testa, nadevana s skuto in kislo smetano, ter ajdovi in pšenični krapci. Medtem ko ata in vnukinja doma pripravljata jedi, babica preseneti inšpektorja na tržnici in mu da »vetra«. Ata doma pogreša babico, ki je dolgo ni nazaj.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
14:45
Novi rock
Koncert (ponovitev)
Posnetek 2. dela koncerta.

"Krona" vseh dogajanj na enem prizorišču, v Križankah, in valilnica uspešnežev slovenskega rocka, kakor so nekoč označevali festival Novi rock, je po 11-letni odsotnosti praznovala svojo 30. obletnico.

Jezik: Slovenščina
16:30
20 let Slovenije: Milan Kučan, portret
Zgodovinski
Ob 20-letnici Slovenije je RTVS predstavila portret Milana Kučana.

Milan Kučan je nedvomno najpomembnejši slovenski politik novejše slovenske zgodovine, ki je odločilno sooblikoval podobo slovenske države. V čas njegovega vodenja države, aprila 1990 je bil izvoljen za predsednika takratnega slovenskega predsedstva, sodijo največji zgodovinski trenutki in usodne odločitve za slovenski narod in državo. Čeprav Kučanovo zgodovinsko vlogo nekateri, zlasti na t. i. pomladni strani, zmanjšujejo zlasti zaradi partijske kariere, ki je Kučan osebno ne skriva, je nesporno, da je kot predsednik predsedstva prevzel izvedbo slovenske osamosvojitve. Pozneje, ko je bil dvakrat zapored kot najpopularnejši slovenski politik izvoljen za predsednika republike, pa je vplival na izgraditev slovenske države in na relativno blag prehod iz enega gospodarskega sistema v drugega. Milan Kučan za del slovenske politike ostaja kontroverzen, ocenjujejo ga kot prilagodljivega, zvijačnega, politika dveh obrazov, toda kot ga je za televizijski portret ocenil France Bučar, bo za skrajneže na obeh političnih straneh takšen zato, ker ni skrajnež. Tudi ali še zlasti v Kučanovem razumevanju politike – da politika ni bojno polje in prizorišče spopada, temveč prostor dialoga in iskanja skupnih rešitev – lahko iščemo del odgovora na vprašanje, zakaj je slovenska osamosvojitev potekala čudežno gladko in zakaj se je Slovenijo ocenjevalo kot zgodbo o uspehu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
18:00
Bela sužnja
Zgodovinski, 28. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Jaime López na sodišču prizna umore sužnjev, zato ga da sodnik pripreti. Njegov oče Arturo grozi Nicolásu, da bo izdal vse, kar ve o podtaknjenem požaru na posestvu Eden, če ne bo poskrbel, da njegovega sina izpustijo. Miguel se mora vrniti na posestvo, saj je kljub dobljeni tožbi še vedno Nicolásov suženj. Njegova odločnost in pogum medtem vse bolj privlačita Catalino ...

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
18:50
Mulčki: Spet v šolo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Ocena IMDb: 7,3/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Po imenitnem poletnem taboru se je treba odpraviti spet v šolo. Sally bi naredila vse, samo da ji ne bi bilo treba. Kljub temu mora na avtobus in še tega bi najrajši zamudila.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
18:55
Male sive celice: OŠ Litija in OŠ Zreče
Kviz (ponovitev)
TV-kviz postaja multimedijski, saj bodo sedmošolci, osmošolci in devetošolci svoje odgovore praktično prikazali oziroma dokazali.

Iz OŠ Litija prihajajo Laura, Lana in Maša, iz OŠ Zreče pa Lan, Larisa in Darma. Izvedejo zabavna fizikalna eksperimenta, se med drugim preizkusijo v logiki in poznavanju literature.

Kviz je sestavljen iz vprašanj, ki naslavljajo sedem vrst inteligentnosti: gibalno, jezikovno, logično-matematično, prostorsko, glasbeno, medosebno in intrapersonalno. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se bo v novi sezoni preizkusilo v bralni pismenosti, znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. Vprašanjem bomo dodali še možganski labirint, novost pa je tudi boj za brihtolina, ki podvoji točke vprašanja po izbiri ekipe in je morda ključen za zmago ene od ekip.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:40
Mulčki: Nova najboljša prijateljica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Ocena IMDb: 7,3/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Sally se znajde na poletnem taboru z novo deklico, ki ji je ime Eudora. Spoprijateljita se, skupaj spita pod milim nebom in gresta skupaj ribarit. Prijateljstvo pa se skrha, ko Eudora prepriča Linusa, da ji da svojo odejico. Bo Sally to prenesla?

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
20:00
Atletika: Svetovno prvenstvo
Športni (v živo)
Prenos iz Londona.

Olimpijski stadion v Londonu bo gostil 16. svetovno prvenstvo v atletiki. Slovenijo bo zastopalo sedem tekmovalcev: med dekleti ima največja pričakovanja metalka kopja Martina Ratej, med fanti tekač na 400 m Luka Janežič. V središču zanimanja pa bo svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 m, Jamajčan Usain Bolt je namreč napovedal konec kariere. Tekmovanja bosta za vas spremljala Andrej Stare in Peter Kavčič.

Svetovno prvenstvo v atletiki je mednarodno atletsko tekmovanje, ki ga organizira Mednarodna atletska zveza (IAAF). Velja za tretji največji športni dogodek (za olimpijskimi igrami in svetovnim prvenstvom v nogometu). Sprva so bila svetovna prvenstva organizirana vsaka štiri leta, od leta 1991 pa vsako neparno leto.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:00
Žena, mož in nepridipravi
Kriminalka, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: Partners in Crime
Režija: Edward Hall
Igrajo: Jessica Raine, David Walliams, James Fleet, Matthew Steer, Paul Brennen, Jonny Phillips
Ocena IMDb: 6,4/10

Potem ko ga je Carl Denim udaril po glavi in pobegnil, se Tommy zbudi na obali. Omotičen tava po okolici, ko nanj naleti poveljnik Haydock, ki ga pelje v svojo hišo, da bi ga spravil k sebi. Zaskrbljena Tuppence se sestane z Albertom in Carterjem, ki jo priganjata, naj se domisli, kje bi lahko bil Denim. Mudi se, kajti N je poslal novo grozilno sporočilo …

Vrzel, ki je nastala po koncu kriminalnih serij Poirot in Miss Marple, bo zapolnjevala odlična serija, ki temelji na kratkih zgodbah Agathe Christie.

Dogajanje je postavljeno v Veliko Britanijo, v petdeseta leta 20. stoletja. Glavna junaka sta zakonca Tuppence (Jessica Raine) in Tommy (David Walliams), ki imata detektivsko žilico in sta osrednja lika v štirih knjigah in enaindvajsetih kratkih zgodbah Christijeve. Prve tri epizode so adaptacija »The Secret Adversary«, druge tri pa »N or M?«.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:55
Bučke
Zabava (ponovitev)
Popularna satirično informativna parodija.

Oddaja, ki si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Poleg voditelja Slavka Bobovnika kvartet studijskih likov sestavljajo še Marcel Štefančič, Matej Lahovnik in Zmago Sagadin. Iz parlamenta pa bo še naprej poročala La Toya.

Zahtevna animirana produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Jasna Kuljaj. Ekipi se je pridružil scenarist, komik in glasbenik Igor Bračič. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, na čelu s programerjem Tadejem Fiusom, ki je s Televizijo Slovenija sodeloval že pri mnogih satirično animiranih projektih, kot so Hri-bar, Poldnevnik in Jebovlje. Pod zvočno podobo oddaje sta podpisana tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017