TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 11.04.2017
00:15
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:20
Judo: Svetovni pokal
Športni (ponovitev)
Posnetek iz Antalyje.

Konkurenca v deželi juda je vedno izjemno močna, zmagovalce pa poznavalsko občinstvo vedno zelo ceni.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
02:10
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Avtobus
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Krtek: Krtek in gobe
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Krtek
Režija: Zdenek Miler
Igrajo: Antonín Jedlicka, Frantisek Filipovský, Josef Hlinomaz, Artus Kalous, P. Kysela, E. Smítková
Ocena IMDb: 8,2/10

Risanka o dogodivščinah malega krtka in njegovih prijateljev.

Najprej nastanejo kupčki zemlje na travniku ali na cvetlični gredi ali kje drugje. Nato se iz kupčka prikaže troje črnih laskov, dvoje velikih temnih oči in rdeč nosek. Čisto na koncu, hipec preden ga zagledamo, se razleže nalezljiv smeh. Krtek! Njegove prigode spremljajo otroci širom po svetu že več kot 20 let. Za vse njih na široko odpira oči in raziskuje naravo nad zemljo in pod njo. Radoveden, kakor je, otroke opogumlja in jih, poln domislic, navdušuje. Brez besed. Verjetno je prav v tem skrivnost njegovega uspeha.

Država: Češka
Jezik: Slovenščina
07:10
Ozi bu: Božič pri Ozi bujih
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Ozie Boo
Režija: Olivier Lelardoux

Nove dogodivščine naših malih pingvinjih prijateljev - Nedija, Nelči, Tedija, Edija in Fredija - so polne novih prijateljev in veselih pesmic.

Ozi Buji so majhni pingvini. Vsak ima svoj značaj in svojo barvo kljuna in nožic. Modre ima Nedi, rožnate Nelči, rdeče Tedi, zelene Edi in oranžne Fredi. Skupaj živijo med ledom in snegom in počnejo najrazličnejše reči: drsajo, kolesarijo, igrajo nogomet, pojejo, se učijo in sanjajo. In se ves čas pogovarjajo s pripovedovalcem, ki pazi nanje.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:15
Kravica Katka: Grda gosenica
Risani
Izvirnik: Connie The Cow
Režija: Michelle MacLaren
Igrajo: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pujsek Bibi: Baloni
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi pripravlja zabavo in napihne veliko balonov. Žalosten je, ker baloni nočejo obstati v zraku. Da bi jih pripravil do tega, jih piha, meče in celo drži kvišku, a nič ne pomaga. Nato si zamišlja potovanje, na katero bi ga ponesli baloni, če bi le obstali v zraku in nato poleteli proti nebu, visoko pod oblake. Vrnemo se ravno pravi čas za začetek zabave.

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:35
Pipi, Pupu in Rozmari: Kroglice za hrošče
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari med sprehajanjem po podeželski cesti srečajo bika, ki kaka kar po cesti. Prijatelji ga okregajo in mu rečejo, naj hodi rajši po močvirju, kar pa ni prav hroščem govnačem, ki se hranijo z bikovimi kakci. Pipi, Pupu in Rozmari nato bika prepričajo, naj se vrne, da bodo imeli hrošči kaj za pod zob.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:40
Čarli in Mimo: Čarli na kmetih
Risani (ponovitev)
Izvirnik: T'choupi et Doudou (Charley & Mimmo)
Ocena IMDb: 6,6/10

Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije.

Čarli z mamo Laro, očkom Tjažem in s sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:50
Krtji sestrici: Krtji sestrici in mravljišče - Krtji sestrici se izgubita
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6,6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:55
Frančkov Fonzek: Koga Fonzek vleče za nos
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Albert Åberg
Ocena IMDb: 6,1/10

Frančkov Fonzek je navihan fantič, star ravno prav, da je vstopil v nov svet, ki se mu reče šola.

Fonzek varčuje za računalniško igrico. Ampak težko se je odreči sladkarijam in razvedrilu. Skušnjava postane tako huda, da goljufa samega sebe. Fonzek se nauči, da se je včasih treba čemu odreči.

Zgodbe o Fonzku si je zamislila švedska avtorica Gunilla Bergström, njene slikanice pa so bile prevedene v 29 jezikov.

Država: Nemčija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
08:10
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: V puščavi
Družinski (ponovitev)
Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem mladica v gozdu
Kulturni (ponovitev)
V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Ob sprehodu po gozdu boste v spomladanskem času lahko opazili vse polno malih drevesnih poganjkov. Čisto pri tleh bo treba opazovati, saj mladice, kot jim pravijo, rastejo zelo počasi. Včasih je za centimeter ali dva v višino potrebno počakati celo leto! Vidite lahko mladice iglavcev in listavcev, vseh dreves pač, ki rastejo v naših gozdovih. Vsaka ima svoje značilnosti, in če boste dovolj pozorni, se boste naučili prepoznati mlade drevesne poganjke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:45
To bo moj poklic: Vodja cateringa, turistični animator
Kulturni, 2. sezona, 3. del (ponovitev)
Poklic, ki zagotavlja storitev hrane in pijače na oddaljenih lokacijah. Turistični animator skrbi za zabavo turistov, pripravlja animacije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:15
To bo moj poklic: Organizator v turizmu
Kulturni, 2. sezona, 4. del (ponovitev)
Za ta pestri poklic se dijakinje in dijaki lahko usposabljajo na strokovnih srednjih šolah, že petnajst let tudi na višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem na Bledu.

Oddaja predstavi vaje v pripravi jedi, v strežbi in pripravi koktejlov, oriše zahtevnost dela v igralništvu in hotelirstvu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:45
Utrinek: Zgodbe priseljencev: Ahmed in Banan
Informativni (ponovitev)
Serija kratkih izobraževalnih oddaj.

Serija oddaj Zgodbe priseljencev, ki jo v Izobraževalnem programu, od decembra do aprila 2017, predvajamo v okviru kratkega formata oddaj U3nek, govori o zgodbah ljudi, ki prihajajo iz drugih svetov in postajajo del našega vsakdanjega življenja. V seriji oddaj želimo predstaviti dobre prakse integracije beguncev v različnih evropskih državah, od Slovenije, do Finske, Švedske, Hrvaške in Italije, kjer z različnimi projekti vključevanja v družbo nastajajo uspešne zgodbe ljudi , ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove in najti svojo prihodnost na drugem kontinentu, v Evropi. Oddaje so nastale v sodelovanju z Evropsko komisijo in Uradom RS za komuniciranje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:10
Hišica v preriji
Drama, 1. sezona, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House On The Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,3/10

Charles se pripravlja na službeno potovanje v Mankato, ki bi ga rad spremenil v romantični oddih s Caroline. Na punce pazi gospod Edwards, vendar pa se stvari ne iztečejo ravno po načrtu.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1974
11:00
Halo TV
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:50
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:10
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:00
Kdo bi vedel
Kviz (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V tokratnem zabavnem kvizu Kdo bi vedel bosta kapetanska stola zasedla Miha Brajnik in Matjaž Javšnik. Mihi bo do zmage poskušal pomagati vedoželjni pisatelj Primož Suhodolčan, Matjažu pa bo v pomoč vedno simpatični in umirjeni pevec Marko Vozelj. Gledalci v studiu so že na trnih, med katero tribuno se bo razdelil zmagovalni znesek. Voditelja Sašo Jerković pa prvič v oddaji čaka naloga, kako krotiti štiri moške.

V vsaki oddaji se dva kapetana borita za zmago, vsakemu pride na pomoč po ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev in v napeti igri se začne iskanje odgovorov na 12 vprašanj. Ključ do zmage ni samo znanje, pomembno je ugibanje, sklepanje, duhovitost. Ne šteje zgolj cilj, pomembna je pot do njega.

Vsak par ima na voljo šest vprašanj in vsak pravilni odgovor je vreden nekaj denarja. Z zadnjim vprašanjem lahko ekipi svoj znesek podvojita, lahko pa tudi vse izgubita. Sistem igre je zasnovan tako, da zmagovalec ni znan do zadnje sekunde.

Zmagovalna ekipa na koncu oddaje razdeli pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar nismo videli še v nobeni oddaji pri nas.

Oddaja je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow' in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:25
Nogomet: Krka - Domžale
Športni (v živo)
Pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma, prenos iz Novega mesta.

Pokal Slovenije velja za največje in najbolj množično tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, prvič se je odvilo že davnega leta 1953, v času slovenske samostojnosti pa smo pokalnega prvaka prvič dobili v sezoni 1991/1992.

Danes se bosta na povratni tekmi v polfinalu pokalnega tekmovanja pomerili ekipi Krke, ki je edini drugoligaš med četverico najboljših, in Domžal. Zmagovala ekipa bo prvi finalist Pokala Slovenije.

V sredo, 12.4. ob 17.15. pa se bo pričel tudi povratni dvoboj med branilcem naslova Mariborom in aktualnim državnim prvakom Olimpijo v Ljudskem vrtu, ki ga ne smete zamuditi.

Kdo se bo prebil v veliki finale?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:35
Čarokuhinja pri atu: Brkini
Kulinarika (ponovitev)
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Brkini geografsko obsegajo območje, ki je hribovito in leži na območju Divače, Kozine, Ilirske Bistrice in Pivke. Dolgo časa so bili zapostavljeni in zaostali v razvoju, zato so mladi zapuščali domove in odhajali v mesta, ter v tujino, predvsem v Avstralijo in Ameriko. Vendar pa občutek pripadnosti ni zamrl, in kmalu po drugi svetovni vojni so Brkini postopoma začeli oživljati staro tradicijo gojenja sadja in so tako ponovno zaživeli. Temu okolišu se pridružuje tudi dolina reke Reke, Vremska dolina, divaško-kozinski kras ter območje Čičarije. Ta pokrajina, ki je pravi biser, leži na nadmorski višini od 400 do 750 m. Brkini so znani tudi po integrirani pridelavi različnih vrst sadja, predvsem jabolk in sliv, oz. češpelj. Sadje predelujejo v odličen jabolčni sok, kis, ga sušijo, kuhajo v marmelado in še kaj. In ravno brkinskemu sadju gre zasluga za ustvarjeno prepoznavnost. Prava posebnost je brkinski slivovec, domače žganje odličnega okusa in arome, ki ga kuhajo v posebno oblikovanih bakrenih »brkinskih kotlih« s kapo za vodo. Brkini so poznani tudi po odlični kulinariki, tako da tudi najbolj zahtevni gurmani niso razočarani. Znana domača jed je »krompir na zevenici«, ki ga prelijemo z ocvirki.

Ata, babi in vnukinja tokrat ob briški kuhinji spoznavajo nove okuse, vse potrebno pa vnukinja nakupi pri svoji branjevki na tržnici. Babico in branjevko igra nenadkriljiva Ljerka Belak.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:55
Timi gre: Robot
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:05
Liki: Bahavi želvak
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Bahavi želvak, tibetanska povest:

Nauk: »Prijatelji ne marajo hvalisavcev.«

Ob nekem ribniku je živel bahavi želvak, ki ni dovolj cenil prijateljic. Ko sta prileteli lepi čaplji, se je hitro spoprijateljil z njima. A nastopila je suša in čaplji sta hoteli stran, pa ju je želvak prepričal, da sta ga vzeli s seboj. Z usti se je oprijel vejice, toda ko jih je odprl, da bi se pobahal, kako lepo leti, je strmoglavil. K sreči ga pozabljeni prijateljici le nista pozabili. Želvak je od hvaležnosti prisegel, da se ne bo nikoli več važil.

Jezik: Slovenščina
19:10
Krtji sestrici: Krtji sestrici in jablana - Krtji sestrici in odmev
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole Sisters
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
19:25
Pujsa Pepa: Polijin izlet s čolnom
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peppa Pig
Režija: Mark Baker
Igrajo: John Sparkes, Morwenna Banks, Alice May, Richard Ridings, Oliver May, Lily Snowden-Fine
Ocena IMDb: 6,7/10

Risanka o pujsi Pepi in njenih dogodivščinah.

Pujsa Pepa živi z mlajšim bratcem Juretom, mamo pujso in očijem pujsom. Včasih prideta na obisk babi pujsa in dedi pujs. Pepa pa ima tudi veliko prijateljev: ovčko Oljo, psa Petra in zajkljo Zinko. Vedno se zelo zabavajo, če se skupaj igrajo v stanovanju ali pa če skačejo po blatnih lužah na vrtu pred hišo. In čeprav kdaj pa kdaj priteče kakšna solzica, se vse dogodivščine končajo z veliko glasnega smeha!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2004
19:30
Hrček Miha: Vrabec in vrabec
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Hrček Miha
Režija: Katarina Nikolov

Risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v odnosih.

Hrček Miha je 'gospod v zrelih letih'. Njegov skromni dom je poln zanimivih stvari, med drugim tudi knjig, iz katerih nam preko basni razkriva stare ljudske modrosti. V njegovih zgodbah največkrat nastopajo priljubljene živali iz gozda, travnikov in polj: štorklja Helena, koza Rozi, vrana Ana, žabec Grega, zajec Uhec ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:35
Ribič Pepe: O cvetkah in venčkih
Družinski (ponovitev)
Režija: Miha Tozon
Igrajo: Igor Ribič, Lucija Ćirović

Otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Pepe se bo učil plesati na glasbo slovenskih ljudskih pesmi, ki so mu zelo všeč. Otroke bo naučil igric, ki so se jih učili otroci, ko je bil sam še otrok; Samokolnice znajo biti zelo zabavna igra.

V goste bo prišel priljubljen pevec Andrej Šifrer, ki bo povedal, kaj se je igral, ko je bil še otrok, zapel pa bo tudi lepo uspavanko.

Otroška oddaja govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.

Oddaja ima več didaktičnih namenov: navaja k ročnim spretnostim, uči zemljepis, zgodovino, ekologijo, likovno, glasbeno ter plesno umetnost.

Avtorja oddaje sta znani slovenski skladatelj in tekstopisec Jože Potrebuješ (avtor številnih otroških glasbenih uspešnic) in akademski slikar, grafik, ilustrator in oblikovalec Igor Ribič (avtor številnih otroških ilustracij in urednik otroškega časopisa Trobentica), pomagajo pa jima številni avtorji in izvajalci z izkušnjami z otroškim programom na področju filma, literature, glasbe in likovne umetnosti, zato smo mnenja, da uspeh ne more izostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Življenje se začne pri stotih
Dokumentarni
Izvirnik: Livet Börjar Vid 100

Poimenovali so jo ”najstarejša blogerka na svetu” in ”najbolje obveščena švedska veteranka” – spoznajte 103-letno Dagny Carlsson.

Ko se je zdelo, da je prišla do konca svoje poti, si je kupila računalnik in se sama naučila pisati in objavljati blog. Kmalu je njene zapise začelo spremljati kar pol milijona bralcev. V svojem novem življenju Dagny obiskuje umetniške premiere in zabave s slovečimi imeni, sodeluje v političnih razpravah in nenehno sklepa zanimiva poznanstva. ”Ne recite, da je bilo včasih bolje, ker pač ni bilo,” pravi gospa. Dokumentarni film je požel izjemen uspeh med švedskimi televizijskimi gledalci, pa tudi svet družbenih omrežij ga je zasul z všečki.

Jezik: Švedščina
21:00
Prava ideja
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:30
Nocoj v Palladiumu
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Tonight At The London Palladium

Voditelj današnje epizode Nocoj v Palladiumu bo Bradley Walsh.

Bradley Walsh bo nocoj bo Palladiumu predstavil že dobro četrtletje zelo uspešno delujočo tolkalsko skupino Stomp in gledališko skupino, ki nas bo s plesom in petjem popeljala v pravljični svet Levjega kralja. Na odru nam bo zapela in zaigrala priljubljena mlada britanska glasbena skupina The Vamps. Mladi plesalec Kevin bo ob divjih ritmih salse zavrtel plesalko Gabriello. Jack Savoretti nam bo zapel svojo uspešnico Catapult, za njim pa se bo z nepozabno pesmijo Whitney Houston iz filma Telesni stražar predstavila Beverley Knight. Za konec se bo skozi uspehe in neuspehe britanskih vlad sprehodil komik Al Murray.

Jezik: Angleščina
22:20
400 udarcev
Kriminalka (ponovitev)
Izvirnik: Les Quatre Cents Coups
Režija: François Truffaut
Igrajo: Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy, Guy Decomble, Georges Flamant, Patrick Auffay
Ocena IMDb: 8,2/10

Antoine Doinel je star dvanajst let in pol.

Njegovo življenje v Truffautovem filmu se začenja na usodni dan, ko v šoli zaradi slabega vedenja za kazen dobi dodatno domačo nalogo. Naj si še tako prizadeva, je doma po sporu s starši ne more rešiti. Občutek krivde ga naslednjega dne prisili, da se izogne pouku. Antoine se poda naravnost v mesto, kjer okusi svobodo, kakršno po njegovem uživajo odrasli ljudje. S prijateljem se potika po ulicah, kadi cigarete, namesto šolskih klopi guli sedeže v mestnih kinodvoranah in z užitkom komentira dogajanje na filmskem platnu. Nato na cesti zagleda svojo mater, ki se poljublja z neznanim moškim. Pretreseni deček zbeži stran. V Antoinovem odraščanju nastopi prva eksistencialna kriza, ki ga pripelje do policije in doma za mladostniške delinkvente.

Nepozabni prvenec Françoisa Truffauta je čarobna, moderna klasika mladinskega filma za odrasle. Lansiral je igralsko kariero Jean-Pierra Léauda in dvoranam prvič predstavil legendarni režiserjev alterego. To je lik romantičnega, urbanega upornika Antoina Doinela, ki se na večni poti v odraslost, v iskanju smisla in ljubezni podaja v različne avanture v kar petih Truffautovih filmih v razponu dobrih dvajsetih let.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1959